Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

Gledajmo ovo sa vedrije strane :s_d:

 

Bolje da nas sada Gurović izblamira, ukanali, obruka i natera da se naguzimo pred mnogima pa da ga posle neko lepo odjebe kad vidi kakva je to ober majmunčina u pitanju i koliko će štete tek praviti.

  • Like 11
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, MrTripleDouble said:

Vrhunski kosarkaski radnik FOTO+VIDEO

 

Pakuj i tog Kalenica u strucni stab!

Za zadrugu dušu dao, mogao bi Žeks Mitrovic da napravi i Crvena Zvezda rijalitiji taman u sklopu ovih desavanja za Petkovicem i Bjelicom.  Oboricemo sve rejtinge.

 

Jedina dobra stvar sto ce barem Rakoč da zameni gusle sa nekim Iron Maiden tribjut bendom.  To taman znaci da ce biti manje domace osnove jer mora neko i taj Ran tu d hils da razume 

 

I jos bolje sto gazda Čova nije u tom metal fazonu, on bi umesto gusala doveo Čipija iz Osvajačaa da peva Mejdene uz reci da je on trebao da zameni Brusa al zli bočni vetrovi...

  • Like 2
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, oʞɐdoɐu nɾ said:

 

Aha, znači statistika kaže da je imao uticaj na tim nešto kao Stefan Lazarević? Jedno je da napišeš da je imao slabiju sezonu, a drugo da je bio očajan. Evo, npr. Despot igra na istoj poziciji i imao je više ubačenih trojki od Monekea prošle sezone. Zaključak, statistika kaže da je on bolji igrač. 

 

Bio je prošle sezone u Monaku bliže da se okarakteriše kao očajan nego loš. Pogledaj statistiku, a vizuelni utisak je bio još gori. Tako da svaka čast Baskoniji što su ga namirisali UPRKOS lošoj igri u Monaku ali daleko od toga da je Chima bio neki siguran izbor letos, posebno dok smo se frljali sa imenima poput Mirotića i Shengelije. 

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

25 minutes ago, zvezdale said:

Komentar Moneke-a ispod objave basket news-a u kojoj citiraju Gurovica😁

 

 

 

IMG_1194.jpeg

Sad kad nastane haos u Baskoniji, Dusko i Chima se posvadjaju i krene raspad. Baskonija padne u formi i eto nas na 10.mestu 😄

Stvarno bi trebalo da se oglase Dusko i Sfero i namazu govnima ovu upravu i glasnogovornike.

  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, NikolaTest said:

Sad kad nastane haos u Baskoniji, Dusko i Chima se posvadjaju i krene raspad. Baskonija padne u formi i eto nas na 10.mestu 😄

Stvarno bi trebalo da se oglase Dusko i Sfero i namazu govnima ovu upravu i glasnogovornike.

Predsednik Baskonije za Marku : "znamo mi iz čije ovo kuhinje dolazi"... "i to baš pred odlučujuće mečeve u borbi za top 10"...ja jeste glup ispao Gurović hahah

Edited by Ab1995
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Sva sreca pa je ispalo kao izjava jednog balvana Gurovica ali koja bi blamcina bila da je preneta vest da se na skupstini kluba o ovome govorilo

 

Imam utisak da ce na kraju Rakocevic odustati ipak je mnogo iznad 

Edited by srlepajce
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Chaos Is Me said:

 

Bio je prošle sezone u Monaku bliže da se okarakteriše kao očajan nego loš. Pogledaj statistiku, a vizuelni utisak je bio još gori. Tako da svaka čast Baskoniji što su ga namirisali UPRKOS lošoj igri u Monaku ali daleko od toga da je Chima bio neki siguran izbor letos, posebno dok smo se frljali sa imenima poput Mirotića i Shengelije. 

 

Sve potpisujem a dodao bih i da je Hauard imao znacajno slabiju sezonu nego ove sezone. Sut iz igre sa 46% za 2 i 36% za 3 nije toliko pohvalno sveukupno gledajuci, pogotovo zato sto se radi o najvecem uzorku suteva pojedinacno u Baskoniji. Davao je 5 poena manje po mecu nego sada sto je velika razlika. Indeks korisnosti mu je bio 8,4. Osim suta nista nije doprinosio, plejmejking ispod prosecan, odbrana ispod prosecna plus je omanjeg sajza. Ali sada kad daje 5 poena vise uz 41% za 3 (do sada sutnuo cak 233 trojke) i kada je 2. skorer u takmicenju, lako je sada... Ista prica i za Monekea.

 

Potpuno logicno tada da Dusko nije hteo (sto je istina smejali se ovde ili ne) Monekea koji je bio ocajan u Monaku i Hauarda od 178cm a doveo si Nejpira i Jaga sa pribliznom visinom.

 

Lako je biti general posle bitke...

 

Inace ovo je izneto na sraman nacin i takve stvari ne bi nikad trebalo iznositi u javnost i nema nista korisno po klub da se tako nesto iznosi a jos manje za Duska.

 

To sto ih Dusko nije hteo to je potpuno logicno bilo tada. Nema se sta Dusku zamerati sto se tice toga. 

 

To sto nemamo pravu cetvorku citave sezone, to nije logicno i za to je kriva uprava, a ne Dusko.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Posle duplog kola EL, odigranih 48 minuta i ubačenih skoro 50 poena, došao je treći meč u 7 dana, gde se od Nedovića valjda očekivalo da ponovi isti učinak. Ili bar ima 10 asista. Ili odigra vrhunsku odbranu.

Nerealna očekivanja, neshvatanje uloge koju igrač u timu ima, lični animozitet i ko zna šta još nas primoravaju da na ovom forumu čitamo uvek iste "kritike"  naših igrača. Samo se menjaju imena.

 

Kod Nemanje Nedovića bar nema zabune. On nije doveden da bi bio lider tima, ni poenterski, ni u bilo kom drugom smislu. Nije doveden da bude volume shooter. Svakako ne kao two-way igrač.

Tačno se zna šta on može i koliko, a šta ne može. Zato je i kod Duška i kod Sferopulosa imao istu ulogu - da ulazi sa klupe i predvodi 2nd unit. Njegova minutaža kasnije u meču je varirala u zavisnosti od toga kako odigra te uvodne minute, odnosno od raspoložive rotacije u spoljnoj liniji, opterećenja faulovima, kretanja rezultata, taktike itd. Niko ko razume košarku ne može od 33-godišnjeg Nedoviča očekivati da u kontinuitetu igra 25minuta i isporučuje 15-20ppg. To teško da je mogao i u svom prajmu. I onda dođe ovakav meč u Podgorici gde smo praktično igrali bez Hange, sa rovitim i umornim Teom, nesnađenim Jagom... pa je veliki deo tereta organizacije napada i poentiranja pao na Nedovića koji, gle čuda, nije mogao to da isporuči i treći put u sedam dana.

 

Backcourt prošle sezone:

Kampaco, Vildoza, Pefi, Džoni Ivanović, Dobrić

Backcourt ove sezone:

Teo, Jago, Hanga, Smart

Kada se uporede naše spoljne linije iz ove dve sezone, jasno se vidi koliko smo bili jači prošle, kvalitativno i kvantitativno. Promašaj sa Šabazom i nedovođenje adekvatne zamene nas je ukanalio u globalu, a posebno u backcourtu. Neda igra skoro 21 minuta u proseku, isto kao prošle sezone. I ubacuje skoro isto po utakmici (13.3 prošle i 13.7ppg ove sezone). Asisti: 2.9 prošle i 2.3 ove. Izgubljene lopte: 1.7 prošle, 1.6 ove. Skokovi: 1.2 prošle, 1.6 ove. Ovo je prilično slična statistika koja pokazuje neku konstantu u njegovoj igri, odnosno šta možemo da dobijemo od Nede u ovom delu njegove karijere. Ne vide se naznake decline-a, šta više, on je prvi strelac tima u EL, sa solidnim procentima (53, 40, 88). To možda više govori o Zvezdi i ovogodišnjoj selekciji, nego o Nedoviću, ali jel i to treba da mu se zameri?

 

A to koliko je igrač plaćen po sezoni, da li milion ili igra za džabe, ne može biti nikakav argument u ocenjivanju njegovih nastupa na parketu, kakvi god da su. Ima hiljade primera da veličina ugovora često nije proporcionalna onome što igrač daje timu.

Uostalom, Nedović te pare nije nikome oteo ili ukrao, već je dogovorio cifru koju je klub na sebe prihvatio da je isplaćuje.

  • Like 24
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Константин said:

А ово што се провлачи код неких  да се Човић шатро још од раније одупирао СНС-у је у рангу комшија да су опозиција:classic_laugh:

 

 

Covic je zaista imao sukob sa Sns-om leta 2017. Samo taj sukob ne izgleda kako ga ljudi zamisljaju da izgleda neki otvoreni sukob, vlasti i opozicije na primer ili tako nesto, vec je to dosta zamrsenije i komplikovanije, sa dosta gorim posledicama ako eskalira, a kako su i jedna i druga strana racionalisti i imaju i neke zajednicke interese nevezano od kkcz to se zavrsilo na kraju nekim minimumom razumevanja. Davao se odredjeni novac i dalje Zvezdi (samo na zimu a ne na leto kad je vise trebao da se isplate zaostale plate), isto koliko se davalo komsijama cak i pre Ostoje, a Covic se zahvaljivao tek toliko da kaze hvala drzavi na pomoci, par puta tokom sezone. Danas je procenat drzavnog (direktnog i indirektnog) novca od ukupnog budzeta duplo veci nego sto je bio tada. Ono sto nas je udaljavalo od komsija rezultatski kada se vec spominju nije nikakvo ugnjetavanja od strane Vucica, drzavni novci su isti od 2012. do 2018. u oba kluba, Vucic je samo iznivelisao s obzirom da pre toga smo dobijali 0, samo smo mi tada u tih par sezona kada smo poceli da se odvajamo znacajnije od 2015. pa na dalje dobijali i znacajan novac od Evrolige, i od karata i sezonskih a najvise od transfera igraca sto nas je odrzavalo tih par godina. (blizu 5 miliona samo od transfera iz 3 sezone pre tog leta)

 

Da se vratim na sustinu odgovora. Do tada su clanovi loze redovno bili Andrej Vucic, Sinisa Mali, Vesic, povremeno i sam Vucic, kao i jos nekoliko njih manje bitnijih po prvim redovima pri terenu. Od tada ih nema vise.

 

Te sezone se igrao f4 u Beogradu, a Zvezda je imala najmanji budzet u prethodnih 10 sezona. Nismo imali mogucnost da zadrzimo igrace nosioce igre iz 16/17 (za koje je uglavnom trebalo po 200-300k vise).

 

Dovoljno je sabrati 2 i 2 i spolja znajuci ove cinjenice te se ne mora i to znati i iznutra da bi se znalo jer se videlo i spolja podosta ko je zeleo samo da vidi bez i da se potrudi da malo vise cuje o svemu tome.

 

Vucic kao autokrata, zeli apsolutnu vlast u svemu, sto valjda znaju i ptice na grani. Imao je do skora u svim drzavnim strukturama, osim i Zvezdi. Niz faktora dovodi do toga da ce i kod nas u klubu uskoro biti tako. Godinama nije bilo sns clanova u vrhu Zvezde. Uprava kkcz iz ove ili prethodne sezone nija isla na mitinge kao su isli Terzic, Mrkela i Dzaja ili Ostoja. Cak je i Keselj prvo dobio funkciju u Zvezdi (a i to je trajalo svega jednu sezonu) pa je izasao iz Zvezde pa je tek onda dobio neku visu funkciju u Sns-u. To sto ljudi dele sve na hard core opoziciju i Sns, to govori o ljudima kako povrsno dozivljavaju stvari, a stvari su cesce sive nego crno-bele.

 

Htela je Zvezdaska javnost smenu Covica, sve ide ka tome na kraju ove sezone (mozda u nekom ludom scenariju najkasanije do kraja sledece, ali ponavljam ludom scenariju) tako da sad nema kukanja sto Sns igraci dolaze. 

 

U odredjenin segmentima ce biti i gore, ali u odredjenim verovatno moze biti i bolje. Sve ima svoje, tako da videcemo. Teren je svakako najvazniji a po meni je sustinski nebitno ko je u upravi kada dodju rezultati. Ako sledece sezone padne neki top8 recimo, niko ziv nece pisati o Gurovicu, Drcelicu ili bilo kome, kao sto nije bilo nekih znacajno negativnih komentara o Covicu od 2011. do neke 2016. recimo, kao sto nije bilo kod navijaca Partizana negativnih komentara o Ostoji tokom prosle sezone generalno. Suvise se bavimo nebitnim stvarima i trosiomo neku energiju na to, unapred kreirano negativnu sliku a ako sve bude kako treba sto se tice terena, ako formiramo smislen roster i krenemo pozitivno u El, nece niko pisati o upravi.

 

Ovo je samo moja konststacija na realnost ovde. Malo odoh u siru sliku, tebi odgovorih u par recenica, a generalno odgovaram i drugima u isto vreme sto se tice ovo teme al bolje ovako sve u jednom nego 5 puta da repliciram razlicitima. Pa ko cita cita, ko ima usi da cuje, cuce, odnosno ko ima oci da vidi, videce.

 

 

 

 

Edited by Brat od Korneta
  • Like 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Crni said:

Nedovic poziva navijace protiv Zalgirisa...idite oborite rekorde, da se podicimo necim kad rezultatima na parketu vec ne mozemo.

 

Tako je kolega forumašu poziva kad sve gotovo praktično što se EL tiče. U ABA visi prvo mesto na još nekoliko kola do kraja. Ne volim naknadno pravdanje.

 

 

Edited by božija noga
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, božija noga said:

Tako je kolega forumašu poziva kad sve gotovo praktično što se EL tiče. U ABA visi prvo mesto na još nekoliko kola do kraja. Ne volim naknadno pravdanje.

 

 

Ali zvanicni twitter nalog naseg kluba pise da je do kraja ABA jos 6 kola... Smejurija ziva i brukanje svakom napisanom recenicom

  • Like 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Brat od Korneta said:

Covic je zaista imao sukob sa Sns-om leta 2017. Samo taj sukob ne izgleda kako ga ljudi zamisljaju da izgleda neki otvoreni sukob, vlasti i opozicije na primer ili tako nesto, vec je to dosta zamrsenije i komplikovanije, sa dosta gorim posledicama ako eskalira, a kako su i jedna i druga strana racionalisti i imaju i neke zajednicke interese nevezano od kkcz to se zavrsilo na kraju nekim minimumom razumevanja. 

 

Vucic kao autokrata, zeli apsolutnu vlast u svemu, sto valjda znaju i ptice na grani. Imao je do skora u svim drzavnim strukturama, osim i Zvezdi. Niz faktora dovodi do toga da ce i kod nas u klubu uskoro biti tako. Godinama nije bilo sns clanova u vrhu Zvezde. Uprava kkcz iz ove ili prethodne sezone nija isla na mitinge kao su isli Terzic, Mrkela i Dzaja ili Ostoja. Cak je i Keselj prvo dobio funkciju u Zvezdi (a i to je trajalo svega jednu sezonu) pa je izasao iz Zvezde pa je tek onda dobio neku visu funkciju u Sns-u. To sto ljudi dele sve na hard core opoziciju i Sns, to govori o ljudima kako povrsno dozivljavaju stvari, a stvari su cesce sive nego crno-bele.

 

Čović je kao Vučićev čovek od zadatka dobio grad Beograd i fudbalski klub Crvena zvezda na korišćenje, zajedno sa glavama poput Sliniše Malog i Sićvea koji su obitavali u obe institucije. Košarkaški klub mu je "pripao" nešto ranije, a autokrata Vučić sigurno nije beef-ovao sa Čoksom jer nije mogao da kontroliše košarkaški klub, budući da ga je nagradio sa dve dosta komplikovanije i da kažemo renomiranije institucije. Kakvi su inner SNS beefovi padali nije nešto što znamo, ali ta priča da nema kontrole zbog Čovića ti je baš smešna.

  • Like 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Zanimljivo, sada se i glavni sponzor uključuje u sprdačinu sa Gurovićem. Još jedna gazdina lagana pobeda. Pustio info na skupštini. I onda se najgluplji od svih (Gurović) upecao i objavio. Istovremeno rekavši eto mene u novoj upravi.


Gazda samo pustio da internet (i sponzor) odrade svoje. Priručnik o radu UDBE, strana druga, prvi pasus.

 

 

 

  • Like 2
  • Love 1
  • Ha-ha 11
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, božija noga said:

Tako je kolega forumašu poziva kad sve gotovo praktično što se EL tiče. U ABA visi prvo mesto na još nekoliko kola do kraja. Ne volim naknadno pravdanje.

 

 

Ovo je iz straha jer očekuju praznu Arenu. Donekle i sa razlogom. Ljudima je dosta laži i mutljavina. Duško odbio toliko igrača a njima nije dovoljno ni 6 meseci jednog krilnog centra da dovedu. Sva ova iskakanja (Gurović, insajder) + porazi i višemesečne laži očekuju da im se obiju o glavu. 

Edited by Čočo
  • Like 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Kakav je lažov ovaj Monike... A nudi nam se bukvalno poslije svakog spektakla u Areni.. Eee znaš kad ćeš potpisati sad za nas... Pa valjda Čović zna kome si ti bio nuđen bolje od tebe... Ma to ga je Duško natjerao da slaže 100%...što dalje od Zvezde i jedan i drugi!!! Hauarda očekujem ljetos... Nećemo dopustiti da nas Duško dva puta zajebe!!! 

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...