𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted October 26 Author Share Posted October 26 4 hours ago, Eddard said: Ako je na internetu, mora da je tačno. Ali ne bih bio iznenađen. Stavila sam ja na temi o US, WSJ je to objavio i onda je direktnor NASA-e trazio da se to ispita jer je zabrinjavajuce Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted October 27 Author Share Posted October 27 Nikada mi nece biti jasno sto ljudima koji imaju sve pare ovog sveta treba da se petljaju u politiku i pocnu da cackaju mecku bespotrebno. Sada su poceli vec da broje dane Masku, kakvu je vizu imao, zasto je radio na studentskoj vizi na crno, kako je dobio drzavljanstvo, koga je lagao, sto je ostao preko vize... i ko zna sta moze da se izrodi iz svega ovog po njega, a mogao je mirno da koristi tih njegovih 100 i nesto ugovora sa drzavom... i izmislja novu maglu da prodaje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted October 27 Share Posted October 27 4 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Nikada mi nece biti jasno sto ljudima koji imaju sve pare ovog sveta treba da se petljaju u politiku i pocnu da cackaju mecku bespotrebno. Sada su poceli vec da broje dane Masku, kakvu je vizu imao, zasto je radio na studentskoj vizi na crno, kako je dobio drzavljanstvo, koga je lagao, sto je ostao preko vize... i ko zna sta moze da se izrodi iz svega ovog po njega, a mogao je mirno da koristi tih njegovih 100 i nesto ugovora sa drzavom... i izmislja novu maglu da prodaje. To je tako u ljudskoj prirodi, ove milijarde koje Mask ima njemu ne znace mnogo, on zeli moc, a da ume da je dobije ( ne i da uziva u njoj) to je pokazao i dokazao vec svojim odlaskom iz Afrike. On sigurno nece biti neki "ministar" kod Trampa, ali pa opet drzava njemu daje milijarde za njegov satelitski program, a davala bi mu svejedno ko je predsednik. On je dobio drzavljanstvo jer je lagao, podmicivao nekoga? Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted October 27 Author Share Posted October 27 (edited) 8 minutes ago, Selina said: To je tako u ljudskoj prirodi, ove milijarde koje Mask ima njemu ne znace mnogo, on zeli moc, a da ume da je dobije ( ne i da uziva u njoj) to je pokazao i dokazao vec svojim odlaskom iz Afrike. On sigurno nece biti neki "ministar" kod Trampa, ali pa opet drzava njemu daje milijarde za njegov satelitski program, a davala bi mu svejedno ko je predsednik. On je dobio drzavljanstvo jer je lagao, podmicivao nekoga? Ma nebitno je sta ce biti kod Trampa, ali bukvalno je zbog idiotluka stavio sve na kocku. Koju moc moze vise da ima? Nema dalje od onog sto ima sada. Dobio je drzavljanstvo tako valjda (svasta sad pise) sto je otvorio firmu i sam sebe sponzorisao. Ali problem je sto je imao studentsku vizu, prestao da studira i radio na crno i lagao za drzavljanstvo o tome... plus ako ispitaju ovo sa Putinom, to je ovde za drzavljanstvo veliko ne, pogotovo sto ima ugovore finansirane od drzave koje se ticu nacionalne bezbednosti (svemirski program i komunikacione sisteme). Edited October 27 by 𝓑𝓪𝓫𝔂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted October 27 Share Posted October 27 12 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Ma nebitno je sta ce biti kod Trampa, ali bukvalno je zbog idiotluka stavio sve na kocku. Koju moc moze vise da ima? Nema dalje od onog sto ima sada. Dobio je drzavljanstvo tako valjda (svasta sad pise) sto je otvorio firmu i sam sebe sponzorisao. Ali problem je sto je imao studentsku vizu, prestao da studira i radio na crno i lagao za drzavljanstvo o tome... plus ako ispitaju ovo sa Putinom, to je ovde za drzavljanstvo