Jump to content

KK Crvena Zvezda - 2024/2025. - Prelazni rok se nastavlja...


Kooineeperk
Message added by Guru,

- Tema o prelaznom roku podrazumeva komentarisanje dolazaka i odlazaka igrača, realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst, kao i komentarisanje igrača koji se pominju kao potencijalna pojačanja od strane relevantnih izvora. 

 

- Nakon konsultacija sa više forumaša, lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (kada pišu per sources, a ne samo prenose šta naši clickbait sajtovi objavljuju), Đorđe Matić (Meridian bet), Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (on isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno.

 

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će takve postove brisati, a oni najuporniji mogu dobiti i vremenske zabrane pisanja.

Recommended Posts

1 hour ago, Chaos Is Me said:

 

S kako ti misliš da će izgledati raspodela minutaže na 2, 3 i 4?

 

Ako smem ja:

 

Kenan 22min, Nedovic 18min

Kalinic 22min, Giedraitis 18min

Pojacanje 25min, Daum 15min

 

Ovako nekako mi je najlogicnije. 

 

S tim da naravno sve ce zavisiti od forme, zdravlja i generalno individualnih sezona pa to moze i da ode jos koji minut gote dole ili cak i da se obrne. Mozda se Daum lose pokaze pa Davidovac zauzme njegovo mesto, ali ovo pricam kao nesto nacelno sto je zamisljeno u teoriji.

 

Potpuno mi je logicno da Dobric kada su svi zdravi nema minute i da upadne kad se neko od ovih sa 2 i 3 izostane neki mec, tako da ocekujem Dobrica u nekih 10-15 utakmica a ne da ce sedeti iza kosa citave sezone kako se ovde pise. Mislim da je za takvu ulogu idealan sto se tice Evrolige, a bice pozeljno imati ga i pri borbi za trofeje. Dobrica dosta volim, ali mislim da on nije za bek ap opciju u ovakvoj situaciji kada su svi zdravi jer su svi bolji igraci od njega. On bi mogao na 2 i na 3 kao bek ap od 10-15min kada bi recimo imali Boldvina ili Nana na 2 ili nekog Sildsa na 3 sto su premium opcije pa onda ne bi bilo realno imati jos jednu top opciju kao bek apa jer nismo Panatinaikosi u tom slucaju bi Dobric bio dobra opcija. Ovako posto nismo uspeli dovesti top opcije mislim da smo odlicno sastavili 2 i 3. Mislim da je Dobric idealan za ovakvu ulogu kao 3. opcija da udje 10-15min kao neki mikro skorer kad se neko povredi dal na 2 ili na 3, posto moze da pokriva obe pozicije. Mislim da ce biti bolji i defanzivno sa tom nekom malom ulogom kroz sezonu, jer takvu ulogu ima i u reprezentaciji i ko gleda mogao da je da vidi da je Dobric imao u vise navrata sasvim solidne defanzivne role ko je obracao paznju. U Zvezdi kad igra po 25min i slicno od njegove odbrane naravno nema nista. Takodje mislim da ce igrati po 25min u Aba ligi i odlicno je da ga imamo, bolje njega nego samo Lazica tu. Pre svega jer sa Dobricem cemo lakse pobedjivati u Abi a moci cemo cesce da odmaramo nosioce zbog El, dok sa Lazicevom ulogom u Abi kolka god da bude sa njim se ne pobedjuju utakmice ako ima loptu u rukama a sa Dobricem se pobedjuju. Ove sezone imamo jos 4 dodatne utakmice u Aba ligi i zato mislim da je vazno da imamo 15 seniora, ukoliko zelimo bitku na 2 fronta a deluje da itekako zelimo. Dakle bice nam vazno da u El budemo na maksimumu, a to znaci da valja sto cesce odmoriti nekog Kalinica-Kenana-Nedovica koji polako ulaze u godine i da budu na maksimalnom broju obrtaja za Evroligu a sa druge strane da ne moramo da brinemo za Aba ligu koja je takodje dosta vazna, ma sta ko pricao, vazno je da imamo prednost domaceg terena i osvojimo trofej. Plus ce Aba biti dosta jaca jer ce Spartak i Dubai napraviti izuzetno konkurentne timove a pritom ce igrati samo Aba ligu i oni ako ti zapadnu u nekom duplom kolu, ti igrao 2 utakmice tokom nedelje a oni 0 i spremali se samo za tebe i da tu imamo nekog Kostica, Lazarevica i Ilica to bi glat izgubili (ili bi morali cediti nosioce a onda ne bi bili maksimalno odmorni za El i upadas u vrzino kolo), kao sto smo gubili od Cedevite, Zadra, Cibone itd. I KKP je gubio nakon duplih kola. Zato je bolje imati tu nekog Jaga, Dobrica, Davidovca, Plavsica igrace koji su dokazano sposobni davati veliki broj poena u Aba ligi i dobijati te meceve u Abi maltene sami jer tokom nedelje nisu ili su igrali sa veoma malom minutazom. 

