Jump to content

KK Crvena Zvezda - 2024/2025. - Prelazni rok se nastavlja...


Kooineeperk
Message added by Guru,

- Tema o prelaznom roku podrazumeva komentarisanje dolazaka i odlazaka igrača, realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst, kao i komentarisanje igrača koji se pominju kao potencijalna pojačanja od strane relevantnih izvora. 

 

- Nakon konsultacija sa više forumaša, lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (kada pišu per sources, a ne samo prenose šta naši clickbait sajtovi objavljuju), Đorđe Matić (Meridian bet), Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (on isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno.

 

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će takve postove brisati, a oni najuporniji mogu dobiti i vremenske zabrane pisanja.

Recommended Posts

Jedna od vecih zabluda je ona o Milanu Tomicu kao nekom vrsnom poznavaocu trzista i sportskom direktoru iz vlaznih snova koji ima epski njuh za igrace. I to sve jer je pogodio sa Beronom i Fajeom.

 

Neko bi pomislio da je Bilija iskopao iz druge rumunske lige, a u Fajeu ispod radara pronasao novog Kvinsija Milera. Dobro se secam kad je potpisan Bili, burazer mi salje poruku "uf al ce da pljuste trojke", a radi se o coveku koji pogleda 5-6 utakmica godisnje, a da nisu Zvezdine. Beron uopste nije bio nepoznat igrac, bar ne ljudima koji iole prate kosarku.

Faje je Tomicu godinama bio ispred nosa u Grckoj i stvarno se pokazao kao simpatican lik i vrlo zahvalan sljaker na tom nekom aba/ec nivou, ali nista vise od toga.

Bila je to korektna selekcija (posebno za klub koji je u tom smislu navikao na recikliranje igraca i Cokijevo listanje kataloga), ali vec sledece sezone prilicno problematicna.

 

Ja kod Tomica pre svega cenim motivacione sposobnosti i to sto je uspeo da izvuce 100% iz ekipe u najvaznijim utakmicama i stvarno maksimalno nalozi igrace (cak i 1 Borisu). Ali generalno nisam odusevljen likom i delom, jos od igrackih dana i udaranja Bodiroge, preko degutantnih pohvala na racun Filipa Covica, ucestalih prepotentnih izjava, pa do "igrajte sta hocete" i bezanja cim je naisao na prve probleme. Ne bih uopste bio egzaltiran njegovim povratkom u klub, na bilo koju poziciju.

  • Like 12
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Moguce da mnogi idolizujemo Tomica, ali prosta cinjenica, tih par igraca za koje je licno trazio da se dovedu, mi je dovoljno da kazem da je odradio bolji posao od recimo jednog Dozeta. 

 

Dozet je ovako, nevezano za funkciju, verovatno dobar lik, mozda je i vredan, ali je upao u pricu sa 0 iskustva, malo znanja (i to samo ono sto je poneo kao igrac, nista kao trener, skaut ili bilo koji drugi funkcioner), i sa mnogo dupeuvlakackih poriva (i to mu je najveca mana). 

 

Razumem ja da hoces da radis i da zgrabis ukazanu priliku, ali kako god da je ne treba gubiti licni integritet u svemu tome. 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Chaos Is Me said:

Tomiću je FČ3 delio minutažu sa Lorenzom Brownom maltene na ravne časti. Let that sink in.

Niti je taj Zo Braun kod nas igrao 40 posto od ovoga sad u Makabiju, niti je FC3 bio toliko uzasan koliko se predstavlja. Stoji da je losa raspodela minuta i da Covkins Jr nije za EL, ali da je u Abi povukao u par navrata kad niko nije se ne moze izbrisati. Reglanda sam obozavao, ali njegova povreda je doprinela da onako unakazimo Partizan i Buducnost. Sto se tice Zoa, sad je klasa najbolji 2way plej, al ja i dalje ne mogu da izbacim iz glave kad ga je u prva par kola blokirao obruc na zakucavanju 1 na 1 😂😂

