Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

16 minutes ago, leki bg said:

Realno sa ovim zdravstvenim biltenom nas i nasih protivnika:

 

30-70% vs Real

80-20% vs Monako (@ Lojd sigurno ne igra).

 

Ali tako ce i kladionice staviti vrv, tako da...i tamo se gubi i dobija. Bili smo autsajderi i u Valensiji.

 

Verovatno če u oba slučaja biti bliže to postavljeno u kladionicama. Protiv Reala cenim da čemo imati negde 2.60-2.80 (što iskreno i nije toliko daleko od ovoga što si ti naveo)

 

80% je kvota 1.25 tako da je to preterano. Cenim da čemo imati oko 1.65-1.7 protiv monaka. Možda malo niže u slučaju da lupimo Reala po labrnji

 

 

Link to comment
Share on other sites

Quote

Nedović za Nova.rs otkrio kome zavidi: Iscepamo se sat-dva, pa Duško ne treba da viče
 

Vratio se kao najveće pojačanje, "pretekli" su ga usred sezone Vildoza i Kampaco, ali mu se ostvarila želja da opet brani boje voljenog kluba.

Nemanja Nedović je sumirao godinu za nama i najavio najviše ambicije u 2023, a otkrio je i sve o radu sa Duškom Ivanovićem i razbio mit o spartanskim treninzima.

Povreda je konačno prošlost i reprezentativni bek može da uživa kod kuće, što dugo nije mogao.

„Mislim da Crvena zvezda nije mogla da ima bolju sezonu od prošle, osvojena je tripla kruna i nastavljena dominacija u regionu. Navijači mogu da budu zadovoljni. Od kako sam ja opet tu, isto mislim da ne može bolje. Moramo da budemo realni, početak sezone nije bio sjajan i to je očigledno. Desila se ta utakmica protiv Zadra, bez obzira na sve nije smela da se izgubi. To je na neki način bila prekretnica da kliknemo i sada je samo na nama da tako i nastavimo“, kaže Nedović u prazničnom intervjuu za Nova.rs.

 

Onda taj poraz i nije bio loš za vas, ako ste zbog njega „kliknuli“?

 

„Mislim da bi se problemi samo gurnuli pod tepih da smo pobedili tada, na neki način je bio dobar poraz. Ne želim da umanjim ni na koji način rad trenera Vlade Jovanovića, on je zaista dobar i mlad trener koji je dobio nezahvalan posao, nije lako za mladog trenera da iznese teret i pritisak koji nosi Crvena zvezda. Siguran sam da će naći način da se izbori sa svim tim i izdigne kao što se i Dušan Alimpijević izdigao“.

 

Da li se sećate kada se sve posložilo po dolasku novog trenera Duška Ivanovića?

 

„Doneo je autoritet koji je potreban u profesionalnom sportu, poštovanje koje zaslužuje zbog svih svojih uspeha i imena. Svima nama je na neki način ulio samopouzdanje i veru da možemo da pobeđujemo, odnosno taj pobednički mentalitet što je meni kao igraču najbitnije što je za kratko vreme uradio u Crvenoj zvezdi. Pričam u svoje ime, ali i u ime cele ekipe. Osećam se kao igrač koji ima pobednički mentalitet, nikada ne stajemo bez obzira na rezultat. Dok sudija ne svira kraj, mi ne odustajemo. To je ključ serije pobeda koju smo imali“.

 

Delujete kao da uvek možete da preokrenete rezultat?

 

„Tako se i osećamo, zaista. Ono što nas krasi je da uopšte ne obraćamo pažnju na rezultat, verujemo u to što radimo i da ako nastavimo da poštujemo plan utakmice da ćemo se vratiti, čak i želimo da dođemo do neizvesne završnice. Imamo samopouzdanje i kvalitet i verujemo da možemo da dobijemo sve“.

 

Je l’ mit ili istina da se kod Duška Ivanovića trenira više nego kod drugih trenera?

