Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

Pročitati jer prožima SRŽ naše igre i problema. Tačno u metu!!!

 

ŠPANSKA KRAGNA

Izlazak 0/2 Crvene zvezde iz španskog kola je bio identičan svakom gostovanju koje mu je prethodilo. Razlika odnosno “pomak” se sadržao u tome da je Crvena zvezda prvi put imala šut za pobedu. Najteži, za 3 poena, mogla je i dvojkom do eventualnih produžetaka.

Pirovo je i bez ikakvog efekta. Mogli bi da se romansiraju pojedini elementi, ali je to perverzno. Iz jednostavnog razloga jer je Crvena zvezda pre polovine lige naredjala 9 poraza koliko neki timovi imaju za celu sezonu.

Napominjem , Crvena zvezda je poslednji transfer obavila 17.07.2023 godine dovodjenjem Jaga Mateusa. Predsednik Crvene zvezde je 22.07.2023 za Eurohops izjavio da se traže pozicije 2 i 4 i to vrlo pažljivo.

Ovo ćemo da stavljamo u svaki tekst kao početno zaglavlje. Prošlo je 5 meseci, smenjen je Ivanović (očigledno izigran za ta dva mesta), sada se u paklu toga valja Sfeforpulos. Svi timovi su se pojačali gde je škripalo. Čak i Efes koji je u egzodusu sa povredama igra dovoljno dobro jer su se pojačali. Partizan je doveo Bruna Kabokla baš profil igrača koji nama treba. Efes Daniela Oturua i Dauma. Olimpijakos Filipa Petruševa, Panatanikos Kendrika Nana, Baskonija Krisa Čiozu.

Čioza iz UCAM Mursije, Oturu iz Merkezefendija, Daum iz Dertone (Italija), Kaboklo iz Venecije, Petrušev pedala iz NBA/G lige. Nijedan igrač nije stariji od 28 godina, nijedan nije povredjen ili nespreman. Svaki može da igra odmah i osim Čioze su svi fizički impresivni igrači. Nijedan osim Petruševa nije evroligaški igrač. Tek kad vam Dozet kaže kako je tržište jadno, da znate koliko je bezobrazan i koliko laže.

Ajmo na Baskoniju

Saski nas napadaju na isti način kao i Valensija. Militava odbrana pikenrola stvara difuziju u rotacijama. Non stop sami na šutu, pogode, zapale se pa im kasnije ulaze i teški šutevi . To ne važi jedino za Markusa Hauarda koji prosto pravi štetu svima odakle god da gadja.

Zvezda prvi lak koš daje pasom Teodosića za zakucavanje (34:26). Apsolutno svaki koš pre toga je bio postignut uz mnogo truda muke i napora. Ono što je fatalno bilo po nas je naravno odbrana pozicije četiri. Tu su nas prosto satrli Tadas Sedekerskis i Čima Moneke. Sedekerskis za 28 minuta Moneke za samo 16 min Indeks 21.

Zvezda se u II poluvremenu branila odlično parom Bolomboj-Mitrović, zatim ugurala pod koš Monekea i Sedekerskisa. Moneke je počeo da ispada i gubi skokove i Duško ga je kaznio klupom.

Idealan trenutak za nas ipak nije idealan, jer nažalost nemamo čime da odogovorimo.

Crvena zvezda je promašila brat-bratu 7-8 zicera. Na sve to je iz double dragova napadala Baskoniju tražeći Giedraitisa u kornerima za šut. Svaki put je put kada su na terenu bili zajedno Dejan Davidovac i Rokas Gedraitis , Litvanac se gasio. Non stop je bio oko Kocara dole, a gore nije dobijao dobre pinove od Tobija i Davidovca da istrči na nacrtan set.

