Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
1 minute ago, ScepanScekicSto said:

Ju ju ju

prevideh 2:0 Milana... znaci scenario Olimpija 2:0, komsije 0:2, mi 2:0 mi smo tu 10

sve ostalo mi i Milano ispadamo

Tu smo vala 9. 😄 Imamo 3:1, Armani 2:2, komšije 1:3. 

edit: uz pretpostavku da se ne pravi četvorougao/petougao sa Efesom, Barsom ili Parizom. 

Edited by kendrick duckworth
  • Thanks 1
Posted (edited)

Ne. Mi imamo 1:1 sa Milanom. Milano ide dalje u tom trouglu, ako naprave 2:0 do kraja, uz naše dve pobede, i dva poraza Zvezde, Milano je prvi u tom trouglu zbog 2:0 sa Zvezdom. 

Edited by Papanikolesku
  • Like 4
Posted (edited)
2 minutes ago, kendrick duckworth said:

Tu smo vala 9. 😄 Imamo 3:1, Armani 2:2, komšije 1:3. 

nevezano od ostalih  rez?

al mislim da komsije nece izgubiti od Efesa, a Milano moze da kiksne protiv Virtusa u Bolonji

edit

znaci iduce kolo svim srcem uz Klaju i Sengeliu

Edited by ScepanScekicSto
Posted
1 minute ago, Papanikolesku said:

Ne. Mi imamo 1:1 sa Milanom. Milano ide dalje u tom trouglu, ako naprave 2:0 do kraja, uz naše dve pobede, i dva poraza Zvezde, Milano je prvi u tom trouglu zbog 2:0 sa Zvezdom.

Hahaha do jaja, ja sam istripovao da imamo 2:0 sa Armanijem. Povlačim se. 

• Ha-ha 2
Posted (edited)

Milano mora dobiti Virtus u gostima što njima nikad nije lagana utakmica bez obzira na stanje na tablici, ovi će im se sigurno htjeti usrati u život. Ako dobiju zadnje kolo vjerojatno rutiniraju Baskoniju s obzirom da oni trenutno ganjaju prvih 8 mjesta u ACB-u i EL igraju rekreativno zadnja dva kola. 

Edited by Sharp
  • Like 2
Posted
2 minutes ago, СтелаРоса said:

Pa koliko vidim treba vam da Milano ne dobije obe, Zvezda izgubi obe i naravno da vi dobijete obe. Problem je sto Milano ima dve na papiru lake utakmice, ali nisu bas sigurna ekipa. 

pa gde ces veci motiv Virtusa nego da najvecem rivalu usere sezonu.. jos se igra u Bolonji...

Kljuceve drzite vi sa utakmicom protiv Efesa, ako dobijete, thats it

ali ako izgubite onda postaje napeto

• Like 1
Posted
1 minute ago, СтелаРоса said:

Pa koliko vidim treba vam da Milano ne dobije obe, Zvezda izgubi obe i naravno da vi dobijete obe. Problem je sto Milano ima dve na papiru lake utakmice, ali nisu bas sigurna ekipa. 

Čekaj,  na koju foru je Milano ispred KKP u slučaju istog broja pobeda , recimo da oba tima imaju 18-18 na kraju?

1-1 je u pobedama, s'tim što je Kkp pobedio većom razlikom?  

• Like 1
Posted
1 minute ago, No name said:

Čekaj,  na koju foru je Milano ispred KKP u slučaju istog broja pobeda , recimo da oba tima imaju 18-18 na kraju?

Jer u trouglu zvezda milano i mi, milano ima 2:0 sa zvezdom i on je prvi

• Like 2
Posted
1 minute ago, No name said:

Zato sto ako Zvezda ne dobije obe onda ulazi u mini tabelu sa Armanijem i Partizanom gde Armani ima 3-1, a Zvezda i Partizan po 2-2

Posted
1 minute ago, СтелаРоса said:

Zato sto ako Zvezda ne dobije obe onda ulazi u mini tabelu sa Armanijem i Partizanom gde Armani ima 3-1, a Zvezda i Partizan po 2-2

Da da, jasno

Zvezdi nikako ne igra trougao sa ova dva tima,  ali opet sve je u rukama zvezde , pa će i KKP i Armani morati da čekaju poraze zvezde, a da u isto vreme dobiju ove svoje utakmice. 