  • Like 2
  • Ha-ha 7
Link to comment
Share on other sites

  mi generalno imamo naviku da romantizujemo stvari nekad sa razlogom a nekad ne...secam se kada se vracao Davidovac da je bio solidan hajp, i ako je svako ko iole prati kosarku mogao znati sta da ocekuje od njega...da se razumemo, ne krivim Dedu ni za sta, nije on kriv sto je bio maltene prva cetvorka u timu...

  slicno je i sa Dobricem, on ako se vrati moze eventualno da odigra ono sto je odigrao poslednje sezone kod nas sto nije dovoljno za igraca koji bi trebao biti jedan od bitnijih u timu..

  dolazak npr Plavsica je ok, od njega se malo sta ocekuje, moze da odigra lose a ako ne krene kako treba naci ce mu Misko utociste...

  malo se pamti da smo se pod Tomicem raspadali u drugom delu EC, osvojili ABA jesmo i hvala mu za to...

  

 

  kao sto uvek pisem, sada je deo godine kada se jure kapitalci i ako nekog uspemo da upecamo onda prema njemu trebamo da sastavljamo ostatak rostera...to je neki pravi put kojim bi prelazni rok trebao da ide...

  

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
2 hours ago, fradler said:

Jedna od vecih zabluda je ona o Milanu Tomicu kao nekom vrsnom poznavaocu trzista i sportskom direktoru iz vlaznih snova koji ima epski njuh za igrace. I to sve jer je pogodio sa Beronom i Fajeom.

 

 

Apsolutno, ali cigani vole da stvaraju mitove, ponavljaju ih cesto i psihologija mase uvazava stav vecine iako nije to bas tako kako predstavljaju. Najcesce nemaju nikakve argumente da obrazloze, primera stvarno ima dosta ne samo u Tomic slucaju, ali tako je kako je. O Tomicu i mitovima igracima ispod radara sam pisao vise puta do detalja ali ljudi jednostavno se oglusuju o argumente furaju svoje mantre bez argumenata i to je jednostavno nazalost tako. Tomicu svaka cast na tituli i svemu pozitivnom sto je uradio u Aba ligi a u Evropi nije uradio nista. U Evrokupu smo ispali jos u top16 fazi i imali smo 8 pobeda i 8 poraza a u Evroligi je valjda izgubio svlacionicu i dao ostavku, samo sto je pocela sezona bukvalno je bilo 1-2 ili 1-3 na tabeli.

 

Milan Tomic je za 2 godine, odnosno 2 prelazna roka, doveo jedno jedino pojacanje ispod radara i to je bio Faje koga je on dobro poznavao. Bili Beron nije bio nikakvo pojacanje ispod radara jer smo mi te sezone igrali Evrokup a Beron je igrao taj Evrokup vec 3 sezone pre nas i bio dokazano dobar igrac i suter u tom takmicenju. Kada igras Evroligu i dovedes igraca iz Evrokupa to se moze nazvati ispod radara (mada i tu postoji od slucaja do slucaja kao sto Grent nije bio igrac ispod radara jer je vec igrao Evroligu a pride imao i 270 utakmica u Nba) ali kad igras Evrokup i dovedes igraca iz Evrokupa to nije igrac ispod radara. Dzo Regland je takodje stigao iz Evrokupa a pre toga je igrao i Evroligu, kao i Perperoglu i K.C. Rivers, Odzo stigao iz Fmp-a i to je to sto smo imali od stranaca. Jedino Fajea je doveo van Nba/El/Ek/Aba sablona kog je poznavao iz grcke lige. Sledece leto je stigao povratnik Dzenkins, Gist, Derik Braun i Lorenco Braun. Zo je odigrao pola sezone za Toronto a pola proveo u Kini ali nije on bio nikakav igrac ispod radara van onog sablona. Odigrao je 26 utakmica za Toronto do sredine Januara (ukupno ima 103 Nba utakmice) a onda je presao u Kinu i posle dosao kod nas. Dakle od 9 stranaca koje je doveo dosao je jedan jedini ispod radara i to Faje koji je bio solidan igrac za Evrokup i nista vise od toga. Napravila se neka fama kao da je ubo 5 igraca ispod radara i napravio ne znam kakav rezultat sa njima. 

 

 

Edited by Brat od Korneta
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

FC3 ni prvi ni poslednji koji je za Abu bio dovoljno a za EL nedovoljno dobar. Samo mu se period u EL dosta vise gleda pod lupom iz svima poznatih razloga.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, TB Told said:

Kako da ne. Može samo da se napiše da je bio gori nego što se predstavlja. 

 

U plej ofu Aba lige je bio vrlo dobar do odlican i u par najboljih igraca i u seriji sa Partizanom i u seriji sa Buducnosti i to je istina, svako ko kaze suprotno ili nije gledao tu plej of seriju ili namerno ne govori isitinu. Za Evrokup kao neku bek ap opciju je bio onako sta znam, tanak, ali ne bas i uzasan da ne preterujemo bas i sa tim budzetom tada sa kojim smo raspolagali tada i za bek apa u Evrokupu kako mu je nacelno bila dodeljena uloga i ne verujem da je moglo nesto osetno bolje. Jedino gde je bio bas los je Evroliga i to je takodje istina i nije smeo biti dalje od 3. pleja a dobio je neku ulogu 2. pleja sto je bila bas losa odluka a nije da smo bili tad bas toliki sirotani da je to tako moralo. 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, rasheed said:

Niti je taj Zo Braun kod nas igrao 40 posto od ovoga sad u Makabiju, niti je FC3 bio toliko uzasan koliko se predstavlja. Stoji da je losa raspodela minuta i da Covkins Jr nije za EL, ali da je u Abi povukao u par navrata kad niko nije se ne moze izbrisati. Reglanda sam obozavao, ali njegova povreda je doprinela da onako unakazimo Partizan i Buducnost. Sto se tice Zoa, sad je klasa najbolji 2way plej, al ja i dalje ne mogu da izbacim iz glave kad ga je u prva par kola blokirao obruc na zakucavanju 1 na 1 😂😂

 

Zo Brown je odigrao loše 3 od prve 4 utakmice, nakon toga je uhvatio odličnu formu i generalno igrao na visokom nivou, uz poneku lošu partiju koja mu se naravno dešava i danas. Čović koji nije bio toliko užasan koliko se predstavlja:

 

F-3.png

 

 

U ABA ligi smo gubili od Budućnosti na domaćem terenu, Krke u gostima, Partizana u gostima, Cedevita Olimpije u gostima, Zadra u gostima.

 

- Protiv Budućnosti: sa Zoom na parketu -3, sa FČ3em -5

- Protiv Krke: sa Zoom +12, sa FČ3em -16

- Protiv Partizana: sa Zoom +11, sa FČ3em -14

- Protiv Cedevita Olimpije: sa Zoom +4, sa FČ3em -16

- Protiv Zadra Zo nije igrao, sa FČ3em +2

 

Generalno, sa Zoom na parketu smo u ABA ligi bili prosečno na +7.9 (igrao 20.8 minuta), sa FČ3em na 0 (igrao 19.3 minuta) i to jer je popravljao +/- u utakmicama protiv Mege, Primorske i Mornara, koje smo svakako dobijali sa 15-20 razlike. Na 11 utakmica koje je odigrao smo imali skor 6-5, na utakmicama na kojima nije igrao smo bili na 8-1.

 

  • Like 19
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

U pro sportu ima mnogo primjera da sin napusti klub u kome mu je otac trener/funkcioner, jer je jasno da će momku svaki nastup biti pod mikroskopom, da će se stvarati neprirodan pritisak i vjerovatno loša atmosfera i u timu i na tribinama. Čak i da je Filip Čović bio mnogo bolji košarkaš nego što je zaista bio, ona situacija u Zvezdi je prosto bila nezdrava od samog početka, i to je valjda svakome bilo jasno osim Ocu i Sinu. Tomić je taj aranžman podržavao i to mu se ne smije oprostiti. Kakav integritet ima čovjek koji je toliko podilazio Čoviću?

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Brat od Korneta said:

 

U plej ofu Aba lige je bio vrlo dobar do odlican i u par najboljih igraca i u seriji sa Partizanom i u seriji sa Buducnosti i to je istina, svako ko kaze suprotno ili nije gledao tu plej of seriju ili namerno ne govori isitinu. Za Evrokup kao neku bek ap opciju je bio onako sta znam, tanak, ali ne bas i uzasan da ne preterujemo bas i sa tim budzetom tada sa kojim smo raspolagali tada i za bek apa u Evrokupu kako mu je nacelno bila dodeljena uloga i ne verujem da je moglo nesto osetno bolje. Jedino gde je bio bas los je Evroliga i to je takodje istina i nije smeo biti dalje od 3. pleja a dobio je neku ulogu 2. pleja sto je bila bas losa odluka a nije da smo bili tad bas toliki sirotani da je to tako moralo. 

 

Jao odigrao 2 utakmice gde nije bio - i odmah je bio dobar. Eh...

Al dobro moze covek imati 1000x utakmica lose i ocajne ali ako je solidan protiv Partizana nema veze.

Isto nema veze da je zato sto je Covin sin bio u Zvezdi inace nikada ne bi ni zavrsio...

Link to comment
Share on other sites

Ovaj termin ispod radara ne mora značiti da ljudi misle na igrače koji nisu zaigrali ni minut u nba,igrali u evropi  po nekim lijevim ligama.Dosta ljudi misli da ne treba dovoditi ove provjerene evroligaške kod kojih se zna maksimum,kod nas samo mogu biti slabiji, nego probati sa nekim malo jačim imenom iz nba u tom cjenovnom rangu kao ovi evroligaški.Nama je onda Kvinsi bio najplaćeniji i vidjeli smo kako se završilo,a poslije njega koliko se sjećam Gist i vidjeli smo i kako to prodje.

Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, Sector said:

Gazdin mali, eh... Kakva su to vremena bila.

 

Mislio sam da se nikad neće pojaviti ogavnija pojava u rosteru KKCZ ali onda se pojavio Dejan Pradedovac.

 

Nije Deda ni blizu odvratan kao Fitja. Iz mnogo razloga, nemo zaebavaš sad.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Guru said:

 

Zo Brown je odigrao loše 3 od prve 4 utakmice, nakon toga je uhvatio odličnu formu i generalno igrao na visokom nivou, uz poneku lošu partiju koja mu se naravno dešava i danas. Čović koji nije bio toliko užasan koliko se predstavlja:

 

F-3.png

 

 

U ABA ligi smo gubili od Budućnosti na domaćem terenu, Krke u gostima, Partizana u gostima, Cedevita Olimpije u gostima, Zadra u gostima.

 

- Protiv Budućnosti: sa Zoom na parketu -3, sa FČ3em -5

- Protiv Krke: sa Zoom +12, sa FČ3em -16

- Protiv Partizana: sa Zoom +11, sa FČ3em -14

- Protiv Cedevita Olimpije: sa Zoom +4, sa FČ3em -16

- Protiv Zadra Zo nije igrao, sa FČ3em +2

 

Generalno, sa Zoom na parketu smo u ABA ligi bili prosečno na +7.9 (igrao 20.8 minuta), sa FČ3em na 0 (igrao 19.3 minuta) i to jer je popravljao +/- u utakmicama protiv Mege, Primorske i Mornara, koje smo svakako dobijali sa 15-20 razlike. Na 11 utakmica koje je odigrao smo imali skor 6-5, na utakmicama na kojima nije igrao smo bili na 8-1.

 

Pretekao si me za neke stvari. Ono što statistika ne pokazuje je to što je u ABA igrao završnice, u pokušaju da ispadne igrač sa kojim se pobeđuje. Protiv Krke je od Cosey-a napravio Stef Karija, protiv Partizana je u zadnjih 13 sekundi imao promašen šut sa 8 metara, nesportski faul i izgubljenu loptu, što stvarno nije lako postići. A Zadar je tek posebna priča, u zadnjih 5 minuta je imao tri promašene trojke, dve promašene dvojke i dve izgubljene lopte. Da apsurd bude veći on je i tu u zadnjem minutu pokušavao da rešava. Evo kako je to izgledalo

 

 

A pominjati ga kao bilo kog pleja za EL je uvreda za košarku. Trebalo mu 12 kola da ubaci prvu dvojku, jer nije smeo da priđe košu, a za prevođenje lopte su morali da se prave dupli blokovi.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • Guru locked this topic
  • Guru unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...