 

Dobric, Davidovac, Lazic, Plavsic sigurni nisu igraci koji ce se zaliti na minutazu u Evroligi, niti praviti negativnu atmosferu u svlacionici, to je valjda jasno u pticama na grani. Tako da ako njima nece biti problem njihove uloge, nama su to jos manje. Svakako bice dosta povreda i prostora za sve u El, u to nema sumnje jer vec 3 sezone za redom imamo puno povreda, u 21/22 cak najvise kada smo imali najmanje veterana i injury prone igraca, tako da bolje spreciti nego leciti i po meni samo neko ne preterano inteligentan ne uci na svojim greskama. Doduse sad imamo vise novaca pa je dosta lakse to sve sprovesti u delo.

 

Evidentno je da klub zeli i da napadne top8, dovodjenja poput CMM-a, Kenana, Kalinica tome govore u prilog, plus zadrzali sve bitne igrace a najlosije precrtali. Takodje je evidentno da paralelno ne zeli da se gubi u Aba ligi i da se sacuva 1. pozicija. Novca za oba evidentno imamo i ni u cemu do sada ne vidim problem, jedino sto prizeljkujem jos tu cetvorku i verujem da ce doci, sa ovim do sada sam vise nego zadovoljan.

 

 

P.s. Kako sam cuo, Zvezda ne preuzima ugovor od Virtusa, vec je Dobric sporazumno raskinuo sa Virtusom i sa Zvezdom je potpisao novi i manji ugovor nego sto je imao tamo, na 2+1.

Link to comment
Share on other sites

51 minutes ago, prolup said:

Je li kao i prosli put skandiranjem od pola minute ili se ovaj put ide all in na cijeli minut?

5.000 navijača. Svaki dan ispred prostorija kluba, ne dozvoliti mu da priviri klubu. Na utakmicama konstantno skandiranje a i ozbiljne pretnje (da ne pišem sad). Ništa milom. Mora s...  

  • Love 1
  • Ha-ha 8
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, magiko said:

Verovatno prodaja magle da se malo ublazi i smire strasti oko dovodjenja Dobrica

Problem je što ne želimo Petruševa. Tražimo najboljeg igrača ekipe na poziciji 4. Ako to ne mogu da obezbede, kuka i motika i teraj. 

  • Ha-ha 8
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Juan Pablo Montoya said:

Ni jednog trenutka nemojte da prebacujete nista Dobricu.

Pomislite sta biste vi uradili da vam se nudi trogodisnji ugovor iz kluba koji obozavate od kada znate za sebe, za pare koje vam prakticno niko drugi ni lud ne bi dao.

Svi bismo to prihvatili.

Necu da produbljujem pricu ali ne mogu ni da se slozim 

Potenciranje dobar momak, trte mrte mi je tek njah, sumnjam da je iko los momak od spominjanih ovde

Ovo sto se radi je identicno stranackom zaposljavanju i fazon morali su ili ko ne bi mi je bas gadljiv

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Abizolirni said:

ispravite ako grijesim, mislim da je ovo u modernoj eri ( gazdinoj ), prava godina da smo zadrzali ovoliko igraca iz prethodne godine.

 

I to one koji su zasluzili, ne bilo koga.

Yago, Bolomboy i Gidra. Respekt.

3 minutes ago, srlepajce said:

Necu da produbljujem pricu ali ne mogu ni da se slozim 

Potenciranje dobar momak, trte mrte mi je tek njah, sumnjam da je iko los momak od spominjanih ovde

Ovo sto se radi je identicno stranackom zaposljavanju i fazon morali su ili ko ne bi mi je bas gadljiv

 

Briga me kakav je momak, nije to poenta.

Poenta je da bas moras biti altruista da nesto ovakvo ne prihvatis.

3 godine, evroligas, omiljeni klub, ogromne pare.

Ti bi odbio?

Edited by Juan Pablo Montoya
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Juan Pablo Montoya said:

 

Kaži da si ga zamislio kako ga prinudno gledaš tri godine dok beaomučno ciglari jer je u "privremenom kanalu" a u odbrani ispada kao Pukovčani iz voz?

 

 

Uf, nisam ocekivao bas ovoliko lose misljenje o Dobricu 😞

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Juan Pablo Montoya said:

 

 

Briga je kakav je momak, nije to poenta.

Poenta je da bas moras biti altruista da nesto ovakvo ne prihvatis.

3 godine, evroligas, omiljeni klub, ogromne pare.

Ti bi odbio?

Odbio bih 

Posebno u datim okolnostima

Da je prosla koja godina, gradio karijeru, kakvu god pa ajde

 

Ako tako gledas onda i Raduljica, Keselj itd nisu nista krivi

a realno i nisu

  • Like 2
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Djirona said:

 

Uf, nisam ocekivao bas ovoliko lose misljenje o Dobricu 😞

 

Nije misljenje, to se desilo, doduse bio je na poziciji 2 pa su ocekivanja bila veca poenterski, ali mu je kanal trajao pola sezone.

4 minutes ago, srlepajce said:

Odbio bih 

Posebno u datim okolnostima

Da je prosla koja godina, gradio karijeru, kakvu god pa ajde

 

Ako tako gledas onda i Raduljica, Keselj itd nisu nista krivi

a realno i nisu

 

Svaka cast.

Link to comment
Share on other sites

Očigledno je da je Dobriću u tridesetoj godini novac na prvom mestu a minutaža na drugom. U nijednom drugom klubu ne bi dobio ovoliki novac i trogodišnji ugovor (Pa neka je i 500k po godini). Morao je biti svestan da će dosta vremena provesti sedeći, što na klupi što iza koša, jer broj minuta koji ostaje iza Kalinića i Giedratisa na trojci i Kenana i Nedovića na dvojci, gde u pozadini čekaju Lazić i Teodosić, je minimalan. Lično mislim da je i Lazić sa svojom ulogom ispred Dobrića jer: 1. Bolje igra odbranu. 2. Ima stabilniji šut za tri. 3. Navikao je na ulogu igrača od zadatka.

 

Minute Dobrića vidim samo u slučaju, nedaj Bože, povrede nekog od gore navedenih i u slučaju da se neko od njih odmara u ABA ligi. Imaće minute u kupu i kls... Verujem da mu je i Sferopulos to predočio.

 

Tako da je bullshit to da mu novac nije bio na prvom mestu prilikom odluke da se vrati u Zvezdu, nego je on eto vojnik Zvezde.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, srlepajce said:

 

Zeljkov dolazak u kkp je jasno je prouzrokovao velika davanja i umesto da se prica o iskoraku realizuje sto je logika velikih davanja, veliki budzeti su samo upetosrtucili povlacenje losih poteza Covica

 

 

Није Жељков долазак ништа проузроковао, није се он вратио у сиротињу већ је одлучено да се троши па се он довео.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Juan Pablo Montoya said:

 

Nije misljenje, to se desilo, doduse bio je na poziciji 2 pa su ocekivanja bila veca poenterski, ali mu je kanal trajao pola sezone.

 

 

Okej, ali zasto onda zbog kanala od pola sezone mora da se kaze da ga prinudno gleda 3 godine kako "besomucno ciglari"? 

 

A ako "besomucno ciglari" i "ispada iz odbrane kao pukovcani iz voza", sta li nam onda to govori prvo o Dusku kao treneru koji mu daje 25 minuta te sezone (ni da proba Johna Hollanda npr) ili jos gore, o Skariolu koji ga dovodi takvog u Virtus?

 

Budimo posteni, jedno je pljuvati zasluzeno Tecu zbog ovakvih poteza, ali ovakvo ponizavanje Dobrica... bas mi krivo bude.

 

 

 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Djirona said:

 

Okej, ali zasto onda zbog kanala od pola sezone mora da se kaze da ga prinudno gleda 3 godine kako "besomucno ciglari"? 

 

A ako "besomucno ciglari" i "ispada iz odbrane kao pukovcani iz voza", sta li nam onda to govori prvo o Dusku kao treneru koji mu daje 25 minuta te sezone (ni da proba Johna Hollanda npr) ili jos gore, o Skariolu koji ga dovodi takvog u Virtus?

 

Budimo posteni, jedno je pljuvati zasluzeno Tecu zbog ovakvih poteza, ali ovakvo ponizavanje Dobrica... bas mi krivo bude.

 

 

 

 

 

Poštujem.

 

Moj stav je da on nije igrač za Zvezdine ambicije čak i kada je u najboljoj formi.

 

Nema potrebe da raspravljamo o tome.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

KKCZ vec godinama funkcionise ovako, sa izuzetkom Radonjic sezona i ne znam zasto se sad cudite. Klub je fokusiran na dominaciju na domacim okvirima, u nadi da nesto moze u EL da nas ukenja. Rekoh vec, odavno sam prestao da se nerviram oko preplacivanja domacih igraca, jer se ocigledno ne moze bez toga. Otprilike kod slucaja Raduljice sam rekao sebi da se necu nervirati sto ce 15. igrac da nam ima platurinu. Jasno mi je da je nelogicno, ali to je KKCZ.

 

Chaos je dobro definisao Zvezdinu publiku, ali moram da dodam da klub razmislja zapravo ona prva grupa - dominacija u domacim okvirima. Za te navijace je ovaj potpis vrhunski, oni ce da dodju u halu, da dizu tenziju protiv Partizana, i da obezbede to da domaci teren ne bude nikako prijatan. Druga grupa navijaca je svakako u manjini, makar u halama, a iskreno i u mom okruzenju. 

 

U svakom slucaju, trazi se ta cetvorka jos, konkretno Petrusev je prva i jedina opcija koliko znam. On ima zelju da dodje, Oli ima zelju da ga pusti ako Vezenkov dodje, tako da nam ostaje da sacekamo epilog. 

 

Ukoliko se to desi, mislim da imamo tim koji bi po kvalitetu bio tu negde na sredini EL, osmo mesto. Takodje, mislim da smo i kvalitetniji od Partizana, osim ako ovi ne dovedu zverku na 1 i 4. U skladu s tim, nije ovo toliko lose.

 

Bojim se samo da ne dodjemo u situaciju da krpimo na PF ako Petrusev ne dodje. I da opet udjemo u sezonu da tu kao cekamo i jurimo igraca. U tom slucaju, bicemo granicni za ulazak u TOP 10, a i za nijansu bolji od Partizana. To mi npr dosta menja sliku, tako da se nadam Filipu. 

Edited by Markoss
  • Like 30
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Markoss said:

U svakom slucaju, trazi se ta cetvorka jos, konkretno Petrusev je prva i jedina opcija koliko znam. On ima zelju da dodje, Oli ima zelju da ga pusti ako Vezenkov dodje, tako da nam ostaje da sacekamo epilog. 

 

Kad ce se znati oko Vezenkova? Msm kad ce biti ta definitivna odluka Olija? Dokle ga oni cekaju?

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Don Dusko said:

Kad ce se znati oko Vezenkova? Msm kad ce biti ta definitivna odluka Olija? Dokle ga oni cekaju?

 

Ne znam, ali ono sto znam je da Vezenkov hoce u Oli i da je blizi tome nego da ostane u NBA.

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Zvezdanikus said:

Sa Filipom smo u ozbiljnoj igri za 12-o mesto. Ali dobro, prošle godine smo bili 16-i, ove 12-i i to je to. Pomak je evidentan. Step by step drugari. 

Како изгледа коначна табела за сезону 2024/25 дај неки инсајд инфо да ћапимо лову неку

  • Like 4
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Bogoljub Gagic said:

Како изгледа коначна табела за сезону 2024/25 дај неки инсајд инфо да ћапимо лову неку

Stavi na Zvezdu od 12-14 mesta i uživaj do kraja života. 

  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Dobrica necu ni da komentarisem, da ponovo dezurni cuvari vatre ne skacu i brane ga. 

Ono sto cu da napisem cisto da mogu da se samokvodujem posle , vrhunac ovog prelaznog roka ce biti kad nas Petrusev ispali i dovede se igrac koji je 3/4, sa idejom da on i Kalina krpe. Toliko sve smrdi na takav kraj prelaznog roka. 

I jos nesto, uzasno mi se povraca od tekstova "zvezda vratila svoje dete", to moze da bude naslov Terzine i Coviceve zajednicke autobiografije ako krenu da pisu knjigu. 

  • Like 4
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

I da budem potpuno jasan - može ovaj tim i osvojiti EL - opet će mi biti muka zbog ovakvog načina funkcionisanja kluba a sve zahvaljujući jednoj person. Posle ovoga neka dovede i Moku Slavnića, ne zanima me. I želim mu da ode sa potpunim fijaskom. Izdržaćemo nekako. 

  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Zvezdanikus said:

I da budem potpuno jasan - može ovaj tim i osvojiti EL - opet će mi biti muka zbog ovakvog načina funkcionisanja kluba a sve zahvaljujući jednoj person. Posle ovoga neka dovede i Moku Slavnića, ne zanima me. I želim mu da ode sa potpunim fijaskom. Izdržaćemo nekako. 


Jasno je da ce tebi biti muka ako ovaj tim i klub osvoji Evroligu, pa i ako uzme i domace trofeje, ni meni ne bi bilo prijatno da Partizan to uradi.

  • Like 9
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...