Jump to content

Premier League 2023/2024


pierre van hooijdonk

Recommended Posts

Nunez doneo pobedu. Naklon.

 

Liverpulov vezni red  u sastavu Endo, McAlister i Szobo je lose odigrao i nadigran od Njukinog veznog. Szobo je u kasnijem delu tekme malo zivnuo i uspeo da odigra neke dobre pasove. Dok druga dvojica u povezivanju linija i kreaciji nula. 

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Miki28 said:

Neozbiljni Liverpul 7, mrtvi Utd 6, raspadnuti Chelsea 4 a super ozbiljni Newcastle sa Longstaffom sa klupe 3 boda.

 

Ne gledaju se utakmice samo na highlightsima. 

Nisam im ja kriv sto nisu vodili 3-0 u 60. kao sto je trebalo. Sto se tice druge konstatacije, za tebe ne moram ni hajlajce da gledam. Da me ne mrzi dao bih ti neki testic da resis da se kvalifikujes za diskusiju sa mnom.

  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Samo da izrazim veliko zadovoljstvo pobedom nad Bormutom u gostima, i na osnovu odigranih utakmica i utiska a i 7 bodova mozemo reci da ovo za sada hrabri. Znao sam da je Maddy pun pogodak i zbog toga mi je i posebno bolan odlazak Kejna, jer ovaj covek moze da bude "novi Eriksen" ove ekipe. I sam je izjavio kako je izuzetno motivisan da igra za Tottenham i da oseca da je on to sto treba ovoj ekipi. Za sada su mu partije world-class, i ima super proslavu gola sa pikadom. Zatim se upisuje i covek koji je preokrenuo pretproslu sezonu kada je doveden, takodje igrac kog zelim da gledam u ovom klubu godinama - sjajni Deki Kulusevski. Oba gola su dosla posle prelepih akcija i egzekucije.

 

 Osvezena odbrana gde su sada Porro, Udogie, Van de Ven, i Kuti kao vec starosedelac i najpouzdaniji, u srednjem redu umesto Hojbjerga/Perise startuju Sarr i Bisuma, i Medi uz ovu trojicu Rich-Son-Deki. Njih uvodi sa klupe, kao i Bena Dejvisa, i veoma dobro koristi roster za sada. Sledece kolo je Burnley u gostima, ako i to pobedimo, stvarno mozemo reci da smo na dobrom putu. 

 

Gledao malo Newcastle-Lpool pre nego sto sam se uspavao, nevera kako je gol visio u vazduhu i sta je uspeo da odbrani Alison Almironu. Izdrzali su nekako taj stravican pritisak, Almiron je pogodio jos 1 stativu,i eto posle koliko vidim Nunez doneo preokret. Stvarno nevera, to je premier liga!

 

 Siti uspeo da pobedi i pored promasenog penala Halanda, posle ga i primise bzvz izglupirao se Walker, al se iskupio kod drugog gola, oduzeo loptu poslao dalje, sjajan sut Rodrija.

 

Odlican pocetak sezone, bice krvnicka borba za pozicije.. ko da se poredja iza Sitija, naravno

  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Odlična tekma na St. James' Parku, kao što će verovatno biti svaka kada Njukasl igra sa većim ekipama. Najveći uticaj stadiona na ekipu u ovom trenutku na ostrvu, baš vredi ispratiti većinu Njukaslovih utakmica kod kuće.

 

Očekivao sam i ispratio na kladži pobedu domaćina uz golove, dobili smo nešto drugačije ali baš odlična tekma. Prvo poluvreme jak tempo, pritisak Njuke, gol i crveni za Van Dajka koji je sprečio verovatnih 2:0 iako nije delovalo da je tako izgledna pozicija u koju ulazi Isak. Nakon toga žestok pritisak Njuke gde je Alisson spasao Liverpool makar još jedne lopte u mreži.

 

I onda u drugom poluvremenu masterclass Kloppa, suzio je teren, uveo Darwina i čekao taj prostor koji će moći da se otvori kada Njukasl krene napred. Dve skoro identične akcije kod golova, prvom je prethodila stativa Njukasla, utakmica bi verovatno otišla skroz van domašaja Liverpoola da je ušlo. Svidela mi se i neka šatro drama sa pomoćnikom Njuke koji je utišavao Kloppa, odlična tekma sve u svemu i po reakcijama i izjavama igrača moguće da će biti pravi vetar u leđa Liverpulu za ostatak sezone. 

Edited by kendrick
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ne mogu da prestanem da gledam Bowenov gol. Kakva majstorija. Kakav pas Benrahme, Kako se fudbal zalepio Bowenu na levicu, kako ju je majstorski poslao u malu mrežu. A onda na kraju vidiš koliko je Bowen morao da pretrči u tih deset sekundi pre gola, pa ti sve dođe još lepše. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Edson, JWP i Kudus za jednog Rice-a, zamenili su reciklažu i stabilnost igračima koji donose to, najbolji prekid u ligi + sve ono što Kudus donosi sa sobom, lucidnost, golove, asistencije. Na papiru.

 

West Ham baš lepo izgledao protiv Brighton-a, ali valja biti iskren pa istaći da je Brighton najlošija defanzivna ekipa u ovih uvodnih tri kola. De Zerbi će morati nešto da menja jer ipak neće moći da outscoreuje makar 6, 7 ekipa u ligi i to u kontinuitetu. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Posle prva tri kola...

 

(xG)

1. Brighton – 7.52

2. Brentford – 5.38

3. Aston Villa – 4.73

4. Newcastle United – 4.58

5. Liverpool – 4.55

6. Manchester United – 4.42

7. Wolves – 4.41

8. Tottenham – 3.99

9. Manchester City – 3.63

10. Chelsea – 3.54

11. Crystal Palace – 3.35

12. Everton – 3.31

13. West Ham United – 3.20

14. Arsenal – 3.05

15. Bournemouth – 2.90

16. Nottingham Forest – 2.34

17. Fulham – 1.98

18. Luton Town – 1.89

19. Sheffield United – 0.97

20. Burnley – 0.31

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Brightonov recruitment i De Zerbijeva priprema su prošle sezone bili sjajni, ali baš ne mogu da razumem Milnerovu rolu, za kojeg sam bio ubeđen da je došao da kao nekakav mentor i dobar influens na svlačionicu dečurliji uz ulaske sa klupe i neke utakmice u Evropi ili kupu. Danas u Premijer Ligi sporoća na bekovskim pozicijama je baš ogroman hendikep, pritom već imaju Gross-a i March-a po toj desnoj strani, Gross je verovatno najsporiji igrač u polju u PL.

 

Mahmoud i Gilmour su zanimljivi igrači svaki na svoj način ali upareni sa Gross-om, uz Milnera i ultraofanzivni fudbal čini se kao baš loša kombinacija. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...