Jump to content

Recommended Posts

Treba se zahvaliti i gosn Puppetu sto nije trazio tajmaut u 3/4 dok ga je USA komentator sa EL tv skoro pa preklinjao za to u 2 navrata 😇

Ne verujem da bi pomoglo, ali mozda ih ne bismo nabili sa 30 i imali luksuz da odmorimo sve.

• Like 2
  • Ha-ha 3

Odigrali ste maestralnu utakmicu. Bukvalno je štucao napad u drugoj četvrtini nekoliko minuta. Odbrana odlična sve vreme.

Još jedna potvrda da je Ife vođa ove ekipe a ne Karlik. On je jednostavno neverovatno stabilan igrač sistema. Nikad ne divlja, nikad ne izmišlja toplu vodu. Kada je protok dobar kao sinoć, on je neprocenjive vrednosti.

• Thanks 1

Nema ovaj tim vođu i mislim da je bolje tako. Imali su ovakve partije i Dvejn i Karlik. Opet ću da kukam što smo stalno nekompletni jer mislim da je najveća prednost ovog tima ta širina spolja, njihovo kapiranje i mogućnost da se konstantno drže ritam i intenzitet i traži onaj koji je vruć - još samo da dođemo u poziciju da ih sve imamo na broju pa da to dođe do izražaja.

• Like 13

Opet i jopet u miru ću ponoviti mi smo nova ekipa ove sezone i biće još oscilacija.

Mi smo ovu utakmicu morali dobiti i dobili smo je. Dakle taj jedan test je ova ekipa položila. Sada treba da vidimo možemo li odigrati takmičarsku utakmicu u Milanu. Rezultat je bitan ali bitno je da li ćemo se pošibati, da li možemo kod jedne takve ekipe da budemo kompetetativni. Dakle treba nam kontinuitet dobrih igara kao sledeći korak u sazrevanju ekipe.

Glavu iznad vode smo sinoć održali, pobjedom u Milanu bi baš zaplivali.

• Like 5

Imali ste vi ove sezone nekoliko vrhunskih utakmica. Protiv Zvezde, Panatinaikosa, Olimpijakosa, Žalgirisa. Uzimajući sve u obzir, povređene igrače, kontorlu utakmice od početka do kraja, gostovanje protivnkiku koji je značajno podig'o nivo igre u drugom delu sezone, ovo je verovatno vaša najbolja utakmica ove sezone.

• Like 1

9 minutes ago, odupri se ludilu said:

Sada treba da vidimo možemo li odigrati takmičarsku utakmicu u Milanu. Rezultat je bitan ali bitno je da li ćemo se pošibati, da li možemo kod jedne takve ekipe da budemo kompetetativni. Dakle treba nam kontinuitet dobrih igara kao sledeći korak u sazrevanju ekipe.

Tačno, s' tim što mislim da smo u EL već negde u toj fazi. Okej Asvel kući, PAO u gostima nisu testament toga, ali realno nijedna ekipa ne razvlači baš toliki kontinuitet ove sezone, gde se ne potkrade kiks/loša utakmica na 10+ utakmica. Sada nam treba taj korak više, a to je da konačno klepimo jakog protivnika u gostima jer smo se doveli u situaciju da moramo, umesto da tražimo potvrdu da možemo, da se držimo, da smo kompetativni.

Jebiga, problem je što smo u problemu sa izostancima pa je tako nešto teško zahtevati od ekipe sutra. Tako da je neki minimum baš ovo što si napisao, da održimo neki nivo dobrih igara a ko zna, možda rezultat to sve i nagradi.

• Like 4

Bilo bi lepo da se muski odigra protiv Milana, e sad, pobeda nije must, rekli smo vec, na ova 3 gostovanja jedna mora da se dobije, to je reseno, i sada imamo kakav takav prikljucak. S obzirom na to kakav je protivnik i da je druga utakmica duplog kola u gostima, nemam prevelika ocekivanja, ali sam optimista kada su neka druga gostovanja u pitanju. Pre svega tu mislim na Virtus i Zalgiris. Bajern ce biti tezi posto je druga utakmica duplog kola, mada prvu igramo protiv Albe kuci. Dve pobede na strani do kraja su must, uz drzanje domaceg terena (6 do kraja, od toga 5 moramo nekako da dobijemo).

