Jump to content

EURO 2024 Fantasy


Recommended Posts

I da dodam, uopste nisam nezadovoljan izdanjima Srbije do sada, ma koliko cudno zvucalo. 

Za razliku od SP, ovde odbrana deluje MNOGO sigurnije, sto je prosto neverovatno, ali za sada je odbrana najbolji deo tim + golman. 

Primili smo samo dva gola, Englezi nam nisu mnogo pretili, Slovenci dali gol nakon pocetnicke indivudalne greske i to je to. 

Na SP smo u prve dve utakmice primili 5 golova,  ukupno 8 na tri utakmice.

Sada mi se cini i da je brobenost daleko veca i da se ne odustaje cak i kad je minus na semaforu. 

 

Jedino sto je bilo lose su prvih 30ak minuta obe utakmice, gde iz nekog razloga ulazimo bojazljivo. Sve ostalo je manje vise bilo solidno pa cak i dobro. Protiv Slovenije smo od 30. minuta dominirali, imali par dobrih sansi, Mitrovic dva puta 1 na 1, dosta zujalica nabacaja u i oko 16m, pa onda ona precka cim smo primili gol, da smo tada izjednacili na 1 1 , imali bi pola sata da umuvamo drugi gol. 

 

Hocu da kazem, da nisam nezadovoljan do sada , nismo cirkus na terenu, a to sto se gresi, nekad se branis, to je normalno, ovo je veliko takmicenje i ovde nema slabih timova. 

Protiv Danske nek prikazu stav i borbenost kao u prve dve utakmice od 30.minute pa nadalje, pa sta bude. Samo da ne ulaze kukavicki , kao do sada. Srbija i fudbal ne mogu da idu u istu recenicu sto se tice nekih suludih ambicija, tako da zaista ne znam kakav oni to imperativ uopste i imaju. Nek se bore i nek se ne brukaju, to je uspeh. 

 

Edited by Ljubitelj baklave
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Engleze ce biti zajebano izbaciti u nokaut takmicenju, imaju jaku odbranu, a vrhunske pojedince napred. To sto su katastrofalni za sada, nista ne mora da znaci, ima bezobroj primera gde ekipe nista ne igraju u grupi, odu do nokaut takmicenja i osvoje ga. 

Italijani su majstori za to, Portugal osvojio EURO sa tri neresena u grupi i samo sa jednom pobedom na citavom takmicenju u 90 min, Wels u 1/2, sve ostalo je bilo nereseno u 90 min i pobeda na produzetke i penal seriju. 

 

Tako da otpisivati Englesku je suludo. 

Link to comment
Share on other sites

Niko ne otpisuje Englesku samo se smeju i sokirani su cinjenicom da je Sautgejt bas toliki dunster. Bukvalno je najgori selektor na turniru, a vodi prvog favorita takmicenja.

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Prijatelj Mitar said:

Nisam bas siguran da smo bez sansi protiv Danaca, videcemo ali po nekoj inerciji bismo morali da odigramo jedan dobar mec. 

 

Ma nismo bez šansi protiv Danaca čak i ako odigramo isto kao i do sada, jednostavno imamo dovoljno individualnog kvaliteta da umuvamo golove "ni iz čega" ili iz kakvog prekida. Ali bi bilo lepo kada bismo povećali šanse nekim taktičkim prilagođavanjima da osvojimo tu sredinu terena.

 

Svakako su Danci favoriti, ali ne igramo protiv Brazila pa da se otpisujemo unapred.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Pre pocetka prvenstva sam odigrao:

Poljska 0 bodova - 5.50
Albanija 0 bodova - 2.30 (fail u zadnjem minutu :twak:)
Gruzija 0 bodova - 4.30 
Ovo za sada ide solidno, sve sam singlirao i vezao na drugim tiketima. Sto se tice pobednika odigrani spanija i portugal, spanci su do sad dali razloga za optimizam. Imao sam i Lukakua kao najbolji strelac prvenstva, kako do sada izgleda lista on je na onoj prvoj utakmici mogao da osigura tu nagradu koliko je sansi imao :57:. I naravno tu su Wirtz kao mladi igrac, i solidan pokusaj na Rodrija po kvoti 30+ (nesto se vodio logikom da se niko nece preterano istaci, a da ce on da pokrca - ne deluje dobro za sad)

