Jump to content

KK Partizan 2023/24 - Bitka za Berlin!


fillam

Recommended Posts

5 hours ago, MarkoB said:

Neki skromni utsici:

 

Sa sportske strane: Losi smo.

 

Kao ekipa, ovo, sta partizan igra i u napadu i u odbrani, je jedno veliko nula. Ima tri potencijalna razloga za tako nesto: 

 

1. Igraci jednostavno imaju kosarkaski nizak IQ; ili

2. Igraci jednostavno nisu motivisani; ili

3. Strucni stab je zakazao u selektiranju i uigravanju/dodeli uloga u timu.

 

Ja smatram da je razlog ovakvog raspalog partizana kombinacija svih tri tacki.

 

Evidentno je, kao prvo, da igraci ne uce iz svojih gresaka. Poeni iz auta na primer su nas kostali silne utakmice, ali konstantno se ponavljaju. Ipak, razlog za neuspeh ne moze da bude samo manjak kosarkaskog IQ'a, ipak je srz ove ekipe bila na jednu utakmicu final four'a prosle sezone, i zato dolazimo do druge tacke.

 

Evidentno je, da igraci nisu motivisani, pogotovo kad igraju kao gosti. Niko ne grize, sve nicije lopte su lopte za protivnika, nema iskrenog bodrenja i radovanja klupe kad su u pitanju dobri potezi tvojih saigraca na terenu. Tu je Lesor puno toga doneo, ali niko nikad nije adekvatno preuzeo njegovu moralnu ulogu (pa ni nas kapiten, koji bi bas zbog toga, trebao da bude i kapiten). Da smo nemotivisani se na kraju i u statistici vidi: Skoro sve gubimo kao gosti, a ista ta ekipa je skoro nepobedljiva kuci, pa cak i protiv mnogo boljih timova. Slucajnost ili pitanje motivacije? Vi odlucite.

 

Evidentno je, da je i strucni stab zakazao.

Ne bih uopste mnogo ulazio u seleckiju tima, koja je ocigledno promasena.

Sto se selekcije tice mi jedino smeta, da trecu sezonu za redom mi nemamo krstenog plejmejkera. Sve su ovo neke "moderne kosarkaske kombinacije", sa punterom kao razigravacem itd. To ocigledno ne prolazi. Ovo zvezda mnogo bolje radi. Svake sezone imaju klasicne plejmejkere, na koje se u krajnjoj liniji i svodi cela igra u napadu (daj teodosicu, ili campazzu prosle sezone loptu, pa sta bude). Uostalom, i u svim top 8 ekipama u evroligi, glavne uloge uvek imaju plejmejkeri (kad je najbitnije), a to je kad se lomi i ne postoji vise tecan napad. Ovo nam EVIDENTNO fali, na zalost, vec trecu sezonu za redom.

Pored toga mi je karakteristicno, da neki igraci bolje izgledaju kad dodju novi u ekipu (primer Kaboklo), pa imaju veliki pad u igri u nastavku sezone. Smatram da se iz ugla strucnog staba visi mnogo veliki pritisak na pojedince u ekipi, i da ih to sputava da pokazu pravi kvalitet na terenu. Mislim da je tu jedan Trinkijeri mnogo bolji psiholog, i da jedna kvalitetna ekipa koja igra ISO kosarku tako nesto mnogo vise treba, nego klupiranje na 2 nedelje i sa tim ubijanje igrackog momentuma.

Da imam kristalnu kuglu, voleo bih da vidim kako bi ova ekipa igrala, da su sami sebe vodili. Garantujem, da bi postigli bolje rezultate, nego sad.

 

Pored svega navedenog, evidentno je, da smo kosarkaski kvalitetnija ekipa od gradskog rivala. Pored svih evidentnih nedostatka ekipe, ako se gleda svaka pozicija od 1-5 u timovima, ja se ni na jednoj ne bih menjao sa CZ. 

Postavlja se zato pitanje, zasto i pored toga gubimo od losijeg rivala, i tu dolazimo do dogadjaja nevezenaih za sportski kvalitet.

 

Sto se tice ostalih dogadjaja ne vezanih za sportski kvalitet:

 

Pre 6 godina je vidjen prosli brejk u finalu Aba lige, od tada je 23 puta (pre pocetka ove finalne serije) pobedio domacin. Mozemo matematicki da ispitamo, koliko je ovakav scenarijo, sa sportske strane, realan :

 

Ako damo realnu sansu, da pod normalnim uslovima gost dobije manje od jedne od tri utakmice (neka bude 30% sansa da dobije gost, a 70% da dobije domacin), to bi znacilo da matematicki dolazimo na verovatnocu od 0,70²³, da domacin pobedi 23 puta za redom. U procentima to znaci, da je verovatnoca , da domacin pobedi 23 puta za redom, 0,0027%!.

Ako idemo na to, da gost pod normalnim uslovima pobedjuje samo svaku petu utakmicu, onda je sansa da domacin 23 puta za redom pobedi (uz pobednicku statistiku domacina od 80%) jednako 0,80²³ = 0,05%!

 

Da li je realno, da se verovatnoca od 0,0027% ili 0,05% zaista obistini (a i nastavlja se trend, vidi aktuelan rasplet situacije, koji nije deo ove racunice), treba svako sam za sebe da proceni. Da se razumemo, u to naravno spada i prosla sezona, gde smo mi bili domacini u petoj utakmici finala, i, naravno, koja slucajnost, uzeli titulu. Koji su razlozi za ovakve brojke, ne zelim da komentarisem. Matematicki je ocigledno, da u finalnim serijama sport nije u prvom planu. Ovo ce negirati oni sto trenutno pobedjuju, zato sto su to "zasluzili" na terenu, a podrzavati oni koji gube i nemaju prednost domacek terena u petoj utakmici.

 

Posto sam konsekventan, naravno imam stav, da ce sad i Partizan pobediti sledece 2 utakmice kod kuce.

 

Pitanje koje se postavlja je:  Gde je poenta igranja plejoffa, ako se unapred zna razvoj situacije. Realnije bi bilo po meni, da se liga prekine posle regluarnog dela, jer se u krajnjoj liniji na to i svodi, posto ce prvi uvek imati domaci teren pa i na kraju pobediti.

 

Videcemo, da li ce i ovog puta biti tako.

 

 

 

 

 

Apsolutno se slazem da je plej-of nepotreban.I sam sam zeleo da objavim ovakvu analizu,ali si me preduhitrio.😁 Smatram da bi trebalo da klubovi,pre svega Partizan i Zvezda pokrenu inicijativu da se od iduce sezone plej of ne igra.Ionako je liga prosirena i bice vise utakmica..ovakav plej of,kakav smo.imali ovih godina je bezbedonosno rizican i pre svega vrlo predvidljiv..

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ja sam evo zato da Aleksa ode, i to nema nikakve veze sa komšijskim klubom. Tri godine, jedna solidna utakmica pa tri loše, ne vidim da će i u narednom periodu biti bolje s obzirom da polako ulazi u suton karijere. Pritom je postao vrlo bezobrazan i nedisciplinovan nakon svjetskog prvenstva te kontraproduktivan za tim. 
 

Tačka bez povratka, bar za mene, je njegovo ponašanje u zadnjih mjesec-dva gdje, kada ga Željko zove i objašnjava mu gdje griješi, on nezainteresovano klima glavom u fazonu “u redu je, samo ti pričaj”. 
 

Hvala za tri godine, bilo je tu i nekih solidnih rola, i puno sreće u daljoj karijeri.

  • Like 1
  • Ha-ha 1
  • WOW 2
Link to comment
Share on other sites

Nemam nameru da budem Aleksin advokat, verujem da je došlo do obostranog zasićenja i da će on otići na kraju sezone (na zadovoljstvo mnogih navijača), ali ako vam je on jedan od najvećih problema i jedan od prvih za pozdravljanje - vi onda značajnih problema i nemate.

  • Like 13
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Son_of_a_gun said:

Ja sam evo zato da Aleksa ode, i to nema nikakve veze sa komšijskim klubom. Tri godine, jedna solidna utakmica pa tri loše, ne vidim da će i u narednom periodu biti bolje s obzirom da polako ulazi u suton karijere. Pritom je postao vrlo bezobrazan i nedisciplinovan nakon svjetskog prvenstva te kontraproduktivan za tim. 
 

Tačka bez povratka, bar za mene, je njegovo ponašanje u zadnjih mjesec-dva gdje, kada ga Željko zove i objašnjava mu gdje griješi, on nezainteresovano klima glavom u fazonu “u redu je, samo ti pričaj”. 
 

Hvala za tri godine, bilo je tu i nekih solidnih rola, i puno sreće u daljoj karijeri.

Ovo je scapegoating koji polazi od premise da Željko Obradović ne može da pogriješi.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Ima naravno većih problema ali pričamo o Aleksi.

 

Moju listu za odstrel, uz pomenutog Aleksu, još čine Kaminski, PJ, Smajli, Trifa, Anđušić i Jaramaz. Kaboklu bih dao još jednu šansu uz naporan rad preko ljeta, Kopriva će biti ok za trećeg centra. Nisam načisto sa Nunnallijem, kvalitet sigurno ima ali mu je zalaganje vrlo često upitno.

 

Nasuprot ovdje popularnom mišljenju nemam sumnji u Puntera, on će isporučiti svoje čim bude oslobođen organizacionih obaveza i kad mu dovedu nekog da mu napravi kršten blok. Ovo što sad pruža je najmanje njegova krivica.

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Beonegro said:

Ovo je scapegoating koji polazi od premise da Željko Obradović ne može da pogriješi.


Tri godine griješi sa Aleksom? Tri godine ga trenira jedno a onda zahtjeva nešto drugo na utakmici?

 

Ja mogu da shvatim da neke Željkove zamisli ne donose plodove, vidjeli smo ih dosta da se ne lažemo, ali ovdje ne bih rekao da je taj slučaj. Nemam nikakav uvid u svlačionicu ali ono što vidim svojim očima je da Željko neprestano traži od Alekse nešto a ovaj isporučuje nešto sasvim deseto. Najgore od svega je što ni on sam ne zna šta će da isporuči dok se to ne desi. Nevjerovatan lik. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Aleksa Avramovic je bukvalno jedini vas domaci igrac ( legitiman EL igrac ) koji iole nesto doprinosi, a videli ste pokaznu vezbu kako domacim igracima barem ABA trofej znaci vise. Jeste on sigurno previse poleteo posle SP i Zeljko je vrv gledao malo da ga spusti na zemlju, ali mi deluje da je zasluzio vise kredita od nekih drugih saigraca ( mislim na vaznije igrace u timu ). Aleksa jeste sto se BB IQ tice ogranicen, ali ce svaki put gristi kao pitbul na terenu , ima tu svoju crtu tempirane bombe, ali je za Jaramaza ili Andjusica MJ licno sto se tice produktivnosti i cojonesa. Bilo bi krajnje suludo otpustati ga, sem ako nije pravio picvajz u svlacionici jer onda opet treba kretati gotovo od nule i selektirati 75 posto tima, sto se neretko zavrsi lose.

  • Like 13
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Kooineeperk said:

 

 

Znaci blize je penziji. 🙂 

 

Ladno skoro 29 godina, nisam imao pojma! 🤨

 

Sad tek vidim koliko se on smucao izmedju NBA i G lige... morao je ranije put Evrope. 