• Like 1
Posted
Just now, No name said:

Da da, jasno

Zvezdi nikako ne igra trougao sa ova dva tima,  ali opet sve je u rukama zvezde , pa će i KKP i Armani morati da čekaju poraze zvezde, a da u isto vreme dobiju ove svoje utakmice. 

tako je...

mi se tu najmanje pitamo... 

Posted
21 hours ago, Magia said:

Najbolji su svi ovi nepismeni novinari koji pisu da mora da se navija za komsije, a nama apsolutno svejedno ko dobija u tom mecu. Niko da pogleda tabelu i razume to.

Bravo, konacno se neko setio da napise.

Nego je trebalo pisati kako ce biti romanticno da ce "cela Srbija da navija za Crvenu zvezdu :classic_love:", kao da KKP mnogo vise ne odgovara da budu ispred KKCZ i igraju protiv Reala mec koji i ne znaci toliko Realu, nego da KKCZ definitivno bude ispred, a KKP igra na krv i noz i juri +8 protiv Reala koji u slucaju poraza ispada.

I logicno je da ovakva KKCZ i ne bi trebalo da ima sta da trazi protiv Reala, Efesa i Panathinaikosa. Druga je stvar da li KKP moze uopste do trijumfa u Kaunasu.

Posted
10 hours ago, Chaos Is Me said:

Višestruko skuplji je samo Real i to otprilike duplo skuplji (a ne ni višestruko kao nekad što je CSKA bio 10 puta skuplji od DV Partizana). Ostali koji su skuplji su skuplji za do 50%, a ima i mnogo jeftinijih.

Ne bih se slozio. Grcki pijani milioneri su ubedljivo ispred svih, niko im nije ravan.

Svi ostali klubovi koji trose dosta imaju neke svoje probleme. 

Barca vise i nije neki space shuttle od tima, a na poziciji pleja su doziveli dva jako teska udarca. 

Real ima jednu petorku sa dva matorca i tri jako dobra evro igraca, ali rezerve nisu vise ni blizu tako mocne - Llull sa 37 godina, Feliz iz EC, Abalde koji prosle sezone nije ni igrao, Garuba je promasaj, Ibaka povredjen.

Monaco je imao dva promasaja na 1 i 5, oba Grka imaju uzasne sezone, jedan ne igra, drugi bolje da ne igra.

Armani prosto nema peticu jer im je Nebo povredjen celu sezonu. Igraju sa 3 cetvorke unutra i jednim drvetom. Causeur sa 100 godina im drzi celu bekovsku liniju, bez njega se sve raspada.

Fener nema ni pravog pleja ni pravog centra, spasava ih to sto imaju puno dobrih krila i cetvorki.

Efes je jos i najbolji tu, ali ako ne igra Larkin oni ne znaju gde biju.

Eto, to su svih sest klubova koji imaju veci budzet od KKP i KKCZ, a nisu iz Grcke. Samo Fener i Monaco imaju dobre sezone, Barca lose, Real jako lose, Efes se cupa na kraju, Armani je smesan sa 1-4 u poslednjih pet kola.

E sad, postoji osam ekipa sa losijim igracima od KKP i KKCZ.

Alba - no comment.

Virtus je olupina, klub koji mora da dovede 12 novih igraca.

Maccabi ne igra na domacem terenu, ordiniraju mu novi igraci svako peto kolo, samo odlaze i dolaze, ogromne probleme imaju sa povredama.

ASVEL je ekipa u kojoj igraju Maledon i gomila penzionera.

Baskonia ima 10 igraca koji uopste mogu da igraju EL, a ni tih 10 nemaju neki veliki kvalitet ako gledamo pojedinacno (Howard moze da igra samo kod njih sa 1,78 metara visine, a igra beka sutera).

Zalgiris je potrosio malo vise para na kvantitet, ali ko je njima prvi centar? Ko im je prvo krilo? Ko im je prvi bek?

Paris Basket je EC ekipa pojacana jednim granicnim EL plejmejkerom i centrom + Outara koji je igrac za ASVEL, ne za vise.

Bayern? Ekipa sa jednim pravim centrom, sa skracenim bekovima, koja pobedjuje protivnike onako kako moze da ih pobedjuje - sa mnogo suteva za tri poena.

Kad sve ovo pogledamo, izostanak plasmana u 10 najboljih je zaista sramota, narocito za KKCZ. Plasman u Play In nije uspeh, ali nije sramota, plasman u 1/4 finale moze da prodje kao ispunjenje primarnog cilja.

