Jump to content

KK Crvena Zvezda 2023/24- Domaca osnova vs strani placenici


Čvarkov

Recommended Posts

Prosle godine smo bili uzasni na 5 i naravno na kraju smo dosli do toga da ne udjemo u top 8, redom su nas centri evroligasa unistavali, da bi izgubili i ABA titulu, gde je Lesor izgledao kao Šakil O'nil.

 

 

Sada ulazimo prenatrpani, a opet bez popunjene pozicije 2, i opet su tu improvizacije nicim izazvane, opet ce trojka da glumi dvojku, itd itd.

 

I sad ja treba da padnem u nesvest, sto su tu imena u vidu Tea, Bjelice, Nedovica...

Kao da su momci od po 20+  

 

Meni od svega ipak smeta sto je na ovom forumu postalo tako naporno kad neko uputi kritiku.

 

I sve vise forum poprima oblik RSD-a, pa se nadam da nece doziveti istu sudbinu.

  • Like 9
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, Ivkela14 said:

Trece, cela sezona ce nam biti ovakva,

 

Kazes da ne zelis da mracis i onda napises nesto sto je definicija mracenja.

 

Nije bas sve tako crno. Videcemo koliko ce moci Bjelkan i Deda na 4, evidentbo je da fali dvojka ali i to moze da se dovede. Jedino je realna briga pozicija 5 koja je pretrpana i moze da dovede do toga da niko nema dovoljno minuta da se iskaze.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ptanje je da li bi Nedovic uzimao suteve sa 8 metara kada se lomilo , da su tu Teo u Nejpir...Teo sa nekih 15 -ak minuta i Nejpir sa nekih 25 min...druga pesma. Asistencije, prodori, tranzicija.,organizacija napada.....odmah druga dimenzija.

Treba uzeti u obzir da smo imali sve solidne EL ekipe kao protivnike, a da nismo bili kompletni,  i opet bili nadomak pobeda.

Malo više vere u tim.  

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

E moji ljudi. Barak Bahar je pobedio Fiorentinu pre dva meseca 5:0 na Marakani, pricano je da igramo najlepsi fudbal, da ovakvog trenera nismo imali nikada, a danas je prica da se gasimo, da je Bahar Izraelska prevara. To smo mi, smradovi nestrpljivi. Ovo je sa razlogom danas bio prijateljski turnir, da se igraci bolje upoznaju, sklope kockice. 
 

Sjajan Tobey danas, odlican Giedraitis, meni je ovo bilo sasvim korektno jer smo kao i juce bili nekompletni i maltene bez pleja a i prve violine tima (Neipira). Ne znam sta se ocekuje od priprema jer ako pogledamo prijateljske meceve drugih timova, vidimo da se i oni uigravaju i da tu takodje ima polovicnih rezultata. Partizan izgubio od Efesa i Derbija, pobedio CSKA koji je pobedio Efes, Panata izgubila od Cedevite, a na pocetku priprema Olimpijakos je izgubio od Promiteasa 15 razlike… 

 

Ne blamirajte se, sve je ovo normalno, odlican tim imamo, ogroman potencijal, idemo Zvezdo!

  • Like 21
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, John Terry said:

 

Kazes da ne zelis da mracis i onda napises nesto sto je definicija mracenja.

 

Nije bas sve tako crno. Videcemo koliko ce moci Bjelkan i Deda na 4, evidentbo je da fali dvojka ali i to moze da se dovede. Jedino je realna briga pozicija 5 koja je pretrpana i moze da dovede do toga da niko nema dovoljno minuta da se iskaze.

Pa iskreno ne zelim da mracim, ali reci mi koliko je teo odigrao utakmica na pripremama? Onda pustis sabazza da se kasnije prikljuci,okej ljudski razlozi, ali onda dodje do toga da se povredi i sad ga opet nemas kad ti treba da se uigras…2 turnira prosla, koga smo mi uigrali? Ilica? Opet kazem to su 2 top igraca, ali mi je sumnjiva motivacija…Recimo kod belog i vidim donekle da hoce, ali brat ne moze, spor je,jbg godine i to je okej, po meni on 4 ne moze da igra…Daj boze da gresim…kuzmic ne znam cemu sluzi? Ilic isto…Ma ima mnogo toga, ali ajde, daj boze da svi budu zdravi pre svega plejevi pa da udjemo u top 8

Link to comment
Share on other sites

Imamo poene u rukama. Nemamo glavu i rep ali to je direktna posledica predostroznosti i stanja na poziciji jedan. Tu jasnu hijerarhiju nismo videli na ovim pripremnim turnirima. Pored toga patimo od hronicnog nedostatka kvaliteta na poziciji 4. Ocekujuci last cut ulazim mirno u sezonu.

