Fat Zadd Posted October 1, 2023 Share Posted October 1, 2023 Proleće je 13 u decembru , leto 1 u oktobru ili bilo kog drugog... verovatno poslednje "kupanje" za ovu godinu na otvorenom... Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted October 15, 2023 Share Posted October 15, 2023 Imam pitanje ako ima ovde forumaša iz Finske. Planiram da idem u Kuhmo u julu, pa bih htela savet za transport od Helsinkija do tamo. Videla sam da ima avion, non-stop let, a i voz, 6 i nešto sati. Onda sam razmišljala da je i vožnja opcija, ali vremenski skoro isto koliko i voz. Da li je bolje iznajmiti automobil ili vredi putovanje vozom, mislim zbog prirode prvenstveno. Hvala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted October 23, 2023 Share Posted October 23, 2023 On 10/15/2023 at 8:34 PM, C.F. said: Imam pitanje ako ima ovde forumaša iz Finske. Planiram da idem u Kuhmo u julu, pa bih htela savet za transport od Helsinkija do tamo. Videla sam da ima avion, non-stop let, a i voz, 6 i nešto sati. Onda sam razmišljala da je i vožnja opcija, ali vremenski skoro isto koliko i voz. Da li je bolje iznajmiti automobil ili vredi putovanje vozom, mislim zbog prirode prvenstveno. Hvala. Nisam iz Finske, ali jedno moje iskustvo. U julu sam vozio od švedske granice preko Oulu do Helsinkija i moram da ti kažem da priroda i nije nešto da padaš u nesvest. U stvari je posle par sati vožnje postalo jako dosadno, jer je sve ravno i voziš ili pored vode, ili kroz šume. A prvog i jedinog losa sam video tek na ulasku u Helsinki 🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vilhelmina Posted October 24, 2023 Share Posted October 24, 2023 On 10/15/2023 at 8:34 PM, C.F. said: Imam pitanje ako ima ovde forumaša iz Finske. Planiram da idem u Kuhmo u julu, pa bih htela savet za transport od Helsinkija do tamo. Videla sam da ima avion, non-stop let, a i voz, 6 i nešto sati. Onda sam razmišljala da je i vožnja opcija, ali vremenski skoro isto koliko i voz. Da li je bolje iznajmiti automobil ili vredi putovanje vozom, mislim zbog prirode prvenstveno. Hvala. Ja bih ti preporucila voz. Priroda jeste malo jednolicna i postane dosadna posle vise sati voznje, posebno ako cesce putujes tim krajevima, ali na toj relativno kratkoj relaciji ces odmoriti oci i dusu, a i doziveti sever na nacin na koji ne mozes ako letis. Automobil ne bih preporucila zbog divljih zivotinja, bez obzira na Albertovo iskustvo. U Svedskoj je prosek oko pet smrtno stradalih godisnje u sudaru s losevima, i par desetina ozbiljno povredjenih. Licno sam dozivela bliski susret s njim iako smo isli polako i vozac uspeo da ukoci. Samo se stvorio niotkuda. U jednom trenutku ga nije bilo, u sledecem stoji nasred puta, tacno ispred nas, ogroman. Dobro nas je razgledao, a onda se lagano okrenuo i otklatio nazad u sumu. Nikad mi vise nije bila prijatna voznja tim krajevima. Kad sam vec kod tih cudnih zivotinja, pre par nedelja je jedan nesretni los nekako usao u trasu metroa na mojoj liniji u Stockholmu. Linija je bila zatvorena od devet ujutro do nekih cetiri popodne i lovci su pokusavali da ga isteraju napolje, na vise mesta su isekli ogradu, ali on je samo u panici jurio kroz tunele i van njih. Na kraju nista nije pomoglo, morali su da ga upucaju ☹️. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted October 24, 2023 Share Posted October 24, 2023 (edited) 22 hours ago, alberto.ascari said: Nisam iz Finske, ali jedno moje iskustvo. U julu sam vozio od švedske granice preko Oulu do Helsinkija i moram da ti kažem da priroda i nije nešto da padaš u nesvest. U stvari je posle par sati vožnje postalo jako dosadno, jer je sve ravno i voziš ili pored vode, ili kroz šume. A prvog i jedinog losa sam video tek na ulasku u Helsinki 🙂 Dobro je da los nije video tebe - bila bi slika Smarta. Edited October 24, 2023 by Kronostime Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted November 21, 2023 Share Posted November 21, 2023 Omatorilo se. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edinburgh Posted December 8, 2023 Share Posted December 8, 2023 On 11/21/2023 at 8:25 PM, DJORDJE said: Omatorilo se. Simon, Nick? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted December 11, 2023 Share Posted December 11, 2023 On 12/8/2023 at 1:25 AM, Edinburgh said: Simon, Nick? Da Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edinburgh Posted December 11, 2023 Share Posted December 11, 2023 1 hour ago, DJORDJE said: Da He, ja bih rekao da se nije omatorilo cim u 60+ moze da nosi narandzasto odelo, a ti dodjes da ga gledas. Najbolje godine tek dolaze 🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted January 31 Share Posted January 31 Lokalna vlast krenula u obracun sa klovnovima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted February 11 Share Posted February 11 (edited) Sestra i brat ponovo maraton, ovog puta i on full. Na žalost, padala je kiša. Evo malo sličica, video. Spoiler Edited February 11 by C.F. Prerano klik na submit 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted February 11 Share Posted February 11 Spoiler ❤️ 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nonick Posted February 12 Share Posted February 12 On 1/31/2024 at 12:31 PM, DJORDJE said: Lokalna vlast krenula u obracun sa klovnovima. zasto hapse Maria i Sonika? 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted February 13 Share Posted February 13 17 hours ago, nonick said: zasto hapse Maria i Sonika? 🙂 Mora da su prodavali neku vrstu bombona, cim ih pretresaju, na Stripu imas toga koliko hoces. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted February 16 Share Posted February 16 Dodjes u hitnu i onda te u cekaonici lupi auto 😟 Austin Texas https://www.instagram.com/reel/C3VKVUeryTX/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted February 16 Share Posted February 16 Što bi rekao onaj vic - šta je sreća u nesreći? Kad te udare kola hitne pomoći. Tako i ovde, samo - kad te udare kola u hitnoj pomoći. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted February 16 Share Posted February 16 Jedan od komsija je izgleda resio da ozbiljno ugrozi moj rekord drzanja dekoracija i jelke do marta. 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted February 27 Share Posted February 27 https://www.bmi.bund.de/SharedDocs/kurzmeldungen/DE/2024/01/bt_staatsangehoerigkeit.html Long live Germany!! Boze zdravlja, pa ce Suncica za koji mesec i nemacki pasos da pridoda americkom i srpskom! 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted March 2 Share Posted March 2 Bojim se da će, kad krene navala Turaka, Balkanaca, Sirijaca i ostalih nesvrstanih, taj proces da traje godinama. Ali, i ja sam u niskom startu 😎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted March 2 Share Posted March 2 30 minutes ago, Eddard said: Bojim se da će, kad krene navala Turaka, Balkanaca, Sirijaca i ostalih nesvrstanih, taj proces da traje godinama. Ali, i ja sam u niskom startu 😎 Ma nesto ne verujem da silni milioni imaju sve uslove ispunjene. Koliko pratim, zakon bi trebalo da stupi na snagu negde u maju - papirologija spremna: - Imam neogranicenu radnu i boravisnu vec 17 god - B1 TELC - Polozen Integracioni kurs - Posao (stalan, u Nemackoj, vec 16 god) - Stan svoj, otplacen - Uplacivano u penzioni vec 16 god - Nekaznjavana Valjda ce me prihvatiti 😄 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted April 11 Share Posted April 11 Ode moj komsija OJ. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted April 23 Share Posted April 23 On 4/11/2024 at 6:39 PM, DJORDJE said: Ode moj komsija OJ. Nije ga šteta, trebalo je i ranije. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted April 24 Share Posted April 24 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted April 24 Share Posted April 24 Preci su mu se rvali sa medvedima. Da ga vide sa ovim malo većim gušterom smejali bi mu se. 🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted June 18 Share Posted June 18 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts