Malkolm Brogdon Posted April 1 Posted April 1 Napokon sam sinoc odgledao Manosferu, i iako sam upoznat sa likom i delom vecine karaktera, i dalje je to impresivan nivo toksicnosti kad se sve sakupi na jedno mesto. Izuzetno mi je zao klinaca po internetu i njihovih roditelja jer se vrlo lako upada u ovakvu rupu i roditelji moraju da budu proaktivni kako bi to moglo da se izbegne. S druge strane, peak red pill pokreta je srecom bio pre nekih 4-5 god, i svi ovi likovi danas imaju solidno manji following i hype u odnosu na tad, ali je sad upala nova paradigma looksmaxxersa, koji mozda nisu overall toliko toksicni ali promovisu druge umobolne stvari. 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Wednesday at 02:53 AM Posted Wednesday at 02:53 AM On 3/27/2026 at 10:26 AM, Darko said: Anyway, malo skretanje sa teme. @DameTime @Mina D. Harker @Malkolm Brogdon i @Smrtokapa - nije mi jasan ovaj anomizitet prema kapitalizmu od strane mnogih feminista. Po vama, zbog čega je to tako? Jer da nije kapitalizma - ne bi bilo ni feminizma, bar ne ovako rasprostranjenog. Kapitalizam (kroz inovacije i slobodnog tržišta) doveo je do masovne dostupnosti: - mašina za veš - mašina za sudove - usisivača - frižidera - mikrotalasnih pećnica - gotove hrane i supermarketa Bukvalno svi ti izumi su izašli iz kapitalističkih društva i privatnog sektora, ne po naredbi nekog birokrate ili "petogodišnjeg plana". Pre ovih tehnologija, pranje veša je trajalo satima ili danima, kuvanje je bilo dugotrajan proces, a čišćenje kuće je bilo fizički iscrpljujuće i dugo. Sa tom tehnologijom, drastično se smanjuje vreme potrebno za kućne poslove, fizički napor, povećava se fleksibilnost. To je omogućilo ženama da uđu na tržište rada, nastave obrazovanje, i da imaju više izbora u životu. Darko, ja mislim da si ti veoma krut u tvojim stavovima. Donosim zakljucak da sam videla da pises na par drustvenih tema (tj gedam vec dosta dugo vremena), obicno se radi o polu, da ti povezujes usko to sa komunizam/kapitalizam (naravno za sve ti je objasnjenje bez ikakve podloge 'equality of outcome') i da si napravio neku ostru podelu na dobro i lose, totalno izuzimajuci nijanse pa cak i boje izmedju. Nisu ni svi kapitalizmi isti. Niti su sve feministkinje iste, ali nekako se uvek odabere od strane onih koji se konfrontiraju ona osoba koja je najestremnija i od nje se pravi neki mejnstrim za sirok pojam i sirok skup ponasanja i razmisljanja. Konstantno provlacis taj strawmen argument o izjednacenom ishodu, optuzujuci sve sto ti se ne dopada da se za to bore i da su naravno... sta drugo nego komunisti 🙄 I toliko se drzite (ne samo ti) te neke sad vec ubudjale price o kapitalizmu koji se zavrsio pre par decenija. 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Wednesday at 03:13 AM Posted Wednesday at 03:13 AM On 3/24/2026 at 8:53 AM, JPM said: Ja sam sinoc odgledao dokumentarac na Netflixu https://www.netflix.com/rs/title/81920687 Ja sam u najmanju ruku zabrinut za inteligenciju muškaraca. Ako su ovo nekome idoli... Lele, sta mi bi da kliknem na link 🙄 U opisu stoji (parafraziram): dokumentarac koji se bavi kontraveznom kulturom alfa muskaraca I krece film, prva recenica Andrew Tate: muskarac koji nije opasan nikada se nece smatrati uspesnim. Tako to zamislja onaj koji moze da razvije misice ali ne i sivu masu. Odelo moze kupiti ali ne i stil. Ja tu njihovu verziju alfa muskarca i kako oni zamisljaju svet vidim ovako: 1
Darko Posted Wednesday at 05:44 AM Posted Wednesday at 05:44 AM 2 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Darko, ja mislim da si ti veoma krut u tvojim stavovima. Donosim zakljucak da sam videla da pises na par drustvenih tema (tj gedam vec dosta dugo vremena), obicno se radi o polu, da ti povezujes usko to sa komunizam/kapitalizam (naravno za sve ti je objasnjenje bez ikakve podloge 'equality of outcome') i da si napravio neku ostru podelu na dobro i lose, totalno izuzimajuci nijanse pa cak i boje izmedju. Nisu ni svi kapitalizmi isti. Niti su sve feministkinje iste, ali nekako se uvek odabere od strane onih koji se konfrontiraju ona osoba koja je najestremnija i od nje se pravi neki mejnstrim za sirok pojam i sirok skup ponasanja i razmisljanja. Konstantno provlacis taj strawmen argument o izjednacenom ishodu, optuzujuci sve sto ti se ne dopada da se za to bore i da su naravno... sta drugo nego komunisti 🙄 I toliko se drzite (ne samo ti) te neke sad vec ubudjale price o kapitalizmu koji se zavrsio pre par decenija. Prvo, pogrešan zaključak si izvela. Što se tiče ovog foruma, vidi se animozitet prema kapitalizmu od strane feminista pa zato i pitah. Naravno da postoje feministi koji imaju pozitivno mišljenje o kapitalizmu. Drugo, equality of outcome je već izlizana tema i ne bih da se vraćam na nju. Ako nisi uočila šta je problematično sa tim konceptom posle svih mojih pisanja, ne verujem da će išta drugo što ja kažem pomoći da kristališem problem. Treće, nisam nigde rekao da su sve feministkinje iste, niti tako mislim. Zato sam i spojio equality of outcome sa radikalnijim feminizmom. Podržavam feminizam koji se bori da najbolja osoba dobije posao/stipendije/itd, nevažno kojeg je pola/seksualne orijentacije/boje kože itd. Zadnje, strawman argumenti su meni lično odvratni i izbegavam ih. Strawman argumenat si bukvalno ti sada iskoristila, pokušavajući da me prikažeš kao nekog ko zove komunistom svakoga koji pozitivno gleda na equality of outcome. Pokaži mi gde sam to uradio. Ali ajde, razumem zabunu ovde. Htedoh da objasnim kako se marksistički način razmišljanja suptilno uvlači preko equality of outcome, dok njihovi proponenti ne shvataju dubinu problema i gde to vodi na duže staze.
JPM Posted Wednesday at 06:51 AM Posted Wednesday at 06:51 AM 3 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Ja tu njihovu verziju alfa muskarca i kako oni zamisljaju svet vidim ovako: Da, i problem je što takav način razmišljanja podržava solidan procenat sami žena, koje nemaju problem sa time da budu predstavljene kao obične radodaljke bez mozga. Onda ovi prodaju tu priču mladim muškim mozgovima i na taj način profitiraju.
Mina D. Harker Posted Wednesday at 10:06 AM Posted Wednesday at 10:06 AM 3 hours ago, JPM said: Da, i problem je što takav način razmišljanja podržava solidan procenat sami žena, koje nemaju problem sa time da budu predstavljene kao obične radodaljke bez mozga. Ovdje definitivno nisu problem žene, a "podržavaju" ih samo one koje su ovi makroi i "influenseri" platili da budu uz njih. One klinke iz dokumentarca su redom onlyfans modeli. Neki su uspjeli da navataju poneku ženu da im rađa djecu, zaista ne znam koliko je to solidan %, ne bih se kladila da jeste. Kako god bilo, budala će uvijek biti, većina mladih, savremenih žena gleda na ove likove sa gađenjem ili negativnom emocijom.
JPM Posted Wednesday at 10:17 AM Posted Wednesday at 10:17 AM Ne radi se o procentu. Napisao sam da su problem te koje pristaju da budu kupljene radi narativa. I naravno da jesu problem, pomažu ovim prevarantima u kreiranju lažne slike u cilju obmane naivnih. To kako većina žena gleda na ove likove mogu i da prihvatim, ali ja sam konkretno u ovom upisu spomenuo ove only fans curice, kako si ih i sama nazvala. Nećemo da pričamo o moralu ako je deo priče licemerje. Nekima je lakše da skinu gaće i uzmu šaku dolara, ove su upravo takve.
Mina D. Harker Posted Wednesday at 10:51 AM Posted Wednesday at 10:51 AM Nećemo o procentima jer ih nemamo, opet se vraćam na principijelni stav da žene nisu problem kod manosfere, jer nećemo žene da krivimo za muški ekstremizam i loše ponašanje. Niti njihovim prisustvom da objašnjavamo uspjeh pojedinih griftera. Za to su odgovorne jednako koliko i "loto djevojke" za popularnost igara na sreću.
fancy Posted Wednesday at 10:57 AM Posted Wednesday at 10:57 AM 32 minutes ago, JPM said: Nekima je lakše da skinu gaće i uzmu šaku dolara Nije to ništa novo. Zapravo je najstariji oblik preduzetništva, star koliko i hodanje na 2 noge. 1
JPM Posted Wednesday at 10:58 AM Posted Wednesday at 10:58 AM Ja i ne tvrdim da su problem žene kao populacija. Napisao sam da postoji deo žena koje učestvuju u tom vidu prevare i deo su problema. 1 minute ago, fancy said: Nije to ništa novo. Zapravo je najstariji oblik preduzetništva, star koliko i hodanje na 2 noge. Ovo i jeste preduzetništvo, u pravom smislu reči. Prodaja tela i prodaja narativa zarad profita. Čovek bi pomislio da tu samo postoji problem moralne norme. Ali zašto odmah skačemo na loptu da je ovim osobama uopšte bitan moral?
Mina D. Harker Posted Wednesday at 11:03 AM Posted Wednesday at 11:03 AM 4 minutes ago, JPM said: Napisao sam da postoji deo žena koje učestvuju u tom vidu prevare i deo su problema. Nope, this is on men. Možemo da pričamo o prostituciji kao problemu, ali to je posebna priča.
JPM Posted Wednesday at 11:05 AM Posted Wednesday at 11:05 AM Just now, Mina D. Harker said: Nope, this is on men. Možemo da pričamo o prostituciji kao problemu, ali to je posebna priča. Ti misliš da su te žene koje okružuju ove likove, zapravo ucenjene i da to rade protiv svoje volje?
Mina D. Harker Posted Wednesday at 11:10 AM Posted Wednesday at 11:10 AM Pa, s obzirom da su Tejtovi osuđeni za trefiking, sasvim moguće da su neke bile prinuđene na prostituciju. Ja zapravo želim da potpuno izbacim žene iz jednačine manosfere. Ne znam na koliko načina to da napišem, a da bude jasno. 3
JPM Posted Wednesday at 11:13 AM Posted Wednesday at 11:13 AM Potpuno mi je jasno šta želiš da uradiš ali nemaš argumentaciju za to. Prosto si odlučila da tako napišeš. TO je ok, samo se ja ne slažem sa time. Meni uopšte nije nezamislivo da postoji legitiman poslovni interes Tejta sa određenim brojem pripadnica ženskog pola koje ne mare za širi kontekst i viši interes deseksualizacije žena. Štaviše, nemaju uopšte problem sa istim.
Mina D. Harker Posted Wednesday at 11:27 AM Posted Wednesday at 11:27 AM Pa dobro, nemaš ni ti argumente nego si odlučio da kriviš pojedine žene za kolaboraciju, kao da to ima ikakvog uticaja na pokret mržnje prema ženama i odvajanja muških pratilaca od njihovih para. Nekako se uvijek nađe način da se žene drže odgovornima za muške postupke. Od samohranih majki do nekih klinki na onlyfansu. Ja se samo žestoko protivim tome. Da nema potražnje za prostitucijom, nje ne bi ni bilo. Najveću potražnju kreiraju muškarci, pa zaključujem da je najveći dio krivice za istu na njima.