veliko ne, pogotovo sto ima ugovore finansirane od drzave koje se ticu nacionalne bezbednosti (svemirski program i komunikacione sisteme). Njegovo je drzavljanstvo zaista nebitno, nije ga sam sebi izmislio. Zanimljiv je on lik za psihologiju, meni je licno skoro pa kao i neki Marsovac jer 24 sata prati sve, u svakom trenutku sve ima u glavi. U Nemackoj konkrfetno postoji Tesla fabrika sa 12.000 zaposlenih i ti su ljudi cesto na nekim bolovanjima i on mrtav ladan dodje u fabriku ( a ima ih valjda i na stotine diljem sveta) i to od danas na sutra i prostudira ta bolovanja. Kako je moguce da je uvek i svuda prisutan? Ma neka ga ture u apsu, neka mu oduzmu sve i ture u socijalu, meni ni iz dzepa ni u dzep. Nego, sto mrzite ovako otvoreno ovog stvarno genijalnog coveka? Zato sto finansira Trampovu kampanju?😁 Tako i ovde u Nemackoj, ma levicari bi ga pojeli, a ne znaju tacno zasto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted October 27 Author Share Posted October 27 1 minute ago, Selina said: Njegovo je drzavljanstvo zaista nebitno, nije ga sam sebi izmislio. Zanimljiv je on lik za psihologiju, meni je licno skoro pa kao i neki Marsovac jer 24 sata prati sve, u svakom trenutku sve ima u glavi. U Nemackoj konkrfetno postoji Tesla fabrika sa 12.000 zaposlenih i ti su ljudi cesto na nekim bolovanjima i on mrtav ladan dodje u fabriku ( a ima ih valjda i na stotine diljem sveta) i to od danas na sutra i prostudira ta bolovanja. Kako je moguce da je uvek i svuda prisutan? Ma neka ga ture u apsu, neka mu oduzmu sve i ture u socijalu, meni ni iz dzepa ni u dzep. Nego, sto mrzite ovako otvoreno ovog stvarno genijalnog coveka? Zato sto finansira Trampovu kampanju?😁 Tako i ovde u Nemackoj, ma levicari bi ga pojeli, a ne znaju tacno zasto. Pa to ti govorim, mogu da mu oduzmu drzavljanstvo, kace mu sad sve, cackao je mecku... Moguce je da je prisutan jer u sustini on smisli nesto i onda drugi odradjuju... Pisali su ovde neki sto su radili u fabrikama. Kaze kada dodje u fabriku onda ih teraju kao ovce u suprotni cosak dok se on krece, ne smeju da pisnu. Ako cuje neki zvuk odlepi i trazi da se taj otpusti. Onda menadzeri posto vec znaju fazone, odvedu tog do njegovog ormarcica i kazu mu da ode kuci jer on vec kad izadje pojma nece imati sta je rekao i da se vrate na posao sutra 😄 Ne mislim da je toliko genijalan, mislim da je nasao genijalniji plan i na tome mu svaka cast, da uzme pare. Prodao je projekte koji su san nekima koji bi voleli da su oni mogli to da smisle, uzeo im pare, uspeo kasnije da upregne americku kasu i lagano burgija li burgija. Elektricni auto se pojavio pre 100 godina, on ga je komercijalizovao, sateliti su vec i bez njega u atmosferi, ljudi su vec bili na mesecu... paypal on i nije smislio... On nadje finansijera, onda nadje coveka koji zna znanje i da mu zadatak da to napravi... Ne mislim da je glup, ali je daleko od ... Tesle i slicnih. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzoni_m Posted October 27 Share Posted October 27 (edited) Gresis silno. Sto se tice njegove biznis strane. Mnogo gresis. NJegov problem van posla je upravo ono sto ga u poslu cini uspesnim: socijalno osakaceni intelegentni covek. Pre par godina meni je jedan takav bio sef. Bukvalno smo svi ludeli od njega. Ja sam jednom urlao na njega jer sam izgubio svaku kontrolu koliko me je iznervirao.........mislio sam da je gotovo prebicu ga i dobicu otkaz. Niti je to doslo do HR, niti je on to video kao problem. Posle sat vremena je dosao do mene i rekao ajmo na rucak gladam sam, imam ideju kako mozemo da uradimo to to i to. I znas sta mi je predlozio? Ono sto sam JA predlozio par sati pre toga oko cega smo se zakacili, ali ovoga puta kao njegova ideja ?!?!?! On je jedan od takvih ljudi. Jobs u Apple je bio isti takav. Nije tacno da PayPal nije njegova zasluga. Odmah da se razumemo PayPal nije nicija zasluga. Vise srece nego pameti. A ti bi npr veoma cenila zasto je on bio u klincu sa ostalim "drim timom" PayPal osnivaca. Mizogeni seksisticki menadzment koji da nije bilo ovoga da razdrma (i na kraju su ga otpustili, jer im se nije uklapao u njihovo ponasanje) ne bi bio toliko uspesan. A Tesla je tek posebna prica. Tacno je da je Erbehrajt bio taj koji je dosao na ideju da Li-Ion baterije stavi u Piontek kit-car i da pocne pricu sa Lotusom za razvoj Roadstera, ali bez Ilona, Erbehrajt bi sahranio kompaniju. Tu je npr brbljivost i naveliko prica o svakom detalju pomogla Tesli da je kolektivno ne tuze oni sto su dali depozit za Roadster. U Tesli rade genijalni inzenjeri koji umeju da urade posao fantasticno. To sto ja ili ti ne volimo EV, je potpuno nebitno za njihov ODLICAN posao koji rade. SpaceX, je njegov najveci podvig. To sto je tebi to "ljdi su bili na mesecu, sateliti su postojali" to je tako banalizovanje da se granici sa bezobrazlukom. Izivini moram tako da ti kazem. Mozes njega da mrzis do sutra, ali ovo sto radi SpaceX NASA ne bi uradila ni za narednih 20 godina i kostalo bi beasnoslovno. Ovde je zaista pokazao kako zna da prepozna ljude koji umeju da slede njegovu filozofiju (uprosti, najbolji deo je onaj koga nema i sl) Naravno da je njegov posao da nadje finansijera, da prica i da postavi odgovornog i da mu zadatak da to izvrsi bez obzira na cenu (ne mislim finansijsku) a ako naidje na problem koji nije inzenjerski, on ga resava. Neki put to prosto ne moze pa ce nadrljati (slucaj sa Nemackom i bolovanjima). Ljudi kao sto je on menjaju svet industrijom u kojoj rade. Obicno su uzasni kao ljudi. Ni on nije izuzetak. Odmah da se razumemo, ja njega kao osobu ne volim uopste. Pogotovu kada je poceo da se mesa u politiku o kojoj pojma nema i dozvoljava da ga bilo kakva neflitrirana iformacija dovodi do zakljucka reaguje na osnovu toga. Opet, za poslovnu stranu skidam kapu. A to da ce da nadrlja i da ce da mu nadju nesto cim se upetljao u politiku, nije iznenadjujuce i treba i sta god da je zahebao treba da odgovara za to. Edited October 27 by Dzoni_m 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Tuesday at 01:40 AM Author Share Posted Tuesday at 01:40 AM On 10/27/2024 at 1:07 PM, Dzoni_m said: Pre par godina meni je jedan takav bio sef. Bukvalno smo svi ludeli od njega. Ja sam jednom urlao na njega jer sam izgubio svaku kontrolu koliko me je iznervirao.........mislio sam da je gotovo prebicu ga i dobicu otkaz. Niti je to doslo do HR, niti je on to video kao problem. Posle sat vremena je dosao do mene i rekao ajmo na rucak gladam sam, imam ideju kako mozemo da uradimo to to i to. I znas sta mi je predlozio? Ono sto sam JA predlozio par sati pre toga oko cega smo se zakacili, ali ovoga puta kao njegova ideja ?!?!?! 😂 Izvini sto se smejem. Pricas o klasicnom narcisu. To je klasican playbook is 'the 48 laws of power' On 10/27/2024 at 1:07 PM, Dzoni_m said: U Tesli rade genijalni inzenjeri koji umeju da urade posao fantasticno. To sto ja ili ti ne volimo EV, je potpuno nebitno za njihov ODLICAN posao koji rade. Upravo sam to rekla, zasluga njegova je najveca sto ima ideje, ideje koje su slatki san svih bogatih ljudi (brzi automobili, letelice, svemirske fantazije...) i gde je uspeo na ideje da prikupi novac iz koji finansira nevidljive ustvari genijalne ljude. Ja nikad nisam rekla da ne volim EV, volim, ali ne volim kada