Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

Pobedu pisem, igru pamtim zaboravljam.

 

Adams 0/2 sut iz igre, 2 asistencije, 2 izgubljene za 15minuta. Bas lose. 

 

Ali ja i dalje verujem da on ima potencijala, lik je bio vice-MVP G-lige, MVP u Australiji. Postizao i veliki broj poena po utakmicama i veliki broj asistencija znao da podeli. Iz onog intervjua se vidi da ima zelju da se prilagodi i da pokaze ono sto ocito moze. Stefan Markovic mora da mu pomogne. 

 

Deluje da imamo dobru hemiju u ekipi. Samo da se to odrzi kroz pobede i time poveca samopouzdanje. 

 

Sada deluje da se jos uvek trazimo (da se couch Vlada jos uvek trazi sa ovim timom). Mnogo tu ima saranja sa petorkama sto je i logicno sa toliko igraca i toliko povreda kljucnih igraca. Nije mi samo jasno da Ilic ne dobije ni jedan minut. Martin takodje malo ali je Mitrovic bio odlican pa je to jedan od razloga. Totalno cudna postavka Petrusev na 4, Mitrovic na 5 - a nekada kad su bili mladji bilo je obrnuto. Petrusev se, izgleda, budi. Ivanovic, da se ne lazemo, nije za CZ u EL - non stop ima oscilacije, odigra jednu korektnu do odlicnu utakmicu a onda odigra katastrofalno (tako je gotovo cele prosle sezone, nadao sam se da ce biti bolje ove, ali nastavlja po starom). Topic vec trecu vezanu utakmicu dobija minute i to je ovaj put u dosta bitnoj utakmici. Raduljica 😄  

 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Vidi se da je Adams u nekom grcu i da cesto previse razmislja i predugo odlucujue sta da uradi, a to je sve posljedica navikavanja na ovaj stil kosarke. Kad je sutnuo onu jednu trojku, bio je prije toga potpuno sam i opet je bio neodlucan, a to mu se nije desavalo nikad u karijeri jer je navikao da suta sa 8-9 metara bez ikakvog premisljanja (popularno no hesitation).

Link to comment
Share on other sites

Imali smo jedan trening posle puta u Istambul i teske EL utakmice. I proslih godina se videlo da ABA utakmice u ovom tempu EL igramo losije, tako da sam ja zadovoljan vidjenim.

Kada god bi bilo gusto mi smo zategli odbranu, Vlada je ubacivao igrace kojima verovao i mi smo se odlepljivali. Otuda moje da smo odigrali sa pola snage. Da li je to bilo lepo, pa nije, ali je pobeda i to je najvaznije.

Primetno je da su odredjeni igraci od kojih se ocekuje vise protiv PAO imali i smanjenu minutazu ( Lazarevic, Martin).

Kazem da je problem za tu utakmicu, ako Markovic ne moze, a cini se da je tako.

Cedevita je ozbiljniji rival. Pokupili su par veoma zahvalnih igraca. Voleo bih da je Harison dosao kod nas.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

I pored više nego solidne role Radulje i ispostavilo se smislene odluke trenera da ga ubaci u 12 i forsira upravo kada je Futura (bez Kabe) izlazila iz bonusa...njegov ulazak u igru mi je izgledao kao neki pri-meč ivent organizovan u dobrotvorne svrhe. 

 

Sreća pa su u našoj igri bez ikakvog skora tri pleja iz igre i bez beka šutera, većinu poena ubacili visoki sa mekom rukom Bentil, Petrušev i Radulja.

Vlada je dva puta ozbiljno zakasnio sa TO a ovaj hali-gali sa petorkama ne bi imao smisla ni da smo igrali rimeč sa MZT-om.

U trenutku kada se odvajamo na desetak i gosti nemaju odgovor na tu petorku, on je u zadnjih 4 minuta prvog poluvremena izrotirao sve što je poveo. Bukvalno smo došli u situaciju da nam se par puta igrači udvajaju u napadu na istoj poziciji čemu su doprineli i neorganizatori igre a posebno Adamsova labava i okasnela dodavanja.

Za Adamsa se nadam da je već na startu sezone odigrao najlošiju tekmu u našem dresu.

Ozbiljno bi trebalo da zapne pa da u ovako bitnom meču i uz ovoliko guranje trenera bude pogubljeniji nego večeras.

Da ne žurimo sa njim, jer ovo nije ni senka Adamsa sa hajlajca...pre bi poverovao da mu još nisu našli zagubljen prtljag kada je doleteo a u kojem mu je bio upakovan skil i fokus.

Njemu je verovatno, kako se i dalo naslutiti u onoj zadnjoj izjavi, zabranjeno da šutne sem ako je istek napada.

 

Sa druge strane, ako me neko nije razočarao na početku sezone to je Ivanović. Njemu se poodavno ne nadam ni na poziciji flor desetara. Koji to prvi plej u ABA ligi ne može da ga probije ? Da je živ i zdrav, pre-ce-nili smo ga za medalju...ali platio bi da ga nose sutra. 

