KK Partizan 2024/25 - Page 333 - Košarka - VOX92 Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, MC Thunder 2 said:

prakticno oduzeta mogucnost da se borimo za direktan ulazak u plejof.

Ako ćemo realno, prikazanim tokom cele sezone, Play-in nam je taman. 

• Like 4
Posted
1 hour ago, Eddard said:

Ako ćemo realno, prikazanim tokom cele sezone, Play-in nam je taman. 

Razumem i deluje da nam je pley-in po meri, ali tim rezonom ko to osim Oli, PAO, Fener, Efes, Monako ekipe zasluzuje PO? 

Posted (edited)

Trenutno je situacija takva da ce biti potrebne bar 3 pobede za plej-in, a plej of je bas daleko. 

Barsa, Zvezda, Bajern, Pariz imaju po 2 pobede vise. Barsa ima bolji medjusobni duel pa njih ni ne racunam. Od Zvezde i Pariza imamo bolji skor, Bajern smo dobili 8 razlike u BGu.

Efes, Real, Armani imaju po 1 pobedu vise od nas. Od toga sa Armanijem imamo bolji skor, Efesom losiji (a od Reala smo izbuli 7 razlike u prvom delu).

Dakle ekipe koje bismo mogli da prestignemo su:

Pariz - imaju 3 teska gostovanja (Fener, PAO, Real i dolazi im Alba). Znaci realna je 1 pobeda, sa 3 mi ih preskacemo.

Bajern - gostuju Barsi i Makabiju, docekuju nas i Fener. Jako tesko za prognoziranje, ali ako ih dobijemo u gostima imamo sansu. 

Zvezda - docekuju Virtus, Real i Efes, gostuju PAO. Igraju promeljivo, tesko za prognozu. Ali recimo da ako budu na 3-1 mozemo biti ispred :)

Real - gostuju nama i Zvezdi, docekuju Milano i Pariz.  Imace min 2 pobede,  ali ako ih dobijemo 9+ sa 3 pobede idemo dalje. 

Armani - docekuju Barsu i Baskoniju, gostuju Realu i Virtusu. Dosta lak raspored, 2 pobede su skoro pa sigurne, ali ako mi uzmemo 3 mozemo biti ispred. 

Ovako sve kad pogledam, Pariz je #1 kandidat za ispadanje, a sve ostalo zavisi od toga kako odigramo protiv Bajerna u gostima i Reala kod kuce. Naravno ako dobijemo sve 4 menja se kalkulacija ;)

Edited by Marvin
Posted (edited)

Najblizi ispadanju smo mi, nazalost. A sve i da uspemo pobediti Bajern (i Albu, nije valjda da niste svesni koje ce to pisanje krvi biti sutra?), nakon toga gostujemo Zalgirisu zeljnom nase krvi i zakona velikih brojeva.

Real mi je tu psiholoski najmanje tezak mec (pitajte me ovo opet u poslednjem kolu ako pobedimo ove 3) 🥲

Edited by MC Thunder 2
Posted
53 minutes ago, wrach said:

Razumem i deluje da nam je pley-in po meri, ali tim rezonom ko to osim Oli, PAO, Fener, Efes, Monako ekipe zasluzuje PO? 

Pa šta znam, meni Bajern, Pariz i Zvezda to više zaslužuju od nas. Koliko god mi ovo poslednje bilo teško da napišem. Pa i Barsa, otrtila nas je dva puta. 

Ne pitaj me za neko racionalno objašnjenje, pišem onako, po osećaju. 

Posted
13 minutes ago, Eddard said:

Pa šta znam, meni Bajern, Pariz i Zvezda to više zaslužuju od nas. Koliko god mi ovo poslednje bilo teško da napišem. Pa i Barsa, otrtila nas je dva puta. 

Ne pitaj me za neko racionalno objašnjenje, pišem onako, po osećaju. 