Povratkom Mitrovića i Bolomboja Gedraitis je odigrao utakmicu sezone. Čim nema razloga da se rva sa centrima jer mu saigrači automatski preuzimaju pogodio je 9/15 uz samo jedan jako težak šut (85:85). Sve ostalo je bio normalan napadački arsenal Rokasa Giedraitisa. Floppy, ekstra pas, finta šuta/flouter/ulaz. I on je promašio 2 zicera tek da ne rušimo tradiciju

Kada se ušlo u konacni obračun, Zvezda je izradjenih 5 šuteva za 3 poena šutirala 1/5. Baskoniji se iz ponora javio Nikos Rogkvalopulos kao presudni košarkaš sa klupe. Mi smo promašili 4 totalno otvorene trojke, Rogkavopulos je dao 3 jako teške.

Ko je Nikos Rogkavopulos? To je krilo/bek, 22 godine, doveden iz Merkezefendija (Daniel Oturu) koji se povredio na SP. On je produkt skautinga Baskonije , mlad i zdrav poleten igrač, samouveren i gladan dokazivanja. Sve ono čime se sportski sektor KK Crvene zvezde NE BAVI.

Bilo je reči i ranije. Crvena zvezda može da stigne bilo koju prednost od 15-20 razlike na bilo kom parketu Evrope. Ali NE MOŽE DA JE OKRENE

Uvek isti akteri stižu razliku. Luka Mitrović, Džoel Bolomboj i Miloš Teodosić. Povremeno im se pridruže Nemanja Nedović i Rokas Gedraitis, jednom je i Jago imao doprinos.

Kada udarna trojka pogine (stigne na minus 2-3) ili kao večeras izjednači , Zvezda REDOVNO proda loptu ili dve vezano za prelazak u vođstvo. I to nikakva slučajnost nije. To se desilo u Bolonji, Vitoriji, Valensiji , Barseloni i Atini.

Večeras nam se sve kazalo. Crvena zvezda nema osim pomenutog triligna prateći vod koji će poput Tadasa Sedekerskog u kritičnom momentu da napadne Bolomboja ulazom, iznudi penale ili položi za vodjstvo.

Drugim rečima, nema resurse da napadne ulazom/zidanjem uz kontakt. Bivamo uhvaćeni u “Špansku Kragnu” ne možemo da stvorimo lake poene i sve nam se svodi na šutiranje trojki kada gori.

Sedekerskis je mogao da “udje”, isto je učinio Semi Odžele, a u nekim ne manje bitnim momentima i Si Džej Džons i tako.. Da se ne podsećamo Papanikolaua, Šengelije i Larenzakisa dosta je bolno.

Pojedinim igračima i Sferopulosu stegnuti ruku za želju. Sve ostalo nije dobro, nema lepu perspektivu niti će Crvena zvezda sa ovim sastavom da “proigra”. Nema ovde kapaciteta za progres, sve će biti isto, ili gore jer drugi napreduju a mi stagniramo.

Najžalije mi je Bolomboja, Mitrovića i Teodosića. Oni junački igraju. I greše. Naravno da greše. Da im je neko pomogao da svedu greške na minimum, Zvezda bi bila najmanje na 6-7 uz dve-tri velike pobede na strani. Ovako je na 4-9.

Crvena zvezda po ko zna koji put napravi 20+ off skokova,20+ asistencija, 10-15 poseda više, bude ista ili bolja u timskom indeksu i izgubi.Zvezda ne poentira iz mase off skokova, već vadi loptu napolje , namešta nove pikernolove, prazne strane i šutira za tri poena. Samo da zamislimo da postoji igrač iz dobre fizičke kategorije koji može off skok odmah da vrati u koš. Svaka ekipa ga poseduje osim nas. Mi stalno improvizujemo.

Nije gotovo ali je grozno. Gotovo je ako ostane status kvo. Otkazi, čišćenje škarta,najmanje dva zdrava, mladja i fizički i košarkaški korisna igrača. To je sve što 12 000 sezonaca traže

 

 

https://www.facebook.com/100063510703263/posts/847656284028054/?mibextid=xfxF2i

 

Čoviću,Dozete,Bagzi...MARŠ iz kluba!

