Jump to content

Hellas - Grčki fudbal

Мџе

Recommended Posts

• 1 month later...

Kakve makazice Mijata, šteta što nije ušlo. Inače Gaćinović je dobio drugu šansu kod Almeide i sada igra na levom beku. Za sada protiv slabijih ekipa se dobro snalazi, videćemo za ubuduće. 

spacer.png

U Grčkoj počinje da se kuva. Za sada Oli prvi uz neke srećne pobede dok šampion PAOK je upravo izgubio na Tumbi tako što je od Volosa primio dva gola u nadoknadi. Od prvog do četvrtog mesta šest boda razlike.

Za sladokusce grčkog fubala (kojih verovatno nema na ovom forumu sem mene), trenutno počinje atinski derbi na OAKA-i izmedju Paoa i Aeka (SK2). Na SKHD ide solunski derbi izmedju Arisa i Paoka na Harilau.

• Don Juan locked this topic
  • Don Juan unlocked this topic
  • 2 weeks later...

AEK je prodao Levi Garsiju u Spartak za 18,5 miliona. Odličan je Levi napadač ali opet brate, 18,5 miliona za 27-godišnjeg napadača, stranca. Odličan posao iliopulusa.

Trenutno na SK4 derbi dvoglavih orlova na Tumbi.

Jako solidan atinski derbi u kupu Grčke. Dalje prolazi Olimpijakos ali bilo je dosta lepih momenata u meču, pogotovo u nadoknadi vremena.

Prvo ovaj prodor Ðuričića koji umalo da se završi golom:

spacer.png

I onda gol 18-šnjeg Muzakitisa. Zapamtite to ime, ovaj momak će biti veliki igrač.

spacer.png

• Like 1

Evo Mdže da pristupim tvom monologu ovde 😆

Pratim tu i tamo Aris, staru "FM ljubav". Vidim da su u dobroj formi, vezali 3 pobede, danas "rutinirali" PAO. I to nakon prodaje jednog od bitnijih igrača, Manu Garsije.

Kako ti deluju, imaju li potencijala sa tim sijasetom španskih igrača za Evropu? Utisak je da uvek jure neka zvučna imena, sastave dobar tim i onda već u drugom kolu kvalifikacija za Evropu budu vraćeni u realnost... i svake godine isto.

Dobro došao! 🙂 

Aris je meni jako gotivan klub i ne čudi me da si ih birao na FM-u. Najslabiji klub velike petorke koji uvek ima potencijal za nešto više.

Meni se iskreno ne svidja kako Karipidis (vlasnik) radi. Jeste on njih preuzeo kada su bili izbačeni u niže lige zbog dugova (pre nekih desetak godina) i doneo stabilnost koja im je jako trebala, ali ceo sportski deo im i dalje isto izgleda. Ja kada sam počeo pomnije da pratim grčku ligu, neke 2007. ili 2008. bila je skoro preslikana situacije kao i danas. Imao si Špance (Koke, Kalvo, Eskudero…) i trenere koji nisu mogli da sastave godinu dana na klupi. 

Dok je to tada bio templejt cele lige, danas bi trebalo da se stvari gledaju i rade drugačije. Tako da me dosta razočaralo kada je u decembru nakon pobede protiv Atromitosa Mancios popio otkaz jer eto ne igraju kako Karipidis misli da treba. Plus im je preko 70% sastava 30+ godina.

Ono što je pozitivno da je su počeli više da ulažu pa je i taj Manu Garsija bio najveći transfer za nekih 4 miliona i sada ga prodali za sličnu sumu. Doneli su neke zanimljivje igrače ove zime, krilo iz Dinama koji svi u Hrvatskoj pljuju jer mu treba dosta šansi da bi dao gol i Dudu koji je došao iz Ukrajine koji izgleda kao zanimljiv igrač. Ouzinidis je krenuo da redja pobede na klupi i imaju realnu šansu za Evropu jer će prvih pet igrati sledeće godine.

Za nešto više u Evropi stvarno ne znam. Očekivano bi mi bilo da se plasiraju u grupnu fazu konferencije jer imaju iskusan i kvalitetan sastav za to takmičenje ali sa ovim stalnim promenama trenera mislim da se neće desiti.

• Like 1

@Мџе

Da, poprilično su mator i iskusan tim godinama unazad, uz uvek neka prekaljena zvučna imena ali slaba vajda, ne dobacuju do Evrope a realno da nisu kalibar da pomrse račune na samom vrhu za titulu. Takođe, nekada su iz njihove škole izlazili igrači poput Haristeasa, Delasa, Papadopulosa, sad ne znam kada su poslednji put izbacili nekog svog igrača, makar za prvi tim. Čak se i moje vođenje Arisa u FM-u svodi na taj period kada su bili u drugoj ligi ali su imali neke, barem po FM-u, talentovane igrače oko kojih se gradio tim... 

1 hour ago, Barkley#34 said:

Je li, Džeme, znaš li zbog čega je Paok lošiji ove godine? 

Mislim da nije, imaju dosta bolji tim ove godine. Jednostavno prvenstvo je toliko ujednačeno da neko mora da izvuče malo deblji kraj a to je ispao PAOK sada. 

Olimpijakos bi trebalo da ima bodova koliko i PAOK ali su nekoliko pobeda ostvarili u nadoknadi vremena. Onda bi realno bilo da AEK bude na vrhu jer su jedini koji ne igraju Evropu i to im daje neku prednost. Na kraju, sve će se to istopiti sad u plej-ofu.

50 minutes ago, Djirona said:

@Мџе

Da, poprilično su mator i iskusan tim godinama unazad, uz uvek neka prekaljena zvučna imena ali slaba vajda, ne dobacuju do Evrope a realno da nisu kalibar da pomrse račune na samom vrhu za titulu. Takođe, nekada su iz njihove škole izlazili igrači poput Haristeasa, Delasa, Papadopulosa, sad ne znam kada su poslednji put izbacili nekog svog igrača, makar za prvi tim. Čak se i moje vođenje Arisa u FM-u svodi na taj period kada su bili u drugoj ligi ali su imali neke, barem po FM-u, talentovane igrače oko kojih se gradio tim... 

PAOK je dosta bolji/organizovaniji klub nego što je bio tada i dosta tih talenata završi tamo. Ili primer dva možda najbolja grčka igrača, Cimikas i Pavlidis. Obojica su Solunjani i prvog je pokupio Olimpijakos a drugog Bohum.

Taj bazen grčkih talentovanih igrača je dosta mali a konkurencija je ogromna.

• Thanks 1