Jump to content

Recommended Posts

Ja da sam sinoć bio igrač Armanija bio bih frustriran. A i kako da ne budem kad odigraš savršenu odbranu i onda Karlik spretan ko veverica iz nemoguće pozicije poentira. Popizdeo bih u jednom trenutku i sigurno izazvao incident koji bi doveo do fizičkog obračuna. To jedno, drugo, novinari i protivnički treneri bolje da ne čačkaju Željka. Iznervirala ga Rada i znamo svi šta je usledilo, Ataman zajedljivo posle utakmice priča kako im Partizan nije konkurent, al evo mu ga na. Željko odmah stavio do znanja da možda i ne bude tako.

Gledam ja i presing ostalih ekipa ali kod njih nisam video da funkcioniše ovako dobro kao kod vas. Sinoć ste i presingom na njihovoj polovini upropastili Armaniju napad, jedva su iznosili loptu. Ja sam laik, ima ovde ljudi koji daleko bolje od mene poznaju košarku i sve varijante presinga, ovaj sa jednim igračem kod izvođača lopte i dvojicom sa strane daje rezultate. Lepo je to uigrano.

@Volter igramo mi to povremeno tokom cijele sezone i pripremaju se ekipe protivničke za to. Mislim da je efikasno u smislu promjene ritma i usporavanja napada protivnika. Nekako krakatost i fizika nam dozvoljavaju da to koristimo jer kada se probije, ne puca totalno odbrana i onda taj switch dolazi do izražaja još više, jer vrijeme curi protivniku.

Vidi se sada da su ekipe spremne na to ali to ne umanjuje ove benefited gore. Ukoliko se i ukrade neka lopta tim bolje.

Edited by odupri se ludilu
  • Like 8

Verujem da ce jedna od prvih Zeljkovih recenica igracima od ponedeljka ujutru biti nesto poput "vratili smo se skroz u igru za plejof, ovo sada ne smemo da zajebemo, bilo sta ispod ovog nivoa zalaganja nece vise biti prihvatljivo".

Protiv Asvela u 2/4 je bas slikovito demonstrirano sta i kako raditi kada napad stane.

1 hour ago, Volter said:

Gledam ja i presing ostalih ekipa ali kod njih nisam video da funkcioniše ovako dobro kao kod vas. Sinoć ste i presingom na njihovoj polovini upropastili Armaniju napad, jedva su iznosili loptu. Ja sam laik, ima ovde ljudi koji daleko bolje od mene poznaju košarku i sve varijante presinga, ovaj sa jednim igračem kod izvođača lopte i dvojicom sa strane daje rezultate. Lepo je to uigrano.

1 hour ago, odupri se ludilu said:

@Volter igramo mi to povremeno tokom cijele sezone i pripremaju se ekipe protivničke za to. Mislim da je efikasno u smislu promjene ritma i usporavanja napada protivnika. Nekako krakatost i fizika nam dozvoljavaju da to koristimo jer kada se probije, ne puca totalno odbrana i onda taj switch dolazi do izražaja još više, jer vrijeme curi protivniku.

Vidi se sada da su ekipe spremne na to ali to ne umanjuje ove benefited gore. Ukoliko se i ukrade neka lopta tim bolje.

I ja juče gledam i razmišljam, bilo bi zanimljivo pogledati kako nam se kotira ekipa po wingspanu.

Kad stanu svi u formaciju i rašire ruke, tu nema mnogo prostora da prođe lopta.

Inače prvo poluvreme juče jedna od boljih EL tekmi koje sam gledao u zadnje vreme. Drugo poluvreme naši nastavili isto ili čak i jače, a Armani nije izdržao.

Ma poezija

• Like 1

Par (veoma) ličnih opservacija:

- Carlik - Nikad nisam vidio fizički manjeg igrača da ide all the way na snagu i sa ogromnim procentom uspješnosti. Kad god pomislim gdje si se zaletio nesrećniče, on napravi neku nenormalnu separaciju i BUĆ!

- Tyrique - Koga god su doveli da mu bude mentalni guru treba da mu daju povišicu 5% u martu i još 5% u oktobruTM. Lik je i dalje divljak dok teče igra a čim se pištaljka oglasi utone u zen momentalno. To se može vidjeti najbolje na slobodnim bacanjima, uzme loptu, udah i skorz drugi čovjek izdahne. Ok, izvrišti se na publiku i saigrače ali što je dobro Đokoviću dobro je i Jonesu.

Self-note: Provjeriti gdje je i šta radi onaj saibaba Pepe Imaz.

- Sterling - Sve ono što smo željeli a nismo dobili ili smo dobili na kašičicu od Kevina Puntera. Ona partija treba da se isecira i da se prikazuje kao edukativni video na treninzima KKP u svim generacijama. Bru-tal-no.

- Prošlogodišnji Partizan je kao ona djevojka za koju znaš da nije dobra za tebe ali ne možeš da je ostaviš. Imate vezu, nemate vezu, svađe, šokovi, razočarenja... Ali ono malo dobrih momenata te natjera da sve zaboraviš i da uđeš u sve ispočetka. Namazani su bili Punter, Zeki, Nanulać da uđu pod kožu, nema šta, još se oporavljam.

Sa druge strane, ovogodišnji Partizan bi mogao da se pokaže kao neko s kim ćeš da se skrasiš, imaš djecu i doživiš duboku starost. Veza ko veza, na početku malo bure i međusobnog ispitivanja ali kako vrijeme prolazi tonemo u sigurnost i izvjesnost u pogledu šta možemo očekivati jedni od drugih. Budemo vidjeli hoće li se nešto ozvaničiti prstenom na kraju, pun intended.

- Za kraj, sinoć počinje drugo poluvrijeme i mene pogađa neka melanholična misao drito u glavu, do kad ću još moći ovako da se dajem mentalno, fizički i u svakom smislu. Niotkuda. Čovjek misli da, ako bi mu se to ikad desilo, to mora doći posle nekog ogromnog emotivnog šoka tipa Cibona u Zagrebu ali da sam Hrvat. Kad ono *puć* na izvođenju lopte ispod koša u jednom od istorijski najnebitnijih trenutaka za klub. 

Prošlo je čim je Sterling popišao Mirotu trojkom u narednom napadu ali nije bilo baš prijatno. Je li to nešto prolazno ili mi organizam nešto poručuje, vidjećemo, trudim se da ne pridajem neki značaj za sad.

Toliko za ovo javljanje, studio?

• Like 12
  • Love 1
  • Thanks 2
  • Ha-ha 2