Jump to content

Da se ne zaboravi


Ne sam Safete

Recommended Posts

8 hours ago, Koca Popovic said:

Bit ce da sam omanuo. Izvinjenje.

Zemo, nisi ti puno omanuo. Možda ti je samo bio loš tajming

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Da li iz Rusije svake godine stize umanjivanje znacaja saveznickog iskrcavanja ili je to samo ove godine? 

 

Prvo mi se pricinilo da na tv slusam neke od onih praistorijskih likova koji se secaju Day-Day....covek se seca kako su se rusi iskrcali u normandiju...drugi sagovornik se seca Srba koji su se takodje barbar sa ovima iskrcali i pomogli....Nisam ulazila u tacnost tvrdnji pa neka kaze neko zaista zna ili ko je ucestvovao licno.

 

Tome je zapravo doprinela Zaharova koja se takodje seca kako je izgledalo Iskrcavanje i kaze da ne bi trebalo preterivati u velicanju ove akcije kojoj su najvise doprineli Sovjeti.

 

...ovo je na ovoj temi jer ranije niko nije umanjivao  Dan D. A kad cujete da Zaharova nesto ima da kaze, to odmah budi sumnju ....posebno oni analiticari koji su oko Dana D. pricali o svemu samo ne o temi.

 

 

Link to comment
Share on other sites

aha, pronasla sam:

Zaharova - Kako istoričari primećuju, iskrcavanje u Normandiji nije imalo presudan uticaj na ishod Drugog svetskog rata i Velikog otadžbinskog rata. To je već bilo unapred određeno kao rezultat pobeda Crvene armije.

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
34 minutes ago, ras kass said:

A gde su se Rusi tacno iskrcali u Normandiji ?

 

 

Pogledaj emisiju na Tanjug TV pa ce ti se samo kazati... Hitler je sa "trideset tenka" krenuo da baci Amerikance i Engleze i njihove plehnate tenkove u more, ali je onda Churchill pisao Staljinu da ih spasava u Normandiji na Dan-D Jun 6, 1944. - pise Churchill "krenite bre vec jednom" jer se Staljin odmarao poslije osvajanja Varsave u Januaru 1945.

Edited by ters
Link to comment
Share on other sites

Ovaj tekst ta se ne zaboravi kad god krenu kukumavke o osiromašenom uranijumu.

 

Zoran Radovanović: U Srbiji nema nikakve epidemije raka zbog NATO bombardovanja 1999.

 

I još jedan stručan tekst na temu:

 

Uranijum obogaćen zabludama

Quote

 

Da li sam kvalifikovan da govorim o radioaktivnim elementima? Pitanje koje će postaviti svako ko čita ovo što pišem. Radiolog sam, nisam nuklearni fizičar, sigurno će fizičar bolje od mene znati fizičke aspekte. Radiolog sam, nisam hemičar, sigurno će hemičar bolje od mene znati hemijske aspekte. Nesporno je. Radiolog sam, čitav život pazim da ne postanem žrtva radijacije, nikakvo dodatno zračenje mi nije potrebno.

 

Nauka ima tu sklonost da je mnogi osporavaju. Naročito je osporavaju oni koji smatraju da trebaju imati mišljenje o svemu. Nauka ne trpi mišljenja. Nauka je hladna, politički neobojena. Nauka ne priznaje povišeni ton kao argument. Nauka ne priznaje pseudofilozofske rasprave kao činjenice. Nauka se ne razmatra uz kaficu ili uz rakijicu. Nauka ima sklonost da je mnogi osporavaju ali nauka je uvek u pravu.

...

 

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Quote

Trideset dvije godine su prošle od ratnog zločina iz juna 1992. godine, poznatog kao "živa lomača", kada su u Višegradu na više lokacija živi spaljeni civili.

Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK) je 14. juna podsjetilo javnost na ove zločine koje su počinili pripadnici paravojne formacije "Osvetnici", predvođeni Milanom i Sredojem Lukićem. Civilne žrtve su većinom bile žene i djeca.

U kući Adema Omeragića u Pionirskoj ulici su 14. juna zapalili oko sedamdeset bošnjačkih civila uglavnom iz sela Koritnik. Najmlađa žrtva je imala svega dva dana.

Sličan zločin je počinjen i dvije sedmice poslije, kada su zapaljena sedamdeset dva bošnjačka civila u kući Mehe Aljića, u višegradskom naselju Bikavac, o čemu je pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) svjedočila Zehra Turjačanin.

Slična ubistva civila spaljivanjem su zabilježena na još desetak drugih lokacija na području Višegrada, navodi se u saopštenju udruženja.

Pred Sudom Bosne i Hercegovine u trinaest predmeta osuđeni su: Boban Šimšić, Dragan Šekarić, Mićo Jovičić, Miloš Pantelić, Momir Savić, Momir Tasić, Nenad Tanasković, Oliver Krsmanović, Petar Kovačević, Predrag Milisavljević, Predrag Tasić, Radomir Šušnjar, Vitomir Racković, Vuk Ratković i Željko Lelek.

 

Edited by Leonard
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Srbija potvrdila pretragu moguće masovne grobnice kod Novog Pazara

 

Quote

 

Deponija "Golo Brdo" nalazi se između Novog Pazara i Tutina, dvadesetak kilometara od granice sa Kosovom.


Lokaciju su krajem avgusta, sa nadležnima Srbije i Kosova, obišli i predstavnici tima za sudsku medicinu EULEX-a.

"Ova aktivnost je bila u skladu sa posvećenošću EULEX-a da uz pomoć forenzičkih stručnjaka podrži relevantne institucije da rasvetle sudbinu više od 1.600 nestalih u vezi sa sukobom na Kosovu", saopšteno je za RSE iz misije Evropske unije za vladavinu prava.

 

Tokom rata 1998. i 1999. ubijeno je više od 13.000 civila, većinom Albanaca, a hiljade njih je nestalo.

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...