Danas ne ocekujem raspucavanje na Turska Portugal, verujem da ce obe reprezentacije odigrati oprezno jer i sa neresenim idu dalje, nesto slicno kao sinoc na utakmici Holandija - Francuska, a Belgijanci mogu u neki GG lagani

Link to comment
Share on other sites

Gruzija - Češka gg3+(2.5)

Turska - Portugal tim2 3+(3.2)

Belgija - Rumunija tim1 3+(2.8)

 

Gruzija je u prvoj utakmici postigla gol i stvorila dosta prilika. Češka je protiv Portugala igrala bunker, ali sad igraju protiv dosta slabijeg protivnika i moraju više da se otvore. 

 

Portugal je loše odigrao prvu utakmicu. Ako Martinez ispravi neke greške mogli bi da se raspucaju protiv Turske koja je u prvoj utakmici pokazala izuzetne slabosti u odbrani. 

 

Mislim da Belgija nema neki veliki domet, ali isto tako mislim da bi večeras mogli da odiegaju jednu dobru utakmicu. Prije svega očekujem da koriste bolje šanse nego protiv Slovačke. De Brujn, Doku, Trosard i Lukaku je kvalitetan ofanzivni kvartet. Plus Openda koji zaslužuje više minuta. 

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Smrtokapa said:

 

Ma nismo bez šansi protiv Danaca čak i ako odigramo isto kao i do sada, jednostavno imamo dovoljno individualnog kvaliteta da umuvamo golove "ni iz čega" ili iz kakvog prekida. Ali bi bilo lepo kada bismo povećali šanse nekim taktičkim prilagođavanjima da osvojimo tu sredinu terena.

 

Svakako su Danci favoriti, ali ne igramo protiv Brazila pa da se otpisujemo unapred.

 

Problem je sto ako odigramo kao do sada Danci ce nam dati rani gol, a imaju opasnu kontru, tako da je vrlo moguce da bi nam ulazak u tekmu kao do sad i slicna postava znacila 0-2 u nekom 25. minutu.

 

Zato ne smemo da dodjemo u takvu situaciju i moramo da napravimo korekcije.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Naš najveći problem protiv Danaca će biti držanje poseda protiv Hojbjerga i Hjulmanda koji mogu da nas unakaze presingom, fizikom i agresijom. To nismo prošli sa Englezima, samo donekle sa Čerinom i Elšnikom koji su pak za par klasa ispod. Opet ne smemo ni upasti u krilo Rajkoviću jer lako mogu da podignu onu trojicu do centra i puste Meeeelea da luduje po našem levom boku koji već redovno krvari. Jedna nova mrtva utakmica i kontrolisani tempo nam je neophodan, čitaj II poluvreme protiv Engleza, imamo oružja da umuljamo gol i dva makar na individualni skill napadača. 

 

Sa druge strane Danci su ranjivi preko buzdovana Vestergarda, pa i Kristijansen ume da zaspi i zabaguje. Može se reći i solidni chokeri kad se igra pod pritiskom. Tu bi Tadić mogao da pusti par onih njegovih lopti iza leđa i napravi im haos. Počeo bi sa Birmančevićem mirne duše, on i Mladenović makar u teoriji mogu da istrče bar polukontru ili probiju 1 na 1, bez guzičenja i kontra nogu. O dodatnom veznom ne treba ni pričati, ni sa 3 promila ne sme da ponovi formaciju i sastav iz prva dva meča. 

Edited by Molina23
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Utakmice Gruzije su stvarno odlične za gledanje. Njihova odbrana je užasna, nevjerovatno kakve sve propuste prave, ali vadi ih koliko može golman Mamardašvili. 

 

Ono što je dobro kod njih je da pokazuju ambiciju da napadaju na svakom meču. Bekovi-krila su im prodorni, Kviča je majstor, Mikautadže dobar strijelac. Koriste najviše što mogu taj ograničeni kapacitet i to je za pohvalu. 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Obožavam slovačka i češka prezimena. I dalje je neprikosnoven Radoslav Zabavnik, ali evo i Lukaš Provod ima odlično, omogućava komentatorske konstrukcije poput Provod se nudi konstantno.

  • Like 3
  • Love 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...