A jbg kapiram da je zato sto nas gledas, emotivno se vezujes i slicno, ali i taj Bajern igra od sjaja do ocaja,Zvezda i po misljenjima njihovih simpazitera igra jednu od ruznijih kosarki u EL a Pariz, to bih ostavio @JPM da iskomentarise : )

• Like 2
Posted
8 minutes ago, MC Thunder 2 said:

Jebemmusve, nismo ni zasluzili da ne odemo na F4 pre 2 godine. Mozemo li ikada mi da dobijemo nesto sto nuzno ne zasluzujemo 🤕

Može i tako da se gleda, nemam ništa protiv 😁

Posted
2 hours ago, wrach said:

Ja sam to što je napisao shvatila više kao realan odnos kvaliteta tima. A i jeste tako nekako, kad se u obzir uzmu i negativne i pozitivne serije... 

Koliko god i meni bilo teško jer sam ih videla u top 6 🙃

55 minutes ago, MC Thunder 2 said:

Jebemmusve, nismo ni zasluzili da ne odemo na F4 pre 2 godine. Mozemo li ikada mi da dobijemo nesto sto nuzno ne zasluzujemo 🤕

Zamisli kolika će biti radost kad nakon sve ove patnje osvojite EL 😁 That's some Rocky Balboa type of shit 😎

Posted
2 hours ago, wrach said:

"Ko to osim" i onda nabrojiš pet od šest ekipa. 🙃

Zaslužiće još ona ekipa koja najbolje odradi ova preostala četiri kola, toliko je prosto.

Neću da pišem šta očekujem od vašeg meča sa Albom, opet ću se suočiti sa optužbama za bacanje uroka. A protiv Bajerna držte gaće, tu može da vam se prelomi sezona.

Posted
2 hours ago, wrach said:

A jbg kapiram da je zato sto nas gledas, emotivno se vezujes i slicno, ali i taj Bajern igra od sjaja do ocaja,Zvezda i po misljenjima njihovih simpazitera igra jednu od ruznijih kosarki u EL a Pariz, to bih ostavio @JPM da iskomentarise : )

Jedno vreme smo igrali lepo pa onda vecim delom sezone krvarile oci ali bilo ucinkovito.

Pariz je klasicna pacersko pajserska ekipa ciji interes se poklopio sa interesom evrolige da ima uspesnog underdoga pa ih dobrano guraju sudije.

Ofanzivno run and gun, sa skokovima ala svi u brda. Defanzivno biju kao sveti Ilija ali im se to dopusta. Protiv nas su recimo konstantno gurali nase centre na skoku i nista nije sudjeno.

Ali Pariz mora tako da igra jer kvalitet za ozbiljnu kosarku nemaju. Svakako je skor za respekt ali mi ih uopste ne hvata oko. Niti njihova dva pajsera protagonista Hifija i Kratkog.

Ovaj potonji ako ode na neko drugo mesto bice u najboljem slucaju neki sesti igrac, a Hifi bas teska prica. Nedisciplinovani streak shooter. To trenere ubija u pojam.

Nadam se da nece ni u plej in.

• Like 1
Posted
31 minutes ago, Smrtokapa said:

"Ko to osim" i onda nabrojiš pet od šest ekipa. 🙃

Pa namerno, jer od kandidata za preostalo jedno mesto imamo: Zvezdu, Bajern, Pariz, Barsu, Real, Armani, Partizan. Iskreno niko u toj grupi, gledajuci celu sezonu, nije jasno odskocio pa da kazes, e oni su zasluzeno u top6 a ovi ostali ne bi bili. Sve ove ekipe su sive po mom misljenju.

Posted

34 kola, 5000 poena, 1400 minuta košarke i neko zaista može da oceni da neka ekipa nije zaslužila pozicije 7. - 10.?

Biće da smo malo slani nakon lošeg stinta pa se sve doživljava prezačinjeno. 

Jedino što mogu da svarim oko priče o zaslugama i sreći jeste ako se baš pogodi da neka ekipa naleti na obično dobre ekipe u nekom nezgodnom momentu po njih pa da kažeš imali su malo sreće u tih tri, četiri kola pa odigrali lakši meč nego što su možda konkurenti.

• Like 1
Posted

Pročitah sad Želimirovu izjavu, dobro, za promenu je preuzeo odgovornost za ovu užasnu seriju rezultata i igara. To, nadam se, može biti dobra polazna tačka da se podignu malo iz ove apatije. Već protiv Bajerna će se videti da li ova samokritika ima neku potporu u praksi. Albu ne želim ni da pomislim da možemo da izgubimo.