Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

  Ja nisam video nikakvu sudijsku kradju.

  Namerna Jaga je bila kao vrata a za gazenje linije se ne moze nista pouzdano reci ni nakon nekoliko gledanja snimaka, ako je bilo gazenje onda je milimetarsko i za to se ne moze zamerati sudijama.

Nasa odbrana je bila tragicna, pomaze se konstantno sa Evansa koji je barem 4-5 puta ostao sam kao duh na sutu. Covek bi pomislio da ih je kenjao sut jer su uvek pogadjali kada im je trebalo, a u stvari su igrali jako pametno i strpljivo i koristili svaku nasu gresku u odbrani.

I na kraju, klub koji raubuje Teodosica kao alfu i omegu ove ekipe u Aba ligi da bi pauzirao u EL ni ne zasluzuje bolji plasman.

Idemo dalje, bice bolje kada se uigra TT.

 

  • Like 22
  • Love 1
  • Thanks 2
  • Ha-ha 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Zaista bih vam preporučio da se ne nervirate, ako je klub odlukom da Teo igra u ponedeljak, a večeras ne išta pokazao, to je da ne zaslužuju apsolutno išta pozitivno.

 

Odnos sudija prema nama večeras vrlo indikativno pokazuje kako su prošli razgovori sa čelnicima Evrolige ove nedelje.

  • Like 12
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

36 minutes ago, Admiral said:

Idealnan scenario da se zamaskira 93 poena. 
 

sve na stranu , i linija i nespotska… ovako se ozbiljna kosarka ne igra. 

A sa kojim igracima da igras ozbiljnu kosarku??? Lazarevicem, Ilicem, Gilespijem, Lazicem, Tobijem, Mitrovicem, Davidovcem? Mitrovic eventualno evrokup igrac od ovih, ostali ni za fiba LS. Prvi plej ti svaku drugu utakmicu povredjen i ima 37 godina.Jedini evroligaski igraci su Bolomboj, Hanga i Gedraitis. Yago pokazuje da moze. Smart eventualno u buducnosti nekoj. Nedovic strina i limunada igrac za nebitne utakmice. 

Bukvalno je ZLOCIN kakav su roster napravili ove godine! Nikad gore sto ja pamtim

Edited by Zarco_srb
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

spacer.png

 

Gospodin Dusko Ivanovic.

 

2.5 mjeseca igrao sa Mitrovicem i Kuzmicem na 5.

Bekap plej Pefi Markovic.

Prvi bek Nedovic, drugi i jedini John Holland.

 

Nema kukanja na sudije poslije poraza, protiv Valensije i Reala bez pola ekipe igraki, opet nema kukanja i alibija kao sadasnji trener.

 

Ovo je izvuceno da se uporedi dosadasnji "rad" Sferopulosa i njegov ucinak koji je sada se moze slobodno reci i porazavajuci.

 

 

 

  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Inače, mi smo za vreme Bartomea imali izvanredno sudjene u EL.

 

Sta se u međuvremenu izdešavalo, ne znam, ali generalno, sudjene u EL je u poslednje dve sezone jako loše.

 

Ne samo gledano kroz prizmu Zvezde.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Prvo, još 8 kola je ostalo do kraja i roster je takav kakav je. Da se ne ponavljamo jer se to piše na svaka dva dana zbog čega i kako je to tako. Nedovođenje četvorke je kardinalna greška, neki iskorak se nije mogao očekivati. Ali ajmo sad malo realnosti, jer je odvratno šta ljudi pišu i koliko pljuju po internetu. Prvo ovo "mazanje očiju Topićem", nek mi neko objasni to. Topić je u te dvije utakmice pokazao da je ogromno pojačanje a iz utakmice u utakmicu bi napredovao i ja evo tvrdim da bi dobili Asvel, Baskoniju, Albu i Žalgiris da se on nije povrijedio. Što zbog njegove sposobnosti da kontroliše ritam utakmice i donese zih stabilnih 15-20min, što zbog toga da se Teodosić ne bi toliko trošio u Abi prije svega i bio bi fokusiran i spreman za EL. 

 E to je drugi i najbitniji razlog. Mi bez Teodosića nismo favoriti ni protiv koga. Teodosić je 80% ovog tima i čim sam vidio da ne igra nisam ni očekivao pobjedu. Uz to i neigranje Lazića, vidjeli smo protiv Zvezde kako izgledaju od skorijih primjera Armani i Valensija kad im nedostaje po 2-3 igrača. Ogroman je to hendikep. E iz te pozicije treba gledati i ovu i prethodne utakmice. Onda je sve malo jasnije. 