 

Edited by Zadnji vezni
  • Like 27
  • Thanks 8
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, СтелаРоса said:

Mislim da se vecina slozila i da je centarska linija Tobi-Bolomboj-Mitrovic dobro poslozena i nesto najbolje sto smo imali poslednjih x godina na poziciji 5. Druga stvar je sto se Tobi raspao, a Mitrovic preseljen na 4, pa smo u sustini ostali sa jednim zglavnim centrom. 

Jednim? Sami smo krivi kad se inatimo i ne pustamo na parket osvajaca prstena u Nba, osvajaca EL i skoro pa defanzivca godine. 

#freekuzma

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Dropkick Murphys said:

Mene ipak nekako zanima, kako je to Duško birao između Tompsona i Šabaza, a ovaj prvi je potpisao za Efes 7. jula, dok je Nejpir za nas tek 10 dana kasnije? 

Ok, pregovara se i ranije, jasno, ali piše se kao činjenica da bi i Tompson izabrao nas pre Efesa, samo je trebalo Duško da aminuje. Ne vrti se sve oko nas i naših želja. 

Baskonija je bila svesna da ne može da zadrži i Hauarda i Tompsona, pa su se odlučili za ovog prvog, mislim da su mu dali najbolji ugovor u istoriji kluba tako da se dosta rano znalo da će Tompson negde drugo. Sa Duškovim kontaktima u Vitoriji , pravovremenom reakcijom i 2 miliona u džepu verovatno je mogao da se dovede . Naravno ne znači da bi 100% došao, ali sigurno je bilo prostora kao što i sad ima prostora da se reaguje za neke baš baš baš  dobre igrače.

Edited by Milos 3.14
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Dropkick Murphys said:

Darius Thompson - 2.3 miliona godišnje u Efesu.

Da, izabrao bi nas, nego Duško....xD

Polemisemo o pogresnim stvarima, pravo pitanje je zasto Thompsona nismo uzeli proslog leta, a ne sad da kukamo kako je mnogo skup. Gde je taj skauting?
Gde je nama Sedekerskis, da ga sacekamo da napravimo i cak istrpimo dok ne postane legit EL igrac, gde nam je neki EC igrac ili EL marginalac zeljan dokazivanja i u naponu snage kao Moneke ili Caboclo. 
Ko se bavi skautingom kod nas, ko je ta beskorisna masa koja nas ubija nekadasnjim imenima i ispusenim mustiklama? 
 

Cujes bio nam skup Thompson ovog leta, jadni mi sto nemamo 2.5m godisnje da mu damo. Smesno. Kasnimo uvek jer se klub vodi amaterski i dok je ova uprava tako ce nam biti. Jbga lepo sam rekao, standardna sezona nasa i 13-14 pobeda, dzaba se nerviramo, mi smo Kristal Palas evrolige.

  • Like 15
Link to comment
Share on other sites

Priča o skupim igračima koje si mogao da dovedeš,  a to bože nema se para,  pada u vodu kada vidiš da plaćaš Kuzmica koji ne igra, pre njega Raduljicu na poziciji fikusa.

Da ne spominjemo igrače sa platnog spiska poput Ilica, Simonovica, Lazarevica, koji nemaju nikakav doprinos, ali su uredno na platnom spisku. 

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, uini said:

 

u pitanju se krije i odgovor, koji vazi i za front office i za navijace.

Ako za nekog imaju strpljenja Zvezdini navijaci to su mladji perspektivni igraci problem je sto takvih nemamo. Najblizi tome je Yago koj itekako ima podrsku navijaca generalno gledano. Pa i naprimer Lazarevic je imao podrsku i non stop su se navijaci nadali da je napokon dosla sezona za iskorak sad ni on vise nije nit mlad nit perspektivan.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, fradler said:

pIWNymTd_o.png

 

Zanimljivi statsi na sad vec poprilicnom uzorku, ko bi rekao da je ovakav odnos Tobi-Bolomboj...

