DJORDJE Posted February 15, 2021 Share Posted February 15, 2021 7 hours ago, Sunshine State said: Ne znam je l' se bold odnosio na moj post - ako jeste, pa jeste u NL cudno da ima snega - ovde i 10 cm snega izazove kolaps u saobracaju. Ma ne odnosi se na tvoj post, nego svi udarili u kuknjavu kako je hladno u Februaru.😀 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted February 15, 2021 Author Share Posted February 15, 2021 6 minutes ago, DJORDJE said: svi Ja sam se zalio na kisu, a ne na hladnocu. 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted February 17, 2021 Share Posted February 17, 2021 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted February 19, 2021 Author Share Posted February 19, 2021 @ciao Ne secam se gde smo ono pricali o obrazovanju. Evo recimo jednog razloga, sto mladi ljudi nece da prihvate teze predmete: P se ne racuna i ucenik moze da izabere tezu materiju, a da ne obori prosek. Sveli smo se na to da neko ko zavrsi najobimnije i najteze kurseve ima losiji skor od nekoga ko zavrsava ONO. Ti rece da si pesimisticna. Da ti se pridruzim, iako se nadam da ce znanje i vestina pobediti. 🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted February 19, 2021 Share Posted February 19, 2021 Da li je P za passing grade? Ako može objašnjenje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted February 19, 2021 Author Share Posted February 19, 2021 4 minutes ago, ControlFreak said: Da li je P za passing grade? Ako može objašnjenje. P- pass NP- no pass. Cesto djaci uzimaju teske predmete, gde se odluce na P/NP system, koji ne utice na prosek. Ovo je UCSB statistics department poslao studentima. Ja se izbezumio. Moj stariji je na SciencePol i uzeo neki predment na Francuskom da utvrdi terminologiju. Imao je opciju da uzme i na Engleskom, ali moje dete ne priznaje da je nesto tesko. Ispostavi se da jos nije spreman da pise essays na francuskom academskom nivou i da ce da ubode B, sto bi mu oborilo prosek. Izpregovara se sa SB da mu to racunaju kao P/NP i sve bilo u redu. Duga prica kratka, dobro je to njega ne kaci posto je international transfer. :) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted February 19, 2021 Share Posted February 19, 2021 Bravo za njega i pokušaj da piše na francuskom! Da, obično moraš unapred da ugovoriš pass-fail ocenu, što je sasvim fer. Medjutim, u vrlo neugodnoj situaciji smo sa pandemijom i nastavnici, profesori se nalaze u situacijama da traže neki način da pomognu ili ne dodaju stres učenicima. Ukoliko sam razumela ovo gore što si postavio, ipak se zahteva od dece da rade za ocenu i da ne očekuju prolaznu (P) ocenu a da se računa za major program. Da li sam te razumela? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted February 19, 2021 Author Share Posted February 19, 2021 (edited) Pazi, ja sam klincima otvario da sve što nisu predali predaju i ne računam penale za kasne radove. Nešto mi je pojelo post. Ova odluka upravo kači bolje studente, pošto im B, ili C obaraju prosek. Ovi koji su pass ne gube ništa ni sa ABC ni sa P/NP. Ako ti je prosek ispod 3 C te ne obara. Ovim samo kažeš studentima da uzimaju lake predmete, a sada ove droppnu, i uzmu ih u normalno vseme. Ne covid. 🙂 Edited February 19, 2021 by mrd Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted February 21, 2021 Author Share Posted February 21, 2021 Gotova tax, DT me je opet ove godine kosta $15k 😞 NonVote fee, ubija CA, NY i druge socijalisticke drzave. 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted February 21, 2021 Share Posted February 21, 2021 1 hour ago, mrd said: Gotova tax, DT me je opet ove godine kosta $15k 😞 NonVote fee, ubija CA, NY i druge socijalisticke drzave. 🙂 Sta bi sa stimulus cekom? Moracu da menjam HVAC unit, dobro bi dosao 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted February 21, 2021 Author Share Posted February 21, 2021 13 minutes ago, Sunshine State said: Sta bi sa stimulus cekom? Moracu da menjam HVAC unit, dobro bi dosao 😄 Ne kvalifikujem se. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted February 21, 2021 Share Posted February 21, 2021 4 minutes ago, mrd said: Ne kvalifikujem se. Rich bastard!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted February 21, 2021 Author Share Posted February 21, 2021 (edited) 2 minutes ago, Sunshine State said: Rich bastard!! Nisam siguran da se pola CA, kvalifikuje. Sve sam spiskao, bas su mogli da mi daju malo. 🙂 edit: Dobro je da smo ugradili solar, pa su nam tu nesto para vratili. Vi na FL, ni solar ne smete da ugradite. Edited February 21, 2021 by mrd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted February 22, 2021 Share Posted February 22, 2021 3 hours ago, mrd said: Nisam siguran da se pola CA, kvalifikuje. Sve sam spiskao, bas su mogli da mi daju malo. 🙂 edit: Dobro je da smo ugradili solar, pa su nam tu nesto para vratili. Vi na FL, ni solar ne smete da ugradite. Zadnji cek, poslali mi - umanjen naravno, ali stigao.... totalno sam se shokirala, nesto su pogresili Platila struju za taj mesec sa tim cekom Bas bi se nacekala da sam od njih zavisila @Sunshine State puno srece sa HVAC - neces za te pare zameniti ....Mozda to deluje dosta ljudima u SR, ali ja bukvalno od svih pomoci od drzave tokom pandemije, mogla sam da platim vodu i kanalizaciju, to je to. To je najmanji trosak u toku godine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anunnaki Posted February 22, 2021 Share Posted February 22, 2021 6 hours ago, mrd said: Nisam siguran da se pola CA, kvalifikuje. Sve sam spiskao, bas su mogli da mi daju malo. 🙂 edit: Dobro je da smo ugradili solar, pa su nam tu nesto para vratili. Vi na FL, ni solar ne smete da ugradite. ja sam sa tim hobijem vec 5-6 godina. poceo sam kao i vecina da imam jeftin i pouzdan izvor struje ali se to promenilo u moj velili hobi. koliko je tvoj sistem? ja imam tri invertera (ukupno 12kw) i 9000w panela. jos uvek koristim originalne LA baterije od 600A. 80kwh litium su na putu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted February 22, 2021 Share Posted February 22, 2021 6 hours ago, Angelia said: Zadnji cek, poslali mi - umanjen naravno, ali stigao.... totalno sam se shokirala, nesto su pogresili Platila struju za taj mesec sa tim cekom Bas bi se nacekala da sam od njih zavisila @Sunshine State puno srece sa HVAC - neces za te pare zameniti ....Mozda to deluje dosta ljudima u SR, ali ja bukvalno od svih pomoci od drzave tokom pandemije, mogla sam da platim vodu i kanalizaciju, to je to. To je najmanji trosak u toku godine. Ma znam, taman ce biti za kafu majstorima da skuvam 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted February 22, 2021 Share Posted February 22, 2021 Prvi ček kad smo primili, redukovan, dali u dobrotvorne svrhe, rescue mission, Doctors Without Borders i par drugih organizacija. Ovaj drugi, zanemarljiv, takodje. Nismo ni znali kad je legao na račun. Baš pre neki dan pričali sa prijateljem o tome, on je takodje primio ali punu sumu jer mu supruga ne radi, takodje dao u dobrotvorne svrhe. Za razliku od nas, nekima čak i ta mala suma puno znači. Ljudi ostali bez posla, nemaju dovoljno za hranu, tek ćemo videti posledice. I sledeći ne zadržavam i dajem. Možda je pametnije bilo spustiti tu granicu za minimum primanja da više ode onima kojima je potrebno, ali eto mi smo rešili na ovaj način. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted February 22, 2021 Author Share Posted February 22, 2021 9 hours ago, Anunnaki said: ja sam sa tim hobijem vec 5-6 godina. poceo sam kao i vecina da imam jeftin i pouzdan izvor struje ali se to promenilo u moj velili hobi. koliko je tvoj sistem? ja imam tri invertera (ukupno 12kw) i 9000w panela. jos uvek koristim originalne LA baterije od 600A. 80kwh litium su na putu Mi smo instalirali, nominalno 14Kw panela i svaka ploca ima svoj inverter. Ne bih to ni radio, ali jos ove godine imamo popust i cena s'rabatom mi je pokrila struju za sledecih 5 godina. Sto ce reci, unapred sam platio bez interesa struju za sledecih 5 godina. Nisam instalirao baterije, posto nikako ne mogu da izdvojim struju od PG&E. Tako da nocu koristimo njihovu struju. Ugradio sam generator, da kad nestane struja, mogu da se otkacim i imam struju. 