 

„Trenira se jako, tu nema šta, ali ništa van pameti. Kod Đoana Plaze sam trenirao, možda ne jače, ali duplo više, jer su treninzi bili duži. Manje utakmica je bilo, bilo je više prostora za treninge. Sada nema toliko vremena, ali smo kao ekipa svesni da ako dođemo u halu svaki dan i ‘iscepamo’ se sat i po, dva, da će to nama biti u korist, a ne nekom drugom. Zato i nema potrebe uopšte da se Duško dere na nas ili da diže ton. Zaista smo dobri i pametni momci pre svega, i za sada je saradnja zaista dobra“.

 

Da li vam je trojka za pobedu protiv Partizana obeležila sportsku 2022?

 

„Pa jeste, sigurno da je bio lep trenutak za mene. Bitna pobeda, mislim da je u tom trenutku bila sedma vezana, ali baš zbog tog paklenog ritma nije bilo vremena za slavlje, dva dana posle već smo imali sledeću utakmicu. Jako je bitno da se brzo zaboravlja i loše i dobro“.

 

Posle dosta vremena ste kod kuće za praznike?

 

„Mislim da svako najviše praznike voli da provodi kod kuće. Oduvek sam imao želju da opet igram za Zvezdu i to se desilo sada kada sam u najboljim košarkaškim godinama, uživam sa porodicom i prijateljima. Uvek sam zavideo igračima koji su kod kuće i igraju za dobru ekipu i imaju dobre rezultate. Iz Valensije idemo pravo u Skoplje, igramo sa MZT-om 8. januara, tako da ćemo verovatno provesti Božić u Makedoniji. Navikli smo“.

 

Zvezda sa Vildozom, Kampacom i vama deluje kao ekipa ne samo za top 8, već za Fajnal-for?

 

„Ako smo glupa ekipa i glupi momci, onda ćemo to shvatiti kao pritisak. Mislim da je jako bitno da idemo korak po korak. Ceo fokus mora da bude na prvoj sledećoj utakmici“.

 

Želje za 2023. godinu?

 

„Zdravlje pre svega, za sve. Prvo zdravlje, a za sve ostalo ćemo se pobrinuti“.

 

  • Like 17
  • Love 4
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Leonard said:

Fan baza oko blokade

Cega se pametan stidi....

Ako smo pametni toga se necemo stideti.

Koliko god da se trudim ne mogu da razumem tu logiku.

 

Ljudi su u fazonu "dajte da bude sve cisto" a dobro su svesni da ako je sve cisto bicemo ispod nivoa hrvatskih klubova, koji valjda pokusavaju da rade sve bez upliva "prljavog novca"

I ja sam takodje za to, ali onda moramo da skroz batalimo bilo kakve ambicije i da se vratimo na nivo da ce mozda sutra neko da odnese koseve iz kluba. Ima neke cari u tome da se navija za klub i na tom nivou, ne kazem, ali posto vec igramo EL ajde da razmislimo zasto treba da se stidimo.

 

Zar iko zaista misli da je u drugim EL klubovima drugacije? Da pare u sportu koji ne moze da bude profitabilan dolaze od karata. Mozda nekoliko klubova u Evropi (vise azijski Makabi) ali i to je pitanje. Mislite da npr turski klubovi ne dobijaju pare od drzave da bi se reklamirala njihova drzava? Koliko je klubova kaznjeno, koliko uhvaceno u tome, koliko isto radi a nije uhvaceno, koliko kaznjeno ali ne kao mi? Ja mislim da vas nije sramota zbog toga sto smo radili (prikazali pogresan izvod o prihodima, pazi majku mu koji stid) jer inace ne bi ni navijali za Zvezdu ili Partizan u poslednjih bar desetak godina, vec vam je nametnut osecaj stida jer smo kaznjeni. A kaznjeni smo jer to nekom tako odgovara u ovom trenutku. Da nije dosao Kampaco ne bi bili kaznjeni i ne bi se niko stideo iako je prekrsaj od pre dolaska Kampaca.

 

Oni koji treba da se stide je oni koji upravljaju tom disciplinskom komisijom koja kaznjava. Mi smo mozda nabavili pare od Mike i Laze a trebalo je od Djure i to njih ne bi ni trebalo da se tice, ali oni ovim sto rade direktno uticu na rezultat, sto je bitno veci prekrsaj.

 

Ono cega bi trebalo da nas bude stid je ako su pare koje dobijamo mi i Partizan drzavne pa gledamo za to kosarku umesto da se neka deca lece, a da li su papiri ovakvi ili onakvi koga za to briga. Stid zbog administrativnog prekrsaja, cak  eto i to moze da se nametne jer ga je doneo neki "autoritet".

 

 

izvinjavam se zbog zida teksta.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Odgledao sam sa kumom snimak sa Valensijom. On nije pre toga gledao tekmu i bilo je jako teško smiriti čoveka od 120 kila plus 5 piva i nešto žestine u penal završnici. Ove sezone nas garantovano ni jedna sudijska trojka nije tako besramno opljačkala. Prva tekma u kojoj se i po ponašanju Duška od starta videlo da je i njemu jasno šta se dešava jer nisu ga ni jednom udostojili nekog dodatnog pojašnjenja. Tačno su ga eskivirali u prekidima kao da je totalni anonimus. Ostaje nada da nam se ovo neće ponoviti jer teško da ćemo skoro igrati protiv raspalijeg tima. Petruševu nisu mogli ništa jer dečko igra odbranu čistiju od one u skriptama. Nema viška pokreta i dodatnih kontakta. Tačno je da je vidno ojačao što se prvo primeti kako momački prima body check kada brani igru ledjima snažnijeg igrača. Šta god da se to veče desilo Dubljeviću, Filip je i njemu i njegovom treneru sa dva samouverena i nikad lakše realizovana napada licem ka košu izbacio iz glave svaki pokušaj njegovog vraćanja u igru kao bitnog faktora. Čak i ovakvo sudjenje ne može da se poredi sa stepenom frustracije koju je u stanju da izazove Pefijeva igra u napadu. Kakva je to sisa, uvaljivač koski i fejk organizator napada. Debeloguzi prenosilac lopte za preterane pare nikad dužeg ugovora. Veteran koji jedini u ovakvom ratničkom sistemu igra alibi košarku i zloupotrebljava totalni deficit rostera na toj poziciji. Ali ne bira koga će ukanaliti pri kraju napada a ova dva bizgova Plavšić i Kuzma kao ove godine da su počeli da rade košarkaške prenose pa nagrdiše Bentila, Lazu i Luku za Pefijevo uvaljivanje odgovornosti.
Dušku naklon do poda kako su mu smireno izgledali igrači u onoj mučnoj završnici i pored toga što smo ispustili lakše privodjenje tekme kraju. Čak je i Nedara vidim izjavio kasnije, nešto što nam je neverovatno bilo kod Radonje, da kada je tvrda tekma i priželjkuju tesnu završnicu. Plus komentar da mu nije jasno kako je promašio ono jedno bacanje...:).
Ne može Duško sa njima na treningu da vežba samopouzdanje i kako zadržati hladnu glavu kada je pritisak najveći...on jednostavno ništa ne priča u prazno, u svakom trenutku odiše mirnoćom jer mu je tim pripremljen i svima su jasne uloge, zadaci i limiti i takvim igračima se ne može ništa zameriti ako to sve ne bude dovoljno za pobedu.


  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Quote

 

Delujete kao da uvek možete da preokrenete rezultat?

 

„Tako se i osećamo, zaista. Ono što nas krasi je da uopšte ne obraćamo pažnju na rezultat, verujemo u to što radimo i da ako nastavimo da poštujemo plan utakmice da ćemo se vratiti, čak i želimo da dođemo do neizvesne završnice. Imamo samopouzdanje i kvalitet i verujemo da možemo da dobijemo sve“.

 

Svaka čast za sve do sad, ali iskulirajte sad malo, ljubi vas brat 🤣

Edited by Snjofko
  • Like 1
  • Ha-ha 7
Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, Miki28 said:

On ga je i sacuvao za kraj utakmice i probao je da izvuce nesportsku za faul nad Nedovicem.

Druga stvar, to sto ti pominjes ne moze da se trazi za celendz. Samo.kad se nesto svira podlozno je celendzu.

Neka se malo ugledaju na NBA kojem toliko teže gde se automatski trigeruje replay iz replay centra. To nije podložno za sve situacije,  je strogo definisano ali da je na meču sa Barsom ovo pravilo bilo na snazi koš Mirotica se ne bi bio priznao.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, bodo said:

Neka se malo ugledaju na NBA kojem toliko teže gde se automatski trigeruje replay iz replay centra. To nije podložno za sve situacije,  je strogo definisano ali da je na meču sa Barsom ovo pravilo bilo na snazi koš Mirotica se ne bi bio priznao.

 

znam da je u sezoni 21-22 bilo dopušteno eksperimentalno (na godinu dana), da trener traži challenge za prestup, tj izlazak u aut u bilo koje doba tekme i bez sudijskog zvižduka ali ne znam da li je i ove godine to na snazi?

inače u nba za sve ostalo ne možeš da tražiš challenge u poslednja 2 minuta tekme, možda i svake četvrtine. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, bodo said:

Neka se malo ugledaju na NBA kojem toliko teže gde se automatski trigeruje replay iz replay centra. To nije podložno za sve situacije,  je strogo definisano ali da je na meču sa Barsom ovo pravilo bilo na snazi koš Mirotica se ne bi bio priznao.

U NBA svaka odluka u poslednja 2 minuta 4/4 i OT je podlozna gledanju snimka tako da ono Miroticevo bi se ponistilo jer ni gledali snimak oko vremena tj dal je izbacio na vrijeme a onda bi se vidjelo da je gazio liniju. 

Ipak koraci protiv Valensije ne bi moglo da se svira ni u NBA

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, uini said:

 

znam da je u sezoni 21-22 bilo dopušteno eksperimentalno (na godinu dana), da trener traži challenge za prestup, tj izlazak u aut u bilo koje doba tekme i bez sudijskog zvižduka ali ne znam da li je i ove godine to na snazi?

inače u nba za sve ostalo ne možeš da tražiš challenge u poslednja 2 minuta tekme, možda i svake četvrtine. 

Ja sam mislio na pravilo kad se automatski pregledava replay prilikom buzzer-beatera bez obzira šta se ništa nije sviralo. Da imaju pravo na out-of-bounds situacije u zadnja dva minuta svake četvrtine i čini mi se tri minuta svakog produžetka  uptrebiti challenge. 

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Miki28 said:

U NBA svaka odluka u poslednja 2 minuta 4/4 i OT je podlozna gledanju snimka tako da ono Miroticevo bi se ponistilo jer ni gledali snimak oko vremena tj dal je izbacio na vrijeme a onda bi se vidjelo da je gazio liniju. 

Ipak koraci protiv Valensije ne bi moglo da se svira ni u NBA

Da i ja sam istog mišljenja. Kos ne bio važio protiv Barcelone ali ovi evidentni koraci bi prošli. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, uini said:

@Miki28, mislim da je to obavezno gledanje snimka u 2mins izbaceno pre godinu dana, jer je trajslo predugo i da je zato ubaceno pravo trenera da moze da trazi challenge samo za prestup, bez sudijske odluke & u poslednja 2mins [za ostalo ne moze].

Auu da da, to je od prosle sezone ubaceno. Skroz sam to smetnuo sa uma s tim da taj tim mora imati tajmaut da bi mogao traziti challenge.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...