Jump to content

Recommended Posts

14 minutes ago, Barkley#34 said:

Pola čovek pola patnja. :classic_biggrin:

A ima i ono kad dobijemo trojkom s koša na koš uz zvuk sirene... U sred Zagreba 😂

Šalu na stranu, nemam komentar, sem da su se kod mene izvadili i sad nema nazad - svaka do kraja mora da bude s ovoliko volje i kontrole, pa da l će da se dobije ili gubi, manje je važno. Samo hrabro i pametno (i dalje sam ljut zbog PAO, nisu oni ništa toliko bolji samo smo mi bili neshvatljivo uplašeni, ali ok, bilo šta bilo...).

Sterling Brown, nemam reči. Ajde napad, ali šta je sve u odbrani pokrpio, preuzeo, opljačkao... Nisam odavno gledao takvi partiju na obe strane terena, u stvari, možda od Exuma nisam nešto slično doživeo, a to mi je uglavnom i bila najveća zamerka na igrače prošle sezone, uvek je bilo ili ili, nikako iko da odigra u oba pravca.

E da, ozbiljna škola Željka Obradovića u ovom duplom kolu. Da ne ostane nezabeleženo

• Like 13

Nisam mogao da gledam uzivo i kad sam dosao kuci pustio snimak neznajuci rezultat.

Ja sam odusevljen, preluda utakmica, jedna od onih koje se pamte.

Morao sam na kraji da proverim statistiku, imao sam osecaj da za dva nismo promasili.

Bravo crno beli i bravo za sve koji su bili u hali

• Like 5

Prvo poluvreme je bilo jedna od najboljih sekvenci koje sam odgledao u EL. Mi smo igrali vrh odbranu, a na to je Armani ubacio 40 poena, i to uz brdo napada gde samo možeš da kažeš jbg, dobra odbrana, ali napad je bio bolji. Sa takvim Armanijem, i sa posednutim Bolmarom i Šildsom, mi smo odigrali egal poluvreme. 

U pauzi razmišljam, teško da će ovako da se tera čitavu utakmicu, racio mi je govorio da su napad i šut ipak kvarljivija roba od odbrane i da u tom smislu može da pretekne na našu stranu, ali kao pravi izmučeni grobar brzo zakopah te misli negde duboko.

Ali drugo poluvreme mi je unelo samo još veću mirnoću i sigurnost, tako smo kontrolisali stvari na terenu da sam na +10 rekao da nema šanse da ovo izgubimo, što sebi dozvoljavam uglavnom nikad.

8 hours ago, Barkley#34 said:

Pokazivati mladima kako je Sterling odigrao na obe strane terena. Strašno.

Majstorija u napadu, pa posle par sekundi nisko u stavu i zaključava protivničkog igrača, pa opet koš, pa par sekundi kasnije rvanje sa visokim u mismeču. Jedna od najbrutalnijih two-way partija. Edukativni sadržaj 100%.

Ali stvarno mislim da sada ne bi trebalo poleteti, iz više razloga. Prvo, nikad ne možemo da znamo kako ćemo mi da izgledamo u sledećem meču, to smo naučili. Drugo, pod pretpostavkom da smo ušli u vrh formu, čekaju nas dve najgore moguće utakmice. Prvo vanšablonski Pariz, koji je već dokazao da apsolutno svaku ekipu može da ošašavi. Neko će reći da bi trebalo primeniti Zvezdin recept, što ima smisla, jaka odbrana i kontrola tempa utakmice, ali niko ne može da garantuje da će u istoj takvoj utakmici Pariz ispromašivati sve što je tada promašio. Pa posle toga derbi, večita utakmica bez pravila.

Bez ikakve zajebancije i palamuđenja bih više voleo da nam kad smo u naletu dolaze Real i Barsa nego ovo. Tako da, nije da optimizam kipi iz mene ali otvoren sam za prijatna iznenađenja.

