JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Just now, DameTime said: Mislim da je ovo vrlo opasna relativizacija te kulture, ispada da tinejdžeri postaju inceli jer ih devojčice nazivaju incelima Ne u potpunosti. Devojčice ih načine isfrustriranim u najranjivijem periodu odrastanja a onda ih Tejtovi iskoriste. Mnogo manje su same devojčice krive jer su kao i svako dete podložne trendovima i jako površne u karakterizaciji drugih osoba, ali postoji de facto i taj deo. Ta diskriminacija vodi u osećaj nemoći, nemoć u bes i frustraciju, a onda te sačekaju svi ti tejtovi koji te prime raširenih ruku kao neka sekta. Zapravo oni i jesu sekta. To ti je geneza problema. 2 minutes ago, DameTime said: Ovo je na tragu tvrdnje da je "ekstremni" feminizam doveo do porasta popularnosti manosphere. Ne mogu da tvrdim da je doveo do nastajanja, ali svakako održava popularnost iste.
Mina D. Harker Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Šta ćemo sa "Karen"? Ne postoji efikasna muška varijanta, a žene određenog profila se redovno posramljuju ovom etiketom koja ukazuje na lične i karakterne manjkavosti. Inicijalno se koristila za sredovječne žene iz predgrađa sa rasističkim tendencijama a sada pokriva čitav spektar "smornih" osobina i ponašanja. Ili "wine mom". Niko ne postavlja pitanje vrijeđa li to mete uvreda ili ne.
Smrtokapa Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 4 minutes ago, fancy said: Eventualno da se otvori nova tema, recimo Maskulinizam & neoklasicizam: Muškarci će oploditi revoluciju Imamo mi već muške teme, jedino ako je cilj da nadmašimo KKCZ po broju topika koji nam je posvećen.
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 8 minutes ago, fancy said: MIslim da nije problem ignorisanje problema samo smo na topiku gde je legitimna qrcobolja za taj problem jer se bavi drugim problemom. Eventualno da se otvori nova tema, recimo Maskulinizam & neoklasicizam: Muškarci će oploditi revoluciju Vickast komentar ali si ubo poentu. Problemčić je "samo" taj što ako se ne bavimo i jednim i drugim problemom, nećemo postići baš ništa. To su vezani problemi, kao što je i zajednica muškaraca i žena (ljudi jelte) neophodna i prirodna, tako su i problemi međusobnih odnosa jedna te ista tema. 2 minutes ago, Mina D. Harker said: Ne postoji efikasna muška varijanta, Kevin Quote Male context The term is generally used to refer to women, but The Atlantic noted that "a man can easily be called a Karen", with staff writer David A. Graham calling then-president Donald Trump the "Karen in chief".[4][29] It's considered negative because it reflects a disregard for others' perspectives, a tendency to escalate minor issues, and an entitlement to special treatment, all of which can lead to conflict and harm in social interactions.[1] Similarly, in November 2020, a tweet calling Elon Musk "Space Karen" over comments he made regarding the effectiveness of COVID-19 testing became viral.[30][31] Numerous names for a male equivalent of Karen have been floated, with little agreement on a single name.[32][33] Ken[1][33][34][35][36] and Kevin[37][38] are commonly used names. The Jim Crow-era male equivalent to Miss Ann was Mister Charlie.[39] Edited 1 hour ago by JPM
Mina D. Harker Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 8 minutes ago, fancy said: MIslim da nije problem ignorisanje problema samo smo na topiku gde je legitimna qrcobolja za taj problem jer se bavi drugim problemom. Yes. Kevin nema ni izdaleka isti impakt @JPM
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Nema jer je Karen odomaćeno, ali vidiš da se jednako koristi i za muškarce. Karen je nastalo nakon onih ničim izazvanih SJW babetina koje napadaju likove koji šetaju pse ili slično.