Da prvi put vidim Kabokla, pre bih rekao po morfologiji da je panjina poput Gileta koja igra na fizikalije i snagu, ali covek ima sasvim pristojan sut spolja ( ne deluje pritom kao protivprirodan blud kao Lukin izbacaj ). Steta, da se ranije vratio u Evropu sto kazes, mozda bi napravio vise

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Just now, Kosjan Willavić said:

Aleksa Avramovic je bukvalno jedini vas domaci igrac ( legitiman EL igrac ) koji iole nesto doprinosi, a videli ste pokaznu vezbu kako domacim igracima barem ABA trofej znaci vise. Jeste on sigurno previse poleteo posle SP i Zeljko je vrv gledao malo da ga spusti na zemlju, ali mi deluje da je zasluzio vise kredita od nekih drugih saigraca ( mislim na vaznije igrace u timu ). Aleksa jeste sto se BB IQ tice ogranicen, ali ce svaki put gristi kao pitbul na terenu , ima tu svoju crtu tempirane bombe, ali je za Jaramaza ili Andjusica MJ licno sto se tice produktivnosti i cojonesa. Bilo bi krajnje suludo otpustati ga, sem ako nije pravio picvajz u svlacionici jer onda opet treba kretati gotovo od nule i selektirati 75 posto tima, sto se neretko zavrsi lose.

Sta znace za Srbiju Teo od 37, Lazic 35, Nedovic( koji je objavio repku), Mitrovic sa 31, DeDa koji realno ne sme biti u 12 kad je tu većina.

 

 

Za Zvezdu iskreno u ovoj abi da, ali ako će svake godine el biti 13-16 mesto onda vas mentalni sklop(bez uvrede) je preuzeo baron i prodaje ozbiljnu mantru.

 

 

Ilić bi značio ali propao je kao Trifunovic i Koprivica, Lazarević tesko sivilo dok Topic se ugrobari totalno, da je ostao u Megi mogao je tek nabiti brojke i vrlo verovatno biti i top 3 pik.

 

 

Te mantre od domacim igračima su prošle sa odlaskom Vujesevic/ Radonjic duom, kod njih su mladji momci dobili sansu i iskoristili je...

 

 

Isto ovo sa Vanjom sto se najavljuje, budi vizionar pa ga ubaci sa 17 godina u tim, lako je sad nakon odlične sezone ga dovesti, a on sam je mogao otići u sijaset jakih klubova i sigurno je da ni malo nije jeftin( ovo sve pišem iz prizme repke a ne uticaja tog igraca na tim, verujem da Vanja može dobro doprineti za KKP).

 

 

Tako da koliko god nd voleo Miska on jedini izbacuje buduće igrace, dok veciti mogu brojati krvna zrnca, ali jedni te isti se vraćaju i tamo neke 2030-te i neće imati dete kluba da se vrati u večite jer jednostavno nije ni napravljeno u periodu 2020-2024...

  • Like 2
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, crni_bombarder said:

Sta znace za Srbiju Teo od 37, Lazic 35, Nedovic( koji je objavio repku), Mitrovic sa 31, DeDa koji realno ne sme biti u 12 kad je tu većina.

 

 

Za Zvezdu iskreno u ovoj abi da, ali ako će svake godine el biti 13-16 mesto onda vas mentalni sklop(bez uvrede) je preuzeo baron i prodaje ozbiljnu mantru.

 

 

Ilić bi značio ali propao je kao Trifunovic i Koprivica, Lazarević tesko sivilo dok Topic se ugrobari totalno, da je ostao u Megi mogao je tek nabiti brojke i vrlo verovatno biti i top 3 pik.

 

 

Te mantre od domacim igračima su prošle sa odlaskom Vujesevic/ Radonjic duom, kod njih su mladji momci dobili sansu i iskoristili je...

 

 

Isto ovo sa Vanjom sto se najavljuje, budi vizionar pa ga ubaci sa 17 godina u tim, lako je sad nakon odlične sezone ga dovesti, a on sam je mogao otići u sijaset jakih klubova i sigurno je da ni malo nije jeftin( ovo sve pišem iz prizme repke a ne uticaja tog igraca na tim, verujem da Vanja može dobro doprineti za KKP).

 

 

Tako da koliko god nd voleo Miska on jedini izbacuje buduće igrace, dok veciti mogu brojati krvna zrnca, ali jedni te isti se vraćaju i tamo neke 2030-te i neće imati dete kluba da se vrati u večite jer jednostavno nije ni napravljeno u periodu 2020-2024...

Ma ko prica o reprezentaciji? Ja prvi pljujem nasu selekciju tima ove godine, samo sam naveo nesto sto je bilo vidljivo- da je suludo terati Avramovica kao ubedljivo najboljeg domaceg igraca. Kao sto me nerviraju Nebojsine prodaje magle o Mars na Drinu ekipi, protiv sam i selekcije tima sa 11,12 stranaca jer Srbija ipak jeste valjda neka kosarkaska nacija i nismo sto se tice talenta u rangu neke Slovacke ili Mozambika , te treba drzatu i do identiteta ekipe u nekoj meri. 

  • Like 13
Link to comment
Share on other sites

51 minutes ago, Son_of_a_gun said:

Ima naravno većih problema ali pričamo o Aleksi.

 

Moju listu za odstrel, uz pomenutog Aleksu, još čine Kaminski, PJ, Smajli, Trifa, Anđušić i Jaramaz. Kaboklu bih dao još jednu šansu uz naporan rad preko ljeta, Kopriva će biti ok za trećeg centra. Nisam načisto sa Nunnallijem, kvalitet sigurno ima ali mu je zalaganje vrlo često upitno.

 

Nasuprot ovdje popularnom mišljenju nemam sumnji u Puntera, on će isporučiti svoje čim bude oslobođen organizacionih obaveza i kad mu dovedu nekog da mu napravi kršten blok. Ovo što sad pruža je najmanje njegova krivica.

Teško će to baš tako ići, počistio si sve domaće osim Balše, koji do sada skoro da nije ni igrao. Ako i dođe Vanja, to je ukupno 2 domaća, a nema nekih drugih na vidiku. 'Oću da kažem, 'leba nema da tako bude u srpskom klubu.

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Kosjan Willavić said:

Ma ko prica o reprezentaciji? Ja prvi pljujem nasu selekciju tima ove godine, samo sam naveo nesto sto je bilo vidljivo- da je suludo terati Avramovica kao ubedljivo najboljeg domaceg igraca. Kao sto me nerviraju Nebojsine prodaje magle o Mars na Drinu ekipi, protiv sam i selekcije tima sa 11,12 stranaca jer Srbija ipak jeste valjda neka kosarkaska nacija i nismo sto se tice talenta u rangu neke Slovacke ili Mozambika , te treba drzatu i do identiteta ekipe u nekoj meri. 

Nebitno je da li je Srbin od 33 godine ili stranac to je poenta, jer taj igrac koji je tu ili je opasna klasa za celu el I može igrati u gro ekipa ili je tu što je Srbin pa popunjava broj Srpskih igraca u ekipi ali od njega budućnost za repku ne postoji.

 

 

Ovo pišem jer već 999 puta se videlo da u el domaća osnova ne prolazi, igraci koji se bude kad je ,,najbitnije" u maju i junu, igraci koji imaju muda da pokažu u tom periodu ok nivo kosarke, plus gro tih igraca koji su u godinama su puni povreda.

 

 

U el nema igre za mlade, Mega je top priča i onda pravac nba makar G ligu igrati, posle se može igrac vratiti ako nije uspeo se izboriti, a ekipa ga želi jer može doprineti, a ne da bude Srbin u timu.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, MarioKempes said:

To tako retko gde u Evropi funkcioniše. 8-9 stranaca max, i bar 5-6 lokalaca imaju skoro svi. Različitog kvaliteta, neki su top, neki samo popunjavaju broj, ali su tu.

Nije problem domaći igrač, ali je problem njegovo nametanje u različitim konverzacijama u smislu mi imamo domaće a vi ne, a ti domaći su samo I jedino bitni za klub, a i za klub su bitni tek od maja, jer i Mitrovic( vrlo dobar igrač za el) se često tera i nipodastava da nije za el.

 

 

Znaci od oktobra do maja ga teras, a nakon toga uzdižes jer zna bolje da pliva u aba blatu u odnosu na strance, a i to aba blato svi mi zajedno pravimo i satro nam smeta, dok u realnosti ljudi to jedva čekaju za izbace frustracije i ogavno vređaju nazalost.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ne znam gde ovo staviti ali ovde je brojniji auditorijum komsija pa hajde ovde.