Zato statistiku vise niko ne shvata ozbiljno, Jago teska krsina i u plusu je i to dobrom, Davidovac na 0 hahahaha a Hanga na -6, Bolomboj -10 a beskorisna masa Tobi +10… imate oci batalite statistiku

Link to comment
Share on other sites

Sedekerskis je već dugo u Baskoniji. Nije davao neki veći doprinos ali su ga istrpili i evo dobili dobrog igrača ove sezone.

 

Kod nas je to nezamislivo, npr Rit je mogao biti slična priča ali je on otišao nakon prve sezone i to smo bili srećni što ide. Yago je zanimljiv potpis na 3 godine, mlad igrač pri tom već dokazan na ozbiljnijoj sceni ali problem sa njim je što današnja košarka ne prašta metar i kusur.

 

Kod nas kontinuitet postoji samo sa domaćom osovinom.

Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, fradler said:

ko bi rekao da je ovakav odnos Tobi-Bolomboj...

 

Što se tiče plus-minusa, Bolomboj sada igra ove minute na početku svake tekme gde odemo u dvocifreni minus koji posle jurimo ceo meč.

 

(nije njegova krivica da se razumemo)

Edited by Smrtokapa
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Sector said:

Sedekerskis je već dugo u Baskoniji. Nije davao neki veći doprinos ali su ga istrpili i evo dobili dobrog igrača ove sezone.

 

Kod nas je to nezamislivo, npr Rit je mogao biti slična priča ali je on otišao nakon prve sezone i to smo bili srećni što ide. Yago je zanimljiv potpis na 3 godine, mlad igrač pri tom već dokazan na ozbiljnijoj sceni ali problem sa njim je što današnja košarka ne prašta metar i kusur.

 

Kod nas kontinuitet postoji samo sa domaćom osovinom.

Sve si upravu ali ima i razlike sto mi dovedemo takvog igraca i on bude sesti, sedmi ili osmi igrac u rotaciji umesto 10ti, 11ti i 12ti pa su i ocekivanja veca i ako u tom trenutku nisu spremni za takvu minutazu na EL nivou. Da je nama ostatak tima funkcionalno sklopljen niko se ne bi osvrnuo ni na Yaga a ni na Dalibora ili cak i Simona da je 3. centar.

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Nele said:

Sve si upravu ali ima i razlike sto mi dovedemo takvog igraca i on bude sesti, sedmi ili osmi igrac u rotaciji umesto 10ti, 11ti i 12ti pa su i ocekivanja veca i ako u tom trenutku nisu spremni za takvu minutazu na EL nivou. Da je nama ostatak tima funkcionalno sklopljen niko se ne bi osvrnuo ni na Yaga a ni na Dalibora ili cak i Simona da je 3. centar.

Simon je potpisao na godinu dana cini mi se, tako da od njega moras ocekivati nesto instant, da je na 3, 4 pa i ajde ovako je veliki promasaj i treba biti silbovan, kao i Tobi, Davidovac, Kuzmic…

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, stefan1 said:

Simon je potpisao na godinu dana cini mi se, tako da od njega moras ocekivati nesto instant, da je na 3, 4 pa i ajde ovako je veliki promasaj i treba biti silbovan, kao i Tobi, Davidovac, Kuzmic…

To je vec tvoj problem ako si ocekivao od igraca koji prakticno nije osetio ozbiljan basket da odma bude game changer u EL.

 

Da se nadovezem na prethodni post da naprimer umesto Tobija i Davidovca imamo Monekea i Bircha mislite da bi problem bio kombinovanih 15ak minuta za Ilica i Simona pa da se i to povecava kako napreduju ??? 
Naravno da ne bi, problem je sto imas ocajnog Davidovca i on te toliko unervozi da ne bi imao strpljenje za rodjenog brata.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...