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted February 22, 2021 Share Posted February 22, 2021 2 minutes ago, mrd said: Mi smo instalirali, nominalno 14Kw panela i svaka ploca ima svoj inverter. Ne bih to ni radio, ali jos ove godine imamo popust i cena s'rabatom mi je pokrila struju za sledecih 5 godina. Sto ce reci, unapred sam platio bez interesa struju za sledecih 5 godina. Nisam instalirao baterije, posto nikako ne mogu da izdvojim struju od PG&E. Tako da nocu koristimo njihovu struju. Ugradio sam generator, da kad nestane struja, mogu da se otkacim i imam struju. 🙂 Sotjo, ti li si? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted February 22, 2021 Author Share Posted February 22, 2021 1 hour ago, Kronostime said: Sotjo, ti li si? Ja o ozbiljnim stvarima, a ti se ceskas. 😛 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted February 22, 2021 Share Posted February 22, 2021 5 minutes ago, mrd said: Ja o ozbiljnim stvarima, a ti se ceskas. 😛 Kupi te baterije, instaliraj ih i zavrsi tu pricu sa energetski efikasnom MRDu🤭 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted February 22, 2021 Author Share Posted February 22, 2021 Kupi te baterije, instaliraj ih i zavrsi tu pricu sa energetski efikasnom MRDu[emoji2960]NeDam pare. [emoji14] Možemo da pričamo o tome. Ne isplati se, pošto baterije ne traju dovoljno dugo. Razmišljam da uzmem električna kola i da njih priključim, kad ostanem bez struje.Sent from my LM-G710VM using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted February 22, 2021 Share Posted February 22, 2021 4 hours ago, ControlFreak said: Prvi ček kad smo primili, redukovan, dali u dobrotvorne svrhe, rescue mission, Doctors Without Borders i par drugih organizacija. Ovaj drugi, zanemarljiv, takodje. Nismo ni znali kad je legao na račun. Baš pre neki dan pričali sa prijateljem o tome, on je takodje primio ali punu sumu jer mu supruga ne radi, takodje dao u dobrotvorne svrhe. Za razliku od nas, nekima čak i ta mala suma puno znači. Ljudi ostali bez posla, nemaju dovoljno za hranu, tek ćemo videti posledice. I sledeći ne zadržavam i dajem. Možda je pametnije bilo spustiti tu granicu za minimum primanja da više ode onima kojima je potrebno, ali eto mi smo rešili na ovaj način. Mi vec 15-ak godina imamo setup-ovane mesecne uplate u dve razlicite dobrotvorne ustanove, i nameravamo da placamo dok mozemo. Sad i u Srbiji ima dosta njih kojima bi trebalo pomoci... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted February 22, 2021 Share Posted February 22, 2021 6 minutes ago, mrd said: NeDam pare. Možemo da pričamo o tome. Ne isplati se, pošto baterije ne traju dovoljno dugo. Razmišljam da uzmem električna kola i da njih priključim, kad ostanem bez struje. Sent from my LM-G710VM using Tapatalk Skoro me pita rodjak: Nesto me zeza bezicni mis, sta mu je? Kad si ga kupio? Pre 5 godina! Zameni mu baterije, zivotinjo , i radice k`o nov. Par dana kasnije: E, ono radi. Ajde! 10 minutes ago, Sunshine State said: Mi vec 15-ak godina imamo setup-ovane mesecne uplate u dve razlicite dobrotvorne ustanove, i nameravamo da placamo dok mozemo. Sad i u Srbiji ima dosta njih kojima bi trebalo pomoci... 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted February 22, 2021 Share Posted February 22, 2021 13 minutes ago, Sunshine State said: Mi vec 15-ak godina imamo setup-ovane mesecne uplate u dve razlicite dobrotvorne ustanove, i nameravamo da placamo dok mozemo. Sad i u Srbiji ima dosta njih kojima bi trebalo pomoci... Baš sam razmišljala o tome ako bih mogli mi forumaši da otvorimo neki fond, prva sam 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts