Jump to content

Atletika - Pariz 2024

Recommended Posts

Što se tiče ženskog koplja; da sam Srbin, najviše bih žalio zbog ovog rezultata Vilagoš, više od bilo kojeg drugog natjecatelja/ice u bilo kojem sportu. Djeluje baš simpatična cura i, premda je budućnost pred njom, ima za čime žaliti.

Zlatna iz Rija Sara Kolak nakon 5 godina baci ovako i sad je kvota da osvaja nakon što je bila 100 (!) uoči kvalifikacija pala na 5.5 😄😄😄 i dalje se ne nadam ničemu od nje u finalu ali ne bi me šokirala medalja (zlato bi). Imala je ogromnih problema sa ozljedama u karijeri i ovo finale joj je lijepa nagrada a i prilika da opet dođe do medalje.

Inače, ovo je koliko se sjećam prije 15 i više godina bila dominantno europska disciplina sa dominantnom Spotakovom i onom Njemicom a sad ima

konkurentnih/dominantnih bacačica sa svih strana svijeta. Također, ova se disciplina s godinama jako proljepšala 😁

Nema sanse Sara, ja bih se iznenadio da prebaci 61 metar u finalu.

Andrejcik sa druge strane iako nije ni ona bacala ovako odavno, velika sampionka, plus su Poljaci uzasno losi do sada u atletici, gori nisu bili ja ne pamtim, tako da mora negde da im se otvori zlato.

• Thanks 1

1 hour ago, neko me sabotira said:

Što se tiče ženskog koplja; da sam Srbin, najviše bih žalio zbog ovog rezultata Vilagoš, više od bilo kojeg drugog natjecatelja/ice u bilo kojem sportu. Djeluje baš simpatična cura i, premda je budućnost pred njom, ima za čime žaliti.

Zlatna iz Rija Sara Kolak nakon 5 godina baci ovako i sad je kvota da osvaja nakon što je bila 100 (!) uoči kvalifikacija pala na 5.5 😄😄😄 i dalje se ne nadam ničemu od nje u finalu ali ne bi me šokirala medalja (zlato bi). Imala je ogromnih problema sa ozljedama u karijeri i ovo finale joj je lijepa nagrada a i prilika da opet dođe do medalje.

Inače, ovo je koliko se sjećam prije 15 i više godina bila dominantno europska disciplina sa dominantnom Spotakovom i onom Njemicom a sad ima

konkurentnih/dominantnih bacačica sa svih strana svijeta. Također, ova se disciplina s godinama jako proljepšala 😁

I napisao sam da mi je najteze palo sto nije prosla u finale.

• Like 1

Dobro, to je druga prica, ali Team USA u atletici ove godine postavlja neke bas nadrealne rezultate cak i za njihove standarde. I to ne pricam o ljudima koji dominiraju godinama tipa Krauzer, Lajls ili Sidni Mekloklin. Imas relativno nepoznate takmicare koji obaraju svoje licne rekorde za nekoliko sekundi i osvajaju medalje u maltene svakoj trkackoj disciplini. 

12 minutes ago, Jurgen said:

Dobro, to je druga prica, ali Team USA u atletici ove godine postavlja neke bas nadrealne rezultate cak i za njihove standarde. I to ne pricam o ljudima koji dominiraju godinama tipa Krauzer, Lajls ili Sidni Mekloklin. Imas relativno nepoznate takmicare koji obaraju svoje licne rekorde za nekoliko sekundi i osvajaju medalje u maltene svakoj trkackoj disciplini. 

Jeste, to sam i ja primetio. Kontam da su otkrili neku novu stvar što će ostali za godinu dve 😄Nego mi je smešno ko ih proziva.

Nisam primetio da USA nesto posebno dominira ove godine.

U sprintu donekle dominiraju jer se sa Jamajkom nesto desilo pa mnogi takmicari nisu ovde.

I pored toga Alfred im je uzela 100m zensko zlato, a Lajls je uzeo 100m za nokat ispred Jamajcanina.

Broj medalja su povecali u neocekivanim disciplinama tipa 1500m. Osim muske kugle u tim disciplinama nisu uradili nista, koplje isto nece uraditi nista. Skok u dalj nista.

Ne vidim gde im je ta dominacija, ovo je za njih prosecna atletika.

Edited by McLeod

Evo sad sam se vratio do Sidneja, Ameri su osvojili od 7 zlata (Sidnej, Tokio i Peking cini mi se) do 13 u Riju koje je bilo ubedljivo najbolje za njihovu atletiku.

Trenutno imaju 6. Osvojice zlata u stafetama verovatno, individualno nema jos mnogo gde mogu da uzmu zlato, tako da 10-11 im je mera verovatno. Sto jeste uspeh svakako, ali imali su oni i vece dominacije.

