Jump to content

Euroleague 2023/24


Chaos Is Me

Recommended Posts

43 minutes ago, fradler said:

Juce se pisalo za derbi da je uzasan, evrokup nivo kosarke, a sve ovo od veceras je bilo poprilicno losije. Pa i sinocni el klasiko je bio ocajan.

 

A voleo bih da čujem te argumente o užasnom derbiju. Naravno da ima puno nervoze i naboja, pa je bila koja izgubljena više, sve ostalo sasvim dobro. Po 60% za dva obe ekipe, preko 40% trojke, 193 indeks zbirni... Sve u svemu, sasvim dobra košarka. Laprdanje.

  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Odgledani svi mecevi (dobro ne celi, ali bar deo svakog meca), evo i utisaka:

 

Partizan - Crvena zvezda: Subjektivno, steta sto obe ekipe ne mogu da izgube jer su obe u neverovatnom kanalu i sa povredama i formom (a zna se sta mislim o "projektima napada na F4 EL" i glumljenju neke ne znam kakve finansijske velicine). Objektivno, ultrazabavan i ultraozbiljan mec, pravo uzivanje i odlican duh obe ekipe koje nisu posustajale i kada su bile u dvocifrenom minusu. Na kraju je presudio Teo cija je ruka zadrhtala sa linije penala, a to je poslednji igrac za kojeg bih rekao da moze da promasi tri bacanja zaredom.

 

Alba - Armani: Alba je mozda najgora ekipa u takmicenju, ali niko ne moze da ih potceni i svakog mogu da dobiju ako mec previse bude u egalu. Armani za sada razocaravajuce lose, morace to dosta bolje, ocekivanja su velika.

 

Real - Barcelona: Mec koji je zavrsen jednim poenom razlike, ali ako ste gledali ovaj duel onda znate da je domacin bio bolji tokom celog drugog poluvremena i da se Barca nije bas mnogo pitala u finisu - samo su slali Campazza na liniju penala i nadali se da nekako mogu da stignu Madridjane, ali nikada nisu usli u egal.

 

Olympiacos - Efes: Ogromna je razlika izmedju Tima sa velikim T (bez dva bitna igraca) i grupe pojedinaca koja ne zna sta da radi na terenu.

 

Monaco - Maccabi: Ponos Izraela kao da se nije ni pojavio na terenu, razlika izmedju timova kao da igraju Partizan i Krka u ABA ligi.

 

Zalgiris - Valencia: Gosti su bas izrasli u ozbiljnu ekipu, ali opet, to nije razlog da zeleni ovako lose odigraju. Sto je najgore, Valencia i jeste po kvalitetu dosta bolja i kada Zalgiris odigra mec bez energije i bez dobrog suta ni ne moze da se ocekuje drugaciji epilog.

 

ASVEL - Virtus: Eto i Virtusa na 4-1, ko bi rekao! Domacini su nakon duela sa vecitim rivalima poceli da igraju nesto sto lici na kosarku, ali to i dalje nije dovoljno za prvu pobedu u EL. Iskreno, ko izgubi od njih tesko da moze da ima PO materijala.

 

Panathinaikos - Baskonia: Gosti su dosli u Atinu sa samo osam zdravih igraca (Moneke nije igrao, Rogkvapoulos, Diop i Diaz su povredjeni), sa samo devetoricom u rosteru. To je tako kada niste bas bas bas bogati pa imate 15 seniora na raspolaganju, ali dobro, ima i timova koji stede na duzini klupe pa ih ovo snadje. Ocekivana pobeda bledih domacina koji moraju dosta bolje od samo jedne dobre cetvrtine.

 

Bayern - Fenerbahce: Uspeo je nekako Fener da prelomi zilavi Bayern na svom terenu... ne, cekaj, igralo se u Minhenu, ali kao da nije jer nemackim klubovima bas i nije mnogo bitno kakav ce ambijent biti na njihovim mecevima pa im se smenjuju gostovanja u Istanbulu, Atini, Beogradu usred Minhena. Fener je ovde bio favorit i uspeo je da zabelezi pobedu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 10/27/2023 at 11:25 PM, realno *w said:

 

A voleo bih da čujem te argumente o užasnom derbiju. Naravno da ima puno nervoze i naboja, pa je bila koja izgubljena više, sve ostalo sasvim dobro. Po 60% za dva obe ekipe, preko 40% trojke, 193 indeks zbirni... Sve u svemu, sasvim dobra košarka. Laprdanje.

Za početak, Zvezda je loše selektirana ekipa koja uglavnom živi od šuta za 3 (što je naročito izraženo u odsustvu Nedovića), jer su im bekovi fizički inferiorni. Zato se i rezultat kretao baš onako kako se kretao šut za 3 Zvezde, a to su bile dramatične oscilacije, 1/6 u prvoj četvrtini, pa onda 11/21 u 2. i 3. četvrtini, i na kraju 1/3 u 4. četvrtini (ne računam Šahbazov poslednji šut, jer je bio hail Mary).

Dobar šut i veliki broj poena/visok indeks je u toj utakmici bio posledica loših odbrana, ne dobrih napada.

Mislim da ćemo to koliko smo zapravo dobri vidjeti već za 5 dana, i to protiv jedne ispodprosječne EL ekipe.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Derbi u EL je bio jedan od boljih u poslednjih 10 tak godina.

Za mene je kvalitet košarke bio drastično iznad očekivanja za ovaj deo sezone kada ekipe još nisu ni blizu nivoa na kom bi treneri želeli da bude.

Mnogo talenta ima u obe ekipe i imali smo prilike da vidimo dosta atraktivnih poteza i verujem ko voli košarku da je imao šta da vidi.

 

 

Evo i sada na EL sajtu izbačen članak o derbiju,a neko je već napisao da na zvaničnoj IG stranici EL bilo 20 postova Bg derbija, a samo 5 el klasika.

Link to comment
Share on other sites

Valensija u Acb ligi skor 5:1, a u El 4:1 bravo za Mumbrua. Isti skor ima i Grimau,ali sa Barsom što je svakako manje iznenađenje od Valensije.

U svakom slučaju lep start mladih španskih trenera i biće zanimljivo pratiti njihove ekipe. Šteta za Lakovica što nije uspeo sa GC da igra El jer deluje da će biti jedan od boljih El trenera i fino radio je radio u Ulmu, prošle sezone osvojio Eurokup tako da i njega treba uskoro očekivati na klupi neke El ekipe. Verujem da bi ga bilo interesantno videti na klupi Baskonije u narednim godinama.

 

Uz Izreala Gonzalesa i Maksvitisa rekao bih da oni čine novi ešalon mladih trenera koji će obeležiti naredne decenije euroligaške košarke.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...