Jump to content

KK Crvena Zvezda - 2024/2025. - Prelazni rok se nastavlja...


Kooineeperk
Message added by Guru,

- Tema o prelaznom roku podrazumeva komentarisanje dolazaka i odlazaka igrača, realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst, kao i komentarisanje igrača koji se pominju kao potencijalna pojačanja od strane relevantnih izvora. 

 

- Nakon konsultacija sa više forumaša, lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (kada pišu per sources, a ne samo prenose šta naši clickbait sajtovi objavljuju), Đorđe Matić (Meridian bet), Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (on isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno.

 

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će takve postove brisati, a oni najuporniji mogu dobiti i vremenske zabrane pisanja.

Recommended Posts

12 minutes ago, Nini3112 said:

Kazu da bi bio odlican fit za nas ako bi ga koristili na 4. Ide iz Efesa i smejuckaju se dok pricaju ko zna sta ce se desiti i da ih ne bi cudilo da dodje kod nas,bii sam na sastanku pa nisam mogao deteljno da preslusam

Evo i ja sam se nasmejao ... :classic_biggrin:

  • Like 1
  • Ha-ha 8
Link to comment
Share on other sites

Kontam da je razgovor bio opustenog tipa i pricali ovako ko bi za koju ekipu bio kao dobar fit. Ali postoji jedna stvar a to su pare i druga stvar da li taj igrac uopste zeli da dodje ovde.

Koliko vidim ne govore da smo zainteresovani samo da bi nam kao dobro legao. I to je to.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Just now, Don Dusko said:

Kontam da je razgovor bio opustenog tipa i pricali ovako ko bi za koju ekipu bio kao dobar fit. Ali postoji jedna stvar a to su pare i druga stvar da li taj igrac uopste zeli da dodje ovde.

Koliko vidim ne govore da smo zainteresovani samo da bi nam kao dobro legao. I to je to.

Ma da, verovatno da je to upitanju...

Samo Kalina da i zvanicno potpise za nas, i to se oteglo nesto, barem meni... 😁

Link to comment
Share on other sites

Po mom mišljenju Klajburn je više četvorka od npr Kolsona ali bih ga kao i Šengeliju izbegao.

 

Mislim da ćemo morati da tražimo pojačanje preko bare na toj poziciji.

Edited by Bruda
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Guru said:

 

Verovatno poverenje trenera koji ga nije doveo, nego je došao na već sastavljenu ekipu i opredelio se da prednost da nekim drugim igračima. Slično kao i sa Jaleen Smith-om koji je veoma koristan kombo bekčić, a u Virtusu je imao još manju minutažu nego Dobrić i pre prelaska u Partizan je potpuno ispao iz rotacije. Nisu to neki klasni igrači koje ubaciš u bilo koju ekipu i oni se savršeno snađu, ne uklapaju se u svaki roster i filozofiju svakog trenera, al' i te kako imaju mesto u solidnim EL timovima kao role player-i.

 

 

U Valensiji, Baskoniji, Žalgirisu, Partizanu, Bajernu... Sada ćeš ti da kažeš kako Žalgiris i Bajern nisu bili u prvih 13 ekipa - pogledaj onda Žalgirisov roster iz sezone 2022-23 kada su bili 7. ili Bajernov iz sezone 2021-22 kada su bili 8.

 

 

Generalno se ovde nepotrebno drami oko imena i konstantno zahteva neki star power kao da je to garancija rezultata i kao da i u plejof ekipama nema krajnje prosečnih igrača sa ozbiljnom minutažom. 1 Žan Mark Šiško je bio bekap plej Bajerna i igrao 18 mpg kada su ušli u plejof, pored njega Jaramaz igrao 16 mpg, a Kori Volden 22 mpg. 1 Maik Kotsar počinje utakmice za Baskoniju i igra 18 mpg, sa klupe im ulaze svakakvi homegrown botovi, u moćnom Makabiju bekap opcije Blat i DiBartolomeo itd. Ne pričamo o plejof ekipama u NBA, nego u ovom suštinski drugorazrednom takmičenju u kome razni mediokriteti nađu svoje mesto i imaju duge karijere. 

I Šiško i Volden i Kotsar..... Sve su to.. Evrokup igrači. Niko nije rekao da nema takvih slučajeva i da takvih igrača nema u EL. Pa se naravno nekad tako neko i potkrade u nekom rezultstskom uspehu. Mnogo je više primera kontra situacije , trebalo bi mi mnogo vremena. Ti imaš svoje mišljenje a ja svoje. Za mene Ognjen Dobrić ne može da bude zamena nikom ako hoćemo neke veće uspehe.