Za one koji čekaju da nam proradi p'n'r mašina Džoni-Martin ili Džoni-Dalibor...

...samo da javim, da papa ne sere u šumi.

 

Edited by Wingwalker
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Gudura said:

Cripple fight, oci su mi iskrvarile po podu Pionira.Koliko mi se ucinilo da imamo naznake koncepcije protiv Efesa, toliko mi nista nije jasno posle ove utakmice.

Cinjenica je da smo osakaceni na bekovskim pozicijama i da je sve ovo jedno tesko krpljenje, al Bogme nista ja ovo ne kapiram...ako moram nesto posebno da istaknem,  minuti Raduljice i uopste njegovo prisustvo u timu, su mi ipak wtf momentat sezone.

 

 

Zato sto imamo rotaciju kao na terminu u balonu ko se umori izadje. Izadje Raduljica udje prvi sa klupe... petorke u 2/4 nidje veze. Da nedostaju Nedovic i Dobric za koga se igrao 

poprilican broj akcija na pripremama je evidentno, ali da je haoticno stanje sa izmenama i petorkama i to je vidljivo. 

 

Poseban problem je broj poena direktno ispod samog kosa pored toliko visokih u timu. 

 

Protiv PAO ocekujem pobedu, ako igraju bez Vilijamsa mislim da je stvarno imperativ da pobedimo. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Benito said:

Nije Holand glup nego nas nazovi plejmejker bezi od lopte ko djavo od krsta, da mi je znati ko je skautirao i doveo Adamsa pa ga jos planirao kao prvog pleja...jezivo

Pa onaj faul u 4Q kad je faulirao a da nije ni sec prosla na satu mi ipak pokazuje da jeste.

Ono rez blizu, igraci Future jure rez i ti im na onakav nacin poklonis bacanja.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Don Radonja said:

Pa onaj faul u 4Q kad je faulirao a da nije ni sec prosla na satu mi ipak pokazuje da jeste.

Ono rez blizu, igraci Future jure rez i ti im na onakav nacin poklonis bacanja.

U tim situacijama se faul ne svira, onaj Adamsov doduse da ali generalno ni jedan ni drugi ne treba da budu na parketu kad se lomi.

Edited by Benito
Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, Don Radonja said:

Pa onaj faul u 4Q kad je faulirao a da nije ni sec prosla na satu mi ipak pokazuje da jeste.

Ono rez blizu, igraci Future jure rez i ti im na onakav nacin poklonis bacanja.

Sreca da je faul bio tik nakon ubacivanja lopte a ne tokom mrtvog vremena, jer bi bio nameran faul, bacanja i lopta za Buducnost. To bi onda bila bas "vesela" zavrsnica. 

 

Mora jos mnogo stvari Adams da pokupi, a pre svega da pocne da radi ono sto zna - poeni i asistencije. Ovo ostalo ce vremenom nauciti. 

Link to comment
Share on other sites

Prestrogi ste. Bitna je pobeda i ista se piše. 

 

Milan Tomić, Saša Obradović i Dušan Alimpijević gubili su od Budućnosti kući u ranoj fazi sezone, a na raspolaganju su imali i jače sastave od Jovanovićevog današnjeg.

 

Radonja se propisno namučio prošle godine protiv Budućnosti, takođe u prvoj fazi.

 

Sve u svemu, Budućnost nikada nije bila lak matchup, a naročito ne kada igrač bez tri bitna igrača spolja.

 

Fascinantno je kako smo mi ovo dobili, s obzirom na (ne)učinak bekovske linije.

 

Ali ne mislim da je sve bilo tragično, mada nisam gledao najkritičniji deo utakmice (treću i polovinu četvrte deonice). Jovanović ima veću kontrolu nad ekipom nego što sam očekivao. Igra se odbrana (osim onog lošeg dela kad je Drobnjak izgledao kao Larkin, što Djuras reče - mada je tada Topić bio u igri). U napadu se postavljaju jaki blokovi, poštuju se kretnje, nema pripaljivanja bez savesti, koriste se missmatch situacije, spuštamo loptu dole i koristimo centre.

 

Adams je sada na dnu i nikada igrače ne treba tada procenjivati. Na treneru je da ga malo izvuče, a na njemu da ne siluje i da pre svega pegla odbranu koliko može, a nije tu toliko slab. Isto važi i za Ivanovića.

 

Čak je i Holand manje besmislen nego što sam mislio. Može da ispadne i neki microwave scorer, jer dosta lako dolazi u pozicije da šutne i deluje automatizovano - za razliku od većine spoljnih igrača koji troše beskonačno driblinga. Čak je i u odbrani imao boljih reakcija od onoga što sam očekivao.

 

Mora još malo više odgovornosti od pojedinih igrača, ono u poslednjem minutu je bilo smehotres. I Holandova izgubljena i Bentilov šut.

 

Ukratko, treba nam produkcija od bekova, ali daleko je ovo od tragičnog. Pozitivno je što je ekipa uspela da prelomi ovo i što uspeva da prazne minute u napadu nadoknadi solidnom odbranom.

 

  • Like 24
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Sokmeniki said:

U Pioniru 15ak min prije pocetak na tribinama uza rodbina.... A kad treba pljuvati prvi smo, definitivno nas kk ima najgore navijace na svijetu

na kraju je bilo 5k sigurno, mnogo nas je kupovalo pre pocetka karte, pa nismo usli na vreme

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

34 minutes ago, Kooineeperk said:

 

 

Hemija - ne samo ovo na terenu i pri odlasku na klupu, nego snimite sekundarnu klupu - dvosed, fotelje, sta li je ono - gde su Markovic, Kuzmic, Nedovic i Dobric - svi poskocise 🙂 

Svi sem kapitena, njega je bas tesko fascinirati 😏

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Benito said:

Nije Holand glup nego nas nazovi plejmejker bezi od lopte ko djavo od krsta, da mi je znati ko je skautirao i doveo Adamsa pa ga jos planirao kao prvog pleja...jezivo

 

Adams se doslovno skrivao iza svog igrača da ovaj ni slučajno ne bi mogao da mu da loptu, ko Čarli Čaplin u onom čuvenom boks meču.

 

6 minutes ago, Placebo Lone star said:

Jel su u Australiji kosevi na 2.05?Ovde Buttler lično....

 

Koji sam debil kad ponovo vracam ono sto sam gledao pre dva meseca.Kakvo sibicarenje ....

 

On sada uopšte ne šutira ovakvom mehanikom šuta kao na ovim situacijama na klipu. Da ga nije Luka savetovao?

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Profesor said:

Meni se isto svidja sto postoji ideja sta se radi u odbrani i sto ima odgovornosti u igri. Vlada nije nepismen trener. Meni je krivo sto on ovo nije selektirao, a onaj ko jeste je mnogo neozbiljan.

 

Tim je selektirao najvecim delom Dozet , tako su bar meni rekli, iz proverenih izvora, on je bio taj ko je vukao konce

E sad, mozda i nije tacno, ali tako sam cuo 

 

Sto se tice danasnje utakmice, nije bilo ove uopste lose - bar do jednog momenta, a taj momenat je bio na 51 40 sredinom 3/4, onda smo krenuli u hrkljus nevidjeni, jer bekovi NISTA nisu mogli da ubace, ama bas nista, ne pamtim da sam ikada video da KKCZ dobije 0 poena maltene od bekovske linije tj sa pozicije 1. 

 

Ako znamo da smo se ranijih sezona sa Dejom, Obradovicem mnogo mucili sa njima, na pocecima sezona, pa cak i gubili kod kuce, ovo danas je bilo ok ipak, bez Nedovica, Dobrica i Markovica. 

 

Edited by Ljubitelj baklave
Link to comment
Share on other sites

Verovatno sad niko nece da pomene odnos u bacanjima ili to vazi samo kad se prica o sudjenju u Podgorici? Evo ja cu da napisem, 35:15 izvedenih slobodnih bacanja - samo sto je i sada, kao i tada to bila logicna posledica dvoboja ekipa koja se uzda u odbranu i ekipe koja igra daleko mekanije.

 

Da se ne lazemo, ovo je sve uzasno - ne moze se igrati ozbiljna kosarka ako ce u timu da se menjaju 4 pleja, 4 centra, 2 rudara na 3 i Bentil dok se muceni Ilic i dalje pita sta mu je sve ovo trebalo. Jos kad se vrate povredjeni pa krene novo mesanje karata, bice to jedan krajnje zabavan cirkus ... za sve navijace rivalskih ekipa u regionu.

 

O ekipi Buducnosti na njihovoj temi - molili smo ih da nam uzmu pobedu, ali uzalud kad su njihovi stranci ili zesce limitirani ili jednom nogom u penziji (pricam o dragom nam Aaronu). Cedevita bi nas najverovatnije rasrafila da su oni igrali sa nama, sto ce se videti u 3. kolu.

 

Na kraju, najbolju ocenu ekipe je izneo jedan forumas koji je napisao da bi van 12 trebalo da budu Ivanovic, Raduljica i ne znam ko jos (Kuzmic?). To najbolje govori o ovom frankenstajnu od ekipe, kada tri igraca koja bi bila u vecini petorki timova ABA lige nama treba da sede na tribinama, a zato nemamo nikakav poseban kvalitet u 12. Meni se daleko vise svidjalo kad smo igrali sa 11 seniora, ali medju kojima su bili Kinsey, Miller, prime Jenkins, prime Jovic, prime Kuzmic, Kalina i takve igracine, a ne stakleni Nedovic, zbunjeni Adams, rupetine u vidu Petruseva i Raduljice i tome slicno.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...