Posted
6 hours ago, DameTime said:

To što je 14 M najveći ili jedan od najvećih budžeta za plate igrača u istoriji kluba, ne znači da je to neki brutalan budžet u evropskim okvirima. Hoću reći, nije kao da je na raspolaganju bilo 44 M a sportski sektor umesto Sloukasa, Nunna, Vezenkova, Tavaresa izabrao 10ak gubavaca iz australijske lige.

Mislim da je selekcija urađena u skladu sa mogućnostima, ima tu košarkaša sa manjim ili većim plafonom, ali može se s njima raditi. Faktor realnosti na koji se navijači nekako nikad ne obaziru - ko je dostupan, platežno ili na drugi način i da ga je moguće dovesti? 

Što se tiče prizivanja neotkrivenih talenata koji bi eksplodirali baš u Partizanu, to je još jedna navijačka utopija, a ne verujem ni da bi imali mnogo strpljenja za njegove greške na terenu.

That being said, kritike pre treba uputiti na račun vođenja ekipe, nego inicijalne selekcije, koja je daleko od kriminalne.

Ako može jedan racionalan odgovor, pošto ga ja ne vidim, može da odgovori i brat @kendrick duckworth, bez sarkazma pričam. 

Milsim da je rečeno da je ovo najskuplji tim ikada, nisam to izmislio tek tako, a i da nije, tu je negde. U svakom slučaju, nije vredno natezanja, za naše i komšijsko iskustvo (pošto oni nisu imali veliku pauzu od EL), uložene su ozbiljne pare. U tom kontekstu zanima me sledeće:

Prošle sezone smo, sa sličnim parama, promašili dopunu onom timu. Ok, razumljivo donekle, ne može se tek tako zameniti ona ekipa i hemija, došlo je do zasićenja, ima rezona. Ove godine smo nešto pogodili, nešto treba brusiti a nešto smo promašili. Doselekciju nismo napravili jer verovatno nije bilo nikog uklopivog, po novcu i kvalitetu.

Dakle, koja realnost i racionalnost, na koje se pozivate, postoje da ćemo, recimo opet sa sličnim parama, uspeti da dopunimo ekipu na željeni način? Koji su to igrači, nisu bitna imena, koji će biti na raspolaganju a da su nam dostupni i da su ono što nam treba i da se uklope u Željkove zamisli? Konkretno, ko je ta četvorka i ko je ta petica koje ćemo moći da nađemo a sad nismo mogli? Koja je racionalna osnova da će druga sezona ciklusa biti drugačija po svemu od ove sada ili od prethodne?

Eto, to me zanima, bez podjebavanja pitam, jer ja ne vidim veliki racio nego drugačije upakovanu iracionalnost koju i sam imam, da će Partizan ići napred.

Posted (edited)

Uf, koliko elementarnog nepoznavanja matematike i osnova kombinatorike na prethodnih par strana 😄

Ljudi, da vam plasticno objasnim, mi smo van 10 osim ako se ne pogodi ludilo kombinacija rezultata ostalih ekipa uz nase dve pobede.

Tako da, polako, prvo da vidimo sta cemo sa Litvancima, ako to dobijemo, kompletira se kolo, pa mozemo da pricamo nekako pribliznije sta nam je ciniti 🙂

Edited by TripleJ
  • Like 1
Posted
9 minutes ago, Barkley#34 said:

Prošle sezone smo, sa sličnim parama, promašili dopunu onom timu. Ok, razumljivo donekle, ne može se tek tako zameniti ona ekipa i hemija, došlo je do zasićenja, ima rezona. Ove godine smo nešto pogodili, nešto treba brusiti a nešto smo promašili. Doselekciju nismo napravili jer verovatno nije bilo nikog uklopivog, po novcu i kvalitetu.

Dakle, koja realnost i racionalnost, na koje se pozivate, postoje da ćemo, recimo opet sa sličnim parama, uspeti da dopunimo ekipu na željeni način? Koji su to igrači, nisu bitna imena, koji će biti na raspolaganju a da su nam dostupni i da su ono što nam treba i da se uklope u Željkove zamisli? Konkretno, ko je ta četvorka i ko je ta petica koje ćemo moći da nađemo a sad nismo mogli? Koja je racionalna osnova da će druga sezona ciklusa biti drugačija po svemu od ove sada ili od prethodne?