U ovim timovima koje si naveo za mene u veći deo njih nema mesta i to je opet razlika u mišljenjima jer ne možeš dokazati da bi on sad u Valensiji i Bajernu imao više minuta i bolju statistiku kad u jednom Virtusu nije. I dal bi trener njega uspeo da ukroji u tim kako želi. Ognjen Dobrić može da ima mesta u Zvezdi koja pretenduje na više plasmane jedino kao 11. igrač možda. U ovoj selekciji za sledeću god ako bude prema ovim najavama i nema mesta ni za tog 10. ili 11. Igrača. U kreaciji svog mišljenja ću uzeti u obzir čak i onu priču od pre dve god kad je DR rekao da mu je rad sa Dobrićem na treningu bukvalno najteži od svih domaćih igrača sa kojima je radio. Da mu iziskuje najviše vremena i truda. Sa tobom je Guru uvek preteško , vrsan si poznavalac i znalac. Ali  sad tvoje mišljenje oko Dobrića bukvalno ne menja moje ni malo. Isto kao i ona naša davna rasprava oko Nedovića i Kalinića, pre odprilike godinu ipo dana kada si ti rekao da bi uvek i u svakom slučaju ( u svakom timu) pre imao Nedovića nego Kalinića. Ja sam branio moju tezu da bi isto tako imao uvek Kalinića da mogu da biram.  Ta rasprava se baš onako razvukla. 😊 Eto prošle su dve Nedovićeve sezone kod nas. Još više sam siguran u svoje mišljenje. 😊 Ne vezano za mišljenja lepo je sa tobom debatovati. Svako dobro!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, suptil said:

Jel smo mi zavrsili Kenana pre sto nam je Loyd i ponudjen. Jedino to ima smisla....

Kenan ima uvek smisla pre Lojda. Naročito ako idemo iz ugla zdravlja i podložnosti povredama. Lojd svake sezone propusti dobar deo sezone dok Kenan guli sve utakmice godišnje. Lojd je u prednosti što se tiče visine. 

Edited by Čočo
  • Like 8
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Preostaje nam ili da pojurimo Melija, Timana, Sengeliju koji su slobodni i kapiram da se mogu dovesti za iole razuman novac, prevashodno prva dvojica. Ili da se odresi kesa (ako uopste postoji takva opcija da se toliko odresi) sa kapiram jedno 2.5m (obestecenje i plata) za nekog Jabuselea, Monekea ili Petruseva ili da se jure Klajburn/Kolson da igraju na 4 ili da Kalinic igra na 4 a neko od ove dvojice iznad kao trojka. Ili Nba i to je to. Ako nemamo onoliko novca radije bi rizikovao sa nekim Nba ko moze da bude potencijalna odlicno resenje u Evroligi nego dovesti nekog Sengeliju za 2m samo ako se otvorila ta opcija a nije bas najbolji fit. Svakako bio bi zadovoljan i sa Melijem ili Timanom koji su jeftiniji i vise fit od Sengelije po meni. (Ibaku ne pominjem jer navodno ide u Real)

 

Od ostalih El igraca Miki deluje kao solidan fit (pritom je znacajno jeftiniju od ovih iznad) ali kopka sto je odigrao 26 od 36 Virtusovih utakmica pa bi ga preskocio. Dzon Braun i dalje dobar defanzivno ali 6 poena na 25 minuta je lose i to uz 48% za 2 i pritom ne sutira za 3 poena i ono sto mi najvise bode oci je 3.7 skokova na ovu minutazu, a s obzirom da je navodni Daum bek ap, ne bi razmisljao u pravcu Dzon Brauna za startera. Vilis je odlican suter i bio bi komplementaran sa Dzon Braunom a ne sa Daumom, a Vilis pritom navodno ostaje u Efesu iako jos nije zvanicno. Vojtman mi nije za startera nikako. Ostalo iz El i nije vredno pomena. Ili neko od pomenutih ili Nba gde ima stosta u ponudi na papiru al je pitanje sta je realno da dodje ovde.

 

 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Čočo said:

Kenan ima uvek smisla pre Lojda. Naročito ako idemo iz ugla zdravlja i podložnosti povredama. Lojd svake sezone propusti dobar deo sezone dok Kenan guli sve utakmice godišnje. 

Znam da je Loyd propustio deo minule sezone. Ne secam se da ima hronican problem...

Link to comment
Share on other sites

Ne potpišemo li Kenana a Loyd zbog toga ode u Partizan...pa to će biti takav karmički šamar da nećemo titulu vidjet godinama baš zbog tog vizionarskog poteza čovjeka koji je 50 godina u košarci. 

