ScepanScekicSto Posted Sunday at 02:24 PM Share Posted Sunday at 02:24 PM 3 minutes ago, JPM said: Ko? Kontam da misli na ovoga https://nova.rs/vesti/hronika/ko-je-branislav-mirkovic-vlasnik-firme-briksvel/ Bas je bilo vidljivo u prenosu kako naduvava zeljka 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted Sunday at 02:30 PM Share Posted Sunday at 02:30 PM 4 minutes ago, ScepanScekicSto said: Kontam da misli na ovoga https://nova.rs/vesti/hronika/ko-je-branislav-mirkovic-vlasnik-firme-briksvel/ Bas je bilo vidljivo u prenosu kako naduvava zeljka Hvala. Pojma nemam ko je lik. Po tekstu deluje da nije bas normalan. Sto se vredjanja tice, Janis je sve lepo objasnio. Sramotno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakon1 Posted Sunday at 02:32 PM Share Posted Sunday at 02:32 PM 5 hours ago, Volter said: Dzep je delom u pravu. Svako ubacivanje predmeta na teren prilikom izvođenja bacanja, bez obzira da li utiče ili ne, mora da se ponovi ako igrač promaši. To bi sprečilo navijače da ubacuju predmete. Sinoć da se to dogodilo navijači Zvezde bi verovatno bili najveći krivci za poraz. Ne znam kakva su sad pravila, ako su pravila takva da se bacanje ne ponavlja ako ubačeni predmet ne utiče na izvođača, što u ovoj situaciji i nije uticalo, onda sinoć sudije nisu napravile grešku. Ponavlja se u slucaju da to ima uticaja pri izvodjenju bacanja. To moze biti kad predmet u trenutku izvodjenja suta pogodi igraca ili kad padne u njegovo vidno polje u procesu izvodjenja bacanja. Laser u lice je takodje dobar primer za takve situacije. Tvoj predlog je dobar ako hoces da edukujes navijace, ali nije predvidjen pravilima. Pogotovo "svako ubacivanje predmeta na teren" treba preciziranje da li se bas misli na "svako ubacivanje" ili ne. Sta recimo ako upaljac padne 10 metara iza igraca u zadnjem polju? Ne, bacanje se ponavlja ako je igrac ometen u procesu izvodjenja slobodnog bacanja. To sinoc nije bio slucaj, je u moment kad je nastala pobuna Karlik, Tajrik i Vanja koji su bili tu (linija bacanja tj. na strani reketa) nisu znali o čemu se radi. Od igraca koji su bili tu, samo je Brown to primetio na liniji za tri (znaci dobrano iza Jonesa i pod uglom 45° na strani odakle je to doslo tj. od Zvezdinih navijaca). Ostale primedbe su dosle sa klupe Partizana koji su mozda pod uglom gledanja i sa distance od 20+ metara imali utisak da je to imalo uticaja pri izvodjenju bacanja. 5 hours ago, Alek The Great said: Pravilo je pravilo, bez izuzetaka. Ne znam da li je isto negde zapisano, ali ako je vec primenjivano onda nema dalje price. A pravilo glasi kako tačno? 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakon1 Posted Sunday at 02:41 PM Share Posted Sunday at 02:41 PM 4 hours ago, Dzep said: I to je tačno, ali se u tim situacijama ne nastavlja igra dok tribina sa koje je bačen predmet ne bude ispražnjena ili makar dok vinovnik ne bude ispraćen iz hale. Poenta je baš da se tako nešto slepo kažnjava, da se ne bi zloupotrebilo. Zato EL i kažnjava. To se desilo na našoj utakmici, bacanje je ponovljeno, a mi smo kažnjeni i finansijski. I to je to. Sad zamisli situaciju u kojoj se tako nešto kažnjava samo finansijski. Pa leteće sitni predmeti prema izvođaču bacanja samo tako Praznjenje hale je sigurno mogucnost, ali to tesko mozes da uradis ako se to desilo jedanput. Za ovo sinoc, pogotovo kad nije bilo osnova da se ponovi bacanje, to ne bi islo bez obzira sto mi mislili da bi to bilo ok za navijace da nauce lekciju. Sudije sude po pravilima (tj. trebalo bi) i praznjenje hale nije prva mera koja se u tim situacijama koristi. U EL su kod Zvezde pametnjkovici sa tribina pokusali da koriste laser kod izvodjenja bacanja (protivnicki igrac dao kos). Publika je bila opomenuta da ce se u ponovljenom slucaju bacanje ponoviti. Financijski se EL vec oglasila i udarila po dzepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volter Posted Sunday at 02:43 PM Share Posted Sunday at 02:43 PM 7 minutes ago, drakon1 said: Tvoj predlog je dobar ako hoces da edukujes navijace, ali nije predvidjen pravilima. Znam da nije, samo sam u prvom delu komentara napisao kako bih ja to rešio. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Sunday at 02:45 PM Author Share Posted Sunday at 02:45 PM 1 hour ago, fedor said: Ono sto mislim da je propust to je bas bezobrazno Kalinicevo nabijanje glave u parket Karliku i to je trebalo kazniti, ali siguran sam da to nije namereno ignorisano vec jednostavno nije primeceno na prvu. Mislila sam da niko nije primetio ovo. Baš ružan potez Kalinića, čini mi se da je to bilo u jednoj od situacija kada je Carlik proklizao na parketu. Što je matoriji, sve užasnije igra i još se gore ponaša. I ja bih rekla da sudije to jednostavno nisu videle u trenutku. ------------------------------------------------------------- Malopre me zove keva, da podnese izveštaj pošto je i ona gledala derbi. Kaže 'vako: Zvezda Sterlinga odvojila od lopte dobrom odbranom, C. Jones je top igrač (podseća je na sebe kad je trenirala basket, sitan ali dinamitan), Sfero gospodin sa izglancanim cipelama, poker face i ne reaguje, Željko histeričan, treba da ide na terapiju, nije mu ono gospodsko ponašanje. I još mi na kraju dobaci, lepo si pogodila pobednika, eto vidiš šta se desi kad ideš mozgom a ne srcem... 8 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakon1 Posted Sunday at 02:47 PM Share Posted Sunday at 02:47 PM 4 hours ago, Edinburgh said: Nema veze da li je predmet uticao na igraca. Ako je pravilo da se bacanje ponavlja kad predmet uleti na teren, to onda sluzi da se kazni rulja i da se jednog dana dodje do normalne atmosfere na tribinama. Potpuno je neophodno da nesmotren potez nekog iz publike odluci utakmicu, to je jedini nacin se rulja "nauci pameti". Ako se zeli kao u fudbalu da publika bude "dvanaesti igrac", onda sudija ima nadleznost i nad potezima te iste publike. Bold 1: Ima veze. Bold 2: Takvog bezuslovnog pravila nema. Predmet koji je bacen mora imati uticaj na igraca koji izvodi bacanje. Sudije su tu da sude, a nisu zaduzeni da sankcionisu rulju. Za to su tu disciplinski organi takmicenja. Rulja se sankcionise na licu mesta samo onda kad to ima uticaj na igru tj. ometa odigravanje. Tad se odstranjuju pojedinci ili publika u celosti. Bold 3: Generalno sudija to nema. Sudije sude po pravilima kosarkaske igre i po pravilima takmicenja u kojem se utakmica odigrava. Posao sudije nije da edukuje navijace izvan pravila i propisa, ma koliko mi bili saglasni da je to opravdano. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakon1 Posted Sunday at 02:57 PM Share Posted Sunday at 02:57 PM 10 minutes ago, DameTime said: Mislila sam da niko nije primetio ovo. Baš ružan potez Kalinića, čini mi se da je to bilo u jednoj od situacija kada je Carlik proklizao na parketu. Što je matoriji, sve užasnije igra i još se gore ponaša. I ja bih rekla da sudije to jednostavno nisu videle u trenutku. ------------------------------------------------------------- Malopre me zove keva, da podnese izveštaj pošto je i ona gledala derbi. Kaže 'vako: Zvezda Sterlinga odvojila od lopte dobrom odbranom, C. Jones je top igrač (podseća je na sebe kad je trenirala basket, sitan ali dinamitan), Sfero gospodin sa izglancanim cipelama, poker face i ne reaguje, Željko histeričan, treba da ide na terapiju, nije mu ono gospodsko ponašanje. I još mi na kraju dobaci, lepo si pogodila pobednika, eto vidiš šta se desi kad ideš mozgom a ne srcem... Ja sam primetio, to je bilo kad su sudije svirale 8 sekundi. Imao sam uticaj da je tu Kalinic proklizao (kao uostalom i Pokusevski i ko jos; to je i bio razlog za 8 sekundi pored Davidovca koji je zasmetao) i da se nenamerno "oslonio" na glavu Jonesa, mada nisam tacno video i moze biti da si u pravu. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScepanScekicSto Posted Sunday at 02:57 PM Share Posted Sunday at 02:57 PM 11 minutes ago, DameTime said: Mislila sam da niko nije primetio ovo. Baš ružan potez Kalinića, čini mi se da je to bilo u jednoj od situacija kada je Carlik proklizao na parketu. Što je matoriji, sve užasnije igra i još se gore ponaša. I ja bih rekla da sudije to jednostavno nisu videle u trenutku. od svega sinoc, ovo mi je najodvratnije, ostalo manje vise... Petrusev nije namerno nogom i ostalo... retko ruzan potez Kalinica... Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakon1 Posted Sunday at 02:58 PM Share Posted Sunday at 02:58 PM 12 minutes ago, DameTime said: Mislila sam da niko nije primetio ovo. Baš ružan potez Kalinića, čini mi se da je to bilo u jednoj od situacija kada je Carlik proklizao na parketu. Što je matoriji, sve užasnije igra i još se gore ponaša. I ja bih rekla da sudije to jednostavno nisu videle u trenutku. ------------------------------------------------------------- Malopre me zove keva, da podnese izveštaj pošto je i ona gledala derbi. Kaže 'vako: Zvezda Sterlinga odvojila od lopte dobrom odbranom, C. Jones je top igrač (podseća je na sebe kad je trenirala basket, sitan ali dinamitan), Sfero gospodin sa izglancanim cipelama, poker face i ne reaguje, Željko histeričan, treba da ide na terapiju, nije mu ono gospodsko ponašanje. I još mi na kraju dobaci, lepo si pogodila pobednika, eto vidiš šta se desi kad ideš mozgom a ne srcem... Gospodja majka: ko zna, zna! 7 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Sunday at 03:05 PM Author Share Posted Sunday at 03:05 PM 6 minutes ago, drakon1 said: Ja sam primetio, to je bilo kad su sudije svirale 8 sekundi. Imao sam uticaj da je tu Kalinic proklizao (kao uostalom i Pokusevski i ko jos; to je i bio razlog za 8 sekundi pored Davidovca koji je zasmetao) i da se nenamerno "oslonio" na glavu Jonesa, mada nisam tacno video i moze biti da si u pravu. Nisam bila sigurna da li je i on proklizao, pa zato nisam htela da odmah posle utakmice navodim tu situaciju. Svakako nije kao da je bilo šta odlučila. 5 minutes ago, drakon1 said: Gospodja majka: ko zna, zna! Hvala u njeno ime Šta ti je 60 godina životnog iskustva + praćenje košarke od 70ih, nemam nikakvih šansi 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted Sunday at 03:14 PM Share Posted Sunday at 03:14 PM 6 minutes ago, DameTime said: Hvala u njeno ime Šta ti je 60 godina životnog iskustva + praćenje košarke od 70ih, nemam nikakvih šansi Ako dozvoljavate da čiča posavetuje forumsku omladinu: gledaj majku pa šacuj ćerku 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakon1 Posted Sunday at 03:16 PM Share Posted Sunday at 03:16 PM 4 minutes ago, DameTime said: Nisam bila sigurna da li je i on proklizao, pa zato nisam htela da odmah posle utakmice navodim tu situaciju. Svakako nije kao da je bilo šta odlučila. Evo odgledao sam ponovo. Pri prenosenju lopte u prednje polje Kalinic je bio flaster Carliku dok je Pokusevski petljao sa loptom. Bio mu je bukvalno u dresu, na granici faula. Kad je lopta postala nicija, Carlik je proklizao, a Kalinic je bio pored njega. Sticajem okolnosti se lopta tako odbila da je Kalinic morao da "zakoči" da uspostavi balans i da ne proklize. Mislim da je "procupkao" na jednoj nozi. I tu se, da odrzi balans, oslonio na glavu Carlika. Nije za faul. Mislim da i nije bila namera, ali to je jedna od onih situacija kad mu se ukazala prilika, uzeo ju je Kalinic sa obe ruke (ok, sa jednom). Dirty, ako je tako hteo, ali mislim da je bilo neplanirano. I da, on vec duze vremena igra ocajno. Sinoc je bio solidan. 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wingwalker Posted Sunday at 03:19 PM Share Posted Sunday at 03:19 PM 1 hour ago, Son_of_a_gun said: Ima situacija u kojima bih volio da je Žoc malo manje gospodin a malo više egoista. Rekao sam šta sam rekao. 6 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crni Posted Sunday at 03:23 PM Share Posted Sunday at 03:23 PM 3 minutes ago, Wingwalker said: Ima, videli smo😏 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted Sunday at 03:29 PM Share Posted Sunday at 03:29 PM 3 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Sunday at 03:42 PM Author Share Posted Sunday at 03:42 PM 27 minutes ago, Stiletto said: Ako dozvoljavate da čiča posavetuje forumsku omladinu: gledaj majku pa šacuj ćerku Laskavče stari 😁 P.S. Moja keva je slobodna gospoja... Just sayin' 😁 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinnerman Posted Sunday at 05:08 PM Share Posted Sunday at 05:08 PM Nego ne reče nam šta je kaže za okice CMM-a? 👀 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Sunday at 05:15 PM Author Share Posted Sunday at 05:15 PM 1 hour ago, Kronostime said: Kako da ne, grožđe je kiselo, a limun je sladak. 6 minutes ago, Sinnerman said: Nego ne reče nam šta je kaže za okice CMM-a? 👀 Ništa brate mili, ne mogu da dođem do reči od njenih simpatija prema Sferi 😁 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Čvarkov Posted Sunday at 05:22 PM Share Posted Sunday at 05:22 PM 1 hour ago, DameTime said: P.S. Moja keva je slobodna gospoja... Just sayin' 😁 MotherTime 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edinburgh Posted Sunday at 05:29 PM Share Posted Sunday at 05:29 PM 6 hours ago, Krle said: I tebe razumem sta pricas, ali vec jako dugo u kosarci se mnoga pravila ne postuju striktno vec se gleda da li je neka ekipa stekla ili izgubila prednost greskom ili prekrsajem koji se desio. U ovom slucaju izvodjac slobodnih bacanja ne pokazuje nijedan jedini znak da je ometen ili bilo sta drugo i potpuno je suludo ponavljati bacanje koje odlucuje mec, a da pri tome to ni na koji nacin nije uticalo na njega samog Stvar je upravo u neophodnosti striktne primene pravila. Ne sme se dozvoliti nikakva arbitrarnost, jer upravo to stvara mogucnost manipulacije. Dakle, sudija ne mora da misli da li Karlik slabo vidi na levo oko, pa mu zbog toga, na primer, predmet koji leti sa njegove leve strane ne smeta. Mozda je Karlik lepo vaspitan covek, pa se ne buni kada sudija sudi onako kako se njemu ne svidja. Mozda je leteci predmet uticao na igraca, a mozda nije - to je potpuno nevazno, a evo i zasto: Dakle kada sudija procenjuje da li je leteci predmet smetao igracu ili nije, on vec tada prekoracuje ovlascenja, jer njegova odluka zavisi tada samo od njegove volje, a ne od pravila. On tada postaje samovoljni donosilac odluke. Kada to postoji, postoji i korpucija, ucena, uticanje putem moci, otvara se prostor za sve ono najgore sto u sportu nazalost postoji. Predmet je poleteo ka igracu dok on sutira, dakle tu nema razmisljanja, bacanje se ponavlja. Takodje ne treba da misli da li ce navijaci poludeti zbog njegove odluke, niti treba da razmislja da li ce mu KSS dozvoliti da sudi sledecu utakmicu. Potrebno je samo da striktno primeni pravilo, kada god je to moguce, a ovaj put je bilo moguce. Potrebno je i da postupci sudija sto vise lice na masinu, dakle hladne glave i samo po pravilima, bez osecanja. Sve sto vodi ka onom "ne sudi se penal u poslednjoj sekundi" je nesto najgore sto se u bilo kom sportu moze desiti. Idealna situacija, koja je jos daleko od primene u kosarci, bi bila ona u tenisu kada 95% odluka donosi uredjaj, dok je sudija tu samo nuzno zlo, a verujem da ce kako tehnologija napreduje, kroz nekoliko godina postati potpuno suvisan. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinnerman Posted Sunday at 05:41 PM Share Posted Sunday at 05:41 PM 21 minutes ago, DameTime said: Ništa brate mili, ne mogu da dođem do reči od njenih simpatija prema Sferi 😁 2 18 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alek The Great Posted Sunday at 05:56 PM Share Posted Sunday at 05:56 PM (edited) 3 hours ago, drakon1 said: A pravilo glasi kako tačno? Pa ako citas sta je napisano mislim na pravilo uopste, bilo koje. Ali i da nije neko slovo na papiru mozda je bas pomenuto na tim seminarima koji se organizuju za EL sudije. Calic i Obrknezevic su bese EL sudije? Ja znam da se pravila u Fiba i EL razlikuju, ali tesko da bi ovako nesto moglo da bude slucaj. Edited Sunday at 06:10 PM by Alek The Great Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakon1 Posted Sunday at 06:18 PM Share Posted Sunday at 06:18 PM 21 minutes ago, Alek The Great said: Pa ako citas sta je napisano mislim na pravilo uopste, bilo koje. Ali i da nije neko slovo na papiru mozda je bas pomenuto na tim seminarima koji se organizuju za EL sudije. Calic i Obrknezevic su bese EL sudije? Ja znam da se pravila u Fiba i EL razlikuju, ali tesko da bi ovako nesto moglo da bude slucaj. Sudije su tu situaciju, po meni, korektno i po pravilima procenili. Za nesto vise od toga, nisu ovlasceni. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScepanScekicSto Posted Sunday at 07:20 PM Share Posted Sunday at 07:20 PM Nego nesfo sam danas sa drugarom pricao, a i malo da promenimo temu, i tsko ima 10'dana do utakmice sledece... sta god ova ekipa uradi do kraja sezone, ubedjen sam da nece biti velikih promena u igrackom kadru... ajde mi recite sta biste menjali, i koga biste doveli/zahvalili? svi znamo za 4, al kakvu cetvorku dovesti na ovakvu ekipu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts