Jump to content

FK Crvena zvezda 2024/2025 - Novi pohod na Evropu

Recommended Posts

Posted

Glen Kamara ladno 29 god, činio mi se dosta stariji obzirom na staž u Rendžersu i Finskoj. Ozbiljan motor za nas, nema ni neku istoriju povreda. Malo više nerealna priča, ipak ga Ren keširao 10 milorada i to prošle sezone. 

• Like 1
Posted
4 minutes ago, Milko Miller said:

Sve dogovoreno oko Djurica. Pocetkom sledece nedelje obaviće medicinski pregled. Obeštećenje 1,5 miliona. 

Tviterasi kukajte u komentarima sto odlazi, da pomisle da zalimo.

Za svaki slucaj da se ne predomisle. 

• Like 2
  • Ha-ha 12
Posted

Glen Kamara je ozbiljan igrač, ali ne znam koliko je to realno.

Svakako apsolutan fokus treba da bude štoper, ova neočekivana prodaja Đurića bi morala to da ubrza. Vidim da je onaj pominjani Vitrih otišao u YB tako da od toga nema ništa, ali svakako ima dosta ozbiljnih slobodnih agenata, možda bismo mogli da privolimo nekog: McKenna, Amartey, Dawidowicz, Bailly, Denayer...

• Like 1
Posted (edited)

Ovo je otprilike i prvi tim trenutno, možda samo Radonjic fali. Naravno ukoliko dodje ozbiljno pojacanje može doći do rokade.

Olajinka svakim dodirom pokazuje da je operisan od ozbiljnog fudbala. Vise je na zemlji nego na nogama. 

Edited by No name
  • Like 1
Posted
5 minutes ago, No name said:

Ovo je otprilike i prvi tim trenutno, možda samo Radonjic fali. Naravno ukoliko dodje ozbiljno pojacanje može doći do rokade.

Olajinka svakim dodirom pokazuje da je operisan od ozbiljnog fudbala. Vise je na zemlji nego na nogama. 

Po meni nikakav upgrade nije napravljen. Jbt kad se setim da smo imali Djigu pozadi, ova dvojica mu sad dodju kao Tutorić - Djordjevic. Napred krila koja ne mogu da igraju 1 na 1, nemaju brzinu, nemaju dribling. Rade Krunić je jedan obican prevarant i ne znam kako je uspeo da prevari Italijane. Jedino napad je ok, Duarte i Šerif su korektni. 

• Like 4
Posted

Kao po starom dobrom običaju najavljuješ Frenk Sinatru a dovedeš Mileta Kitića.

Tanka linija između,po meni ozbiljnog igrača,Kamare i ovog Baje (malog knindze) iz DAC .

Ali bilo je bar lepo dok su nam plasirali i uvaljivali "patku ".

Mada ko god da dodje videvši ko je šef stručnog štaba isto nam se hvata.Bitno je da je defanzivno odgovoran i da ne zna mnogo fudbala.Kontam da je i ovaj mali Knindža takav.

Ako iko išta zna o Baji neka podeli utiske.Hvala.

• Like 2
Posted

Kamara mi je od samog početka bio nerealan. Ren je platio 10 miliona prošlog leta, ima platu blizu 2 miliona. Cena mu je sigurno nešto pala, ali ceo paket za trogodišnji ugovor bi nas najmanje koštao 10 miliona za poziciju gde u Krunicu već imamo solidnog igrača. Tu je Mali Knindza već logičnije rešenje jer je tu ceo paket za trogodišnji ugovor 3 miliona, ima samo 20 godina i potencijal za dalju prodaju i ne bi kukao ako u prvoj sezoni nije planiran kao starter u Evropi. Po konstituciji liči mi na Ado, verovatno je i isti tip igrača, ali nisam ga gledao pa da mogu da potvrdim. Navodno je Besiktas već bio blizu, ne znam zbog čega je propao transfer. 

Posted

Konačno neki mlađi igrač da se dovede u ovom prelaznom roku, pomislio sam da smo napravili potpuni zaokret u transfer politici i fokusirali se isključivo na ove ~30 koji nemaju maltene nikakav resale value. Nadam se da će i štoper biti neki mlađi igrač... i brži od trenutnih.

• Like 5
Posted (edited)

I meni se ovo svidja, i po godinama i po fizickim karakteristikama. Uzasan mi je potez dovodjenje i Veljkovica i Rodrigaa. Ok jedan od njih kao iskusniji igrac, ali sporiji, pa da se kompenzuje nekim atletski potentijim mladjim. Ovo je stvarno bezveze, nadam se da se trazi stoper.

Sto se tice krila tu je tek tuga, ocekuje se da igraci koji nam nisu bili dovoljno dobri za startere dok su bili mladji/zdraviji sada to odrade. 