 

Quote

Ostoja Mijailović je vodio sednicu koja je održana 16. maja na kojoj je prisustvovalo veći broj članova JSD Partizan. Odlučeno je da će se promeniti ime JSD Partizan.

Iz naziva će se izbaciti „Jugoslovensko“. Zasigurno će doći do rasprave nakon ove odluke.

– Pod tačkom razno prihvaćen je predlog UO Društva da se formira radno telo koje će u narednom periodu organizovati javnu raspravu vezanu za promenu imena Jugoslovenskog sportskog društva „Partizanˮ. Naime, kako je rečeno, u klubovima i crno-beloj javnosti se već duži niz godina razgovara na ovu temu i tom prilikom iznose različita mišljenja. Stiče se utisak da se u javnosti u pojedinim prilikama ime JSD Partizan zloupotrebljava i omalovažava, čime se nanosi šteta Društvu i njegovim članovima.

– Stoga javna rasprava ima za cilj da se celokupna crno-bela javnost ‒ i niko drugi ‒ odredi prema ovom pitanju, te da odluku o tome donesu svi navijači Partizana na osnovu demokratskog procesa, u kome će svako imati pravo da argumentovano zastupa svoj stav. Javnosti je posebno važno naglasiti da je razgovor u okviru klubova o ovom pitanju prisutan već duži period, ali, s obzirom da je reč o odluci od velike važnosti, postoji opšta saglasnost da je u proces odlučivanja potrebno uključiti sve partizanovce pre donošenja bilo kakvog dalekosežnijeg rešenja – piše na sajtu JSD Partizan.

 

Dakle nije konacno, raspravljace se pa se mozda izbaci. 

 

Interesuje me, iskreno bez ikakve patkometrije, kako komsije sa foruma gledaju na ovo? Da li ste za uklanjanje ili ostanak?

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Kooineeperk said:

Interesuje me, iskreno bez ikakve patkometrije, kako komsije sa foruma gledaju na ovo? Da li ste za uklanjanje ili ostanak?


To “J” je ogroman, ako ne i najvažniji deo identiteta ovog sportskog društva i njegovim uklanjanjem to prestaje da bude taj klub, to društvo.

 

Moja prva afektivna reakcija na to je - ako se odreknu te prošlosti i tog identiteta, onda ja više nemam klub za koji navijam.

  • Like 7
  • Love 3
  • Thanks 4
Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, crni_bombarder said:

Nije problem domaći igrač, ali je problem njegovo nametanje u različitim konverzacijama u smislu mi imamo domaće a vi ne, a ti domaći su samo I jedino bitni za klub, a i za klub su bitni tek od maja, jer i Mitrovic( vrlo dobar igrač za el) se često tera i nipodastava da nije za el.

 

 

Znaci od oktobra do maja ga teras, a nakon toga uzdižes jer zna bolje da pliva u aba blatu u odnosu na strance, a i to aba blato svi mi zajedno pravimo i satro nam smeta, dok u realnosti ljudi to jedva čekaju za izbace frustracije i ogavno vređaju nazalost.

U ovome o čemu ja pišem nebitno je ABA blato, nisam na to mislio kad sam pomenuo domaće igrače. Jednostavno, skoro je moranje da ih imaš bar 5-6, a nije ih lako naći da prelaze bar neki prag za EL. Zato moraš da uzmeš ono što ima i ne možeš u jednom prelaznom roku da rasteraš Avrama, Anđu, Trifu, Smailagu, Jareta (kako je pomenuo čovek gore)... ako nemaš adekvatne zamene. A ja ih ne vidim.

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Kooineeperk said:

Ne znam gde ovo staviti ali ovde je brojniji auditorijum komsija pa hajde ovde.

 

 

Dakle nije konacno, raspravljace se pa se mozda izbaci. 

 

Interesuje me, iskreno bez ikakve patkometrije, kako komsije sa foruma gledaju na ovo? Da li ste za uklanjanje ili ostanak?

Kad oba klupa izbace zvezdu iz grba, i promene ime, onda će tek biti odvojeni od Jugoslovenske mantre, a naravno koren klubova ostaje isti.

 

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Apsolutno za JSD. Mrzi me da objašnjavam naširoko ali u suštini ovo “jugoslovensko” označava društvo svih ljudi dobre volje bez obzira na sve ostale društvene karakteristike dok bi “srpsko” označavalo dosta isključivije, uže i ograničenije društvo a u nekim slučajevima upravo suprotno od onog za šta se kao društvo zalažemo.

 

Osim etimološki, riječ “jugoslovensko” apsolutno nema veze sa bivšom Jugoslavijom, što se mene tiče može da se zove i Popokatepetl sve dok u glavama ljudi znači to što znači. 
 

Neko je napisao na tw, kad Paok može da ima Konstantinopolj u imenu a da nikom ne smeta, što se mi pravimo pametni.

 

Ah, da, umalo da zaboravim, puši kurac Ostoja, govnjivko retardirani.

  • Like 13
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, MarioKempes said:

U ovome o čemu ja pišem nebitno je ABA blato, nisam na to mislio kad sam pomenuo domaće igrače. Jednostavno, skoro je moranje da ih imaš bar 5-6, a nije ih lako naći da prelaze bar neki prag za EL. Zato moraš da uzmeš ono što ima i ne možeš u jednom prelaznom roku da rasteraš Avrama, Anđu, Trifu, Smailagu, Jareta (kako je pomenuo čovek gore)... ako nemaš adekvatne zamene. A ja ih ne vidim.

Avram I Smajli su i ok, Vanja navodno dolazi, ajde daj sansu Stefanovicu iz Ucl umesto Trife, dečko je dobar suter i lepo se nabio u Americi plus je dete kluba, Djusa, Jare I Trifa nisu ni za abu vise i to je glavni problem...

Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, Son_of_a_gun said:

dok bi “srpsko” označavalo dosta isključivije, uže i ograničenije društvo a u nekim slučajevima upravo suprotno od onog za šta se kao društvo zalažemo.

Svakako ne treba zameniti, nadam se da to i ne razmatraju, pitanje je valjda da li izbaciti "jugoslovenski" ili ne. 

 

Da sam ja simpatizer Partizana, verovatno bih bio 50:50 (a posto nisam onda mi je iskreno svejedno, pitam cisto da vidim kako misle oni kojima je to bitno). Ima razloga i da se skloni jer drzava vise ne postoji a opet ima razloga i da ostane jer je to deo istorije kluba (kao i petokrake), uostalom ni Jugoslovensko Dramsko Pozoriste nije menjalo ime.

 

Mozda bih za nijansu vise bio za to da ostane. 

Link to comment
Share on other sites

Fudbalski klub se bukvalno gasi, nikad skuplji roster a slabiji rezultati u KKP, Čović mu drži lekcije iz lobiranja, da se tako blago izrazim, pola glave mu viri iz Vučićevog dupeta a njemu je glavni problem hoće li se društvo zvati jugoslovensko ili neće.

 

Pa mater ti jebem bezobraznu, ljudi od usta odvajaju da vam daju, a šta dobijemo za to?! Od šake do lakta i ovaj bijedni pokušaj skretanja pažnje.

 

Dabogda ti kosa i sa kurca opala, splačino ljudska…

 

Ako dopustimo da mu ovo prođe za bolje i nismo.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Kooineeperk said:

Ne znam gde ovo staviti ali ovde je brojniji auditorijum komsija pa hajde ovde.

 

 

Dakle nije konacno, raspravljace se pa se mozda izbaci. 

 

Interesuje me, iskreno bez ikakve patkometrije, kako komsije sa foruma gledaju na ovo? Da li ste za uklanjanje ili ostanak?

 

Apsolutno i uvek protiv. To je deo identiteta i ne vidim da će promena doneti išta bolje.

 

Mada, nema problema, nek menjaju ako su toliko moćni, uslediće reakcija, a doći će i vreme slobode, pa ćemo menjati ponovo, mmw

  • Like 6
  • Love 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...