Jump to content

KK Partizan 2023/24 - Bitka za Berlin!


fillam

Recommended Posts

PJ ko preslikano igra ove utakmice. Neverovatno kako se izbacuje iz utakmice.

 

U prethodnom periodu sam odgledao nekoliko u15 utakmica raznih ekipa, pošto drugar vodi neke klince, pa mi naša utakmica u stvari mnogo zaličila na te utakmice.

Klincima pik nije dozvoljen, već samo blokade od lopte. I onda to dovodi do toga da jedan igrač pokuša 1 na 1, pa ne uspe, izbaci dalje, sledeći pokuša, ne uspe i tako u krug... Naravno, bude tu katova, leđnih blokada, akcija, no, bitna je suština.

 

Kad sam kod pika, Bruno užasno deluje u pik igri, toliko se namešta, sav je smotan i zaglavinja u bloku. Deluje mi da jako sporo otvara.

 

Šteta za Ponitku što se ne nagradi napadački potentnijom partijom. 

Npr. ona situacija kad su mu uzeli s leđa loptu, delovalo mi je da je mogao agresivnije, pa da ode coast to coast, a on totalno neodlučan kome da baci pas ili šta već radi i naravno gubi loptu ko početnik. 

 

Inače, jako smešno deluje kad skače u napadu, pa mlatara onim kratkim rukama. 😄 Tačno mu zafali koji centimetar da pokupi loptu. Ali svaka čast za borbu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Odlično veče u Areni, međutim, da se ne zavaravamo, sve je ovo haotičan basket, duel ekipa iz sredine tabele ili donjeg dela sredine tabele, i to je to. Da je večeras umesto Efesa bio Oly izgubili bismo rutinski. Ali ok, pobeda se računa. Utisci:

 

1. Odlično navijanje, nikad jači aplauz Željku i solidan pozdrav antihristu na vlasti;

 

2. Ponitka utakmica sezone, ubio je Brajanta, izbacio ga skroz iz igre;

 

3. Kaboklo horor, nemam drugi komentar...

 

4. Aleksa i haos, match made in heaven, dečko najbolje funkcioniše u takvim haotičnim uslovima, dao je 30p ali ni trećinu iz akcije za njega ili iz smislenih akcija;

 

5. Ledej - nikad ništa protiv čoveka, mašina, kad god je gusto na njega se igra, iz dva tajm auta dve akcije za njega, obe uspešne, gotovo sve odluke u napadu su mu bile dobre kad je imao loptu, mada je povremeno kasnio u napadu i zaboravljao akcije;

 

6. Kapiten solidan, nema zamerki.

 

Na kraju, mi imamo glavni problem - centar, i koncentracija centara, koja je horor. Ne vidim da sa ovakvom igrom možemo dobiti niti Milano, a kamoli Barselonu. Moramo mnogo bolje u odbrani i da više cenimo loptu u napadu. Ali me u suštini najviše plaši što mi se čini da naša ekipa i nije pravljena da igra smisleno već da se najbolje snalazi u haosu...

 

I za kraj - Obradović Željko!! Verujem do kraja, i to slepo, verujem u znanje i iskustvo. I to je to

Edited by Dzep
  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

ja sam gledo kilo basketa. dobar, los, off, deff. organ, dezorgan... al nikad nisam gledo, ovaj zeljko basket.

kao neki acid rock. dok bend svira, najlepsi zvuci, kad se raspadnu, 5 dzankia na bini. 

jbg, kad smo vec digli ruke od reza, posto se vako rez ne pravi,  svidza mi se. interesantno.  stvarno nie lako mene iznenaditi.

nisam mogo uvideti, posto sam moro pit pivo, zasto ne pj u drugo poluvreme? i moze li neko decku, ovo dati kao pokazni primer, kolikoe zaista beskoristan.  

ludi alexa :) hadzialagic (leday)  :) 

bravo pony, bravo trifa. bravo kap.

vesela-=tragicna andja honorable mention.

interesting...

P.S. sad cuh ovo zoca... amajli koie srce. puno srce. jbs basket.  nie to bitno. nismo zato sekta. iako smo instagrameri :) 

Edited by mipivi
  • Like 3
  • Love 2
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

On 2/28/2024 at 7:24 AM, Dorcol said:

Milano svakih par dana otvara nove sektore i oznacava ih kao GUEST, tako da ce nas biti preko 1.000 sigurno...Ne kao prosle godine ali bice sjajna podrska...

pisali su ovi moji i dobili su kod od bc milana ... za kupovinu karata 

Link to comment
Share on other sites

Uživao sam u sinoćnoj utakmici komšija sa Efesom.

 

Vrlo čista, neisprekidana utakmica sa puno ofanzivnog talenta. Odličan "flow" igre, visoki procenti šuta, ali se i igrala ozbiljna odbrana, samo što je u ovoj utakmici napad bio bolji od odbrane, na obe strane.

 

I dalje tvrdim da je Ledej značajno bolji igrač od Puntera i da je najbolji igrač Partizana. Jeste da je nestajao na nekim utakmicama, ali on mora da dozira potrošnju energije jer je neverovatno izraubovan. U svakom slučaju sinoćne partije ledeja i Alekse su za divljenje.

 

Jedan detalj mi bio smešan, kad je Avramović krenuo u kontru na 8 razlike, zadnji minut, i pokušao da nonšalantno doda loptu, naravno turnover, u kontri Efes daje lake poene. Žoc menja boje na Aleksu što jednostavno nije sačuvao loptu u napadu. I to je taj momenat kad vidiš da on ima taj "muva bez glave" elemenat u igri, inače bi imao daleko bolju karijeru. Sinoć mu je sve išlo od ruke, ali dečko ne zna da dozira tempo. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Da budemo iskreni, mi smo juce igali isto ono nista sto igramo vec neko vreme, samo su nas procenti suta ovaj put "ispostovali".

Da bi "okrenuli sezonu" treba nam nesto neocekivano, nesto drugacije. Eventualna pobeda u Milanu bi mogla biti to nešto, posabno što nam je serija od sledećih pet utakmica paklena. Gostovanje u Milanu, pa u Barseloni, kući sa Baskonijom, Realom i Oly-em. Od ovih pet utakmica, trebaju nam minimum 2, a verovatno 3 pobede. Sa pretpostavkom da bismo trebali da pobedimo poslednje dve utakmice (Alba u Berlinu i Valensija kuci), sa 3 pobede iz ovih 5 utakmica bismo doćli do 18 pobeda, što bi moglo biti dovoljno za 8 mesto.

Skupi su porazi kuci od Virtusa i Bajerna, ali bi pobeda u Milanu to mogla da okrene...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...