Izgleda jako dobro jer im je Tokio bio uzasan, ali to nije standard za njih.

47 minutes ago, McLeod said:

Evo sad sam se vratio do Sidneja, Ameri su osvojili od 7 zlata (Sidnej, Tokio i Peking cini mi se) do 13 u Riju koje je bilo ubedljivo najbolje za njihovu atletiku.

Trenutno imaju 6. Osvojice zlata u stafetama verovatno, individualno nema jos mnogo gde mogu da uzmu zlato, tako da 10-11 im je mera verovatno. Sto jeste uspeh svakako, ali imali su oni i vece dominacije.

Izgleda jako dobro jer im je Tokio bio uzasan, ali to nije standard za njih.

Opet kazem nije poenta u dominaciji, cak su ti atleticari i najmanje sumnjivi, vec se pojavljuju ljudi koji nikada nigde nisu trcali ove rezultate i obaraju licne rekorde za sulud broj sekundi i uzimaju medalje niotkuda, evo El Bakali je sinoc bukvalno morao da istrci svoju najbolju trku da bi dobio Ruksa koji je popravio licni za 8! sekundi. Pre dva dana dvojica pobedjuju Jakoba kao da je amater. A i nije bas da nemaju da uzmu mnogo, Mekloklin, Lajs samo danas, pa onda Holovej i 4 stafete, to je jos 7 maltene sigurnih zlata, plus Bendzamin na 400 prepone koji je favorit. A ko zna ko ce jos da iznenadi i popravi licni rekord za 5 sekundi. 

Edited by Jurgen
  • Like 1

Bendzamin nece protiv Varholma, Mekloklin treba da pobedi Bol (mada verovatno hoce), Lajls ima jos jacu konkurenciju na 200 (mada verujem da dobija i to), Holovej je favorit ali na 110 se svasta desava.

Sto se tice tih srednjeprugasa, bukvalno su samo oni iskocili, ali nije tacno da su niotkuda.

Ingebrigsen je trcao trku kakvu obicno ne trci, obicno on kulira pozadi i ne vodi trku.

Rezultati na srednjim i dugim prugama nisu uvek relevantni, jer zavisi od tempa. Da, Amerikanci ce ispratiti taj tempo jednom u pet puta verovatno, ali nije nemoguce da ga isprate. Na OI ces cesto imati prespore trke i onda brz finis, ovo sada je bila brza trka sa produzenim finisem i Amerikancima je to odgovaralo, vreme nije preterano merodavno, posto su uspeli da isprate ritam.

1 hour ago, McLeod said:

Bendzamin nece protiv Varholma, Mekloklin treba da pobedi Bol (mada verovatno hoce), Lajls ima jos jacu konkurenciju na 200 (mada verujem da dobija i to), Holovej je favorit ali na 110 se svasta desava.

Sto se tice tih srednjeprugasa, bukvalno su samo oni iskocili, ali nije tacno da su niotkuda.

Ingebrigsen je trcao trku kakvu obicno ne trci, obicno on kulira pozadi i ne vodi trku.

Rezultati na srednjim i dugim prugama nisu uvek relevantni, jer zavisi od tempa. Da, Amerikanci ce ispratiti taj tempo jednom u pet puta verovatno, ali nije nemoguce da ga isprate. Na OI ces cesto imati prespore trke i onda brz finis, ovo sada je bila brza trka sa produzenim finisem i Amerikancima je to odgovaralo, vreme nije preterano merodavno, posto su uspeli da isprate ritam.

Kad je finale 200m

Jesu pomalo sumnjivi američki rezultati na srednjim prugama. Popravljati sopstvene rekorde za 3 ili 8 sekundi u jednoj trci, kod već relativno iskusnih trkača koji su treningom manje-više dostigli svoj genetski potencijal nije uobičajena stvar. Pa i ovaj Quincy Hall na 400 m je, recimo, prošle godine na Svjetskom bio treći uz 44.37'' što je tada bio njegov PB. Istina, ove godine je već trčao 43.80'', ali ovdje opet u finalu skida svoj PB na brutalno dobrih 43.40'' što je četvrti rezultat svih vremena. Možda Ameri najbolje znaju da tempiraju formu kad je najvažnije?

Rutinirao ih čovek. 

Btw, primetio sam i dva predstavnika Zimbabwea u finalu. Jesu oni i Tebogo trčali track na američkim fakultetama,, ili se počelo sa sprinterima dobro raditi i u tim delovima sveta?

edit: Novi olimpijski rekord u bacanju koplja

Edited by L' Imperatore