Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

14 minutes ago, Obi-Wan said:

 

Možemo. U teoriji. Takodje u teoriji Alba i Asvel mogu da osvoje EL, kao i Mornar i Igokea Aba ligu. U teoriji. U praksi ne mogu. 

 

Gde ja vidim problem? U nerealnim očekivanjama, koja će nakon dodira sa realnošću postati nezadovoljstvo, a nakon toga ide Aba PO.

Dobro je pa igraci i trener ne razmisljaju na taj nacin. U praksi.

4 minutes ago, DameTime said:

 

Mogu da pošalju mejlove, ali pitanje je koji će skenirani dokumenti biti u atačmentu. 😂

Bice to stresan dan. Em da prijave Facua em da slucajno ne odjave nekog. 

Edited by Miki28
typo
  • Like 1
  • Ha-ha 4
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Miki28 said:
22 minutes ago, Obi-Wan said:

Dobro je pa igraci i trener ne razmisljaju na taj nacin. U praksi.

12 minutes ago, DameTime said:

 

Ja sam pričao o reakcijama navijača i tzv. javnosti. Igracima i stručnom štabu kapa dole za sve ovo što su pružili do sada.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Nek grmi jako said:

Ne postoji društveni, ekonomski, sociološki i kulturološki aspekt u kome do rata u Ukrajini evropski establišment nije voleo pare koje stižu direktno ili posredno od Putina, pa se u tome nije izdvajala ni Evroliga.

 

I kako je EU postala džanki zavistan od ruske energetske igle, tako su i u EL iz lukrativnih razloga tolerisali da se Rusija raspištolji i razmili po košarkaškoj Evropi sa mafijaškim i polumafijaškim košarkaškim projektima u kojima su se prale pare od pitaj boga čega, preplaćivali igrači i treneri i falsifikovali finansijski izveštaji.

 

Kako je to EL "dozvolila da se ruski klubovi raspistolje" ako klubovi iz Rusije imaju samo jednu A licencu i jos jedno zagarantovano mesto preko VTB lige? Cinjenica je da su VTB i turska liga dva od tri takmicenja u Evropi u kojima se vrti najvise novca pa je EL ogranicila te dve lige na samo cetiri mesta (i jos jedno, ako neko od njih osvoji EC). Dalje, koji je to klub iz Rusije igrao na F4 osim CSKA? Pokusao je Zenit pa dobio jedno "domacinsko sudjenje" protiv Barce.

 

Takodje, cinjenica je i da je Galatasaray, klub koji dolazi sa neuporedivo veceg trzista od KKCZ, sa mnogo vise navijaca, iz mnogo bogatije i vece zemlje odustao od EL, dok KKCZ samo jednom u poslednjih deset godina nije igrala to takmicenje.

 

EL je tu u procepu jer ne znaju da li zele da se vrate na sportske principe (koji su postovani ranije, pa je jedan Real igrao EC) ili da postanu zatvoren elitni klub koji ce u svom ludilu da imitira NBA. U prvom slucaju nijednom klubu sa ovih prostora ucesce u tom takmicenju ne bi bilo garantovano, u drugom slucaju bi igrali samo dok se Aleksandar Veliki igra projekta "veciti derbi na F4 EL".

 

Uopste, citav post odise whataboutismom "ako mogu oni, mozemo i mi", "ako vec postoje licence, onda KKP i KKCZ moraju da ih dobiju" i tome slicno.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, uini said:

 

(ako već nisam ranije razumeo) nisam ja ovu gilksmanovu priču shvatio kao potrebu da se dođe do utiska nezavisnosti i/ili pravde, već bukvalno da se kazni zvezda na način koji će ispasti najbolniji za klub i ambicije.

 

nismo mi u ujedinjenim nacijama 1963, već u svetu u kojem ako se kurčiš (a mi se kurčimo zbog državnih para) - moraš da imaš i pokriće za to kurčenje; da ti ne mogu ništa dok se kurčiš i slično. prosto k'o pasulj. ako želimo da igramo, igraćemo po EL pravilima, pa će nam možda i dozvoliti (da igramo). u suprotnom, eto fibe lige šampiona i šta sve.

