Oi! Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Due i Olise su takvi talenti da to skoro nisam video. Tu je i Barcola. Uz to imaju Dembelea i Mbapea monstrume, a vezni red je više nego dobar. 1 minute ago, Dzo23 said: Portugal ima Vitinju (legitimni naslednik Luke Modrića) i Žoao Neveša koji su velemajstori i igraju zajedno u klubu i tako čine najbolji tandem veznjaka u Evropi. Francuzi imaju fizikalce u vidu Kamavinge, Rabioa, Čaumenia... Portugal i pogotovo Španija su znatno ispred njih jer imaju virtouze i igrače koji su tehnički na mnogo višem nivou. Ovde imaš pravo da su tehnički iznad njih, a to je ako stvaramo idealan trougao FRA-POR-SPA. Nismo samo o tome polemisali, nego generalno o kvalitetu. 1
Miki28 Lakers in 5 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 16 minutes ago, Oi! said: Zaire-Emeri može da igra desnog beka (Kunde, Gusto), T. Hernandez, Dinje, L. Hernandez levog i imaju Salibu, Upamekana i Konatea. Dosta ima tu priglupih igraca a koji svojim glupostima kostaju ekipu u velikim utakmicama. Jedino eto da kazes Saliba da je top. Upa i Konate uvijek imaju 1 WTF potez a o braci da ne govorim. Vidjecemo kako ce sloziti vezni red ali ako bude Rabiot ili Cama u startnoj postavi, pisi propalo. Isto tako Olise igra strasno ove sezone, njemu se moraju dati kljucevi a imas Cherkija, Dembelea, Doue itd itd i onda alfu i omegu Mbappe-a. Moze to lako da pukne
McLeod Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 2 minutes ago, Dzo23 said: Portugal ima Vitinju (legitimni naslednik Luke Modrića) i Žoao Neveša koji su velemajstori i igraju zajedno u klubu i tako čine najbolji tandem veznjaka u Evropi. Francuzi imaju fizikalce u vidu Kamavinge, Rabioa, Čaumenia... Portugal i pogotovo Španija su znatno ispred njih jer imaju virtouze i igrače koji su tehnički na mnogo višem nivou. Spanija je za dve klase slabija od Francuske na skoro svim pozicijama. Ono sto Spaniju stavlja u raspravu o favoritima i sto joj je donelo titulu na EP je VRHUNSKI trener kakvih je danas malo medju selektorima, kao i to da igraju jako dugo zajedno i u istom sistemu sve vreme. Tako da je uslovno receno lakse da uklapas igrace u Spaniji nego u Francuskoj, mada je razlika u kvalitetu dva trenera tolika da to nije glavni faktor.
Miki28 Lakers in 5 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 2 minutes ago, Dzo23 said: Portugal ima Vitinju (legitimni naslednik Luke Modrića) i Žoao Neveša koji su velemajstori i igraju zajedno u klubu i tako čine najbolji tandem veznjaka u Evropi. Francuzi imaju fizikalce u vidu Kamavinge, Rabioa, Čaumenia... Portugal i pogotovo Španija su znatno ispred njih jer imaju virtouze i igrače koji su tehnički na mnogo višem nivou. Imas i Bruna koji je svetska klasa i jedan od najboljih pakera na svijetu, vrvt i najbolji s obzirom na tim gdje igra i ligu. Nazalost, Ronaldu se u karijeri poslozilo da naidje na matorog Figa i tu generaciju a onda sa Pepe, Quaresma, Moutinho, Nani igra u svom prajmu i sada na zalasku ima Mendesa, Diasa, Nevesa, Vitinhu, Bruna, Costu. Ipak za mene je ogromno razocarenje Leao. On je morao biti sami vrh na svojoj poziciji ali ostade nedorecen. 1
Oi! Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) Meni nije žao, imali su brutalan tim uvek. Imali su vrhunske igrače 2004. godine ne samo "matorog" Figa. Izgube od Grčke, neka plaču i on i cela reprezentacija što nemaju više pehara. Da si komentarisao neku slabiju reprezentaciju pa da razumem. Edited 8 hours ago by Oi!
McLeod Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) U napadu mislim da ni Desam ne moze da ih ukanali. Koga god da stavi. Due, Serki, Mbape, Olise, Dembele, Ekitike, pa i Kolo Muani, Tiram, Akliuse... Maltene ko god. I Barkolu sam zaboravio. Due nije toliko nahajpovan, ali je decko jezivo dobar igrac. Bukvalno kao da pravis nekog myplayera na FIFA, sve sto treba napadacu ima. Brz je, jak je, sutira iz svih pozicija i kako hoces, tehnika top, a istovremeno je robotski efikasan, nema lose odluke na terenu... Nema neku harizmu i karakter koji je obicno potreban da igrac bude smatran za zvezdu, ali sto se fudbalskih kvaliteta tice, fudbaler buducnosti bukvalno. Edited 8 hours ago by McLeod 1
Miki28 Lakers in 5 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) 11 minutes ago, Oi! said: Meni nije žao, imali su brutalan tim uvek. Imali su vrhunske igrače 2004. godine ne samo "matorog" Figa. Izgube od Grčke, neka plaču i on i cela reprezentacija što nemaju više pehara. Ma gdje su imali brutalan tim. To je bila dobra ekipa ali ne i vrhunska. Tu je Rui Costa bas odigrao ispod ocekivanja, dao gol Englezima ako se dobro sjecam. Figo alfa i omega. Ronaldo 19 godina i imao si Deco, Carvalho, Maniche, Pauleta. Odbrana im je bila blagi uzas. Edited 7 hours ago by Miki28 Lakers in 5 edit
Oi! Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Cela odbrana Porta i golman koji su uzeli LŠ. Nije to baš tako loše i naivno, Grčku su morali dobiti.
Ludi za Poli Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Spanci bi bili ubjedljivo najbolji da imaju napadaca kao Raula, Torresa ili Ville. Ovako su tu upitni iako Oyarzabal igra fenomenalno za repku kao ta neka lazna devetka i generalno ima strasan osjecaj za prostor. DLF takodjer malo sere sa forsiranjem Simona ispred Joana Garcije koji je ove sezone najbolji golman svijeta i sa Cucurellom ispred Carrerasa i Baldea koji mu uopce nisu na spisku, a obojica su bolji lijevi bekovi od cupavog. Stoperski par Cubarsi-Laporte/Huijsen je tehnicki savrsen. Bukvalno mane jedne nemaju sa loptom u nogama, jaci su tenicki od glavnih veznjaka 90% reprezentacija svijeta. Llorente desno je jebena masina, neki Fede Valverde profil igraca kog je Zizou 2019. odbacio pa je prodan u Atletiko. Tamo je Cholo od njega napravio prvo strasnog desnog beka iako je imao i sezona sa double-double ucinkom kao veznjak takodjer. Inace je genijalna prica u vezi njega, otac mu je igrao za Madrid 7 godina, dido s majcine strane 12 godina, a stric mu je fakin Paco Gento, jedna od najvecih legendi Madrida u historiji dok ce Marcos zavrsiti karijeru kao legenda Atletika. Vezni red nema potrebe puno komentarisati. Dovoljno je reci da je spanski vezni red fudbal. Tehnicki savrseni igraci, uigravani u jednom sistemu od najmanjih nogu i nauceni kako se kretati sa i bez lopte. Prve dvije trecine terena se igra jednostavno, a jednostavno je najteze. Naravno, ako nisi Pedri, Rodri, Fabian, Soler, Zubi, Fornalas, Olmo, Baena, Barrios i slicni. Spanski vezni red je uvijek bio i uvijek ce biti fudbalska simfonija. Zanimljiva je i rola Fermina koji je strasan finisher sa pozicije desetke/poluspica i jako netipican spanski veznjak. Ove sezone pod Flickom ima nenormalnu produkciju. Napad ima odlicna krila i taj problem devetke. O Yamalu je suvisno sta i govoriti, vec sa 18 godina se radi o jednom od najboljih kreatora koje je fudbal ikad vidio. Nico lijevo ga savrseno nadopunjuje jer je vise ta 1 na 1 napast driblingom i igrac koji ce napasti dubinu nego kreator ko Yamal. Iza njih imaju stvarno nekih finih igraca koji itekako mogu koristiti tipa Pino, Munoz (igrac Osasune koji je ove godine bas procepio u ligi, takodjer netipicno spansko krilo jer je jako brz i nije neki meljator lopte), Barre. Na deveki iza Oyarzabala ce biti jos Ferran i Borja Iglesias. Primjetan pad kvaliteta u odnosu na sredinu i krila ali u teoriji moze biti dovoljno dobro. Uostalom, Oyarzabal je i zabio Englezima za titulu prvaka Europe. 1 1
Miki28 Lakers in 5 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 7 minutes ago, Oi! said: Cela odbrana Porta i golman koji su uzeli LŠ. Nije to baš tako loše i naivno, Grčku su morali dobiti. Morali ali jbg, prvo Englezi pa Holandani i onda u finalu Grci koji su iskoristili pritisak koji su osjecali domacini. I Englezi su pakleni ali Tuchel pametuje. Bice pakleno SP, sve zavisi od ukrstanja ( nisam obracao paznju na to ) i da li ce sve ekipe biti zdrave. 1
McLeod Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago P.S. Raja je bolji golman od Garsije. Simon mozda nije ni treci najbolji golman Spanije, ali golman je tu najmanje bitan.
Ludi za Poli Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Raya bukvalno nije ni blizu Joanu. Jedan igra u najofanzivnijem sistemu na svijetu gdje je odbrana skoro na protivnickoj polovini 70% vremena i redovno vadi nenormalne stvari, drugi igra u Artetinom terorizmu. Cak i statistika pokazuje kakva je ustvari razlika u pitanju gdje imas Joana koji je u ligi ove sezone primio oko 10 golova manje od ocekivanog dok je Raya EPL na oko 1 primljenog gola vise od ocekivanog. Da ne poimnjem jos da je Raya midzet za golmana sa svojih 183 dok je Joan preko 190. Covjek je ove sezone bukvalno bolji od Thibua.
McLeod Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Ta statistika pokazuje samo da je bolji jedan na jedan, mada je i Raja tu dobar i ne nalazi se toliko cesto u tim situacijama. Visina takodje nije bitna ako je golman skocan i dovoljno snazan da to nadoknadi, tako da nizi golman sa dobrom koordinacijom moze da nadoknadi te centimetre. U svakom slucaju, potpuno nebitno, nece Spance nista kostati golman.
Drug Crni Posted 7 hours ago Author Posted 7 hours ago Prvo pitanje: zašto Saliba nije igrao na ove dve utakmice Francuske? Drugo pitanje: zašto Solanke igra za Englesku? Lik je dao..koliko..tri gola za celu sezonu..na osnovu čega je on u repki? Tuhel je mnogo bolji trener od Sautgejta, ali ne uliva baš neko poverenje.. 36 minutes ago, Ludi za Poli said: drugi igra u Artetinom terorizmu.
Shunsuke Nakamura Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Fali Francuzima Kante koji je za klasu bolji od svih veznih koje trenutno imaju. Ja bih rekao da je Olise najmanje ishajpovan od svih, a strašan je igrač. Najbolja lijeva noga na svijetu ubjedljivo. Dok sam ga gledao u Palasu vidio sam da svaki put kada priđe 16m, to je šansa za gol. Bilo da šutira, bilo da centrira. Za Duea se slažem da je čudo od igrača. On kad baš eksplodira to je Zlatna lopta sigurno. I ovo što trenutno pruža je zastrašujuće na nekim utakmicama.
McLeod Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) 19 minutes ago, Drug Crni said: Prvo pitanje: zašto Saliba nije igrao na ove dve utakmice Francuske? Drugo pitanje: zašto Solanke igra za Englesku? Lik je dao..koliko..tri gola za celu sezonu..na osnovu čega je on u repki? Tuhel je mnogo bolji trener od Sautgejta, ali ne uliva baš neko poverenje.. Na oba pitanja je odgovor zato sto se ucilo od Fergusona. Arsenal je povukao skoro sve igrace iz reprezentacije da bi ih cuvao za kraj sezone. Jedan od retkih koji su igrali, Madueke, se povredio. Kante je bio u timu za prijateljske. Iako igra u Arabiji, ja bih ga vodio na prvenstvo. I igrao bi mi u 11 ako je fizicki spreman. Edited 6 hours ago by McLeod
Markoss Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Bosna pokupila iz dijaspore par zanimljivih igracica i odmah osvezili reprezentaciju. S druge strane - mi ispustimo Kerkeza i Pavlovica, jer "ko nece bre da igra za Srbiju i ne mora bre".