  • Like 1
  • Ha-ha 5
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Kaze Sasa Obradovic da je za Lojda bilo upitno dal ce moci da nastavi karijeru uopste zbog povreda ledja, pitanje je dal moze  ikada da se vrati na svoj nivo...

Drag mi je izuzetno, ali je Cenan logicniji izbor ako smo uopste blizu njega.

  • Like 19
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, elmulinho said:

Nisam u zivotu mislio da cu ovo reci, ali radije bih preskocio Clyburna

Aj ovako...bi li ga preskočio ako znaš da nakon njega možemo potpisati jedino igrača levela Kaboklo/Daum/Smits. 

 

Nismo mi klub koji moze sa preskače igrače koji kod sudija imaju odredjeni respekt, izmedju ostalih pogodnosti koje takav igrač donosi. 

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Stefi88 said:

Kaze Sasa Obradovic da je za Lojda bilo upitno dal ce moci da nastavi karijeru uopste zbog povreda ledja, pitanje je dal moze  ikada da se vrati na svoj nivo...

Drag mi je izuzetno, ali je Cenan logicniji izbor ako smo uopste blizu njega.

Ovu Obradovicevu izjavu nisam cuo. Znam da se Sale ne bi odrekao nikad Loyda. Moje razmisljanje je islo ka logici da se Monako dodatno otvorio za Dzejmsa pa je morao neko finansijski da ispasta. Tj. da je zbog toga Loyd slobodan agent.

Edited by suptil
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, suptil said:

Ovu Obradovicevu izjavu nisam cuo. Znam da se Sale ne bi odrekao nikad Loyda. Mojerazmisljanje je islo ka logici da se Monako dodatno otvorio za Dzejmsa pa je morao neko finansijski da ispasta. Tj. daje zbog toga Loyd slobodan agent.

 

Screenshot_2024-06-14-17-24-29-671_com.android.chrome-edit.jpg

Link to comment
Share on other sites

Нисам ни ја чуо за ту изјаву, али ако је истина онда треба одустати од Лојда. Мада ту информацију би онда имале и комшије не видим што би га јурили да је тачно.

Што се Кенана тиче нисам баш присталица играча који немају много тога у свом репертоару. Поене постиже искључиво шутем за 3, тек мало јаче од 4 поена просечно је постизао на остале начине све са слободним бацањима у ел. Креација за друге не постоји. Има својих предности наравно, био би нам најбољи шутер од одласка Билија, не повређује се, али у принципу ако не сипа тројке у нападу не служи ни чему.

Не бих се уопште бунио да нас та чаша заобиђе и да се доведе разноврснији играч а и млађи.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Sector said:

Ima jedan stari vic.

 

Šta je gore od Davidovca u Zvezdi? Pa Davidovac i Dobrić.

Zreli ste vi za Djumice i Subotice umesto i ove dvojice. Dobrica niko zivi ne pominje kao pojacanje i opet se u deset postova sere po istom kao da je igrac za KLS pored svih mana koje poseduje. Davidovca sam kritikovao cele godine dok god je igrao katastrofalno i dalje mislim da je njegovo vracanje promasaj, ali stvarno je preko svakog ukusa toliki istovar po obojici. Sto neko rece skoro, imam utisak da sam na forumu Real Madrida, a ne kluba koji je pre 13,14 godina bio na ivici ispadanja iz ABA.

  • Like 21
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

Ne znam zašto se svi ovde u projekciji sastava hvataju za bombastičnu četvorku iz EL. Pa ima i taj NBA majku mu. 🙄

Edited by Čočo
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Čočo said:

Ne znam zašto se svi ovde u projekciji sastava hvataju za bombastičnu četvorku iz EL. Pa ima i taj NBA majku mu. 🙄

Ima, ali ima i sve manje transfera iz NBA u Evropu...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

46 minutes ago, Portovale said:

Aj ovako...bi li ga preskočio ako znaš da nakon njega možemo potpisati jedino igrača levela Kaboklo/Daum/Smits. 

 

Nismo mi klub koji moze sa preskače igrače koji kod sudija imaju odredjeni respekt, izmedju ostalih pogodnosti koje takav igrač donosi. 

Nisam pitan, ali da se prijavim: radije bih Smitsa nego Klajburna.

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Karakondzula! said:

A opet sa druge strane ,ove je izgleda opet planiran za drugog centra? Mislim na Mitrovica. 

Плавшић ће бити други центар и све ће изненадити својим играма,као ономад Боломбој.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...