 

ja to vidim isto kao ulazak u evropsku uniju; ne možeš ti da budeš egal sa nemačkom ili francuskom. možeš da napraviš odnos koji će ti doneti neki profit. 

imaš druge ideje? super, idi kojekude, gde ti te forice pale.

 

nije uopšte stvar ravnopravnosti, već poretka u kojem ili učestvuješ ili jok.

 

 

Izvinjavam se unapred na dugačkom postu

 

sve to može da bude (i verovatno jeste) tako, ali iza kulisa, a ne u prvom planu narativa i komunikacije (u najmanju ruku je nepristojno i bahato, a niko ne bi baš takav da ispadne) (pričam u principu o pravu jačeg)

 

uzeo si za primer EU i njene najistaknutije članice; baš EU celokupan svoj koncept pridruživanja Srbije zasniva na postepenom prilagođavanju EU pravilima/standardima, koji se na godišnjem nivou ocenjuju; ista ta EU pruža podršku -- i finansijsku i tehničku -- kako bi Srbija unapredila svoju poziciju; i sve svoje zahteve isporučuje poprilično transparentno, referencirajući se poprilično detaljno na svojih mali milion procedura, akcionih planova, i strategija. u slučaju da je Srbija za nešto zakinuta, to biva urađeno poprilično jasno, nedvosmisleno, transparetno, argumentovano, utemeljeno na obimnoj dokumentaciji i izvedeno iz uspostavljenih (uglavnom komplikovanih, ali opet prilično razrađenih) pravila.

 

i pored toga, EU uspeva da pozicionira poprilično jasno svoja politička očekivanja od Srbije, i ne radi to skroz van papirologije (naravno i tako), već je uslov Kosova jasno upisan kao pregovaračka pozicija 35, najbitnija uz političke kriterijume (poglavlja 23 i 24).

 

EU u odnosima sa Srbijom uspeva da balansira, da ponekada zažmuri i administrativno-političkim jezikom zamaskira ono što joj samoj nije u fokusu, ukoliko vidi pomak ili priliku za pomak na poljima u određenim prioritetnim oblastima.

 

u svemu tome su svesni svojih interesa i interesa svojih članica -- i iako se nama ne svide često njihove reakcije, oni imaju neku svoju računicu i logiku koju slede.

 

ukratko, bili u pravu ili ne, dosta toga je poprilično konzistentno, utemeljeno u pravilima i procedurama, sa detaljnim i segmentiranim izveštajima, jako transparentno; i sa sistemom postepenog prilagođavanja i podrške u tom procesu.

 

gde je tu paralela sa EL?

 

potpuno neprofitabilno takmičenje u kojem vodeći klubovi imaju vrtoglavi godišnji minus (npr. Real Madrid ima minus od oko 35 mil godišnje EUR; koliko god to neki fudbalksi klub subvencionisao, to je porazan i depresivan indikator za samo zdravlje i perspektivu EL); manji klubovi pokušavaju da budu konkurentni sa velikima, a sasvim je jasno da kao takvi teško da mogu da imaju zatvorenu i/ili stabilnu finansijsku konstrukciju

 

u takvom kontekstu (a kontekst je sve, ko kontekst ne razume, taj je budala zar ne), ti donosiš odluku o minimalnom budžetu (ok), odnosu između plata i ukupnog budžeta (wtf, na šta će ti veliki da potroše 10+M EUR ako ne na plate? šta kad neko u sred sezone dovede pojačanje od 1M, mora još 500k da potroši na nešto drugo!?), kao i to kvartalno izveštavanje o izmirenju svih obaveza prema igračima -- što je svakako otežavajuća okolnost za manje, koji na kraju i izmire sve što treba, ali nije lako garantovati da će to biti toliko redovno.

 

u takvoj situaciji, ti odlučuješ da utežeš pravilo o finansijama (što i treba kad ima prostora) bez da:

 

1. ponudiš bilo kakav finansijski insentiv klubovima koji grcaju u minusu (bez subvencija države ili fudbalkskih klubova ili nekih nejasnih/mutnih sponzorskih aranžmana)

 

2. imaš bilo kakav pool klubova koji mogu da ulete umesto postojećih (situacija je da trenutno Zvezda i KKP uz još par klubova vade ovogodišnju EL da liči na nešto i ima notu zanimljivosti)

 

 šta možeš da očekuješ osim gomile fingiranih izveštaja i pravila koja se zaobilaze? podsete me na grad koji raskopa celu i još par okolnih ulica, ne obezbede bilo kakvu alternativu za građane koji tu žive i onda pošalju pauka da diže kola stanarima koji se snalaze da nekako stanu u ulici, a da realno nikome ne zasmetaju kad se ućoške. grad/parking servirs sve po pravilima uradio, a bahato i besmisleno, bez osećaja.

 

i hajde da se proguta sve to, ali onda da sve te regulative budu javno objavljenje, kao i budžeti klubova; a i kvartalni izveštaji o tome da dugovanja nema; zatim i sve obavljene revizije, zapisnici sa sastanaka EL, kao i odluke/kazne, sa jasnim referencama na pravila.

 

ovako ostaje sumnja da je Zvezda zaista kažnjena isključivo da ne bi mogla da registruje Kampaca, iako to disciplinovanje kluba kao što je KKCZ realno ništa ne znači, niti menja; a sam klub takmičarski gubi; a ponajviše EL u odnosu na show koji bi nastao sa pojavom Kampaca.

 

ti sad možeš da kažeš -- može im se, to je tako u svetu odraslih; eto ti na primeru EU, a i mnogih drugih da nije tako; a kamoli da treba da bude u slučaju finansijski depresivne EL koja ne uspeva da napravi bilo kakav iskorak već godinama

 

ukoliko KKP i KKCZ zadrže ovaj dotok finansija (onaj smajli koji koluta očima), sa trenerima koje imaju i publikom (30ak, a moglo bi da bude i 40ak hiljada navijača u dva dana u BG-u), apsolutna su premija za EL, naročito dok ruski klubovi nisu tu; ili će možda da gađaju Huventud ili prosperitetni Pariz koji trenutno prati po 1.000 gledalaca u EC.

 

to što su sada napravili ovak presedan, ne znači da i to neće imati svoje kasnije kosekvence.

Edited by medobrundo
  • Like 11
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

@medobrundo Dakle, svodi se sve na to da KKP i KKCZ treba da dobiju trajne licence i tako budu zakinuti mnogi drugi klubovi zbog navijaca ili stvaranja iluzije da "ljudi nece sebi da priznaju koliko im je dobro"?

 

Ne, nego treba ukinuti glupo pravilo o minimalnom budzetu i zameniti ga sa garancijama da se klub nece raspasti u sred sezone. Jos bolje, klub moze da se raspadne, ali zato se menja format pa takvi ispadnu u prvoj fazi sa nekim 1-9 skorom. Takodje, treba ukinuti glupe licence.

 

I onda, kad neki navijac Buducnosti, Cedevite, pa i brojnih drugih manjih klubova sa solidnim budzetima poput Burse, nekih klubova iz Spanije, da ne nabrajam sad dalje izrazi zelju da gleda bolje igrace u svom klubu i da gleda svoj klub kako igra sa najboljim klubovima Evrope, dobiju bahat odgovor "koga briga sta hocete, budite srecni sto igrate EC/ABA ligu sa srpskim pauerhausima".

 

E pa, EL malo drugacije gleda na sve to i samo koriste cinjenicu da pravila nema, da mogu da pozovu koga hoce da se ratosiljaju "danas smo PAO, sutra smo Lavrio" projekata (u zavisnosti od toga da li Aleksandar Veliki zeli da baca milione na glamoruzan veciti derbi ili na makete metroa u BG).