Edited by suptil
Link to comment
Share on other sites

Meni je izbor 5tica za svaku pohvalu. 
3 razlicite opcije, svaka donosi neto svoje, i dopunjuju se. To se videlo i na ovom turniru.

 

Mene brine pozicija 4, I tu problemi mogu da se nagomilavaju u toku sezone. 
Simonovicu bi bio brzi napredak da ima sigurnu opciju na poziciji 4 , u ostalom bi i na njemu pritisak bio manji. 
Ovako, u sezonu ulazimo sa Markom kao prvom opcijom i dve zamene koje su profilno identicne Deda i Bjelkan. 
 

Sto se danasnje utakmice tice, da smo mogli, verujem da bi otkazali mec.

Edited by Admiral
Link to comment
Share on other sites

Dobro je da su gotove pripreme, neka se pojedinci suzdrže do subote u 8 i onda nek zasijaju u punom sjaju i dobiju svrhu koja im je očigledno jedina na ovom forumu. Ovako ispadaju smešni, jako. A posebni su ovi što ne razlikuju kritiku od očigledno mračenja i nalaženja mane u svemu i svakome još se i bune lol 😂 "gotovo je ovo" style ljudi.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Kakav pesimizam i negativa kolege. Da li samo čekate naš poraz da bi dokazali sebi/nama da ste bili u pravu i da je sve katastrofa?! Posle 3-4 pripremne utakmice, sa brdom novih igrača, bez prvih rešenja na poziciji organizatora igre?

Ono što sam ja video danas, bez da ulazim u polemiku sa bilo kim od vas, jer svako vidi ono što želi da vidi (optimista/pesimista fazon).

Igrali smo protiv, uvek tvrde i izuzetno našpanovane ekipe, koja je samo nadogradila roster sa par (novoizbunarenih) igrača ,koje oni kao po navici uklapaju u njihov dobro poznat sistem. Protiv takvog Žalgirisa smo igrali, nakon onakve sinoćne iscrpljujuće tekme od 50min, sa samo 18-19h razlike između istih. U pripremnom periodu(gde bi trebalo da su noge još teške), a ne u jeku sezone. Igrali smo protiv ekipa totalno različitih sistema i pogleda na košarkašku igru.

Danas smo odigrali sa 9(!) igrača jedan dobar pripremni, nikako prijateljski meč. Bez 4(ili 5) igrača, koji će sigurno uvek biti u 12. Od 9 momaka, veliku minutažu je imao Dalibor Ilić, koji će EL gledati kao i mi, sa malo boljeg mesta doduše. Znači sa 8 prvotimaca smo igrali egal tekmu protiv jakok protivnika.

Oni koji kritikuju Nedovića,zbog nekih opravdanih stvari-tipa herro ball i sl., mogli bi da napomenu i da je najzaslužniji (uz Rocasa i Tobija) što smo se uopšte vratili u utakmicu, jer je bio direktno zaslužan za cca 15-ak poena u tom periodu, što svojih-što asistiranih.

Ono što ja vidim kao diskutabilnu stvar kod nas, na ovom malom uzorku, jeste rano sticanje prednosti od 8-12 poena(danas već u 1/4), a onda veliki, neočekivan pad u vrlo kratkom vremenskom intervalu. Kao da nemamo nekog rutinera, koji će "stati na loptu", iznuditi neki iskusan faul, pogoditi 2 bacanja. Da li će se to promeniti kad se kompletiramo, povratkom Tea i Šabazza, videćemo. Taj siguran koš i privođenje poluvremena mirno kraju, sa sigurnom prednošću od 8-10 poena, reflektuje se i na te neizvesne završnice i rešavanje istih, čini mi se. I na tome treba Duško i momci da rade i bace akcenat, jer su se takve situacije dešavale i prošle sezone.

Sve u svemu, zadovoljan sam kako izgledamo (u ovom periodu), s tim što još nismo videli kakvi smo kad smo kompletni. I to je ono što može da (nas) nervira.

Tobi je pokazao danas, zašto se na njega računa kao na startnog centra, Bolomboj je takođe pokazao svoj, pre svega, odbrambeni potencijal, dok je Jago, nažalost, pokazao da će biti 3.plej i igrač koji će ulaziti da promeni ritam, ubrza igru kad je potrebno i bocne koju tricu.