Malkolm Brogdon Posted Wednesday at 11:31 AM Posted Wednesday at 11:31 AM Pa Myrona je ostavila devojka/zena nakon dokumentarca. Ocigledno je da takvi likovi targetuju izuzetno nesigurne zene, nema tu nikakvog sireg konteksta iz njihove perspektive. 2
JPM Posted Wednesday at 11:33 AM Posted Wednesday at 11:33 AM 1 minute ago, Mina D. Harker said: Pa dobro, nemaš ni ti argumente nego si odlučio da kriviš pojedine žene za kolaboraciju Tako je. Kao što ni svi muškarci nisu Tejtovi tako ni sve žene nisu moralne. 1 minute ago, Mina D. Harker said: Nekako se uvijek nađe način da se žene drže odgovornima za muške postupke. Da iskoristim tvoju terminologiju. Ne znam koliko puta treba da napišem a da ti bude jasno, ne radi se o ženama kao generalnoj populaciji, već o pojedinačnim slučajevima. 2 minutes ago, Mina D. Harker said: Ja se samo žestoko protivim tome. Ne sporim to tvoje pravo. Samo se ne slažem. 3 minutes ago, Mina D. Harker said: Da nema potražnje za prostitucijom, nje ne bi ni bilo. Tako je. Deo prostitucije je, ne sumnjam, posledica prisile. Deo svakako nije. 4 minutes ago, Mina D. Harker said: Najveću potražnju kreiraju muškarci, pa zaključujem da je najveći dio krivice za istu na njima. Ovo ti je čist primer gde je na snazi zakon ponude i potražnje. I cena usluge zavisi od toga. Dokle god ima potražnje, biće i ponude. S obzirom da je većina muške populacije heteroseksualnog opredeljenja, logično je da će njihove potrebe podmirivatri žene. 2 minutes ago, Malkolm Brogdon said: Ocigledno je da takvi likovi targetuju izuzetno nesigurne zene Targetiraju i nesigurne muškarce jednako. Ceo taj narativ lešinara targetira nesigurnu ili nezrelu populaciju.
Malkolm Brogdon Posted Wednesday at 11:48 AM Posted Wednesday at 11:48 AM 12 minutes ago, JPM said: Targetiraju i nesigurne muškarce jednako. Ceo taj narativ lešinara targetira nesigurnu ili nezrelu populaciju. Svakako nije odgovornost na tim nesigurnim muskarcima, uglavnom klincima, koji su targetovani. Kao sto nije odgovornost ni na tim zenama koje su na neki nacin isto mete, samo ne za grifting, nego da bi se formirala slika dominantnog muskarca. 1
JPM Posted Wednesday at 12:07 PM Posted Wednesday at 12:07 PM Nisam siguran u to. Kao što rekoh, to sve može biti neka vrsta glume, jednostavno prodaja nekog imaginarnog stila života. Možda su te osobe tu isključivo radi slikanja contenta. Otkud znam, danas je mnogo toga marketing.
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Wednesday at 12:32 PM Posted Wednesday at 12:32 PM 6 hours ago, Darko said: Prvo, pogrešan zaključak si izvela. Što se tiče ovog foruma, vidi se animozitet prema kapitalizmu od strane feminista pa zato i pitah. Naravno da postoje feministi koji imaju pozitivno mišljenje o kapitalizmu. Nije animozitet prema kapitalizmu, nego animozitet prema izrabljivanju. 6 hours ago, Darko said: Drugo, equality of outcome je već izlizana tema i ne bih da se vraćam na nju. Ako nisi uočila šta je problematično sa tim konceptom posle svih mojih pisanja, ne verujem da će išta drugo što ja kažem pomoći da kristališem problem. Jeste, izlizao si je na forumu bas ti, jer ti je konstantno trn u oku posto ti je to argument za bilo koju, tj. bilo koju socijalnu borbu za pravo. Equality of outcome jednostavno ne postoji, to je fraza. Niko nema isti izlazni rezultat, eventualno u matematici (a i to je diskutabilno) 6 hours ago, Darko said: Treće, nisam nigde rekao da su sve feministkinje iste, niti tako mislim. Zato sam i spojio equality of outcome sa radikalnijim feminizmom. Podržavam feminizam koji se bori da najbolja osoba dobije posao/stipendije/itd, nevažno kojeg je pola/seksualne orijentacije/boje kože itd. Ne postoji eoo, nema potrebe da to potezes konstantno, zato i jeste strawman argument. Mislim da si napravio neki pogresan zakljucak u eoo = komunizam, posto ni u komunizmu/socijalzmu ljudi nisu imali to. To je samo Maxova ideja i tice se resursa, vlasnistva i klase, a ne uspeha pojedinca. 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Wednesday at 12:45 PM Posted Wednesday at 12:45 PM 5 hours ago, JPM said: Da, i problem je što takav način razmišljanja podržava solidan procenat sami žena, koje nemaju problem sa time da budu predstavljene kao obične radodaljke bez mozga. Onda ovi prodaju tu priču mladim muškim mozgovima i na taj način profitiraju. To je transakcioni biznis. Oni dolaze do para i moci na svoj nacin posto drugi nemaju, isto tako i one to koriste. Caveman sistem opstanka na zalost i u 21 veku. Sve to imas i na drugim nivoima (orangeman i slovenka npr.) Veliku ulogu u tome igra sistem obrazovanja koji je u pogotovo u zapadnoj civilizaciji sve losiji iz godine u godinu. 1
Darko Posted Wednesday at 12:56 PM Posted Wednesday at 12:56 PM 22 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Ne postoji eoo, nema potrebe da to potezes konstantno A kvote su ... u stvari, never mind.
