McLeod Posted Monday at 08:22 AM Posted Monday at 08:22 AM 1 hour ago, NMX said: Ja ne vidim toliko wear and tear u Jamalovoj igri. Prebrz je ne ide toliko pravolinijski (kao Mesi kad uzme loptu pa naređa neka 3-4 nesrećnika koji ga biju sve vreme). Isto, Ronaldo i Adrijano su i tada bili teškaši (ne kao na zalasku karijere doduše), krupniji, agilniji, više u kontaktu nego što je Jamal. Ne znam ni Oven koliko je dobro poređenje, drugačije je građe, nabijeniji i sa jačim nogama. I on je bio povređen često, zadnja loža ga je još u Lpoolu koštala nekih bitnih utakmica. Jamal je lagan kao pero trenutno, dobiće na masi ali mislim da ćemo se načekati njegovog igračkog prajma. Ne secas se dobro 🙂 R9 183 cm 75 kg max do prve povrede u Interu, Jamal 180 cm 72 kg trenutno. Zapravo su prilicno slicne gradje. Jamal je fizicki ful formiran, ide frejmom jedno 3 godine ispred svog godista, to sto nije "popunjen" je nebitno. Oven u Liverpulu 173 cm 67 kg. Nizi dosta ali ako je neko bio leptiric to je on. Imao je uvek nabijene noge, to je tacno, ali je izgledao nabijenije zbog visine.
NMX Posted Monday at 08:51 AM Posted Monday at 08:51 AM 20 minutes ago, McLeod said: Ne secas se dobro 🙂 R9 183 cm 75 kg max do prve povrede u Interu, Jamal 180 cm 72 kg trenutno. Zapravo su prilicno slicne gradje. Jamal je fizicki ful formiran, ide frejmom jedno 3 godine ispred svog godista, to sto nije "popunjen" je nebitno. Oven u Liverpulu 173 cm 67 kg. Nizi dosta ali ako je neko bio leptiric to je on. Imao je uvek nabijene noge, to je tacno, ali je izgledao nabijenije zbog visine. Teško da je Zuba imao 75kg. Pre je 80 pa na gore, pričamo o periodu dok se nije usvinjio. Jamal ne igra slično Ronaldu (zapravo, mi i ne znamo kako će igrati, zato i kažem čekamo peak za 10 godina). Nema toliko kontakta sa odbrambenim igračima. Više je AMR bez tendencije da bude klasičan napadač, što je Zuba u nekom trenutku i postao pa su krenule povrede zbog načina igre. Po meni, neuporedivo čak i ako gledamo u pasulj za budućnost. Mali je decenijski talenat (ne generacijski) i ostajem pri tome da ćemo ga u piku karijere videti kad preboli dečije bolesti koje sada evidentno leži, za 10 godina. Možda malo pre jer je pre i počeo sa profi scenom ali svakako ne pričamo o one-hit wonderu ili Robenu
Ludi za Poli Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Luka i oficijelno odlazi iz Madrida poslije svjetskog klupskog prvenstva. U subotu igra svoj zadnji mec na Bernabeu gdje ce mu bii uprilicen oprostaj kao Kroosu prosle sezone. Vjerovatno bi bilo prirodnije da je on otisao prosle godine, a Toni ove no legendi poput Luke se nema sta prigovorit. Dosao je u klub sa 27 godina, nakon prve sezone proglasen flopom i nakon toga je ostavio trag u klubu koji ga je zacementirao na mjesto najveceg veznjaka Madrida ikad i sigurno top 5 legende kluba, najveceg kluba na svijetu. Ove sezone je postao i najstariji igrac koji je ikad zaigrao za Madrid. Velicanstvena karijera, osvojio je bukvalno sve. Nijedan veznjak nije imao njegovu lakocu iznosenja lopte, sa Kroosom i Casemirom je godinama tvorio uz Xaviesta-Busquets vjerovatno najvecu trojku veznog reda ikad. Prva i jedina zlatna lopta u eri Cristianove i Messijeve dominacije. Veznjak kakvog ce se svijet jos dugo nacekati da vidi, a nas region tesko da ce vise ikad izroditi takvog igraca. Hvala za sve majstore, bilo je kritika ali legendardni status i znacaj za Madrid mu nikad niko nece moci osporiti. Sad jos nazad u Dinamo za kraj karijere tamo gdje je sve i pocelo. 1
Recommended Posts