mi prodaju lazi. Imam Teslu i ne mogu da docekam sledece godinu da ga se resim. Ne zato sto auto nije dobar, lako se vozi, prelako... nego sto pola vremena provedem na punjacu. Obecanih 327 milja kad sednes u njega postaju 110 milja. Ovde su daljine ogromne i bukvalno kada idem negde na 100 milja me hvata panika da auto ne ostane prazne baterije jer mogu samo da ga otavim tu na sred puta i odem. Auto je definitivno za nekog ko ima punjac u kuci i vozi lokalno. On 10/27/2024 at 1:07 PM, Dzoni_m said: Odmah da se razumemo, ja njega kao osobu ne volim uopste. Pogotovu kada je poceo da se mesa u politiku o kojoj pojma nema i dozvoljava da ga bilo kakva neflitrirana iformacija dovodi do zakljucka reaguje na osnovu toga. Opet, za poslovnu stranu skidam kapu. A to da ce da nadrlja i da ce da mu nadju nesto cim se upetljao u politiku, nije iznenadjujuce i treba i sta god da je zahebao treba da odgovara za to. Meni je on bio simpatican zato sto je lud na svoju ruku do momenta kada je ispalio gomiletinu malih ljudi koji su ocekivali da ce zaraditi koju kintu igrajuci se sa doge coin-om. Onda je izasao u onaj nesretni program i rekao sve pogresno. Ljudi su pogubili pare, on je na tome zaradio pare. Onako besurpulozno. Do kupovine twitera sam ga pratila i citala sta govori, ne zato sto mi je nesto bilo bitno, nego zato sto sam mu udarala lajkove jer mi je bilo zao koliko bljuvotina su na njega posipali. Onda je kupio twitter i umislio da je bog. U sustini, nije on toliko ni kriv koliko mu je sistem dozvolio da ga muze, cim mu se malo zaljuljala stolica i nije dobio koliko je ocekivao, upotrebio je sve moguce nacine da se osveti i da proba da okrene igru kako samo njemu odgovara. To cak ni jedan rodjeni Amerikanac bilioner nije uradio. Veoma su obazrivi u politickom angazovanju (ma koliko god finansirali kampanje i lobirali) javno ne istupaju ovako i ne privlace paznju, kamoli da placaju za peticije i slicne gluposti. Elon je iskocio iz sina zbog sindroma boga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Tuesday at 02:03 AM Share Posted Tuesday at 02:03 AM Musk je Asberger, genije koji nije socijalno najbolji. Meni je vise fascinatno Baby tvoja opsesija sa njim, sta mislis zasto si pokrenula celu temu o njemu? On barem ima opravdanje, on je postao najbogatiji ili tu negde, covek na svetu uprkos svom problemu. Zasto imas potrebu da ga spustas i kritikujes, iako je ocigledno da je doprineo napretku, dok je istovremeno neko ko mora da se bori sa mentalnim problemima? Jel imas temu Greta, piece of work? Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Tuesday at 03:23 AM Author Share Posted Tuesday at 03:23 AM 1 hour ago, Angelia said: Musk je Asberger, genije koji nije socijalno najbolji. Meni je vise fascinatno Baby tvoja opsesija sa njim, sta mislis zasto si pokrenula celu temu o njemu? On barem ima opravdanje, on je postao najbogatiji ili tu negde, covek na svetu uprkos svom problemu. Zasto imas potrebu da ga spustas i kritikujes, iako je ocigledno da je doprineo napretku, dok je istovremeno neko ko mora da se bori sa mentalnim problemima? Jel imas temu Greta, piece of work? Gledaj ti svoje opsesije... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Posted Tuesday at 08:05 AM Share Posted Tuesday at 08:05 AM Da li je još uvek moralno opravdano voziti Teslu? Elon Musk ulaže milione u izbornu kampanju Donalda Trumpa. Bizarne ideje i postupci Teslinog šefa opterećuju imidž pionira električnih automobila. Spoiler DA. Autonomni električni automobili za svakoga, rakete koje se mogu reciklirati i satelitski prijem u najudaljenijim područjima: čisti utopijski snovi o tehnologiji su njegov zaštitni znak, lažna skromnost, a ne Već četvrt veka, Elon Musk drži svoju publiku u neizvesnosti sa smelim vizijama, skoro bankrotima i polarizujućim kratkim porukama: 200 miliona sledbenika prati delimično genijalno, delimično nepredvidivo samo-inscenaciju uživo na Ks . Neki slave tehnološkog i medijskog tajkuna kao radikalnog inovatora u stilu Silikonske doline; drugi (redovno) proriču njegov neuspeh i vide enfant terrible kao stvarnu opasnost za demokratiju – ne samo otkako je postalo poznato da redovne kontakte sa Vladimirom Putinom je navodno imao Tačno je da se Musk u američkoj predizbornoj kampanji predstavio kao šovinistički glavni portparol nakon Donalda Trumpa . Koliko god da je bio nepromišljen i zabavan do sada, njegova posvećenost Trampu sada je (greh) pad za mnoge: Da li tehnološka elita na američkoj zapadnoj obali postaje previše moćna i ulazi u zlokobni savez sa politički radikalnim snagama? Ovo osnovno pitanje postavlja se za Tesline vozače na vrlo konkretan način: Možete li i dalje voziti model marke Musk čiste savesti? U međuvremenu, postoje nalepnice za opravdanje: "Kupio sam ovaj auto pre nego što sam znao da je Elon lud." Dakle, da li morate da se stidite ili čak da se izvinite zbog električnog automobila? Eventualno pozvati na bojkot Tesle ili prodati svoj automobil? Da li neko u politici ili biznisu ima uporediv master plan? Da biste sudili o Teslinoj tehnologiji i uticaju, ne morate da volite Muska, delite njegove političke stavove ili ga čak poznajete. On utjelovljuje tip tehnološkog turbo-kapitaliste koji ne mari za mnoge konvencije kako bi progurao svoje ideje. Upravo iz tog razloga, međutim, delo treba odvojiti od svog tvorca. Doduše, ovo je teško jer Musk više puta provocira i podstiče raspoloženje protiv neistomišljenika. Ali neophodna zaštita slobode izražavanja i društvenog pluralizma ne sme postati alibi za opšte neprijateljstvo prema napretku. Više od milion ljudi i dalje umire u drumskom saobraćaju svake godine, saobraćajne gužve začepljuju gradove i zagađuju ljude izduvnim gasovima, a da ne spominjemo globalnu klimatsku katastrofu. Musk se pozabavio ovim problemima već 2006. godine u svom prvom "master planu" – i zbog toga su ga ismevali drugi proizvođači automobila: put od malog, e-sportskog automobila sklonog greškama do pristupačnog potpuno električnog porodičnog automobila i dalje do autonomne vožnje u zajedničkim automobilima izgledao je previše utopijski, nezemaljski i vezan za industriju. Da li neko u politici ili biznisu ima uporediv master plan i nadležnosti i finansijske mogućnosti da ga sprovede? Da budemo jasni: Bez Tesle, električna mobilnost bi i dalje visila usred ničega za skeptike. Ne samo zahvaljujući Musku, kineski proizvođači automobila rano su prepoznali da njihove kompjuterske baterije takođe mogu da napajaju električne automobile i da moćni računarski čipovi utiru put u budućnost. Trenutna kineska modelska ofanziva u Evropi je direktna posledica toga – baš kao i teškoće neodlučnih nemačkih proizvođača automobila . Tesla je i dalje bitno merilo u odnosu cena i napredak, zbog čega se modeli dobro prodaju. Ali takođe možete nastaviti da vozite svoj stari motor sa sagorevanjem i stavite nalepnicu za opravdanje na njega: "Kupio sam ovaj automobil pre nego što sam znao da su klimatske promene stvarne." To bi vas onda učinilo trolom u Trumpovoj pratnji. NE. Domet, ubrzanje, dizajn, dosta prostora u prtljažniku – prema takvim kriterijumima, Tesla je očigledno električni automobil koji može biti zabavan. Brend se nekada zalagao za ekološki i remeti napredak, danas se zalaže pre svega za Elona