Edited by goldberg
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, goldberg said:

@medobrundo Dakle, svodi se sve na to da KKP i KKCZ treba da dobiju trajne licence i tako budu zakinuti mnogi drugi klubovi zbog navijaca ili stvaranja iluzije da "ljudi nece sebi da priznaju koliko im je dobro"?

 

Ne, nego treba ukinuti glupo pravilo o minimalnom budzetu i zameniti ga sa garancijama da se klub nece raspasti u sred sezone. Jos bolje, klub moze da se raspadne, ali zato se menja format pa takvi ispadnu u prvoj fazi sa nekim 1-9 skorom. Takodje, treba ukinuti glupe licence.

 

I onda, kad neki navijac Buducnosti, Cedevite, pa i brojnih drugih manjih klubova sa solidnim budzetima poput Burse, nekih klubova iz Spanije, da ne nabrajam sad dalje izrazi zelju da gleda bolje igrace u svom klubu i da gleda svoj klub kako igra sa najboljim klubovima Evrope, dobiju bahat odgovor "koga briga sta hocete, budite srecni sto igrate EC/ABA ligu sa srpskim pauerhausima".

 

E pa, EL malo drugacije gleda na sve to i samo koriste cinjenicu da pravila nema, da mogu da pozovu koga hoce da se ratosiljaju "danas smo PAO, sutra smo Lavrio" projekata (u zavisnosti od toga da li Aleksandar Veliki zeli da baca milione na glamoruzan veciti derbi ili na makete metroa u BG).

Da je kosarka profitabilna barem upola kao fudbal realna ekonomija bi nas svela na mesto gde pripadamo.Ovo sa nama je samo romantizovanje siromastva u fazonu evo kakvu atmosferu pravimo kako vam nije zao.Sezonske za tribine nisu numerisane,protiv Reala i Barse incident je mogao da izazove stampedo i ko zna sta sve o cemu ni ne zelim da razmisljam.Kako god EL napreduje lagano i male su sanse da se popularizuje u Nemackoj,Engleskoj ili cak u Francuskoj.Ako se kosarka afirmise u tim zemljama mi cemo morati dobrano da se oznojimo i za EC,ali to ce se desiti kada se ovde promovise hokej a to je nikada.Nazalost do tada cemo biti istocna provincija koja bukom skrece paznju na sebe a uz to i dalje imamo budale koji i dalje ubacuju predmete na teren,gadjaju papcima i nasrcu na sudije.Nisam izuzeo komsije iz ovog pisanija.

Link to comment
Share on other sites

@medobrundo svaka cast za post!

 

dodao bih, ovde je 1/1 jasno da je ovo uradjeno zbog Kampaca...da su izasli, izneli papire na sto rekli krivi ste zbog toga i toga i za to je kazna tolika pa i da kaze covek...ovako sve je zavijeno nekom misterijom, ne zna se sta je tacno bilo i cak i da neki klub napravi isti prekrsaj to niko nece znati jer niko i ne zna za sta smo mi kaznjeni...

 

  druga stvar, ovo je liga timova tako da je ovaj Gilkman ikebana kao i Bodiroga...

 

  Fakundo je napravio nesto sto vecina igraca njegove velicine ne bi u ovoj situaciji...mogao je da ode bilo gde i niko ne bi mogao nista da mu zameri od nas...on je odlucio da ostane ovde i hvala mu na tome...

 

utakmica u Kaunasu ce biti jedna od onih gde pobeda vredi duplo...bice na noz, moguce i na jednu loptu...igrace dve bas ratinicke ekipe...

Link to comment
Share on other sites

Mozemo da diskutujemo o bilo cemu samo nemojmo o autoritetu evrolige i o pravednosti evropske unije. Toliko barem treba da postujemo jedni druge ovde. I to vam pisem ja, evrofanatik sve ovo vreme. Kada im je bio potreban geopoliticki interes, Rumunija i Bugarska su primljene a ne da nisu ispunjavale standarde, nego su bile 5 puta gore od Srbije. Tako da... ono, aj da pricamo kao svesni ljudi.