Mislim da grešiš u samom startu: pitaš za racio u garanciji da ćemo sledeće sezone uraditi ono za šta nijedan tim nema garanciju?

Ko je garantovao Armaniju bilo šta potpisom Kozera, Bolmara, Lideja, Niba i Brooksa?

Komšijama potpisom Kalinića, Petruševa, John Brown-a, Kenana, CMM-a?

Ja nijednom nisam pomenuo da će biti bolje sledeće sezone. Samo sam rasčlanjivao zašto je ove sezone (i nekih prethodnih) onako kako jeste. 

Tu ima dosta Željkove odgovornosti, Željkovih propusta, ali i mnogo drugih stvari koje olako potpadaju pod neke krilatice koje nisu u sync-u sa činjenicama. 

Zapravo, raciju i realnosti je bliža skepsa na leto nego nekakav optimizam. Tržište u EL nije sjajno, i svaka ekipa sem tri-četiri najskuplje ulazi u određeni rizik u selekciji. 

• Like 1
  • Thanks 1
Posted
46 minutes ago, Barkley#34 said:

Milsim da je rečeno da je ovo najskuplji tim ikada, nisam to izmislio tek tako, a i da nije, tu je negde. U svakom slučaju, nije vredno natezanja, za naše i komšijsko iskustvo (pošto oni nisu imali veliku pauzu od EL), uložene su ozbiljne pare.

Samo da kažem, moj komentar nije upućen tebi, niti smatram da si ti bio u fazonu

Sigurno je da su uložene najveće pare, e sad da li je 13.000.050 ili 14.000.000, meni stvarno nije preterano bitno i ne bavim se tim ciframa. Htela sam samo da istaknem da su to za nas ogromni novci, ali u sportskim okvirima više baš i nisu, kao i da ne treba porediti sa budžetom koji je KKP imao kad je poslednji put igrao EL pre Želimirovog povratka, jer se od tada mnogo toga promenilo u košarci.

U tom kontekstu zanima me sledeće:

Prošle sezone (koja kao da je bila pre 10 godina, subjektivni osećaj) se ispostavilo da su Exum i Lessort nenadoknadivi igrači. Super je što je ostala neka osnova onog tima, ali ipak su njih dvojica bili ti igrači koji su tim podigli na viši nivo. Ja bar mislim da za njih nije bilo adekvatne zamene na tržištu, a da je bila dostupna Partizanu.

Ove sezone, slažem se, deo doselekcije je potpuno pogođen, deo je potpuno promašen, deo niti smrdi niti miriše. Što je meni nekako i očekivano kada dovedeš 13-14 novih igrača a nemaš baš neograničen budžet.

Iskreno, ja ne mogu da garantujem sve ovo, niti mislim da postoji nešto što će ti dati garanciju i tu vrstu sigurnosti. Rizik će uvek postojati, pogotovo ako nisi ekipa sa top 4 budžetom u ligi, ali jbg, računam da su šanse malo bolje (da zna šta radi) kada ti na klupi sedi Željko nego npr. neki Vlada Jo.

Za selekciju zaista mislim da nije u fazonu, uzeli smo random imenik i uboli sprs igrače, nego da postoji neka zamisao.

Kendrik i ja (mada više on nego ja) smo ovde samo spomenuli neke faktore (spoljašnje i unutrašnje) koji su uticali da ova sezona dobije takav pravac koji je dobila.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Posted (edited)

Pogledajte bilo koji jak i bogat EL tim, svi imaju jednu slicnost - kontinuitet. Real je bio mocan svih ovih sezona jer su stalno imali isto jezgro ekipe. Sad nisu jer su se sveli na pet imena, jednog igraca od 37 godina i ostatak koji ne pravi razliku na terenu. Barci su svih ovih sezona pobede donosili Satoransky, Vesely, Laprovittola... Slicno je u Efesu koji ima toliko igraca koji su igrali zajedno, pa u Crvenoj zvezdi, pa u Monacu, itd. Jedini izuzetak je PAO, ali oni su uzeli bukvalno najboljeg poentera EL koji je bio dostupan evroligaskim klubovima.