Smrtokapa Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 5 minutes ago, Mina D. Harker said: Šta ćemo sa "Karen"? Ne postoji efikasna muška varijanta Dobra poenta, možda bi se moglo reći da za našu domaću varijantu (Slavica) imamo neku vrstu pandana u vidu ovog lika: Spoiler ali nisam siguran da li su mu nadenuli ime. 1
fancy Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 6 minutes ago, DameTime said: tema poteškoća sa kojima se dečaci i muškarci suočavaju u patrijarhatu (veoma bitna tema btw) ovde nekako pokreće kao odgovor na feminističke teme. Ne čini mi se da je baš odgovor ili namera nego se prirodno dođe u diskusiji, kao i na mnogim drugim temama. 4 minutes ago, Smrtokapa said: Imamo mi već muške teme, jedino ako je cilj da nadmašimo KKCZ po broju topika koji nam je posvećen. Da, sad se setih BattleTime-a. Stvarno se uhvatila prašina na tu temu Ne znam samo da li je to baš ekvivalent "Incel Subredditu" i da li baš svi muškarci odavde treba da završe tamo kao što je neko sugerisao. Ali ne bih ja delio diskutante tako lako, podele nikad nisu bile dobre. Tako se i Jugoslavija razdvojila, pa šta je posle bilo znamo... 1 minute ago, JPM said: SJW Šta je SJW?! 7 minutes ago, JPM said: Vickast komentar ali si ubo poentu. That's me in a nutshell.
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 minutes ago, fancy said: Šta je SJW?! Social Justice warrior. Pežorativni termin za ljude koji preteruju u isterivanju neke pravde koja u osnovnom kontekstu nije loše kao ideja, ali su ovi militantni po tom pitanju. 1
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 4 minutes ago, fancy said: Da, sad se setih BattleTime-a. Stvarno se uhvatila prašina na tu temu Ne znam samo da li je to baš ekvivalent "Incel Subredditu" i da li baš svi muškarci odavde treba da završe tamo kao što je neko sugerisao. Ta tema je super, pogotovo jer sam ja kumovala njenom otvaranju poenta je da je se niko ne seti, a ima (i) tamo o čemu da se razgovara. Edit: Btw, ružno je da insinuiraš kako bilo ko misli da bi taj topik bio ekvivalent Incel Subreddit-u. Edited 1 hour ago by DameTime 1
fancy Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 8 minutes ago, JPM said: To su vezani problemi, kao što je i zajednica muškaraca i žena (ljudi jelte) neophodna i prirodna, tako su i problemi međusobnih odnosa jedna te ista tema. OK, to je to, osim toga što ima prirodnih i međumuških i međuženskih zajednica.
Mina D. Harker Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago @Smrtokapa Slavica je antivakserka, primitivna, neobrazovana i glupa, Srba je nacionalni prosjek 😁
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Just now, DameTime said: Btw, ružno je da insinuiraš kako bilo ko misli da bi taj topik bio ekvivalent Incel Subreddit-u. Pa bio bi suštinski isto ako bismo odavde proterali sve muške a odande sve ženske i onda međusobno jedni drugima titrali kako smo mnogo pametni i tako dalje. Mene u suštini ne interesuje muška kuknjava, više me interesuje da vidim i čitam vaša razmišljanja i probleme. Meni je to poenta.
fancy Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 5 minutes ago, DameTime said: Edit: Btw, ružno je da insinuiraš kako bilo ko misli da bi taj topik bio ekvivalent Incel Subreddit-u. Ma to je zbog komentara koji je bio sve samo ne OK: 1 hour ago, Malkolm Brogdon said: ... Korak po korak zavrsicete svi zajedno na nekom incel subredditu. Pa jbt... Edited 1 hour ago by fancy
Malkolm Brogdon Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ni u jednom trenutku nisam insinuirao da je ova diskusija ovde ili na bilo kom topiku incelska, samo da je ceo mindset slippery slope i da lako moze da se zahvati tako sto se krene od dosta blazih stvari. Naravno, malo i karikiram ovde, ali jeste malo zabrinjavajuce i sto za neke incelske talking pointe moze da se naidje na razumevanje tu i tamo.