Moram da priznam da mi nije jasno i sta je problem sa platama, imamo kosarkaske blizance koji generisu neke smesne cifre godisnje i placaju najbolje igrace 2+ miliona godisnje. Sta je problem da FKCZ dovede kvalitetno mlado krilo koje ima potencijal za prodaju i da mu 2.5-3m platu godisnje? Takav igrac posle moze da se proda za 15m, a Rodrigau pokojnom je i milion mnogo kad on posle Zvezde moze samo u brazilsku drugu ligu.

Edited by bosMan_jr
  • Like 2
Posted

Kapiram da je Bajo iz čuvenog Marinovog teftera™. Ima po Slovačkoj vrlo talentovanih afro igrača možda opet ubodemo premiju. I Bukari je krenuo iz Trenčina čini mi se. 

Posted

Nakon odgledanih hajlajtsa naravno ide i hot tejk: Baju ćemo prodati za 5-6 puta veću svotu od ove za koju je doveden. Ima tu visinu i građu koja se danas traži, dug korak, u odbrani radi sve što se očekuje od defanzivnog veznog, a komforan je sa loptom i ume da je iznese pod pritiskom. Điga style pojačanje, samo na drugoj poziciji.

P.S. idealan post za cepanje virtuelne fudbalske diplome ako se na kraju ispostavi kao promašaj

• Like 9
  • Thanks 1
Posted

Fali ovde jedan Đigoslav na štoperu,jer znamo godine,brzinu i istoriju povreda ovih što smo doveli.

Takođe fali jedno fudbalski pismeno krilo.Da ima brzinu,prodornost,igru 1 na 1 .Takve pedantni stručnjak ne preferira jer u današnjem fudbalu bez takvih krila je jako teško igrati,biti konkretan i opasan po gol protivnika.Zato nama po krilu špartaju Mirko i Olainjika.Takodje Milson nije taj,Radonja ako želi bio bi jedan a taj drugi gore opisani bi bio preko potreban.

Posted

Naidjoh na scouting report nekog Turcina dok se ovaj pominjao kao pojacanje Besiktasa... 

Strengths

Aerial Dominance: Above-average success rate.

Defensive Effectiveness and Positioning: Strong defensive actions and effective ball interceptions, works well to cover space.

Duel Winning: High ground duel success rate and above-average shot blocking.

Short Pass Accuracy: High short pass accuracy and a high overall pass completion percentage, indicating reliability in simple ball retention.

Weaknesses

Forward Play: Extremely limited in carrying the ball forward and in progressive/creative passing.

Offensive Contribution: Minimal creativity (low intelligent passes, shot assists, low-quality chances created), no goals, and very poor shot accuracy. Rarely enters the penalty area.

Low Participation: Despite an average pass volume, below average in receiving passes, indicating that teammates aren’t looking for him to initiate build-up.

Tackling Volume: Extremely low for a DMF.

Conclusion

If Beşiktaş is looking for a purely defensive anchor, capable of winning duels and dominating in the air - a destroyer type - then Bajo is suitable.

However, if they want a DM who can both defend solidly and initiate attacks with progressive passes or carries, Bajo is not suitable.

• Like 1
Posted (edited)
6 hours ago, Guru said:

Nakon odgledanih hajlajtsa naravno ide i hot tejk: Baju ćemo prodati za 5-6 puta veću svotu od ove za koju je doveden. Ima tu visinu i građu koja se danas traži, dug korak, u odbrani radi sve što se očekuje od defanzivnog veznog, a komforan je sa loptom i ume da je iznese pod pritiskom. Điga style pojačanje, samo na drugoj poziciji.

P.S. idealan post za cepanje virtuelne fudbalske diplome ako se na kraju ispostavi kao promašaj

Ja se slažem da je ovo ozbiljan potencial za neku preprodaju, jer su takvi igrači jednostavno na ceni  fudbalu. Pa čak i da se i ne pokaže nešto ekstra kod nas (čitaj Stamenić).

Što se samog igrača tiće, not really my cup of tea. Pomalo batrljav, što možda i nije fer da se zameri čoveku sa toliko dugačkim nogama. ali tako je. Neefikasan sa brojem dodira, kad krene da drvi loptu i okreče se oko svoje osi. Čak deluje i previše confident u tim situacijama, obzirom na nivo tehnike koju poseduje. Solidan, ali ne vrhunski osečaj za prostor. Tu pre svega mislim na prvi dodir, gde nisam vidio neki vrhunski decision making i mogučnost da se dobrim first touchom izbaci neko iz igre. 

All in all, neka bledunjava kopija onog Onane iz Belgije recimo. Za kojeg btw isto tako mislim da je precenjen. Ali me tržište za sada dematuje. A kao što sam rekao, isto bi znalo da se desi i sa ovim mladičem.

Volio bi samo znati, gde planira da ga turi stručni štab pored Elšnika i Krunića. Svu trojicu kad skupiš tu nema kreacije za jednog Dusana Jovancica

Edited by L' Imperatore
  • Like 3