Ovo oko Duška i Sferopulosa. Obojica su dobri treneri na svoj način, činjenica da pod Duškom na početku ove sezone nije postojala nijedna akcija, ne zato što je on loš trener, ja smatram da je odličan već nije se poklopio sa timom. A Janis sada ima i nemoguć posao. Meni se sviđa kako radi. Sa kompletnim timom odigrao je svaku utakmicu odlično. 

E tu je i poenta svega a to je da oni koji pljuju sad Nedovića oni sad prizivaju Duška a prvi su ga pljuvali, takvi su tjerali Radonjića, Dobrića, Holinsa, Teodosića i tako dalje. 

 

Šta natjera nekog posle ovakve utakmice gdje sudije na domaćem terenu ti sviraju prvo nesportsku (koja po pravilima jeste bila ali se ne svira u tom momentu, pogotovo jer nije očigledna) a onda i direktno riješe utakmicu sa ovim gaženjem linije da prvo svoje frustracije liječe na Nedoviću?

Pogledajte samo poziciju sudije, na metar i gleda... previše da bi bila slučajnost. Možda imate dilemu i ne vidite na snimku je li gazio zbog toga što gledate vrh patike, ali Evans se nije oslanjao vrhom već čitavom površinom spoljašnjeg dijela stopala. Usporite snimak i jasno je. 

Edited by jabadabaadu
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Abizolirni said:

cak kod ove poslednje situacije, mogli su da biraju gazenje linije ili koraci. Ta noga mu je bila i stajna a vuce je po parketu. 10 puta sam pogleda i usporio video na 0,5

Deset puta si pogledao sa usporenim snimkom da bi znali da su nas pokrali.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@Manu
Sa prvim delom se slazem, iz drugog govori ogorcenost, tako da se ne slazem, ne mislim da je Paternika zvao Bodiroga i rekao: los plan nam je izlozio Nebojsa, plus hladno mleko stavio Dozet u espreso ——> hitno pokradite Zvezdu na ocigledan nacin u poslednjih 10 sekundi ove nebitne evroligaske utakmice za sve osim za ove dve nesrecne ekipe i njihove jos nesrecnije navijace.

 

Sto pre realno sagledamo kvalitet ove ekipe bice nam lakse. Vecerasnja ekipa mozda nije morala da izgubi od Zalgirisa kuci, ali je po kvalitetu taman za 16. mesto Evrolige na kome se i nalazi koliko vidim. Jad i beda od selekcije, gomilanje bez ikakvog smisla, vec vidjeno i receno. I to receno na pocetku sezone, kada je sve to bilo tacno, ali si imao projektovanog klasnog pleja najbojeg igraca i projektovanu EL legendu da diriguje timom iza njega i pored njega. A sad celu tu nesrecnu gomilu imas i dalje, bez ove dvojice (jedan trajno jedan trenutno ali poenta je ista). 
 

Kao sto grobari tripuju da su F4 ekipa pa im svaki poraz dodje tesko, tako i mi zamisljamo da smo neki top 7-8 roster, a realnost je drugacija.

Prodjite samo po imenima kroz ekipu koja je veceras igrala. Ko su ti momci?? Iako su neki odigrali sjajno, neki i iznad svojih realnih mogucnosti, to ne menja cinjenicu da su igraci sa najvecom minutazom veceras: 


Yago-Nedovic-Giedraitis-Mitrovic-Davidovac-Bolomboy

 

a tu su jos i 

 

Smart-Hanga-Gilespi-Lazarevic-Ilic-Tobi

 

 

pa hajde sad ucinite napor i probajte da zamislite da vam je u julu 2023, pre ove sezone neko pokazao roster jedne evroligaske ekipe X za narednu sezonu. Sta biste vi rekli, koje mesto mu se smesi sa ovim timom? 15,16 ili 17, ja mislim da su to realni odgovori.

 

znaci treba biti realan, mnogo gresaka je ucinjeno od strane uprave, ni treneri se nisu proslavili, sreca i sudije su tu u trecem planu, postoje ali nisu ni blizu vrha problema.

 

jbga bice bolje, gore tesko da moze (ako nastavimo da budemo deo EL, ako ne nastavimo sigurno da moze)

 

 

Edited by bosMan_jr
  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, BojanaCZV said:

Inače, mi smo za vreme Bartomea imali izvanredno sudjene u EL.

 

Sta se u međuvremenu izdešavalo, ne znam, ali generalno, sudjene u EL je u poslednje dve sezone jako loše.

 

Ne samo gledano kroz prizmu Zvezde.

Bas se i ja ovo pitam cesto.

Otisao covek, a ono gore.

Da covek pocinje da sumnja.

I da se zapita.

Radi koga se igra EL?

Oce li svake god ista sranja?

Greh je bez dokaza upirati,

Ali odgovor kao da je tu.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Just now, Abizolirni said:

pa ti rece u u nekom prijasnjem postu da nas nisu pokrali, pogotovo u toj situaciji.

Pa znam, to i kazem. Tebi je trebalo deset puta da vratis snimak sa usporenom video tehnologijom, sudije nemaju tu mogucnost vec se odluka donosi u delicu sekunde. 

Uzroke poraza treba traziti na drugoj strani, liga je duga i manje vise sve precizno pokaze.

Uzroke neuspeha treba traziti u sopstvenim redovima, nismo slucajno treci od pozadi.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Vecina komentara i veceras i od pocetka sezone je negativnog konteksta kada su nasa igra , roster, selekcija u putanju. Velika vecina. 
 

Ali to ne znaci da ne treba da se napise da smo imali uzasno sudjenje veceras. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sudjenje u 1. poluvremenu sasvim ok,  u 2. kontroverzno.

 

Bilo je par faulova na nasu stetu u prodorima gde se sudilo protiv nas iako su njihovi igraci u prodoru ulazili u relativno solidno postavljenu odbranu. Yago je napravio nesportsku. Em je odalamio igraca po faci, em nije isao na loptu. Inicijalno meni nije licilo na gazenje jer je Evans bio na vrhovima prstiju. Da je odsudjeno, mogao je Talijan da trazi challenge pa da se gleda (i da se ne vidi na TV-u jer nema dobrog ugla) i tada bi odluka ostala. Ovako se nije sviralo, pa nema ni sta da se gleda. Glupo pravilo, ali je tako. A sudija ako nije siguran da je nesto video ne treba ni da svira. Ovde je gledao pre na faul, ima udvajanje i trap, mora biti blizu da sve vidi, a kad si preblizu ne vidis sve. Ne pravdam Aliagu, ali nije bilo lako to proceniti. Inicijalno, a i sada izgleda da je bio u pravu i za nesportsku i za (ne)gazenje linije od Evansa.

 

BTW, Garcia je odsudio loptu za nas kad ju je Gedraitis izbacio u aut. Tad je Talijan trazio da se gleda, i  opet se nije jasno videlo pa je odluka ostala. Taj "VAR" u EL je podosta nekvalitetan, jer se sve manje vidi sta je bilo. Ili su kamere u pokretu, pa je slika nejasna ili se ne nalazi pravi ugao. Trebalo bi postaviti staticne kamere na svim linijama, tako da su te odluke lake za proveravanje.

 

Odbrana je bila pa vec standardno losa. Besmislena udvajanja (vrlo cesto Bolomboy) koja su u 1. poluvremenu kaznjavana njihovim trojkama. Ostatak je radio Biriutis. To je stalo u 2. poluvremenu ulaskom Gilespiea. Ali, tad je veci problem postao totalni haos u branjenju PnR kod udvajanja. Tu se posebno negativno isticao opet Bolomboy koji je redovno preuzimao pogresnog igraca i tada su nastajale rupe za prolaz prema kosu. Na kraju je jedno takvo udvajanje sa Hangom dovelo do toga da je Evans lagano polozio za +4 pred kraj.

 

Yago je ok, nema mu se sta zameriti. Zaista ni u kojem pogledu. On je u medjuvremenu sasvim dobar 2. play.

 

Mitrovic im IQ, ali nema ni telo ni fiziku za ovaj nivo. Gubljenje lopti, slab u skoku, nejak u zidanjima u napadu. Ako je on nas 3. centar , onda je to vrlo ok. Sve iznad toga je znak da nismo ozbiljna ekipa.

 

Davidovac je slican slucaj. On isporucuje manje u napadu i vise u odbrani. Mada ima bas situacije gde ga napadaci izvozaju vec na 1. koraku kao malo dete.

 

Gilespie ok, sa njim je odbrana na trenutke zasluzila to ime. U napadu je takodje da doprinos.

 

Lazarevic je delimicno zaustavio Evansa, ali to je premalo od njega.

 

Nedovic poceo ok, ali onda WTF momenti. On za jednog vrhunskog beka ima losu kontrolu lopte. Jos gore su odluke pri ulazu prema kosu sa akcijom izbacivanja lopte napolje. Redovno to zavrsava u rukama odbrane. Pogotovo u 4. cetvrtini kad je kod njihov klupe probio dvojicu igraca i krenuo na polaganje/flouter i... naravno ne ide na kos nego dodavanje na vanjsku poziciju i gubljenje lopte. To mu se precesto desava.

 

Hanga premalo pokazao.

 

Gedraitis...recimo prolazna ocena. Ali, od njega se ocekuje (s pravom) vise.

 

Smart je bio solidan u 1. poluvremenu, zaboravljen u 2.

 

Tobey premalo u igri. Ilic ni toliko.

 

Sferopoulos precesto nema funkcionalnu petorku koju cesto po celi mec trazi, rotira. Nikad necemo znati da li bi se Dusko dodatno raspao da je ostao, ali smena trenera nije nista revolucionarno donela sa sobom.

 

 

  • Like 8
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Cavani said:

Pa znam, to i kazem. Tebi je trebalo deset puta da vratis snimak sa usporenom video tehnologijom, sudije nemaju tu mogucnost vec se odluka donosi u delicu sekunde. 

Uzroke poraza treba traziti na drugoj strani, liga je duga i manje vise sve precizno pokaze.

Uzroke neuspeha treba traziti u sopstvenim redovima, nismo slucajno treci od pozadi.

Jebiga, oni su skolovani i placani da (ne)vide, a sve kao po obicaju se desava ispred nosa jednog od trojice.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, TB Told said:

  

U stvari to može da se kaže za Luku Mitrovića, ovaj meč je primer zašto on nije za više od dvanaestog igrača tima koji ima bilo kakve ambicije u EL.

 

1 hour ago, TB Told said:

Luka Mitrović u drugom poluvremenu:

Počeo poluvreme i od 45:45 za 4 minuta do 53:59.

Ponovo ušao na 72:68, za 1,5 minut do 72:75.

 

1 hour ago, TB Told said:

Čak je i Davidovac bio bolji na terenu od Mitrovića, najbolji pokazatelj je +/-. Kod deset igrača je u rangu od -4 do 5. Odskaču Mitrović sa -14 i Davidovac sa +12. Što pokazuje da smo urnisani kad god je Mitrović ulazio umesto Davidovca.

Tebi bar nije dosadno kad Mitrovic lose odigra, bas ga detaljno pratis i seciras.

Vidim da veceras samo o njemu pises, lepo je to kad je neko tako istrajan.

  • Like 3
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Ako hoće da sve bude pravedno i nepristrasno, ono gaženje linije je moralo da bude pregledano nezavisno od bilo kakvih čelendža, sve sem toga je greška koja je direktno uticala na ishod... Neka pogledaju malo kako su takve situacije rešene u NFL ili čak u rukometu, gde delegat poziva sudije da pogledaju snimke kad se desi sporna situacija....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Azazelkg said:

Ako hoće da sve bude pravedno i nepristrasno, ono gaženje linije je moralo da bude pregledano nezavisno od bilo kakvih čelendža, sve sem toga je greška koja je direktno uticala na ishod... Neka pogledaju malo kako su takve situacije rešene u NFL ili čak u rukometu, gde delegat poziva sudije da pogledaju snimke kad se desi sporna situacija....

A kako da gleda gazenje linije? Akcija se nastavila, sviran faul. Sta sad, da gleda da l je bio aut, pa ako jeste, onda da ponisti odluku za faul i sl... Nema toga... 

Ali slazem se da bude kao u nfl-u. Bacis zastavicu na teren u sred akcije i prekidas igru. Sudije gledaju

Edited by Zarco_srb
Link to comment
Share on other sites

Prezirem većinu EL sudija za 2 trajne banovine, međutim nas je najviše pokrala udbaška gnjida i mi živimo tu posledicu. 

 

10 godina jebanja u mozak, večito nedovršene krpačine od rostera, trenerskih šok terapija, registracija, doselekcija, kuraca, palaca. Svi momci na terenu i ljudi na tribinama kao kakvi taoci psihopate koji odbija da odjebe i pusti klub da prodiše i ode na viši nivo. 

 

To je jedini utisak večeras. Poraz me posle mase godina stvarno nije razbio, sve smo ovo već doživeli i videli. I autobus i reku i sve, što bi se reklo. 

 

Edited by Molina23
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Just now, Zarco_srb said:

A kako da gleda gazenje linije? Akcija se nastavila, sviran faul. Sta sad, da gleda da l je bio aut, pa ako jeste, onda da ponisti odluku za faul i sl... Nema toga... 

Ako hoćeš tako, da je dosudio ono što se desilo (gaženje linije) faula ne bi ni bilo popto bi akcija u tom trenutku bila završena, zar ne? Opet, ako ne znaju kako treba da postignu da im odluke ne utiču na krajnji ishod neka se ugledaju na NFL...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...