• Like 28
  • Love 2

Zezanje na stranu, Pariz je nezgodan, brz i atletican as fuck, ocekujem bas tezak mec. O derbiju da ne pricam. Samo je vazno da igraci ne pomisle kako su sad nenadjebivi i da im ostane u glavi glavni razlog ZASTO su u ovom duplom izvojevali ovakve pobede. A tu ne sumnjam u Zeljka, da ce im glave drzati optimalno vruce.

Moram da se zahvalim Karliku na partiji. Kada je najvise trebalo, pojavio se. Koliko je momak batina sinoc dobio, teskih koseva dao...apsolutno vitalan deo KKP slagalice ako se ide na nesto vise.

Sterling mi je bio medju omiljenim igracima od samog starta sezone, pratio sam moje Roketse i tada kada je on igrao za njih, videlo se da zna. Odusevljen sam time sto je stao iza svojih reci od letos, da za njega sve krece od odbrane.

U nekom momentu ce njemu malo sut za 3 da se ohladi, a tu se nadam da cemo napokon biti kompletnj(ji), pa ce biti i sveziji Braun... i da ce Bonga cari kralj da se malo vrati u napadacku formu. Ne ocekujem da pegla kao na pocetku 4/5 za tri, ali Nekih 7-8poena po mecu uz nastavak ove igre u odbrani bi znacio zaista mnogo.

Tajrik ludak samo da nastavi ovako u post igri. Koncentrisano, bez masenja zicera i ispadanja svake druge lopte iz šaka. 

Bravo za ceo tim, kako je Ifea usrala ona trojka u drugom pol kad se prelomilo, uzivao sam da Milanezi osete kako je to 😇

• Like 8

On 11/22/2024 at 1:56 PM, Alek The Great said:

Elem, sad razmisljam o ovoj sansi za neki rezultat u EL ove godine. Uzevsi za poredjenje tu sezonu 22/23 kada smo lose krenuli mi smo bili na nuli u 22. kolu. Sad nam za taj skor treba serija 8-3. Nemoguce nije, da je tesko jeste. Da nam mozda trebaju svih 12 igraca, a ne 7-8 to sigurno.

Delimicno sam bio u pravu. Ipak se moze sa 7-8 igraca😁

Sto se tice plej-ina sigurno ce trebati bar da budemo na nuli, a verovatno i i plusu. Za ove 4 sezone sa ovoliko broja timova 10i klub je uvek imao isti broj pobeda i poraza. Ja se iskreno nadam da bi mi mogli biti u plusu. Nije nemoguce da 4-5 ekipe imaju isti skor. Stici ce umor ove igrace, bice opet padova u formi. Trenutno smo u istoj situaciji kao pre 2 sezone. Naredne 3 utakmice se moraju dobiti. Parizu se moramo revansirati i pojuriti +4, a komsije i Virtus sa bilo kakvom pobedom. To bi znacili da vec imamo bolji skor od 3 tima sa kojima bi mogli da udjemo u neku borbu za pozicije. Imamo i to gostovanje Zalgirisu i Bajernu i da kuci pojurimo +10 protiv Efesa. Kad sve ovako nabrajam ispada kao da jurimo top6, ali dobro je da sve opet zavisi od nas, nadam se da necemo propustiti priliku.

5 minutes ago, Alek The Great said:

Delimicno sam bio u pravu. Ipak se moze sa 7-8 igraca😁

Sto se tice plej-ina sigurno ce trebati bar da budemo na nuli, a verovatno i i plusu. Za ove 4 sezone sa ovoliko broja timova 10i klub je uvek imao isti broj pobeda i poraza. Ja se iskreno nadam da bi mi mogli biti u plusu. Nije nemoguce da 4-5 ekipe imaju isti skor. Stici ce umor ove igrace, bice opet padova u formi. Trenutno smo u istoj situaciji kao pre 2 sezone. Naredne 3 utakmice se moraju dobiti. Parizu se moramo revansirati i pojuriti +4, a komsije i Virtus sa bilo kakvom pobedom. To bi znacili da vec imamo bolji skor od 3 tima sa kojima bi mogli da udjemo u neku borbu za pozicije. Imamo i to gostovanje Zalgirisu i Bajernu i da kuci pojurimo +10 protiv Efesa. Kad sve ovako nabrajam ispada kao da jurimo top6, ali dobro je da sve opet zavisi od nas, nadam se da necemo propustiti priliku.

Sto rece Dule the Great

klphDUV.gif

:default_coffee:

1 hour ago, Arsenije Pesic said:

Ali stvarno mislim da sada ne bi trebalo poleteti, iz više razloga. Prvo, nikad ne možemo da znamo kako ćemo mi da izgledamo u sledećem meču, to smo naučili. Drugo, pod pretpostavkom da smo ušli u vrh formu, čekaju nas dve najgore moguće utakmice. Prvo vanšablonski Pariz, koji je već dokazao da apsolutno svaku ekipu može da ošašavi. Neko će reći da bi trebalo primeniti Zvezdin recept, što ima smisla, jaka odbrana i kontrola tempa utakmice, ali niko ne može da garantuje da će u istoj takvoj utakmici Pariz ispromašivati sve što je tada promašio. Pa posle toga derbi, večita utakmica bez pravila.

Bez ikakve zajebancije i palamuđenja bih više voleo da nam kad smo u naletu dolaze Real i Barsa nego ovo. Tako da, nije da optimizam kipi iz mene ali otvoren sam za prijatna iznenađenja.

1 hour ago, MC Thunder 2 said:

Zezanje na stranu, Pariz je nezgodan, brz i atletican as fuck, ocekujem bas tezak mec. O derbiju da ne pricam. Samo je vazno da igraci ne pomisle kako su sad nenadjebivi i da im ostane u glavi glavni razlog ZASTO su u ovom duplom izvojevali ovakve pobede. A tu ne sumnjam u Zeljka, da ce im glave drzati optimalno vruce.

Cele nedelje sam u tihom kalkulus modu, kada klepimo ASVEL i Đorđa, dolaze nam Pariz i komšije, vežemo četiri pobede... neće valjda nekoga da otčepi u pičku materinu, baš su nezgodne utakmice. Ponajviše se uzdam u dve stvari, prva je ta da smo na početku takmičenja došli do 2-8 skora gde se mnogo propatilo kući, nešto na foru i vic, nešto na neuigranost, koncentraciju... ali brideli su obrazi, potom smo vezali 5 sjajnih pobeda stiskanjem bulje i odbrane, iz čega smo sve dobro rađali. I taj pristup potvrdiš u ovakvoj duploj nedelji, sa već dosta negativnog iskustva sa početka... daje mi nadu da ne spuštamo sa gasa.

Druga stvar je podsetnik da je Željko užasno zahtevan trener i da sa 14 novih igrača mora da prođe dosta vremena, da bude mnogo dobrog rada, želje i truda da stvari krenu da funkcionišu. Postoje zaista sličnosti sa prvom EL sezonom, a tu je i podsetnik na prošlu koja je od starta davala neke drugačije vajbove, nikada nije ostvarila koheziju na parketu, škripali su odnosi. 

Ajde da dodam i treću, čini mi se da nam naloženost i samopouzdanje baš leže, u smislu da ova ekipa ume da se hrani dobrim stvarima, atmosferom i tu takođe vidim sličnosti iz prve sezone.

5 minutes ago, Alek The Great said:

Sto se tice plej-ina sigurno ce trebati bar da budemo na nuli, a verovatno i i plusu. Za ove 4 sezone sa ovoliko broja timova 10i klub je uvek imao isti broj pobeda i poraza. Ja se iskreno nadam da bi mi mogli biti u plusu. Nije nemoguce da 4-5 ekipe imaju isti skor. 

Pretprošle sezone je tri pozicije odlučio međusobni skor, 5. 7. i 10. Prošle sezone čak četiri 2. 4. 6. i 9. Uopšte nije nemoguće da ove sezone vidimo i famozne trouglove, u skladu sa ovosezonskom saturacijom PO/Play In kvaliteta. 

• Like 2