Nacin na koji se KKP poneo u prelaznom roku proslog leta - sa jednom sizofrenom porukom tipa "eto nas, mi smo 11., a neki su 16., zna se ko je imao bolju sezonu, ali svi su igrali kao krs, ma teraj to sve da niko ne ostane!" doprineo je da jedini moguci nacin da oni naprave konkurentan tim bude da dobiju neki nikad veci budzet sto se nije desilo. Tesko je dovesti boljeg beka od Puntera, tesko je dovesti bolju cetvorku od LeDaya, pa tu su Nunnally, Avramovic, Smailagic ciji je odlazak bio nenadnoknadiv. 

Sezona je pocela onako kako se i ocekivalo, novi tim jer su svi promenjeni osim trenera, devet stranaca, ekipa koja ne ume nijednu neizvesnu zavrsnicu da resi u svoju korist. E onda se na 2-8 pocelo dobijati na drugaciji nacin, 14 razlike protiv KKCZ, 18 protiv jednog Panathinaikosa, pa rutiniranje Fenera, pa +50 u dva gostovanja za dva dana, pa +20 protiv Monaca. Mislilo se da je Zeljko objasnio neke stvari mucenoj Radi, da je sad resen da osvoji EL koliko ga je pitanje o "vec je sve gotovo, zar ne?" izbacilo iz takta i dalo mu motivaciju, a niko nije bio svestan da se na tih 2-8 vec pojavila ogromna provalija i da je sansa za KKP jedino bila da u finis sezone udju kao Virtus prosle sezone ili Paris Basket ove, sa nekom zalihom, pa da se onda polako obezbedjuje taj Play In.

Sto se tice sledece sezone, na stranu to sto ja smatram da je kranje vreme da u EL prestane da se podrazumeva da ce "najveci duel u svemiru" i sledece sezone da se igra u tom takmicenju - ona moze da bude bolja od ove. Prosto, stvorice se neko jezgro ekipe, igraci ce se upoznati, ako se bude igrala EL bice standardno mnogo novca na raspolaganju itd. Ono sto je problem je sto nijedan domaci igrac nije napredovao. Oko Pokusevskog smo ja i @DameTime vodili raspravu na pocetku sezone i sta je sa njim? Kakak mu je ucinak, da li je napredovao? Koprivica je drvo kao sto je bio drvo svih ovih sezona, Nakic nazalost ne moze da bude nepovredjen veci deo sezone, Bosnjakovic je tu neka peta opcija na svojoj poziciji, Lakic je nebitan faktor. Dakle, resenje je kupuj od ekipa koje stvaraju igrace i ovaj put.

Ne znam ni koliko je Obradovicu ostalo motiva nakon evo cetvrte sezone u kojoj nije postigao ono po sta je dosao, a to je plasman na F4. Niti je osvojio EC (meni je licno to lepa prica i voleo bih da vidim da nekad BUD/CED osvoje to takmicenje pa sve i da ne igraju EL nakon toga, trofej je trofej), imao je jednu dobru sezonu jer je imao brutalan tim (ali bas brutalan, Exum i Punter je duo kojeg je bas bilo tesko braniti), nakon toga sto bi neko napisao na EL temi "najvise volim 11. poziciju". Ajde da je stalno u TOP8 pa da se kaze da je uradio dobar posao ili da je jedne sezone igrao finale, pa ga u naredne dve nigde nema, ali po cemu ce on to pamtiti ovih cetiri godine? Po tome sto ga je KKCZ dobijala u svim domacim takmicenjima?

Edited by goldberg bcd
Posted (edited)
8 hours ago, kojihit said:

Mozak me boli od ovih računica 🤯

Pet ekipa (od 6. do 10./ poslednjeg) mesta nam bezi 2 pobede. Racunica je vrlo prosta - da smo 99.999999% ispusili. 

Poslednja 2 kola je najbolje pratiti rekreativno. To se naravno ne odnosi na igrace, ako imaju iole srama i ponosa u sebi.

Edited by MC Thunder 2
  • Like 4
Posted
14 minutes ago, MC Thunder 2 said:

Pet ekipa (od 6. do 10./ poslednjeg) mesta nam bezi 2 pobede. Racunica je vrlo prosta - da smo 99.999999% ispusili. 

Poslednja 2 kola je najbolje pratiti rekreativno. To se naravno ne odnosi na igrace, ako imaju iole srama i ponosa u sebi.

Znam, jasno sve, bilo je još priključe (mozda i protiv Efesa a nisam htela da priznam), nego sam iscitala sve što je ispisano pa me mozak zaboleo 😄

Normalno, ali se nadam da ćemo odigrati pristojno ove dve poslednje utakmice