Jump to content

FK Partizan 2024/2025

Recommended Posts

3 hours ago, Charles De Ketelaere said:

Ovaj klub je preko 60 miliona u buli, urušavan 10 godina, i sistemski i iz neznanja, poslednje šta nam treba su kvazi hrabri ljudi koji neće da dođu. Da su svi dolazili, tj. da su pravi i časni, koje pozivaš, ostajali u klubu, ne bismo bili u ovakvoj situaciji. 

Ja pricam o ljudima, postenim i casnim, koji treba da odbiju da dodju u ovakav okupiran Partizan. Da ne budu sluge, i da ne budu tu, samo na papiru, da se kvazi umire navijaci. Mijat je situiran covek, ali je opet verujem dosao iz debele koristi za svoj novcanik. Partizan ga interesuje tek toliko, da zaradi jos neki novac od njega. 

Zanimljivo, nisu se sakrivali i puštali nagađanja (a sve bi se ionako saznalo) nego su jasno rekli u čemu je stvar. Opet, i trener mora da ima samostalnost (s tim da nisam siguran da je Savo samostalan u odnosu na menadžere i ko zna koga, tako da je ovo logično rešenje.

7 minutes ago, MarkoKep said:

Šta znači ovo za Kerkeza ? Kakav je to "kontekst u kome je doveden" i kako to njegov nastup "šalje pogrešnu poruku javnosti i navijačima" ?

Doveden kao kombinacija (milion smo ih videli takvih). Nije imao mesta ni u prethodnim klubovima niti je bonus.

2 hours ago, Charles De Ketelaere said:

Mislio sam dublje, utopističnije. Pošto je akcenat bio na časnim i poštenim ljudima, a nama je klub odavno u rukama retko časnih i ređe poštenih ljudi. 

Nakon 10 godina (a pre toga si imao Đuru, pa onda nešto pre toga Zeku) V&V dua, besmisleno je pričati o hrabrim i časnim ljudima koji neće u Partizan. Baš sada nam je potrebno da sve što želi i može da donese dobro Partizanu dođe, a da njihov rad i njihova zaostavština onemoguće horor koji su ovi pre toga kreirali. 

Generalno mislim da broj onih koji su u domaćim fudbalskim vodama a istovremeno su hrabri, časni, dodao bih i sposobni, teži nuli. Međutim, tokom prethodnih ko zna koliko godina oni koji su zaista hteli da izvuku klub iz raznih kombinacija i stave ga na zdrave noge su ga ili izbegavali ili se kratko zadržavali jer su znali ili vremenom shvatali da ne mogu ništa da učine, dok ti koje si pomenuo vuku konce. Zato, stvarno ne zameram onima koji nisu hteli da ih koristi gamad koja upravlja klubom već decenijama. Da li je sada vreme da se pojave ne znam, želim da verujem da jeste, čak i uz sve brljotine.

14 hours ago, MarkoKep said:

Šta znači ovo za Kerkeza ? Kakav je to "kontekst u kome je doveden" i kako to njegov nastup "šalje pogrešnu poruku javnosti i navijačima" ?

Isto pitanje sam htio postaviti? Sta se ovde desilo, ko je doticni, kako je doveden, kakva je uloga kouča Savoa u svemu ovom?

Pozdravljam odluku FK Partizan da u narednom periodu imaju drugačiju transfer politiku od dosadašnje. Uspeli su da u prethodnim godinama marginalizuju jednu od najuspešnijih omladinskih škola fudbala, od koje su i živeli prodajom igrača.

Međutim, moram da priznam da mi je čudno da se baš o ovom nebitnom liku, Kerkezu, na ovaj način govori. Bilo je i biće menadžerskih igrača. Čisto sumnjam da će Partizan sad odjednom u našem ambijentu biti "čist" klub bez kombinatorike. Čemu prozivke baš ka tom igraču i čemu toliki problem ako je trener uvek igrača da odigra pola sata. Glupo.

Pa o tome sam vec pisao nedavno. Savo je rekao da ima 7 igraca koja nemaju kvalitet ni za Superligu i onda mu svi dobiju sansu. Druze, ako nema kvalitet nemoj ga ubacivati. Tim mozda nije kvalitetan, ali je kvantitativan. Ima tu dosta mladih igraca koji su mogli da se probaju. Ali i dalje ne mislim da je ovo razlog otkaza/ostavke. Ova situacija je iskoriscena (mozda i namestena) da se ne bi grubo poneli prema treneru. Znaju svi tamo da je Savo smesan trener i da kao i tih 7 nema kvalitet za Partizan.

• Like 1

1 hour ago, JPM said:

Pozdravljam odluku FK Partizan da u narednom periodu imaju drugačiju transfer politiku od dosadašnje. Uspeli su da u prethodnim godinama marginalizuju jednu od najuspešnijih omladinskih škola fudbala, od koje su i živeli prodajom igrača.

Međutim, moram da priznam da mi je čudno da se baš o ovom nebitnom liku, Kerkezu, na ovaj način govori. Bilo je i biće menadžerskih igrača. Čisto sumnjam da će Partizan sad odjednom u našem ambijentu biti "čist" klub bez kombinatorike. Čemu prozivke baš ka tom igraču i čemu toliki problem ako je trener uvek igrača da odigra pola sata. Glupo.

Problem je što igrač nije kombinacija ovih novih, nego prethodnih ništa drugo.

Recimo kod nas toga nema dugo, jer su isti ljudi već 10 godina. Ali recimo kad su došli, pustili su Migela Arauha da ode za džabe, za kojeg je klub dao 200k, 20-godišnjeg reprezentativca Perua koji se kasnije vratio u Evropu i igrao 3 godine u Erediviziji za Emen. Sve bi to bilo ok da je došao neko bolji, ali došao je nova kombina Mamadu Mbođ kojem je vrhunac karijere Nefči.