Ja sam optimista, uvek po pitanju naše KKCZV i smatram da će se sve posložiti i kliknuti kad dođe vreme, jer već sada postoje naznake za tako nešto i vidi se zašto je Duško birao baš ove igrače. Da li nam treba još jedan bek, svakako od nekog kvalitetnog ne treba bežati i uvek dižem ruku za takvog, ali je pitanje i daljeg uklapanja i minutaže jednog takvog igrača. Neki tip npr.Hiliarda ili tako nekog bi bio suvišan i samo dovođenje radi dovođenja, pa sad shvatam zašto i nije došao (iako nam se nudio).

Zamolio bi kolege pesimiste da se uzdrže prozivki, da ne kažem pljuvanja, imaće prilika za to kad dođe vreme, a nadam se da neće doći. Vide se naznake igre, a to je u ovoj fazi najbitnije i nikako ne stoji da smo "raspojasana banda", kao što neko reče.

Samo treba jače i jače podržavati momke i biće sve dobro na kraju, a tek smo na početku jedne (nadam se) sjajne, uspešne, a zašto ne i istorijske sezone.

I na koncu svega, danas sam napisao da su nas kladionice stavile na 11.mesto, prema tome nismo nikavi favoriti, a verujem da ćemo ta predviđanja pomeriti za (bar) 4-5.mesta.

Napred Zvezdo,samo napred!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, Profesor said:

 

Pa jesu. Direktno jer nemaju taj izrazit kvalitet koji ce praviti razliku kada bude trebao da se zaključa reket. I indirektno jer Simonovic igra ono sto ne treba. Veci problem je svakako cetvorka koju nemamo.

 

Pa nisu. Tobey dođe iz aviona i bude 2. strelac ekipe. Bolomboy čim je pušten na svoju poziciju, počeo da igra ono za šta je i plaćen cijelu karijeru.

 

Četvorka jeste trenutno problem i sve zavisi koliko će napredovati Simonović kroz sezonu i da li će Bjelica podići formu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ne znam šta nije jasno, Nemanja Nedović nikad neće biti prva opcija na beku ( 23-27 min) neke ekipe koja će da igra ozbiljnu sezonu u Evroligi. Naročito mi smešno kad mi kvotuje neko ko se bavi hroničnim branjenjem kumića Nedovića ( Milion + ugovor po sezoni) bez ikakvih argumenata. Momak je rupa u odbrani svakodnevno , ubaci 20+ poena svake 3. ili 4. utakmice u EL uz diskutabilan procenat. Dok on bude prva opcija ( znači mislim na prosek od 22+ minuta u Evroligi) mi nećemo ugrati bitnu ulogu. Ende

 

  • Ha-ha 6
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, StiviKivi said:

Ne znam šta nije jasno, Nemanja Nedović nikad neće biti prva opcija na beku ( 23-27 min) neke ekipe koja će da igra ozbiljnu sezonu u Evroligi. Naročito mi smešno kad mi kvotuje neko ko se bavi hroničnim branjenjem kumića Nedovića ( Milion + ugovor po sezoni) bez ikakvih argumenata. Momak je rupa u odbrani svakodnevno , ubaci 20+ poena svake 3. ili 4. utakmice u EL uz diskutabilan procenat. Dok on bude prva opcija ( znači mislim na prosek od 22+ minuta u Evroligi) mi nećemo ugrati bitnu ulogu. Ende

 

Druže, ti napišeš sve ovo, Nedovića zoveš "kumić", proričeš da nećemo sa njim nikada imati bitnu ulogu u EL, i sve to završiš sa "Ende". I posle neko treba da te smatra ozbiljnim. To su najbesmislenije rečenice, te koje se završavaju sa: "kraj", "tačka", "Ende". Šta, kao to što si ti napisao je 100% tačno i ne postoji nikakva druga solucija i epilog na kraju? Neće biti. To je samo tvoje mišljenje, nije "ende". 

  • Like 21
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Znaci ovde je sve crno ili sve belo.

Ponavljam, pre tako nije bilo, ne znam od koga "brane" pojedinci Covica? 

Sve popularnije metode da se i deca rodjena ne kritikuju, nas dovese do ovde, pa kad neko kaze da je Covic ovakav ili onakav, odjednom pojedinci to dozive veoma licno, pa brze bolje krenu u kontraofanzivu.

Malo mi je ipak cudno i nelogicno da ih pecne kritika, vise ce biti da su organizovani, kao nekadasnji clan, tviteras.

 

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • Guru locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...