Muska. Šef Tesle trenutno je u procesu pomaganja Donaldu Trampu da uđe u Belu kuću. Najkasnije sa ovim, Tesla više nije samo tehničko, već i političko vozilo. A to nije zabavno. Sa automobilom, ne samo da kupujete motorno vozilo, već i proizvod sa slikom, izjavom, ponekad emocijom. A Tesla nije brend automobila kao i svaki drugi. Ko je trenutno šef Forda, Toiote ili Volksvagena? Većina ljudi bi verovatno prvo morala da ga potraži. Tesla je, s druge strane, Musk. Personifikacija kompanije ove veličine je bez presedana u sadašnjosti. Osoba se ne može odvojiti od brenda i brend se ne može odvojiti od svog proizvoda. Ako vas uopšte nije briga od koga kupujete i šta vozite, morate se fokusirati na Muska. Teslina politizacija dostigla je novi nivo Poslednjih meseci , šef Tesle je na svom servisu za kratke poruke Ks govorio o pokušajima atentata na Kamalu Harris i Joea Bidena i predvideo građanski rat u Velikoj Britaniji . Pod krinkom slobode govora, on je Platformu Ks pretvorio u septičku jamu za dezinformacije i – uglavnom desničarske ekstremističke – komentare mržnje. Neverovatno bogati tehno-libertarijanski torpedira radnička prava širom sveta (nedavno u Švedskoj) i javno se ruga bivšim zaposlenima. To je samo po sebi dovoljno da se Tesla ne smatra simpatičnim brendom automobila. Sa Muskovim masovnim uplitanjem u američku predsedničku izbornu kampanju, Teslina politizacija dostigla je novi nivo. Sa svojim milijardama električnih automobila, on sada finansira kandidata koji predstavlja opasnost za američki demokratski sistem, globalni bezbednosni poredak i socijalni mir. Svako ko kupi Teslu podržava Trampa, mizoginog, lažljivog, osuđenog kriminalca. To bi trebalo da bude zabavno? Bilo da se radi o levičarskim vozačima Volva ili konzervativnoj višoj klasi u Benzu: automobil je uvek bio politička izjava. Na kraju krajeva, to nije sušilica koja je skrivena u podrumu, već vidljiva u javnom prostoru, gde može da šalje poruke poput komada mode ili arhitekture. Dok druge marke automobila pokušavaju da budu što je moguće apolitičnije samo iz ekonomskih razloga, Musk je svojom bizarnom izbornom kampanjom pretvorio Teslu u Trumpovo vozilo. Umetnik i njegov rad, Musk i Tesla, ne mogu se odvojiti jedni od drugih. Ne kada Musk svakodnevno ulazi u predizbornu kampanju, sve agresivniji i bizarniji, nedavno sa svojom navodno nezakonitom akcijom davanja milion dolara dnevno u nestabilnim državama za potpisnike peticije koja je, između ostalog, namenjena da obezbedi pravo na posedovanje oružja. Bez sumnje, Musk takođe ima svoje zasluge sa svojim pionirskim duhom i hrabrošću da bude nekonvencionalan. Međutim, kada se procenjuju trenutne političke akcije Muska, potpuno je nebitno koliko je električnih automobila razvio i koliko raketa je ispaljeno u nebo. U svakom slučaju, model ultra-bogatih direktora koji žele da odrede tok društva prema sopstvenim uputstvima za upotrebu bez ikakvog legitimiteta ili političkog diskursa je veoma diskutabilan u smislu demokratske teorije. Ono što može biti tehnološki napredak je korak unazad u društvenom smislu. Ako urlate kroz svet bez kompasa vrednosti, potpuno ste apolitična osoba ili ne primenjujete nikakve etičke standarde na svoje potrošačko ponašanje, možete se bezbrižno zabaviti sa Teslom. Svi ostali vozači možda će morati da se uteše mudrošću Vudija Alena da je komedija rezultat tragedije plus vremena. Posle 30 godina, postojaće klasična registarska tablica automobila, Elon Musk će tada imati 83 godine, Donald Tramp 108 godina. Možda će u budućnosti biti zabavno voziti Teslu. Danas nije. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts