Jump to content

Recommended Posts

4 minutes ago, ScepanScekicSto said:

Cekaj brate... troje sam podigao, svi uredno vakcinisani na vreme i svo troje su prelezali boginje.

ti mesas vakcinu protiv malih i velikih boginja.

ove obicne sva deca manje vise preleze, ov druge su bile iskorenjene do nedavno ksd su brojni strucnjaci provalilo zaveru oko vakcinacije pa nije moguce ostvariti kolektivni imunitet

Ne mesam brate, isti slucaj sam imao u kuci. Varicela nije u obaveznom kalendaru bila kada je klinka prelezla (pitanje i da li je i danas obavezna). ALI je danas dostupna i mozes ako hoces da se vakcinises istom. Klincima ne preporucuju, oni maltene bez ikakve muke preleze varicele (sem sto ne znaju sta ce sa sobom tih par nedelja u kuci). Morbila jeste u obaveznom kalendaru, u sklopu zle, naopake i soroševske  MMR vakcine, kao i rubeola. Ostaje samo varičela za koju se ja pitam kako je moguce da se profi sportisti ne vakcinisu protiv varicele ako je nisu lezali kao klinci. Samo to.

Morbila je do skoro bila iskorenjena, bas zbog visokog % imunizacije ali su onda antivax mame i tate razjebale sve. Varicela je uvek tu, relativno bezopasna za klince i pritom visoko zarazna (što me onda dodatno čudi ako je Vasington fasovao, bukvalno sklanjaj ga od ostatka tima ooodmah).

Edited by NMX
  • Like 10

5 minutes ago, ScepanScekicSto said:

Cekaj brate... troje sam podigao, svi uredno vakcinisani na vreme i svo troje su prelezali boginje.

ti mesas vakcinu protiv malih i velikih boginja.

ove obicne sva deca manje vise preleze, ov druge su bile iskorenjene do nedavno ksd su brojni strucnjaci provalilo zaveru oko vakcinacije pa nije moguce ostvariti kolektivni imunitet

Tako je, vecina dece ih prelezi ali to ne znaci da se ne mogu javiti komplikacije j vidu zapaljenja pluca ili jos gore mozga.

2 minutes ago, wrach said:

Covek prica o Varilixu, ne o MMRu.

Varilix je ako se ne varam aktuelan kod nas od skoro

Postojala je i ranije ali se kod nas placala.sad je besplatna ako je zatrazite pedijatru

18 minutes ago, NMX said:

Ja ću da nastavim da smaram, jebeno je NE MO GU ĆE da su boginje. Plus ako jesu, a imate još njih koji nisu preležali ili nisu vakcinisani, najebali ste.

Odbijam da poverujem da danas ekipe mogu da puste da igrači ne budu vakcinisani na sve zarazne bolesti koje dugo mogu da ih sklone sa terena a da im je vakcinacija dozvoljena (ima ko ne sme da primi protiv varičela, itd.).

Da se Zvezdinom medicinskom timu ovo desilo, bilo bi skroz jasno i očekivano.

Tako da je neka virusčina obična verovatno, pre nego boginje. Posebno ako je otoutovao sa ekipom.

Ako je on po nekim natpisima došao na okupljanje pa ga lekar sklonio i pregledao teško da je virus ako se krenula priča o boginjama. Da nema promene na telu ne bi kružila priča o boginjama. Sigurno su nešto videli. Ali da se sačeka izveštaj pa će reći iz kluba šta može biti. 

• Like 1

3 minutes ago, NMX said:

Ne mesam brate, isti slucaj sam imao u kuci. Varicela nije u obaveznom kalendaru bila kada je klinka prelezla (pitanje i da li je i danas obavezna). ALI je danas dostupna i mozes ako hoces da se vakcinises istom. Klincima ne preporucuju, oni maltene bez ikakve muke preleze varicele (sem sto ne znaju sta ce sa sobom tih par nedelja u kuci). Morbila jeste u obaveznom kalendaru, u sklopu zle, naopake i soroševske  MMR vakcine, kao i rubeola. Ostaje samo varičela za koju se ja pitam kako je moguce da se profi sportisti ne vakcinisu protiv varicele ako je nisu lezali kao klinci. Samo to.

Morbila je do skoro bila iskorenjena, bas zbog visokog % imunizacije ali su onda antivax mame i tate razjebale sve. Varicela je uvek tu, relativno bezopasna za klince i pritom visoko zarazna (što me onda dodatno čudi ako je Vasington fasovao, bukvalno sklanjaj ga od ostatka tima ooodmah).

hvala ti... nisam znao to... mislim mi smo cak drugo namerno drzali blizu prvog deteta da fvoje jedno za drugim preleze...

ako je Duejn popasao to, nema njega duzi vremenski period

• Like 1

3 minutes ago, Sharp said:

Ova tema je najjača. Naučio sam nedavno gdje se dobro obući u BGu za male pare, a sad ću saznati sve o obaveznim i neobaveznim vakcinama. :lol_2:

Svrati češče na KKCZ temu, možeš dosta da saznaš, posebno ako spremaš neki rad na temu šizofrenije i lečenja iste

• Thanks 1
  • Ha-ha 15

6 minutes ago, Barkley#34 said:

Užas. Još neko sa triperom i to je to.

Bar neću da se nerviram do kraja EL, nego gledam rekreativo. 

Kako u sekundi loša sezona postane još gora. 

Ovaj brat dobi boginje, nevakcinisan verovatno, Frenk pocepao mišić, Karlik čovek nema pasoš 😂

A čak još nismo ni izgubili. To ćemo sutra 

Pa očigledno je nešto malo specifičnije sa odlaskom u Francusku, nije kao da nam je ovo prvo gostovanje ove sezone. Što naravno ne znači da ljudi koji o tome vode računa nisu trebali da budu upućeniji.

Povrede su potpuno druga piča (uključujući i ovo sa Washom) i ne znam tačno šta se tu može drugačije.

3 minutes ago, Don Dusko said:

Jos ako je tacno da je proletos izgubio onda sto mu dosad nisu sredili novi?Ovako zavrzlama za njega a i vas.

Jos trenutak kada se nizu lose vesti....

Pa nije tačno, to je pred Atinu bilo i odmah su uradili jedino što su mogli, sredili privremeni, ali Francuzi tu prave problem.