fancy Posted Wednesday at 12:57 PM Posted Wednesday at 12:57 PM 7 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Nije animozitet prema kapitalizmu, nego animozitet prema izrabljivanju. Neki celo detinjstvo, neki i mladost, a neki i štogođ posle mladosti su živeli u socijalizmu gde su učeni da je izrabljivanje tamo, u delu onog sveta koji gaji kapitalizam... Neki od tih nekih 1, nekih 2 i nekih 3 nikad nisu nosom mrdnuli iz blagodeti socijalizma, nije im, eto, pružao priliku neizrabljujući socijalizam da vide malo sveta. Ali oni koji jesu brzo su se uverili da se tamo "u izrabljivanju" u proseku živi nemerljivo bolje a i koja je ta priča, koju su učeni godinama provedenim u socijalizmu, zapravo bajka. Uravnilovka siromaštva koju su socijalizam / komunizam sprovodili svojim "neizrabljivanjem" je po meni zapravo najgori oblik izrabljivanja. Toliki ljudi u socijalizmu sa svih meridijana su bežali od tog socijalizma kad god bi dobili priliku (neki su i svojim životom - ili životima svojih porodica - platili pokušaje da pobegnu od neizrabljivanja), ima nečeg magičnog u tom izrabljivanju. Vuče te, prosto te vuče... 2
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Wednesday at 01:05 PM Posted Wednesday at 01:05 PM 1 minute ago, fancy said: Neki celo detinjstvo, neki i mladost, a neki i štogođ posle mladosti su živeli u socijalizmu gde su učeni da je izrabljivanje tamo, u delu onog sveta koji gaji kapitalizam... Neki od tih nekih 1, nekih 2 i nekih 3 nikad nisu nosom mrdnuli iz blagodeti socijalizma, nije im, eto, pružao priliku neizrabljujući socijalizam da vide malo sveta. Ali oni koji jesu brzo su se uverili da se tamo "u izrabljivanju" u proseku živi nemerljivo bolje a i koja je ta priča, koju su učeni godinama provedenim u socijalizmu, zapravo bajka. Uravnilovka siromaštva koju su socijalizam / komunizam sprovodili svojim "neizrabljivanjem" je po meni zapravo najgori oblik izrabljivanja. Toliki ljudi u socijalizmu sa svih meridijana su bežali od tog socijalizma kad god bi dobili priliku (neki su i svojim životom - ili životima svojih porodica - platili pokušaje da pobegnu od neizrabljivanja), ima nečeg magičnog u tom izrabljivanju. Vuče te, prosto te vuče... Ja sam mislila na zene koje zive u kapitalizmu tj. posebno u Americi koja je mnogo vece seksisticko drustvo od bilo koje druge kapitalisticke drzave. One su i najglasnije po pitanju feminizma... Ali jasno mi je da gledas sa druge strane plota i da je travnjak mnogo zeleniji tamo negde.. I ta prica, 'tamo negde se zivi mnogo bolje' je pitanje sta ko ocekuje od zivota... 10 minutes ago, Darko said: A kvote su ... u stvari, never mind. Nebrojene sa tvoje strane, ne pada mi na pamet da ih trazim. Bukvalno nisam videla od drugog forumasa koji je zagovarao i pocinjao da prica o tome a da to nisi ti... ostali su se samo nadovezivali...
DameTime Posted Wednesday at 01:13 PM Posted Wednesday at 01:13 PM (edited) Moja dva dinara na poslednju diskusiju: who da fuck cares about koji feminizam muškarci podržavaju? Od ostalih (da ne kažem bitnijih) vesti ❤️ Edited Wednesday at 01:13 PM by DameTime zamena reči 2 1
Recommended Posts