• Like 1

I da, definitivno vredi boriti se makar i za to 10.mesto.

Kada smo kompletni, motivisani i u dobroj formi, ne vidim tim koji bi zauzeo mesta od 7-9, a da trebamo da ga se plasimo iako gostujemo. Komsije, Efes, Pariz, Zalgiris, Milano, Bajern...? Ne bismo bili favoriti, ali sa svakim moze i te kako da se igra.

Samo da me budemo bas toliki baksuzi pa da Real ili Barsa ne sklizaju u plejin. Vidimo i da sa njima moze da se igra, ali tu se najvise pribojavam logistike.

• Like 3

39 minutes ago, Barkley#34 said:

Samo da te podsetim da za prolazak u 1/4f sa desetog mesta moraš da dobiješ dve u gostima.

Znam i ostajem pri svome 😁

Svakako nema rezona da se ne ide makar na 10. mesto, ako vec ne bude moglo iznad. A i to moze jos uvek 

Edited by MC Thunder 2

Daleko smo mi tu još uvijek od bilo kakvih kalkulacija, ali ove sezone je sve tako gusto, da će od 7. do 10. mjesta vjerovatno biti različitih krugova i trouglova i međusobni će krojiti sudbinu mnogo više nego skor rekao bih. Treba se kako tako ugurati na taj vagon, pa tek onda razmišljati na koje stanice on ide 😄

Edited by Shonewizard
  • Like 1

Evo i ja kao "dobronamerni Zvezdas" da ostavim prvi post na ovoj temi. 😄

Moram priznati da me Partizan prvi put od dolaska Zeljka "plasi" kao protivnik u borbama za trofeje i potencijalno u EL Playoff-u/Playin-u. Pored toga sto mi deluje da nam uopste ne lezite kao protivnik, nivo odbrane koji je ova ekipa u stanju da odigra je zaista monstruozno visok kao i jak karakter igraca, sto nije bio slucaj nijednom u prethodne 3 godine, iako je sveukupni kvalitet bio veci u nekoj od prethodnih sezona. Asvel je juce odigrao ocajno, ali ne epski ocajno u smislu da su promasivali otvorene suteve, masili zicere, prolazile im lopte kroz noge itd., nego najvecim delom zbog fantasticne igre, pre svega odbrane, Partizana na obe strane terena ( sut jeste bio odlican, nece uvek biti, ali to nije bilo presudno sinoc). Pritom, ovo juce nije bio izolovan slucaj, nego je vec bilo nekoliko meceva na kojima je to sve funkcionisalo kao i sinoc ( Panatinaikos, Olimpijakos, Zvezda, nakon cega nisam nocima mogao da spavam) i da to nisu bili uopste slabi protivnici, naprotiv.

Ono sto me tesi je to da ovo nije konstanta, nego povremeni bljesak (ali kada bljesne onda atomski bljesne 🙂), na cemu se nadam da ce i ostati, i to da je Zvezda jaca i ima mnogo zdraviju i stabilniju pricu nego prethodnih godina. Svakako, ceka nas sigurno jos mnogo zanimljivih okrsaja gde mozemo videti razne takticke zamisli i kvalitetno rokanje, jer ni jedni ni drugi jos uvek nisu prikazali sva svoja oruzja.

Edited by Four Elements
  • Like 7

Da ne zaboravimo, Sterling Brown u klubu 60-45-90 🙂 Od kada je protiv Oly-ja klupiran i nije postigao ni poen, vezao je 9 odlicnih utakmica, gde je samo protiv Fenera ostao jednocifren sa 8 poena. Fali mu jedna trojka na tih 9 tekmi da moze da se kaze da je dao po 3 trojke na svakoj 🙂

Edited by TripleJ
  • WOW 2

Sterling nam drži glavu iznad vode mesec dana unazad. Baš izuzetna šuterska forma, iz driblinga, spotupa, svejedno, prangija odakle stigne. Čak mu i mid-range šljaka u visokim procentima. 