 

Nema tu nikakvih jednakih pravila. Ili se smejes dok te gaze i onda si kao cool, ili ti ovo rade sto rade Zvezdi.

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Da li sam ja propustio da je KKCZ uložio zvanično žalbu na odluku o zabrani za registraciju igrača koju je donela EL?  Ako se klub nije žalio onda nema ni razloga da očekujemo da će "kadija" da promeni svoju odluku tek tako iz sažaljenja. 

Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, mister-no said:

Edin kod @mairosu reče da će se žaliti sudu u Lozani.
Možda [mention=37]mairosu[/mention] zna nešto više..
Ne znam šta je pametno tu, da se žalimo a oni bi trebalo posle da odlučuju o wc za Aba ligu..
Što bi se reklo, dođu ti tri nezavisna advokata i ćao, zdravo.
 

 

https://www.eurohoops.net/en/euroleague/1450079/cas-rejected-crvena-zvezdas-demand-for-provisional-measures-in-campazzos-case/

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, John Terry said:

Mozemo da diskutujemo o bilo cemu samo nemojmo o autoritetu evrolige i o pravednosti evropske unije. Toliko barem treba da postujemo jedni druge ovde. I to vam pisem ja, evrofanatik sve ovo vreme. Kada im je bio potreban geopoliticki interes, Rumunija i Bugarska su primljene a ne da nisu ispunjavale standarde, nego su bile 5 puta gore od Srbije. Tako da... ono, aj da pricamo kao svesni ljudi.

 

Nema tu nikakvih jednakih pravila. Ili se smejes dok te gaze i onda si kao cool, ili ti ovo rade sto rade Zvezdi.

 

Primecujem da se cesto slazem sa tvojim postovima u poslednje vreme, pa cu iskoristiti ovaj post da se osvrnem na kuku i motiku koja je pokrenuta na Marshalla Glickmana:

 

Odslusao sam vecinu njegovog intervjua u kojem, izmedju ostalog, pominje i slucaj Campazzo. Na kraju intervjua, kada su ga pitali za format EL, on je odgovorio da ima dosta interesovanja, a malo mesta, pa te London Lionsi, te Paris Basket, te Valencia, te Virtus, te KKCZ i KKP. Pa kao, bice prosirenja.

 

Meni je to sto je on pricao bilo JEZIVO. Apsolutno se nista ne zna, ni kako se popunjava liga, ni koji klub ce da igra, nista osim potpunog konsenzusa da sportski princip vise nikada ne sme da zazivi. O tome se uopste ne razmislja, nego gasi domaca profesionalna takmicenja, sve ih prevedi u amaterizam, neka samo odabrani mogu da igraju. Bukvalno su nam ukrali svima klupsko takmicenje i jos nam se cere u lice onako pokvareni i nesposobni.

 

Sad ce neko da napise, pa takav je zivot, trziste, ovo ili ono, novac se pita u svemu, a cinjenica je da novca vise skoro i da nema i da su svi EL klubovi kao oni likovi koji su pobegli na vrh Titanika koji tone - jesu oni jos uvek na suvom, ali su osudjeni na propast.

 

Pogledajte bilo koju ligu u Evropi i videcete da su se sve svele na jedan do dva kluba, a pogledajte koliko ih je bilo pre 10 do 15 godina. Samo u Italiji su EL igrali Fortitudo, Virtus, Armani, Trento, Beneton, Siena, sad su se sveli na dva lika koja ubacuju milione, a ko zna do kada ce. Seca li se iko ko se borio sa Partizanom za plasman u TOP 8 - Maroussi, seca li se iko Bamberga i kako su sramno oterani iz EL (jer, kao, nemaju oni sta da traze u EL, eto im EC pa neka se bore sa ostalim selima)?

 

Da, tacno je da je KKCZ nekada predstavljala svez vazduh u EL, tacno je da je taj klub sa igracima koji pre te sezone nisu igrali nista ozbiljno uspevala da se ravnopravno bori sa mnogo skupljim ekipama, ali to je proslost. Sada se i KKP i KKCZ savrseno uklapaju u tu predstavu u kojoj moze da ucestvuje samo elita - bogatuni iz velikih gradova sa ogromnim izdavanjima na plate igraca. Zapravo, u ovakvoj EL samo Baskonia (Vitoria) i Zalgiris (Kaunas) odskacu jer su iz manjih mesta, ali sa nekim sistemom i uspesnim igrama i u ovakvoj EL.

 

E sad, zasto je dovodjenje Campazza opasno? Pa zato sto je to svima u EL pokazalo da apsolutno ne postoje limiti u budzetu KKCZ i da, ako Aleksandar Vucic sutra pozeli da da 40 miliona evra, to ce i da uradi. Svima su puna usta Partizana i njihovog neverovatnog budzeta, vecina se slaze da nemaju pravog pleja, pa sto onda nisu izvadili koji milion vise i doveli Vildozu? Ili Campazza, eto Crvena zvezda ima vec trojicu plejmejkera, hajde da uzme i cetvrtog, oni nemaju nijednog pravog? Pa zato sto zele da stvore iluziju da imaju neka ogranicenja u budzetu, zato je i Mijailovic govorio da imaju finansijskih problema.

 

Edited by goldberg
Link to comment
Share on other sites

Meni samo nije jasno, zar nije logicnije kazniti upravu kluba koja je muljala umesto Kampaca?
Ajmo realno. Klub i nisu mogli drastičnije da kazne. Kampaco će za istu platu odigrati duplo manje tekmi, procentualno imati znatno manje šansi da se povredi a uleteće naložen i svež u samu završnicu regularnog dela sezone.
KKCZ je kažnjen tako da im najskuplja investicija u istoriji kluba propusti desetak tekmi u EL. Jače od toga je da su nam zabranili registrovanje novih igrača do kraja sezone jer izbacivanje iz takmičenja bi napravilo ozbiljna i revanopravna pomeranja u trenutnom plasmanu. Opet napominjem...da je interni ugovor o nadoknadjivanju razlike za obeštećenje od strane igrača nešto što je moguće naplatiti preko suda, ne bi Baskonija onako kukala preko medija a Real napravio ovakvu pometnju. Ne sećam se slučajeva sa ovako visokim ciframa za obeštečenje ali EL želi prestrogom zabranom poslati jasan stejtment igračima da se ovaj trend neće tolerisati.
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Kazniti odgovorna lica tj upravu kluba da ne mogu biti na celu nekog El ucesnika ili Ec ucesnika u narednih 5 godina npr.
I to ne zvuči loše iz našeg ugla ali takva kazna ne bi donela satisfakciju ostalim klubovima zbog stvaranja kompetitivne prednosti lažiranjem traženih dokumenata.
Čoki bi našao i prineo dva žrtvena jarca i terao od prvog dana Fakunda u overdrive. Zamisli da smo sa njim tresnuli Barsu i Real i nakon Monaka zaredjali 5 pobeda u narednih 6 kola. Op, op
..KKCZ na čelu tabele a ostali kako se već postroje.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Урош19 said:

Kod nas su do sad sa ugovorima 1+1 ostali Vajt zamalo i ne znam da li još neko

Ali lici da se ima para, pa sto ne bi ostali oni koji su u planovima Duska? 

 

12 hours ago, VISOKOLETAC said:

Pa Neda je na 3 godine, a koliko vidim bice para i sledece godine. Kampaco sigurno nece u Real i Spaniju(i budite sigurni da je Real veoma zasluzan za nasu kaznu), Vildoza nece u Baskoniju i Spaniju.Zasto ne bi ostali kod nas? Novac je svuda isti. Sledece godine ce otici Bentil i Holand. Nadam se da cemo pojuriti Gudurica.

Bas tako. Svi domaci, osim Petruseva su sigurni, osim ako se slavina ne zavrne ponovo.

Ako bude para, ponuditi Petrusevu rolu, vecu kintu, Kampacu ispostovati to sto je dogovoreno za drugu godinu, Vildozi isto i resen problem. 

Dovesti mozda nekog jos boljeg od Martina i eto. 

Naravno, Ivanovic D. da se potpise za preterane novce na nekoliko sezona. 

 

10 hours ago, goldberg said:

To samo govori da EL ne zeli da Aleksandar Vucic kupuje titule u njihovom takmicenju. Jer, on ako bude tako odlucio moze da poveca budzete klubova na 40 miliona i pokupuje sve sto vredi - sta ga sprecava? Javnost u Srbiji? Neki ogranicen budzet na trosenje za zabavu sirokih masa? To kod SNS rezima ne postoji.

OK je post. Moj komentar - po cemu je bolje da neko (nije bitno ko) finansira Real i Barsu i da budu zajedno u minusu oko 100m, a problem je da drzava Srbija finansira svoja dva kluba. Uz to KKCZ ima bas veliku bazu domacih igraca, koji za razliku od komsija i daju veliki doprinos konstantno. 

To meni samo govori o tome da nas ne zele u nekoj bitnoj ulozi, vec u ulozi ikebane. Zele da ostave u davnoj proslosti dominaciju YU kosarke.

O postenju EU i njenih gradjana, zaista ne bih. Decenijama, da ne kazem vekovima se nama nabija neki kompleks manje vrednosti. Sve drugi rade bolje, svi drugi su bolji, posteniji, pametniji. Ja radim u inostranstvu. Radio sam za vise razlicitih medjunarodnih organizacija, pa sam sretao ljude iz citavog sveta. Nasi ljudi su svuda ostavili odlican utisak. Ja se ne osecam manje vrednim od bilo koga od njih. Naprotiv.  

 

9 hours ago, Nek grmi jako said:

Ne postoji društveni, ekonomski, sociološki i kulturološki aspekt u kome do rata u Ukrajini evropski establišment nije voleo pare koje stižu direktno ili posredno od Putina, pa se u tome nije izdvajala ni Evroliga.

Naravno. NIsmo korupciju mi izmislili. 

 

7 hours ago, medobrundo said:

Izvinjavam se unapred na dugačkom postu

Sa vecinom se slazem, a ono sto sam hteo da komentarisem je iskomentarisao @John Terry, pa kopiram ispod. 

5 hours ago, John Terry said:

Mozemo da diskutujemo o bilo cemu samo nemojmo o autoritetu evrolige i o pravednosti evropske unije. Toliko barem treba da postujemo jedni druge ovde. I to vam pisem ja, evrofanatik sve ovo vreme. Kada im je bio potreban geopoliticki interes, Rumunija i Bugarska su primljene a ne da nisu ispunjavale standarde, nego su bile 5 puta gore od Srbije. Tako da... ono, aj da pricamo kao svesni ljudi.

Nema tu nikakvih jednakih pravila. Ili se smejes dok te gaze i onda si kao cool, ili ti ovo rade sto rade Zvezdi.

+1m 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Placebo Lone star said:

Autoriteta bez….

 

Pa tu već Glikman laže kako bi amnestijom pokazao da se ništa nije ni desilo. Zašto laže videćemo ubrzo.

Upravo je obrnuto. Kad nekog amnestiraš opraštaš mu delo koje je učinio (znali ili ne znali koje je to delo) i nagradjuješ ga pošto je uvideo svoju grešku i neće je više ponavljati.

Oćekujem posle Žalgirisa #FreeKampaca nad Partizanom. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, Gojko said:

Upravo je obrnuto. Kad nekog amnestiraš opraštaš mu delo koje je učinio (znali ili ne znali koje je to delo) i nagradjuješ ga pošto je uvideo svoju grešku i neće je više ponavljati.

Oćekujem posle Žalgirisa #FreeKampaca nad Partizanom. 

 

jedini problemcic je sto evroliga ne zeli da nagradi zvezdu, vec da je kazni onako kako zvezdi najvise smeta.

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...