Tako da ovo nije ništa novo u našim klubovima. Ono što jeste novo je da je Mijatović uz poruku koju je poslao, poslao još jednu: da trener mora da sluša upravu ko će da mu igra. To isto nije ništa novo u našem fudbalu samo je fascinantno da je ovako javno i jasno rečeno.

• Like 1

19 minutes ago, Ikac said:

Problem je što igrač nije kombinacija ovih novih, nego prethodnih ništa drugo.

Recimo kod nas toga nema dugo, jer su isti ljudi već 10 godina. Ali recimo kad su došli, pustili su Migela Arauha da ode za džabe, za kojeg je klub dao 200k, 20-godišnjeg reprezentativca Perua koji se kasnije vratio u Evropu i igrao 3 godine u Erediviziji za Emen. Sve bi to bilo ok da je došao neko bolji, ali došao je nova kombina Mamadu Mbođ kojem je vrhunac karijere Nefči.

Tako da ovo nije ništa novo u našim klubovima. Ono što jeste novo je da je Mijatović uz poruku koju je poslao, poslao još jednu: da trener mora da sluša upravu ko će da mu igra. To isto nije ništa novo u našem fudbalu samo je fascinantno da je ovako javno i jasno rečeno.

Možda tako izgleda ali videćemo. Za početak, svi postojeći igrači su kombinacije prethodne uprave, ovi još uvek nisu stigli da naprave nijednu. A taj Kerkez je onako baš upečatljiv.

I ova uprava se trudi da napravi šizofreni šou program. Ovo saopštenje mogu da razumem ako je uprava prilikom angažovanja Miloševića skrenula mu pažnju na pojedine igrače za koje veruje da su tu samo iz ličnog interesa nekih ljudi i da im je Savo obećao da će ih skloniti iz tima. Ako nije tako, onda je ovo ludilo. Možda je Savo nekim čudom video da mu je Kerkez trenutno potreban, da ga isproba i šta se događa? Mijat i Danko ga zovu, zameraju mu na tome, verovatno govore da više ne sme da ga koristi i Savo odlazi. Svaka mu čast na tome. Možda se zamera Savi što je bio gost zajedno sa Duletom na SK i ćutao dok je Dule pljuvao diktatora. Možda je odbio da gostuje kod Jovane Jeremić? :smiley33:

Iako sam se i ja kao Zvezdas iskreno nadao dasku svezeg vetra iz Humske i oporavku velikog sportskog rivala (i uvek je za mene sve ostajalo u granicama sportskog), moram da priznam da mi se ovo nista ne svidja i da nova (ili VD) uprava vec pravi neke brljotine. To sto Mijatovic ne izbija sa medija ruzicastog spektra sigurno ide na zuc mnogim navijacima Partizana, ali ono sto meni bas bode oci je ovaj odnos prema Kerkezu. Kakva god da je mali kombinacija, ne izlazi se ovako u javnost i ne razapinje se na krst. Ispade on jos najveci problem Partizana, jos samo fali da se preko njega slome kola i da lopovi iz prosle uprave ne budu odgovorni ni za sta i da se o njima cuti, a da Kerkez umesto njih prodje kroz "toplog zeca". Ovakvo sikaniranje ne prilici velikom klubu, narocito ljudima koji su sad tu. Ako je i trebalo resavati to je moglo na mnogo smekerskiji nacin. Ovako je sve ovo bespotrebno i ostavlja bas neki ruzan utisak. 

4 hours ago, JPM said:

Moguće da taj Kerkez ima visoke bonuse za svaku odigranu utakmicu, inače mi ništa drugo ne pada na pamet što je konkretno on problem a ne neko peti.

Sto onda imenom i prezimenom nisu naveli sve ljude koji su ucestvovali u tom potpisivanju ugovora? Nego navednu nebitnog igraca, kao da je on jedina kombinacija koja je dosla u klub, a ne da na platnom spisku ima jos 10 takvih koji igraju na silu.

Tako da je Kerkezov problem sto nije njihova kombinacija. 

1 hour ago, Alek The Great said:

Da nismo bili transparentni onda bi rekli kako su ovi isti kao prethodni. Navijacima u Srbiji se nikad ne moze udovoljiti.

Koja transparentnost crna, ljudi su bukvalno priznali da je trener otisao, jer su hteli da mu sastavljaju tim, a on se pobunio. 

• Like 3

Logicno je da se zakljuci je Kerkez guran od strane trenera jer su ih u klub doveli isti ljudi. Ne znam odakle sad prica da su mu ekipu sastavljali drugi. Kako god, otisao je trener koji nije bio dostojan Partizana. Ko god da dodje ne moze biti skromnijeg trenerskog znanja.

2 hours ago, Barkley#34 said:

Hajde da vidimo da li će se sve završiti na Kerkezu ili će biti prvi u nizu. Nakon zimske pauze će sve biti jasnije. 

Kako god, bezveze je da apostrofiraju jednog igraca kao da je on sam dosao u Partizan, potpisao ugovor i utalio jos 5,6 ljudi. Ako su vec hteli da naprave primer od njega, onda su trebali da kazu: Ugovor potpisao taj, taj, taj i taj, tolko i tolko uzeto Partizanu. E zato ne moze da igra, za primer drugima.

Ovako je ispalo da je Savo otisao jer nije hteo da mu Mijat sastavlja tim. Autogol saopstenje u rangu Lukicevih.