Što se tiče jučerašnje utakmice, 3/4 je bila iz bajke. A na terenu Ife, Arijan, Bonga, Davis i Jones, neverovatno. 

Jedino što mi je paralo oči su Balšini minuti, pogotovo u 4/4. Šta je ono? Momak sa 217, i 115kg ima ravno 0 leđne tehnike, ne može da uzida beka za neki lagani polugorog bar. Umesto toga, momak uzima fadeaway, i jedan mid-range 🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️

Mada i u 1/4, uz izuzetno dva glupa faula, skida ga i Robertson sa zakucavanja, lepi ga ko da je junior. I ajde što ga je zalepio, nego što Balša uopšte nije imao predstavu da mu je ovaj na leđima (zaista neočekivano) pa da ga jednom laganom fintom propusti i reši kucanje. 

Greota fizikalija. 

Za Olimpiju, ne znam, eventualna pobeda bi značila duplo, možda i utakmica koja bi mogla da prelomi u korist naših PO šansi. 

• Like 3

2 hours ago, Four Elements said:

Ono sto me tesi je to da ovo nije konstanta, nego povremeni bljesak (ali kada bljesne onda atomski bljesne 🙂), na cemu se nadam da ce i ostati, i to da je Zvezda jaca i ima mnogo zdraviju i stabilniju pricu nego prethodnih godina. Svakako, ceka nas sigurno jos mnogo zanimljivih okrsaja gde mozemo videti razne takticke zamisli i kvalitetno rokanje, jer ni jedni ni drugi jos uvek nisu prikazali sva svoja oruzja.

Na stranu sve što ide uz te mečeve, čisto košarkaški i uz uslov da su svi zdravi i spremni, derbi u EL uslovima na tri pobede bi imao šanse da bude epski.

• Like 1

1 hour ago, Papanikolesku said:

Sterling nam drži glavu iznad vode mesec dana unazad. Baš izuzetna šuterska forma, iz driblinga, spotupa, svejedno, prangija odakle stigne. Čak mu i mid-range šljaka u visokim procentima. 

Što se tiče jučerašnje utakmice, 3/4 je bila iz bajke. A na terenu Ife, Arijan, Bonga, Davis i Jones, neverovatno. 

Jedino što mi je paralo oči su Balšini minuti, pogotovo u 4/4. Šta je ono? Momak sa 217, i 115kg ima ravno 0 leđne tehnike, ne može da uzida beka za neki lagani polugorog bar. Umesto toga, momak uzima fadeaway, i jedan mid-range 🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️

Mada i u 1/4, uz izuzetno dva glupa faula, skida ga i Robertson sa zakucavanja, lepi ga ko da je junior. I ajde što ga je zalepio, nego što Balša uopšte nije imao predstavu da mu je ovaj na leđima (zaista neočekivano) pa da ga jednom laganom fintom propusti i reši kucanje. 

Greota fizikalija. 

Za Olimpiju, ne znam, eventualna pobeda bi značila duplo, možda i utakmica koja bi mogla da prelomi u korist naših PO šansi. 

Za takav tip igraca kao sto je Balsa ima jedna dobra recenica koju cujes svaki put kad gledas neku nizu ligu u sali, "zali boze ove visine". 

Sterling deluje bas ozbiljno. 

• Like 1

14 minutes ago, Igor_ said:

Za takav tip igraca kao sto je Balsa ima jedna dobra recenica koju cujes svaki put kad gledas neku nizu ligu u sali, "zali boze ove visine". 

Sterling deluje bas ozbiljno. 

Pomalo je neverovatno da već 4 godine nije ostvario nikakav napredak na polju leđne tehnike. On zapravo nema nikakvu bazu sa koledža, zna samo da odigra roll i to je manje više sve od njegove veštine. Setih se da je izašao pre dve, tri nedelje shorts na BC gde igra 1v1 sa Karlikom. Tad mi je bilo smešno/simpatično što je napadao Jonesa licem, a onda završavao midrange ili čak stepbackom, ali zapravo on i ne ume drugačije. Verovatno nije naučio ni da zaštiti loptu, ako bi zidao dole. 

• Like 2