Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

@Luka - samo me zanima kako se osecaju onih koji su ga preruzno pljuvali zbog stisnutih pesnica u Buducnosti.  Vreme je da shvate da je ovo sport, Luka sportista, a pride jedan preinteligentni i predobar momak. Igracki, stavljen je u poziciji u kojoj je komotan. Vrh kapice, kao dodavac, je njemu bilo idealno mesto. Sad je do dva koraka vise ka kosu, u pokretu. Jos brze razmisljanje, jos brzi pas. Pride, neke centarske poteze je nabacio, ali opet na glavu. Defanzivni skok trpi, ali ima partnere na poziciji 4 koji mu odgovaraju, a Luka kroz defanzivno pozicioniranje cini da je plus na tom kraju terena.

Imajuci u vidu da ipak protiv odredjenog tipa centara nema sta da radi zbog fizike, sut je ono sto bi najlakse mogao da sredi da se podigne na visi nivo. Finese ime, glave ima, i najbitnije - ima povrerenja trenera. Kad bi drusnuo jednu-dve trojke Falu u facu imam utisak da bi i Oli poremetili (ok, vuce me hajp, primecujem 😄 )

  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

Koliko nam znaci to sto imamo 3 opcije na centru u svakoj utakmici, pritom su to igraci potpuno razlicitih karakteristika.

To smo poslednji put imali pre 5-6 godina kada smo u doselekciji doveli Tomsona, za koga su mnogi ocekivali da ce igrati na 4, a on ulazio po 10 min u zavisnosti od protivnika i situacije.

To je trenutno uloga Kuzmica, manje Hasana koji igra zahvaljujuci ideji da branimo preuzimanjem, Kuz ce svoje da gilja kada za to dodje vreme i nije mala stvar sto mozemo da racunamo na njegovu svezinu u nastavku sezone.

 

Pefi odigralo zlatnu utakmicu, vratio se 5 godina unazad. Njegov znacaj za igru koju gura Dusko nije samo u tome sto nece izgubiti loptu na glup nacin, ili sto ce pravilno rasporediti faulove i zadrzati odgovarajuci ritam utakmice, vec i to sto je jedini igrac spolja koji moze da preuzme visokog i da ga pristojno brani dole.

To je relativno cesta situacija na nasim utakmicama, sples braca i Dzoni tu samo mogu da naprave faul, Segi takodje, Branko sporadicno dobar ali nekad preteruje u nameri da izreklamira licnu u napadu. Buduci da Lazarevic nece imati mesta u 12 Pefi je jedini koji nece dozvoliti protivniku da nas tek tako resi u tim situacijama. Znacaj toga videce se vec u derbiju.

 

Jos jedno zapazenje, za kratko vreme postali smo ekipa koja ne panici kad joj ne ide, odnosno kad protivnika ide i kad je u rezultatskom plusu, Dusko je tu uspeo da prenese mirnocu na svoje bekove a onda i na celu ekipu i to jeste jedan od glavnih razloga za nasu dobru igru. Od ekipe koja odigra dobro prvo poluvreme a onda potone, postali smo ekipa koja igra svoju igru 40 minuta, i kad meljemo i kad protivnik melje nas, ali bar zasada uvek nadjemo nacin da ostanemo u utakmici, sacekamo i eksploatisemo protivnikov pad i odnesemo bodove.

 

Dokaz da su momci zreli, da znaju i da razumeju, trener im je to "samo" predocio i ta nasa psihofizicka sprema ce nam doneti jos puno pobeda (trofeja) ove sezone.

 

Bravo Dusko, bravo momci, Argentina do trofeja!

Edited by Nenadd
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Ovih 6-0 od kako je Dusko dosao deluju totalno nerealno s obzirom na pocetak sezone.Kako vreme odmice sve se vise vidi uticaj Duska na ekipu.Utakmica protiv Asvela i ova protiv Virtusa su nebo i zemjlja,i upravo se na toj komparaciji vidi koliko smo porasli.Sto se tice pojacanja,najvece pojacanje ce nam biti ukoliko svi ostanu zdravi,a ako neki zanimljiv krilni igrac iskoci na trzistu treba brzo reagovati jer nece cele sezone moci da guraju Nedovic i Vildoza.

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, VISOKOLETAC said:

Uz to je i sinoc ostao sa navijacima da gleda fudbal na tribinama. Odlucio sam da u njegovu cast do kraja WC navijam za Argentinu.

Nisam to znao ali eto i od mene Argentinci imaju podrsku prktiv Australije. Za dalje, stvarno ne mogu uz sav respect prema Vildozi😀

43 minutes ago, srlepajce said:

Odlican tekst, drago mi je sto se vratio svom poslu. 

Link to comment
Share on other sites

Jedna od onih tekmi gde sam tokom 1/4 bio apsolutno uveren da ovo ne mozemo da dobijemo, makar se igralo tri dana. U nekom polukontra ritmu, def.skok u teskom kanalu, tacno sam pomislio da ce doci takva partija (kao sto i hoce, nesumnjivo)

Manje vise, uzimajuci u obzir da kad takav, gotovo “nepogresiv” osecaj nastupi na samom startu, u ogromnoj meri se ispostavi da se utakmica zaista razvije, te zavrsi u tom pravcu.

Elem, ovo pominjem iskljucivo iz perspektive necega sto nisam do sada vidjao u nasoj igri, kako pod Radonjicem, tako i u medjuprelaznim trenucima pod palicama drugih trenera. 
Zbog toga mi se veoma dopada Dusko Ivanovic, jer mi je pruzio priliku da verujem i u trenucima kad objektivno ne vidim ono sto mi je potrebno da vidim ne bih li verovao, osim sto shvatam da je pored parketa covek koji zasluzuje da mu se veruje.

Na kraju, da nije dosao kod nas, pouceni svakojakim pricama, pun k nas bi i dalje mislilo da je rec o zescem psihopati, dok se zapravo radi o veoma kulturnom, pametnom i konciznom coveku, kojem je po svemu sudeci najveca mana to sto se iskljucivo oslonja na veru u sebe, red, rad i disciplinu. Upravo ono sto ovi katarski pederasi nemaju, niti ce ikad imati.

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Bice zanimljivo dal ce Dusko dovesti nekog igraca, pre svega na pleju, bice tesko izdrzati na duze ovaj ritam ako smo bez Dzonija sigurno dva meseca...

Upitno je koliko Pefi moze u ovom ritmu...

Deluje da Holand vise nije toliki problem u timu...

Mada Markoss rece da jurimo Holinsa valjda...

Edited by Stefi88
Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, NikeAir said:

Ovih 6-0 od kako je Dusko dosao deluju totalno nerealno s obzirom na pocetak sezone.Kako vreme odmice sve se vise vidi uticaj Duska na ekipu.Utakmica protiv Asvela i ova protiv Virtusa su nebo i zemjlja,i upravo se na toj komparaciji vidi koliko smo porasli.Sto se tice pojacanja,najvece pojacanje ce nam biti ukoliko svi ostanu zdravi,a ako neki zanimljiv krilni igrac iskoci na trzistu treba brzo reagovati jer nece cele sezone moci da guraju Nedovic i Vildoza.

 

 

Gde je i sta radi Jeff Taylor?

Bilo price da ce u Valensiju pa na kraju nista od toga, nije valjda da se ispisao sa basketa?

Link to comment
Share on other sites

On 12/2/2022 at 12:56 AM, medobrundo said:

 

Favoriti smo i sutra, onoliko ozbiljni koliko i u ponedeljak, iako sumnjam da Virtus nema osetno jači budžet od Zvezde. Tako da, ima tu još nešto, ne određuju se favoriti samo prema budžetima.

 

i u derbiju i juce smo bili minimalni favoriti, zapravom kvote su startovale sa 1.9-1.9.

nikakav ozbiljan favorit i slicno.

 

14 hours ago, Čvarkov said:

Ali Pefi postiže poene iz rudnika i kolut unazad prilikom prizemljenja. :Hail:

 

+ prelepo, sve je ovde bilo prelepo cak i promasaji by kuz

 

4 hours ago, СтелаРоса said:

Kakva je igracina i ljudina Luka Mitrovic. Mnogo mi je drago zbog ovog momka sto igra kosarku zivota nakon dve uzasne povrede i u jednom momentu statusa skoro pa zavrsene karijere. Skoluje redom vise i fizicki jace centre po Evroligi svojim skillom i mozgom. Prelepo za gledati, bravo majstore! 

 

sta vildoza pokazuje posto luka baca ovu dvojicu? 

 

49 minutes ago, srlepajce said:

 

nasa serija se poklopila sa povratkom plavsica...

  • Like 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, jaka blazic said:

...

nasa serija se poklopila sa povratkom plavsica...

 

I kolicina para koje USA potrosi za nauku ima korelaciju od 99% sa brojem samoubistave vesanjem 🙂

 

Ali, ma koliko ga ne volim, jeste osvezenje na SK, bas su utanjili s komentatorima ove sezone...

Link to comment
Share on other sites

Odgledao sam snimak, pa da naglasim F.E.N.O.M.E.N.A.L.N.U partiju Dobrića, zbijenu uglavnom u prvih 15 minuta drugog poluvremena. 

 

Pre svega, dečko je to odigrao iz komada (možda neka kraća pauza?), sa ozbiljnim zadacima na oba kraja parketa. Dok su drugi (Luka, Marković) tražili izmene, on je pržio.

 

U napadu perpetuum mobile, konstantna kretnja i učestvovanje u svakom napadu. U prvoj polovini treće deonice, forsirana je njegova pik igra sa Lukom, i to na slabijoj desnoj strani. Dosta puta je kvalitetno uposlio Luku i mislim da mu je to učestvovanje u akcijama dosta podiglo moral (umesto da je ćoškario).

 

Po izlasku Luke, Martin nije taj tip roll igrača i dosta nam se promenio napad. Dobrić kreće u egzekuciju protiv uglavnom fizički inferiornijih igrača Virtusa. Gomila ulaza i pogodaka sa ipak dosta osećaja.

 

Bio je prvi u kontrama (jednu realizovao, jednom asistirao Luki).

 

Kao nagrada, na vrhuncu samopouzdanja, pogađa one dve jako bitne trojke.

 

Imao je nakon ulaza i dobrih asistencija, kad je pronašao Luku samog ispod koša ili Bentila na 3.

 

U odbrani je bio svuda, Guru je to već kačio, nema se šta dodati. Bio je deo odbrane koja je spustila Virtus na 20ak poena u drugom poluvremenu, dok je još bio aktivan rezultat.

 

I opet, sve to bez pauze.

 

Svaka čast! Ne očekujem uvek ovakve partije (ovakav Virtus mu svakako leži), jer to ni krem EL ne može, ali samo da nabije samopouzdanje i sve će biti lakše, i njemu i nama koji ga gledamo.

 

Kao malo širi kontekst, pokazna vežba početniku kakav je Vlada Jo, kako utakmica može suvereno da se dobije (II poluvreme) bez Nedovića, sa minimalnim doprinosom Vildoze, sa sve Ivanovićem koji je out. Na oko isti sastav, a u suštini dve potpuno drugačije priče.

 

  • Like 19
  • Love 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Nenadd said:

Koliko nam znaci to sto imamo 3 opcije na centru u svakoj utakmici, pritom su to igraci potpuno razlicitih karakteristika.

 

Apsolutno, kao npr. sinoc poceli smo sa Kuzmicem ali je za kratko vreme Dusko uvideo da sa njim nemamo sta da trazimo protiv Virtusa i protiv njihovih brzih i agilninih centara. Tacno su širili igru i iskoristili tromost Kuzmica za svoje lake poene. U prva 3,4 napada nismo nista odbranili. Zato je zavrsio svoju igru posle 3 i po minuta.

Ali zato je Kuzmi dobar protiv centra 210+ i svoju ulogu imace itekako u tim mecevima.

 

Sto se tice Holanda definitivno škripimo na toj poziciji i koliko god mi simpatican bio nije on za nivo Evrolige.

On se covek kad postavili zonu pogubio, on je zablokirao nije znao gde da se krece. Sve radi onako kako mu nacrtano a mozak ne ukljucuje ni 2% ni u napadu ni u odbrani. Ume da ubaci po neku trojku ali zaista nam na toj poziciji treba ozbiljniji igrac i nadam se da ce uskoro biti pojacanje.

Edited by MisaF
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Par stvarno iznenadjujece dobrih ofanzivnih  stvari 

+40 poena u drugom poluvremenu gde je Neda bio bez poena, Vildoza 2p i bez slobodnih bacanja, znaci svi mogu ofanzivno da daju doprinos

dobijali smo poene sa skoro svh pozicija od 1 do 5 i to prilicno ujednaceno

dosta asistiranih poena

Mala statisticka trivia, mi smo napravili 21 faul i dali Virtusu 23 bacanja, oni su napravili 15 faula i dali 3 bacanja, mogli bi se faulovi praviti koju sekundu ranije da ne budu pri sutu 

-

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, quentin said:

Ovo za Dobrića stvarno divno Plavšić napisao. Da ti se oči zasuze.

 

kad ce vencanje :lol_2:

dobro si me upozorio da ne moram da citam hvalospeve o igracu ciji je jedini forte spotap sut i flex

 

ali svaka cast za jucerasnju tekmu, problem je samo sto dobric nista ne vredi ukoliko nema takve epske veceri u kontinuitetu

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, uini said:

 

kad ce vencanje :lol_2:

dobro si me upozorio da ne moram da citam hvalospeve o igracu ciji je jedini forte spotap sut i flex

 

ali svaka cast za jucerasnju tekmu, problem je samo sto dobric nista ne vredi ukoliko nema takve epske veceri u kontinuitetu

 

nekada je umetnost zaćutati

  • Like 9
  • Love 2
  • Thanks 17
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...