Vjekoslav Posted August 25, 2019 Author Share Posted August 25, 2019 3 minutes ago, Honey Badger said: Vjeko, da li se ova konstrukcija okrece na vjetru? e ovo znam! ne okreće se (probao sam) Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted August 25, 2019 Share Posted August 25, 2019 10 minutes ago, Vjekoslav said: e ovo znam! ne okreće se (probao sam) I ne treba, jer je u pitanju nekakav putokaz. Na vrhu stuba, u krilcima su ispisana slova za strane svijeta, na slici se vidi E, koje oznacava istok. Sto znaci da svaka tabla pokazuje pravac ka...ptice, ribe i bicikla? Opet ne pravi puno smisla. Evo i jedna malo bolja slika tog stuba: Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted August 25, 2019 Share Posted August 25, 2019 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vjekoslav Posted August 25, 2019 Author Share Posted August 25, 2019 12 minutes ago, Honey Badger said: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoran59 Posted August 25, 2019 Share Posted August 25, 2019 Da li me pamcenje vara, ili je ovo scena iz prvog "The Planet of the Apes", krajem '60-ih? I onaj sto kleci bi valjda bio Charlton Heston? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoran59 Posted August 25, 2019 Share Posted August 25, 2019 I sad, ako ne grijesim, onda bi taj putokaz trebalo postaviti umjesto crnog monolita u "2001: a Space Odissey" iz istog vremena... Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted August 25, 2019 Share Posted August 25, 2019 18 minutes ago, zoran59 said: I sad, ako ne grijesim, onda bi taj putokaz trebalo postaviti umjesto crnog monolita u "2001: a Space Odissey" iz istog vremena... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted August 25, 2019 Share Posted August 25, 2019 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vjekoslav Posted August 25, 2019 Author Share Posted August 25, 2019 26.02.2019. https://forum.b92.net/topic/12258-regionalna-kavica-za-ljude-dobre-volje/page-1225#entry6197602 ... 19.08.2019. ako njima nije tesko krpati jedra na Fidziju, nije ni meni tesko skrpati mp3 na youtube, el tako tako je. dakle stize Marina u pomoc. nista bez zenske ruke na brodu. ... btw. Sasin izbor 10 filmova o jedrenju https://blog.vecernji.hr/hir3/top-10-jedrilicarskih-filmova-11220 ... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted August 26, 2019 Share Posted August 26, 2019 Saznao sam! Juce sam poslao email tamo u Aljmaski rit, obz-zastita-prirode.hr, nakon pleasentries, pitao sam konkretno za ovu tablu... ...i maloprije stize odgovor: Poštovani, Prije svega zahvaljujem na pohvali za Riječnu školu koja se nalazi na području Aljmaškog rita. Oznake na putokazu označuju gdje je smještena koja Riječna škola partnera na projektu i koliko kilometara i vremena treba da se dođe od naše riječne škole do druge škole. Konkretno što ste pitali podatak se odnosi do riječne škole KARAPANDŽA ( Srbija): VRSTA KM TRAJANJE PUTOVANJA Ptica 37 45min Riba 56 1h52min Bicikl 72 4h48min LP Svi vi koje je ova informacija interesovala, mi dodjete po pivo jednog dana. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted August 26, 2019 Share Posted August 26, 2019 (edited) 11 minutes ago, Honey Badger said: Saznao sam! Juce sam poslao email tamo u Aljmaski rit, obz-zastita-prirode.hr, nakon pleasentries, pitao sam konkretno za ovu tablu... ... ...i maloprije stize odgovor: Poštovani, Prije svega zahvaljujem na pohvali za Riječnu školu koja se nalazi na području Aljmaškog rita. Oznake na putokazu označuju gdje je smještena koja Riječna škola partnera na projektu i koliko kilometara i vremena treba da se dođe od naše riječne škole do druge škole. Konkretno što ste pitali podatak se odnosi do riječne škole KARAPANDŽA ( Srbija): VRSTA KM TRAJANJE PUTOVANJA Ptica 37 45min Riba 56 1h52min Bicikl 72 4h48min LP Svi vi koje je ova informacija interesovala, mi dodjete po pivo jednog dana. On 8/25/2019 at 2:24 PM, DJ_Vasa said: Možda je staza zahtevna pa je potrebno skoro pet sati da se pređe biciklom, tj. da je prosečna brzina vožnje mala. Možda je potrebno prolaziti kroz šumu, močvarni predeo lili nešto slično pa zato treba toliko vremena. Što