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 8 minutes ago, JPM said: Mene u suštini ne interesuje muška kuknjava, više me interesuje da vidim i čitam vaša razmišljanja i probleme. Meni je to poenta. Brate, mi na ovom topiku čitamo mušku kuknjavu svaki drugi dan. 😁 Spoiler Namestio si se na zicer, jbg 😄 1 1
fancy Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Da dodam (kao da je "na ovoj temi" baš bilo potrebno, al ajde) U mom svetu a sledstveno i rečniku ne postoje niti Incel ni CIS reči, sa njima se slučajno od pre par godina srećem na Internetu (i to mi je signal da preskočim čitanje ili komentar)... skapirao sam da su to etikete, dal dobrovoljne ili nedobrovoljne, svejedno, nekog sveta u kome ne želim da učestvujem. Vidim da su popularne, ali ne hvala, svet ništa od toga ne dobija samo nove idiotske podele. 1
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 minute ago, Malkolm Brogdon said: incelske talking pointe moze da se naidje na razumevanje tu i tamo. Ne pričamo o razumevanju tih suludih stavova. Pričamo o razumevanju geneze takvih grupacija. Da bi rešio problem moraš da razumeš šta je dovelo do istog. 1 minute ago, DameTime said: Brate, mi na ovom topiku čitamo mušku kuknjavu svaki drugi dan. 😁 Čitamo mešavinu kuknjave, stavova i pojašnjenja, što mi je korisno. Ja lično nemam nikakve koristi od nekog ko će da mi isklima glavom. To sam odavno preraso.
Malkolm Brogdon Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 minutes ago, fancy said: Da dodam (kao da je "na ovoj temi" baš bilo potrebno, al ajde) U mom svetu a sledstveno i rečniku ne postoje niti Incel ni CIS reči, sa njima se slučajno od pre par godina srećem na Internetu (i to mi je signal da preskočim čitanje ili komentar)... skapirao sam da su to etikete, dal dobrovoljne ili nedobrovoljne, svejedno, nekog sveta u kome ne želim da učestvujem. Vidim da su popularne, ali ne hvala, svet ništa od toga ne dobija samo nove idiotske podele. Zar ne mozemo ovaj identican post da napisemo i za woke i ekstremni feminizam?
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 5 minutes ago, JPM said: Čitamo mešavinu kuknjave, stavova i pojašnjenja, što mi je korisno. Vidiš, mislim da nije slučajnost što se muškarci "raskukaju" o onome što ih muči baš na ovakvim temama. Feminizam i vama pruža siguran prostor da razgovarate o pritiscima koje vam nameće patrijarhat. Kada bi pokušao da uradiš isto u okviru neke incel zajednice ili foruma posvećenog manospheri, na rečenicu da te interezuje geneza problema i zašto se osećaš na određeni način, dobio bi upravo gorepomenutu etiketu mekušca.
Mina D. Harker Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 30 minutes ago, JPM said: Devojčice ih načine isfrustriranim u najranjivijem periodu odrastanja Spoiler Sad su djevojčice krive za ponašanje i osjećanja dječaka, stvarno no accountability.
Malkolm Brogdon Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 38 minutes ago, JPM said: Ne u potpunosti. Devojčice ih načine isfrustriranim u najranjivijem periodu odrastanja a onda ih Tejtovi iskoriste. Mnogo manje su same devojčice krive jer su kao i svako dete podložne trendovima i jako površne u karakterizaciji drugih osoba, ali postoji de facto i taj deo. Ta diskriminacija vodi u osećaj nemoći, nemoć u bes i frustraciju, a onda te sačekaju svi ti tejtovi koji te prime raširenih ruku kao neka sekta. Zapravo oni i jesu sekta. To ti je geneza problema. Ne mogu da tvrdim da je doveo do nastajanja, ali svakako održava popularnost iste. Na koji nacih ih tacno devojcice nacine isfrustiranim?
Recommended Posts