Lineker Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) Ovo su rezultati BiH iz kvalifikacija za EURO. Razlika nebo i zemlja. Spoiler Edited 5 hours ago by Lineker
Bugl Khan Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Ako pogledamo tko je igrao za Italiju od 2016 do 2023: Buffon, Sirigu, Chiellini, Bonucci, Barzagli, Candreva, Veratti, Pirlo, Motta, Emerson, Jorginho, Immobile, Insigne, El Shaarawy, Florenzi, Bernardeschi, Bastoni, Berardi, Locatelli, Chiesa..... Znači već se vidi pad u kvaliteti u odnosu na prethodnu generaciju. Ali to još uvijek nije bilo ni blizu ovoga: Frattesi, Scalvini, Orsolini, Biraghi, Gnonto, Politano, Zaccagni, Zaniolo, Raspadori, Casale, Gatti, Scamacca, Cambiaghi, Coppola, Retegui, Rugani, Bellanova, Rovella , Ranieri, Carnesecchi, Christante i, naravno, uvijek pouzdani i među djevojkama popularni, Bonđorno. Meni ne ide u glavu da je Italija ovako jadna. Nije stvar u tome da su propustili treće SP u nizu, stvar je u tome kako im izgleda roster zadnje 3 godine. Jednostavno se ne mogu sjetit drugog primjera supersile koja ima takvu rupu u kvaliteti i talentu. Francuzi su supersila postali u drugoj polovici 90ih, Španjolci u drugoj polovici nultih. Makar ni ranije nisu imali ovakvu krizu. Nijemci su bili u krizi od 1998. do 2006. U krizi s talentom, ne toliko s rezultatom. Argentina i Brazil se ne sjećam da nisu bili jaki. Čak i reprezentacije koje su nivo ispod kao Engleska, Nizozemska, Belgija, Portugal....nisu pali toliko nisko. Ne znam kako je to moguće.
Perkos2 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 3 hours ago, Dzo23 said: Kako je tačno ispušten Pavlović? Tako što niko iz fss nije ni znao da postoji dok nije zaigrao za prvi tim Bajerna.
Bugl Khan Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Jackson je prejak lik. Vidi se da je dobričina. Auu šta vas je. Četvor'ca jel? A jes' vidio što zabijam? Radi njega želim da prođu skupinu jer mu je oduzeto 2014.
Bugl Khan Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 6 hours ago, Oi! said: Fali im dobra devetka, a to su uvek imali (ovo se odnosi na Holandiju). Zaboravih De Pola iz Atletika, skroz uigran sistem što u klubu što u reprezentaciji. Iz Atletica, al zamalo. On sa Messijem, Suarezom, Albom, Reguiloniom i Busquetsom dominira MLS-om. Al bez zajebancije, vidio sam na highlightsima nekog malog Allendea. Čini se napadač za Ligu 5. Sad, koliko me to zavara MLS gdje obrane doslovno ne postoje, a koliko je on stvarno dobar, ne znam. 4 hours ago, McLeod said: Na oba pitanja je odgovor zato sto se ucilo od Fergusona. Arsenal je povukao skoro sve igrace iz reprezentacije da bi ih cuvao za kraj sezone. Jedan od retkih koji su igrali, Madueke, se povredio. Kante je bio u timu za prijateljske. Iako igra u Arabiji, ja bih ga vodio na prvenstvo. I igrao bi mi u 11 ako je fizicki spreman. SA liga bi bila 7. ili eventualno 8. liga u Europi. Lagano.
Polivalentni Stevica Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Kako je predvideo budućnost Roberto Badjo.. 2012/13 je predložio promenu sistema,da se fokus prebaci na stvaranje mladih igrača.Ignorisali su ga i otišao sa funkcije u savezu. Edited 2 hours ago by Polivalentni Stevica
Recommended Posts