se tiče ostalih podataka, deluje kao da su u pitanju prosečne brzine potrebne ptici ili ribi da pređu to rastojanje. Hmm, izgleda da sam pogodio ranije. Što se tiče piva (kafa, sok, šta ko voli, sve po redu) - imaš ga u BG i bez ovoga, što važi i za Vjekoslava, a kad navratim u London, predlažem revanš Edited August 26, 2019 by DJ_Vasa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted August 26, 2019 Share Posted August 26, 2019 12 minutes ago, DJ_Vasa said: Hmm, izgleda da sam pogodio ranije. To je i meni prvo palo na pamet ali posto nisam znao da je tabla u stvari putokaz, nisam znao zasto je bas ta distanca upisana pa je stvaralo zabunu. Sad znamo da je sljedeca Rijecna skola (Karapandza u Srbiji) na 37km vazdusne linije, 56km rijekom ili 72km cestom. 16 minutes ago, DJ_Vasa said: Što se tiče piva (kafa, sok, šta ko voli, sve po redu) - imaš ga u BG i bez ovoga, što važi i za Vjekoslava, a kad navratim u London, predlažem revanš Obavezno se javi ako te put nanese, a i ja cu ako budem dolazio u BG. p.s. ako ovo nije u duhu ovog topika, onda ne znam sta bi to moglo biti. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted August 26, 2019 Share Posted August 26, 2019 (edited) Moze li navratiti i koji "bradati" kuvar-bastovan? Kod men` navrati kad `oces . Edited August 26, 2019 by Kronostime Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vjekoslav Posted August 28, 2019 Author Share Posted August 28, 2019 (edited) vi se vec napili, a ja jos uvijek po netu trazim spomenutu rijecnu skolu. http://www.interreg-danube.eu/news-and-events/project-news/4510 RIVER’SCOOL KARAPANDŽA Location: N 45.895000, E 18.871111 (Karapandža, Bezdan, Serbia) Found at the entrance to the Gornje Podunavlje Biosphere Reserve, the RIVER’SCOOL Karapandža is a gateway to exciting and innovative learning and nature experiences. If you want to discover the magnificent world of riparian forests, learn more about nature conservation and understand what does an integrated river dynamic corridor means, you must visit this RIVER’SCOOL. Through games and other activities, we promise you’ll enjoy your time here! https://goo.gl/maps/sddbskbyZaZasun5A dakle na tim koordinatama postoji Eko-centar "Vojvodinašuma", medjutim nigdje spomena o rijecnoj skoli. nadalje, taj eko-centar je od rijecne skole u Sarvasu udaljen 40, a ne 37 km zracne linije. ... najblize 37. kilometru (na 36.5) nalazi se Ekoloska ucionica Baracka https://goo.gl/maps/ub1W52soudtdrHRz5 ali ona nije u Karapandzi, vec juzno, u Baracki, fakticki na cesti Batina-Bezdan. medjutim, ni tamo nema rijecne skole. ... inace, u Baracku (vojvodjansku, obzirom da ima jedna i u Madjarskoj; Nagybaracska) se vole zaletit osjecki izvidjaci na fish paprikas Ivana Kovacha Kice, Somborca koji zivi na Bajskom kanalu (poznatom po cistoj vodi). kazu da je odlican. burek od bucova ... Edited August 28, 2019 by Vjekoslav Link to comment Share on other sites More sharing options...
vilhelmina Posted September 1, 2019 Share Posted September 1, 2019 Kupine rodile kao lude ove godine u Ohridu. Taman da se prekrati put do plaze, a bilo bi i za pekmez, da mi se zeza s tim 😀: 7 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoyogi Posted September 1, 2019 Share Posted September 1, 2019 (edited) Neverovatno, viđao sam dobar rod divljih kupina ali ovo je ekstraordinarno. Da su samo mogle toliko da rode firmi "Blackberry". 😃 Edited September 1, 2019 by Yoyogi spelling Blackberry umesto Blacberry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vjekoslav Posted September 1, 2019 Author Share Posted September 1, 2019 stvarno super bogat grm kupina. obicno se sav izgrebem dok ih nakupim negdje uz put, i to na potezu od 50ak metara minimum. ovdje bi se zadrzao bar pola sata, pa polako. ruke ne bih ni koristio, zasto da ih packam ako ne moram. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pletilja Posted September 1, 2019 Share Posted September 1, 2019 (edited) Digitalni zidni casovnik marke Karrlson radi samo horizontalno, nece i vertikalno....... Zaboravila sam kada sam ga kupila, najmanje je 15 godina na zidu kuhinje , tu i tamo mu promenim bateriju i mirna Backa. Pre 5 dana, zaglavila se sekundara, hoce ona ali je nesto koci kad je sat na zidu. Kad odlozim sat da bih se popela na stolicu da ga vratim na zid, ona lepo klizi, ja okacim, ona pocne da stuca....od penjanja i silazenja dobila sam upalu misica. I tako, sat je na stolu, bacam pogled da vidim koliko je sati i vidim, tacno radi ali samo - lezeci! Ubicu se..... Edited September 1, 2019 by Pletilja 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoran59 Posted September 1, 2019 Share Posted September 1, 2019 2 hours ago, Pletilja said: .............................. .... radi ali samo - lezeci! Zamisli, sat - a Crnogorac... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted September 3, 2019 Share Posted September 3, 2019 (edited) Nedavno smo na ovoj temi dotakli 50 godina od slijetanja na mjesec i sasvim slucajno danas posjetim izlozbu postavljenu u National Maritime Museum, Greenwich. Uzeo sam nekoliko slika, pa da podijelim... Edited September 3, 2019 by Honey Badger 5 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vjekoslav Posted September 4, 2019 Author Share Posted September 4, 2019 di nam je Chilli? ovo ce mu se svidjeti. (06.20) sunce izlazi, (19.20) sunce zalazi a ja i dalje na putu ... plan je bio prvi dan pronaci put kroz sume, vinograde, surduke i livade Banske planine, a zatim eventualno i proci najvisim grebenom od zapada ka istoku. zatim postaviti sator i prespavati negdje iznad Zmajevca. i onda sutradan biciklisticka tura, spust desnom obalom Dunava od Zmajevca do Kopaceva, i dalje cestom do Osijeka. ... medjutim u selo Zmajevac sam stigao vec u podne, tako da sam odlucio kompletnu rutu zavrsiti za jedan dan. taj drugi dio rute je bio, hmmm, manje ugodan od prvog. negdje oko 14h probusila se prednja guma, oko 15h me je stigao olujni oblak s grmljavinom koji me pratio fakticki do navecer, oko 16.30 mi je pukla druga, dakle zadnja guma, a oko 18h je imbus nosaca gepeka iskliznuo iz lezista, pa je vilica nosaca upala u zupcanike zadnjeg tocka. ono sto je medjutim bilo zanimljivo je da je pocela rika jelena, a s njom i sezona lova, pa je taj kompletan prostor Podunavlja bio krcat lovcima. tako da su zivotinje bjezale od lovaca preko nasipa kojim sam vozio. sreo sam vepra, bambija i njegovu mamu, jelena, i dva labuda, od kojih jedan nikako nije zelio sici s nasipa i pustiti me da prodjem. fakat htio se tuci, pa sam ga morao u sirokom luku zaobici. ... ... ... ... e da, sreo sam i jednog mladog, nabrijanog pastuha. dadoh mu ime Ferrari. Spoiler svi su to popodne bili nabrijani. i lovci, i zivotinje, i ja. i gromovi. ... no da se vratim prvom dijelu dana, i Banskoj planini. samo kad malkic uhvatim vremena, ide nastavak. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pletilja Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 Zabranili mi bicikl, ljubi ga majka doktor i njegov kolega internista...kao, vrtoglavice, osteoporoza.....5 secundi da nadjem gde mi je desno a gde levo......i tako, uzivam u ovim putopisima i cekam nastavak......🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pletilja Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 (edited) Imgur sam savladala ali nisam prebacivanje slika sa telefona kojim snimam na lap top......trudim se da pohvatam konce a kao proba evo mog ovogodishnjeg ivanjskog vencica.... Edited September 4, 2019 by Pletilja 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pletilja Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 (edited) Uspela sam! Jos da se ispetljam sa prebacivanjem na lap top pa na Imgur i divota...koliko petljanja samo da bih kacila Izine slike?! Edited September 4, 2019 by Pletilja Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 9 minutes ago, Pletilja said: Imgur sam savladala ali nisam prebacivanje slika sa telefona kojim snimam na lap top......trudim se da pohvatam konce a kao proba evo mog ovogodishnjeg ivanjskog vencica.... Instalirajte Imgur app na telefon i onda mozete da uploadujete slike direktno na imgur. Kada ih uploadujete na imgur preko telefona, pojavice se i na laptopu nakon refresh. Nije uopste komplikovano. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts