Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

14 minutes ago, drperce said:

Moralo bi da se nadje mesto za Andjusica - 42.5% za 3 u EL je u ekipi koja ima Jokaru match made in heaven

 

Ne računajući prvih 5 EL mečeva, Dobrić je na 41/98 za tri > Andjusinih 34/80, justsayin 😄

  • Like 1
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

34 minutes ago, DameTime said:

 

To bi bilo ok da nije upotrebio prošlo vreme. Piše u njegovom upisu: "kao što je to uradio Dončić".

 

Dončić to zlato nije doneo Sloveniji, 

 

Doncic jeste to zlato doneo Sloveniji, igrao je odlično tokom celog turnira, u finalu solidan doprinos iako povredjen, izabran u prvu petorku, profilisao sa kao vodja, svi su bili odusevljeni njegovim nastupom za ekipu koja nije slovila za favorita pre turnira.

 

Bogdan nazalost, zbog krhkih kolena, nema veliki uticaj ni na igru Atlante kao sto to radi Luka s druge strane, bilo da je u pitanju repka ili Dalas.

 

Za sada, Bogdan nema zlato sa reprezentacijom - Luka ima zlato sa reprezentacijom. To je cinjenica i istorijski zapis, ostalo su relativizacije. 

 

Hteo sam da naglasim da je veca verovatnoca da Jokic bude za nasu repku ono sto je Luka za slovenacku.

 

Bogdan jednostavno ne moze u istu kolonu sa ovom dvojicom kada merimo individualni uticaj na tim.

 

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Sombor Shuffle said:


Bilo je dosta komentara koji su na slicnu temu, ali uzeo sam ovaj koji mozda obuhvata najvise aspekata cele te price iz 2019, pa da odgovorim.

To da Jokic nije dosao u svojoj najboljoj kondiciji nije nikakva tajna, bilo je prilicno ocigledno. Ali nesto sto se takodje znalo, je da njegova fizicka pripremljenost nije na zadovoljavajucem nivou ni tokom te i prethdonih sezona u Denveru, na cemu je proveo nekoliko medjusezona radeci, da bi to doveo na nivo na kom je sada.
Ne verujem da Sale nije imao uvid u to, a bio bih vrlo iznenadjen ako je mislio da ce se to magicno promeniti nakon 15-ak dana bazicnih priprema, ili da je pak mislio da ce strucnjaci koji rade sa timom uspeti da urade nesto sto njihovim kolegama iz Denvera nije poslo za rukom u prethodne 3-4 godine, ili da imamo kvalitetnije ljude u tom polju, stagod.
Odradjene su pripreme, odigrane prijateljske utakmice i dolazimo do situacije da Sale daje ovakvu izjavu:
 


Ovo je bilo nakon pobede protiv Francuske u poslednjem pripremnom mecu pred prvenstvo, sto je zaokruzilo perfektan skor na tim pripremama (9 od 9 ako se ne varam).
Dakle stvari deluju dobro, pobedjujemo sve redom u nekompletnom sastavu, ali se on odlucuje da direktno targetira Jokica, posto u ovoj izjavi samo jos nedostaje Nikolino ime i traktorske gume, mada ne treba biti genije da se zakljuci na sta je i koga ovde mislio.

Uzimajuci u obzir gore pomenute cinjenice, kao i besmislenost ove poprilicno maliciozne izjave, u kojoj izmedju ostalog navodi da je "kljuc da budemo fizicki i atletski dominantni", sto je jedan vrhunski nivo segacenja, gde je u tadasnjem sastavu jedini igrac koji se moze smatrati atleticnim Lucic (koji ima hronican problem sa povredama, a cak je i pred prvenstvo a i tokom prvog dela bio rovit), izuzev njega, tom epitetu su najblizi bili Jovic I Simonovic, mada je i to veoma nategnuto, a i o ranijim sastavima da ne govorim...jedino ako je mislio pod ovim fizicki, ako bi isli na neke utovare/istovare kamiona, pa bi uz Radulju, Stimeta i Raleta Katica tu bili zaista dominantni. 😄 Pride, dvojicu koja se ponajvise uklapaju u ovo sto je rekao, ne samo da je iskljucio sa spiska (standardni do tada), vec je to uradio na jedan jako ruzan nacin, gde su obojica saznali za to preko drustvenih mreza.
No, da se vratimo na sustinu, u situaciji kakva je bila, pored opcije da se zahvali Jokicu pre dolaska, jer mu se takav ne uklapa u zamisljeni koncept, ili pak druge, da mu takvom prepusti ulogu centra sidrasa (jer smo i prethodnih godina igrali sa teskasima, da ne sirim), u kojoj bi se Jokara sasvim fino snasao, on se odlucuje na jedan takav sulud potez, da ga takvog nepripremljenog spusti za poziciju nize, gde ga ne samo izbacuje is svoje komfor zone, vec i primorava da cuva nize i brze igrace od sebe, sto je samim tim zahtevalo nenormalnu potrosnju, koju Jokic definitvno ne moze da izdrzi. Da ne pominjem cinjenicu da to radi jednom od vec tada najboljih centara na svetu, na ustrb Raduljice, cija je karijera jos od sezone pre u slobodnom padu.
Ne vidim kako je to mogla biti Jokiceva krivica, pa i stanju kakvom je danas, on nema sta da trazi na poziciji 4. A sto se tice liderske pozicije tada, mislim da je jasno da Sale nije namenio istu za Nikolu, vec da su za njega to jos uvek bili Teo, Beli i Bogi, sto uopste ne vidim kao nesto strasno, ali ovo prethodno pomenuto je prosto nedopustivo.

Izvinjavam se svima jos jednom sto sam se osvrnuo na ovu temu, nisam tada imao priliku da prokomentarisem detaljno celu situaciju, a iskren da budem smeta mi to prebacivanje odgovornosti na Jokica, kad nije jasno sta bi i njegov dolazak u stanju kakvom je ove godine promenio u datim okolnostima. 90% odgovornosti za taj neuspeh i sve sto se desilo na tom takmicenju ide Saletu na dusu (kad kazem 90%, to je minimum, jer je kao sto smo imali priliku da vidimo iz informacije koje su se kasnije pojavile, svi problemi kretali od njega).
Bez obzira na to, Sale je legenda nase kosarke, pre svega kao igrac i sto se tice reprezentacije i klupske kosarke, ali i kao trener, jer nam je doneo nekoliko vezanih uspeha nakon jednog prilicno loseg perioda, bez obzira sto tu nije bilo zlata.

Nadam se da je diskusija na ovu temu zavrsena, i da ce sve ovo biti zaboravljeno nakon ovog leta, sada kada se krenulo sa pozitivnim vestima...za mene svakako jeste.

 

Odgovoriću ti pošto si me kvotovao, mada nemam velikih problema s onim što pišeš. Ne slažem se s nekim delovima, ali artikulisano je i pristojno. Više ću ovo iskoristiti da napišem svoje generalne utiske i na čemu zasnivam stavove koje sam iznela u upisu. Nisam bila na forumu do pre godinu dana i zaista ne znam šta se pisalo među vama, šta forumaši misle i kakvi su im stavovi.

 

Prvo, smatram da što se tiče odgovornosti postoji lična odgovornost selektora i svih igrača koji su mu se odazvali, a onda i nivo kolektivne odgovornosti celog tima. Zahvaljujući ovom drugom nećemo nikada u potpunosti tačno znati šta se sve događalo u Kini. S tim u vezi, ne može se 90% odgovornosti svaliti na Saleta i oduzimati odgovornost od Jokića jer "Sale ga spustio na četvorku". Jokić nije došao nespreman samo u poređenju s početkom sezone u Denveru (tačno je da je ulazio sporije, da je danas odgovorniji, spremniji), nego i u odnosu na kraj te NBA sezone. Imao je vidan višak kilograma. Takođe njegovo ponašanje tokom pripremnog perioda ukazivalo je da nije najsrećniji što je tu i da ne vidi sebe kao igračkog lidera ekipe (što je trebalo da bude kao naš individualno najbolji igrač). S druge strane, meni se nije dopalo ni Saletovo ponašanje prema Jokiću, što ga je otvoreno prozivao (dozivanje "debeli" i sl) - kao bivši igrač zna da neke stvari ipak ostaju u svlačionici. Dakle, očigledno je bilo negativne energije s obe strane.

 

Što se tiče Jokića i čuvenog igranja na četvorci kao "zamena Birčeviću", zaboravljamo da je sve počelo nepozivanjem Kalinića. Sale je sigurno imao lične razloge jer je Kalinić izuzetan igrač i u prethodnim uspesima je bio veoma važan šraf ekipe koju je selektovao; no, koji god da su, ostali smo bez najboljeg krila. Jedini naš centar koji je u stanju da igra na poziciji 4 a da ne deluje kao slon u staklarskoj radnji je, gle čuda, Jokić, jer ima prethodno iskustvo iz Denvera. Da li je to bilo idealno rešenje? Naravno da ne. Da li Jokić treba da igra peticu? Naravno da da. Ali, sigurna sam da je veliki deo "taktike" potekao odatle što smo bili vidno deficitarni na pozicijama 3 (na koju je spušten Beli, a bolje da nije) i 4.

 

Nazad na temu Đorđevića. Uporno zaboravljamo da je pokojni Duda ostavio Saletu odličan materijal, ali da je on taj koji je usadio pobednički mentalitet tom timu, počevši od SP 2014. Šta je bilo ko od nas očekivao od njih u tom trenutku? A doneli su srebro, časno izgubivši finale. Đorđević je nastavio niz uspeha, preko OI 2016. do EP 2017. kad je opšti stav naroda bio da ćemo "ispasti u grupi". Dakle, kako taj čovek koji je "izgubio svlačionicu" 2019. nije "izgubio svlačionicu" 2014, 2016. i 2017. godine, već je upravo usadio momcima pobednički mentalitet? Zato što postoji i nešto što se zove odgovornost igrača i sujeta igrača, a ne samo odgovornost selektora i sujeta selektora. 

 

Da se razumemo, mislim da Jokić jeste sazreo u ove 3 godine, dobrim delom jer ima i dodatno iskustvo igranja velikih (takmičarskih) mečeva u NBA (finale Zapada). Vrlo je moguće da neće imati stav i neće se ponašati kao tada. Ali to ne znači da njegova odgovornost nestaje i svaljuje se na Đorđevića, kao što ni Jokić ne može biti odgovoran za Saletovu pogrešno postavljenu taktiku. Možemo raspravljati dalje tek kad svi shvatimo da postoji nivo lične odgovornosti svakog od njih.

 

Za mene lično (mlađa sam pa ne pamtim one prethodne reprezentativne uspehe, bar ne da sam ih "proživela" u real time-u) najznačajnija je upravo srebrna medalja sa EP 2017. Koga god Kari stavio na spisak mora probuditi u njima to što je ekipa tada imala - zajedništvo i srčanost. Tada nismo imali najbolji tim i retko ko nas je video u finalu ali su momci dotle došli stavom "svi za jednog, jedan za sve". I to finale je izgubljeno časno, Slovenci su bili bolji, favoriti čak i protiv nas i zasluženo postali evropski prvaci. 

 

Za kraj, izgleda da sam prosečna Srpkinja jer je U REPREZENTACIJI za mene Bogdan>Nikola. Ne zato što je individualno bolji igrač (ne treba porediti jer nisu ista pozicija, ali Jokić jeste talentovaniji i na svojoj poziciji kvalitetniji, sa mnooogo više skila) nego zbog njegovog pristupa istoj. Te 2017. godine Bogdanović ima 25 godina, upravo je osvojio EL i tursko prvenstvo sa Fenerom i potpisao najveći ruki ugovor u NBA. Uprkos svemu - ličnim ulozima zbog kojih je mogao da odbije - on dolazi, prihvata odgovornost i teret kao lider tima (nema Tea jbg). Dečko je bio fokus odbrane svake ekipe koja je igrala protiv nas, imao ubedljivo najveću minutažu (rekla bih sigurno 25+ minuta u proseku), bio glavni strelac, šutirao kad se lomi, prenosio loptu i menjao Jovketa kad smo ostali i bez pleja u finalu. Ja nikada neću zaboraviti trenutak u kom izlazi iz igre na 2-3 minuta do kraja, jedva stoji na nogama, čisto da se odmori na 10s i taj njegov izraz lica - znao je da gubimo tu utakmicu. I vratio se na teren da je odigra do kraja. Naravno, tu su i čuvene suze posle poraza, priznajem da sam plakala sa njim. Te stvari: posvećenost, požrtvovanost, neka vrsta viteštva i izgaranja do kraja iako znaš da te s druge strane tog puta, verovatno, očekuje poraz, to cenim mnogo više od bilo koje veštine. Jebiga, emotivna sam (Bodiroga, za to krivim tebe!)

 

Što se mene tiče, naravno da se rasprava može zaključiti ovde. Ne treba da budemo opterećeni prošlim vremenima, gledajmo napred, ali nemojmo ni kriviti neke druge da bismo opravdali prve. Ne mora se baš sve i svako opravdati, dosta je i razumeti. Puna podrška Kariju, on će znati šta da radi sa igračima koje ima na raspolaganju, kao i momcima koji će se odazvati i sigurno dati sve od sebe. A na Jokiću je da konačno i u Evropi pokaže ko je i šta je MVP one NBA lige, gde se, kako vole da kažu, ne igra odbrana. 

 

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Sreten Žujkić, penzioner said:

Ako se to radi na KKCZ temi, necemo valjda i ovde da guramo Dobrica na 2?

 

Teo, Vasa

Gudura, Neda, Jare

Kalina, Luca

Bjelkan, Pokumon

Jokara, Mloha(NOT ANYMORE!)tinov, Fiilip IV Lepi

 

Ko je ovo, Petrusev?

 

Pretpostavljam da bi Fica Covic bio Filip I Kratki, ali ko su onda Filip II i Filip III?

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, medobrundo said:

 

Što se tiče Pokua, radi se o igraču koji iza sebe nema nijedan takmičarski meč u karijeri, tako da zaista ne znam šta da mislim o njemu. Ako se dokaže kroz pripreme, super. 

 

Bila je euforija i oko Smailage, a sad ne verujem da ima osobe koja bi ga stavila u 12.

 

okc city thunder nije ekipa koja gubi utakmice tako što ih trener pusti da istrče i da se igraju kako im je volja;

gledao sam prilično njihovih utakmica u aktuelne dve sezone, u pitanju je ekipa koja jako polaže na čvrstu odbranu i igru u tranziciji iz iste. 

ekipa u kojoj se igraju specijali da bi se dobila tekma i neretko su takve dobijali. ekipa u kojoj talentovani igrači ispadaju iz rotacije ako ne uspevaju da odgovore defanzivnim obavezama ili logici u napadu.

 

naravno da mora da se dokaže kroz pripreme, to će morati i neki igrači koje si pomenuo a koji su igrali takmičarske mečeve.

 

uglavnom, pogledajte neku tekmu oklahome, dobijaju oni ozbiljne ekipe kojima svaki poraz smeta a kamo poraz od jedne ekipe sa dna lige. i to ih dobijaju tako što se krljaju celu tekmu a ne iz nekog opuštanja protivnika.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, medobrundo said:

 

Što se tiče Pokua, radi se o igraču koji iza sebe nema nijedan takmičarski meč u karijeri, tako da zaista ne znam šta da mislim o njemu. Ako se dokaže kroz pripreme, super. 

 

Bila je euforija i oko Smailage, a sad ne verujem da ima osobe koja bi ga stavila u 12.

 

Ne mogu se složiti sa ovim nikako.

 

Smajlijev odlazak u NBA je jedna od većih misterija univerzuma, poklopilo se tu svašta, ali nije bitno. 

Pokuševski je od ranih dana pokazao da je ogroman talenat,  odlično igrao u mlađim kategorijama, debitovao za Oli sa nepunih 18 godina itd.

 

Uostalom, čak i ako poredimo NBA epizode:

Smajilagić najbolja partija 6 poena u porazu GSW 50 razlike, sa 21 godinom.

Pokuševski najbolja partija recimo 29 poena u pobed nad Klipersima, sa 19 godina. Da ne nabrajamo dalje ima tu nekoliko tih 20+ partija, a recimo ove sezone je u čitavom drugom delu bio konstantno na 11-12ppg.

 

 

Ne mislim da je Poku već sada na nivou da može ne znam koliko da doprinese repki, posebno jer će mu ovo biti put da igra na ovako visokom nivou ovu "fiba košarku", ali svakako da mi je baš pod obavezno da bude u timu i da se polako ubacuje u sistem. U pitanju je potpuno nekarakterističan igrač koji može da doprinese organizacije sa pozicije 3-4, što je baš sjajna stvar. Ono što je Bjelkan radio pre nego što se pretvorio u polupokretnu streč četvorku.

 

 

 

  • Like 14
Link to comment
Share on other sites

ne znači da će poku dostići bjelicin prajm ali je daleko pokretljiviji nego što je bjelica ikada bio plus je odličan bloker, što bjelica nikada nije bio.

kao što rekoh hodajući missmatch i to svi znaju ali izgleda malo ljudi zna kakvu košarku cepa oklahoma. vrlo organizovano sa akcentom na detaljima.

imaju odličnog mladog trenera za kojeg sam ubeđen da će ostaviti trag u nba.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, realno *w said:

Uostalom, čak i ako poredimo NBA epizode:

Smajilagić najbolja partija 6 poena u porazu GSW 50 razlike, sa 21 godinom.

Pokuševski najbolja partija recimo 29 poena u pobed nad Klipersima, sa 19 godina. Da ne nabrajamo dalje ima tu nekoliko tih 20+ partija, a recimo ove sezone je u čitavom drugom delu bio konstantno na 11-12ppg.

 

s'tim što su kod pokua poeni samo trećina-četvrtina učinka i usput verovatno stavka na kojoj treba najviše da radi (mislim na šut za tri, drive to the basket je sada već respektabilan i teško odbranjiv, pogotovo što koristi i tablu, floutere i slično)

 

evo game-loga (ko već nije pratio live tekme), gde se da videti jako puno skokova i asistencija i blokada za PF/SF poziciju (mada bude po 5mins i na C, kada je mala-lopta postava prekoputa)

 

https://www.espn.com/nba/player/gamelog/_/id/4683018/aleksej-pokusevski

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 

1 minute ago, uini said:

 

s'tim što su kod pokua poeni samo trećina-četvrtina učinka i usput verovatno stavka na kojoj treba najviše da radi (mislim na šut za tri, drive to the basket je sada već respektabilan i teško odbranjiv, pogotovo što koristi i tablu, floutere i slično)

 

evo game-loga (ko već nije pratio live tekme), gde se da videti jako puno skokova i asistencija i blokada za PF/SF poziciju (mada bude po 5mins i na C, kada je mala-lopta postava prekoputa)

 

https://www.espn.com/nba/player/gamelog/_/id/4683018/aleksej-pokusevski

 

Upravo to, nisam hteo da detaljišem sa tim svim podacima, ali kakvih brojki ovde ima, tipa 15 skokova, ili 11 asistencija na jednom meču. 

 

Te blokade su mi posebno upečatljive. Ako do neke kategorije teško dolaze ti mladi i slabašni igrači u NBA, to su blokade. Ok, ima on dužinu, ali opet mislim da su te blokade čist dokaz inteligencije i čitanja napadača.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

24 minutes ago, realno *w said:

Te blokade su mi posebno upečatljive. Ako do neke kategorije teško dolaze ti mladi i slabašni igrači u NBA, to su blokade. Ok, ima on dužinu, ali opet mislim da su te blokade čist dokaz inteligencije i čitanja napadača.

 

svakako je i to ali i logike igre thundersa, gde kao i porzingis u knicksima, lepi ljude sa strane pomoći (mada neke blokade dolaze prosto iz nemogućnosti da igrač šutne preko njega kada je poku dobro pozicioniran)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ne sporim da je Poku potencijal, a obzirom na građu, pokretljivost i viziju na terenu. Stojim pri tome da nije igrao ozbiljne takmičarke utakmice, jer Oklahomi rezultat nikada nije ni bio bitan (otkad je on tu) i gledaju da budu što lošiji, pa kako vreme odmiče - sklanjaju igrače iz rostera, a otvara se prostor za rezerviste. Naravno da su imali par ozbiljnih skalpova, kao i sve druge ekipe koje tavore na začelju NBA lige.

 

Primera radi, Poku je svoje najbolje mečeve igrao u  martu, kada je OKC vezala 10 poraza uz koš razliku -160 na tim utakmicama. Veći deo tih mečeva je bio garbage time.

 

Navikao je tamo na malko neobavezniju košarku, koja je podrazumevala da uzme 10-15 šuteva, a pogodi 3-5.. 

 

Ukoliko je spreman za disciplinovaniju FIBA košarku i ako moze da doprinese u fizički intenzivnoj košarci i odbrani pre svega, dižem obe ruke za njega.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/jaramaz-igra-za-srbiju-u-kvalifikacijama-bjelica-se-dogovorio-sa-pesicem/422801

 

@realno *w @uini @medobrundo

 

Momci, zanimljivu temu ste načeli. Veliko osveženje u odnosu na prozaično "jokić ovo", "medalja" blabla.

Baš interesantno i dosta toga meni novog. Čitam, uživam i delim lajkiće. 

Svaka čast, samo cepajte.👍

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@medobrundo , ovo što pišeš je bazirano otprilike na nekim predubeđenjima i ne znam čemu drugom?

mogu ja da napišem još 15x šta gledam cele sezone al kao važi uini, pali

 

- oklahoma igra svaku utakmicu da pobedi: to što sklanjaju igrače ništa ne menja u intenzitetu igre i zahtevima trenera. samo što su lošiji bez par boljih igrača

- poku nije igrao garbage time već 25-30mins po tekmi pravilno raspoređenih od početka do kraja

 

poku nije igrao prvi deo sezone jer trener (rečima trenera) nije bio zadovoljan njegovim defanzivnim performansom i odlukama u napadu.ž

isto tako je rekao da ne želi da ga drži u igri dok ne opravi te stvari a zatim i pohvalio kada je igrao kako treba i nastavio tako do kraja.

 

opet kažem, ko je gledao dovoljno utakmica ove i prošle sezone, zna o čemu pričam.

ko baci pogled na tabelu i neku matine tekmu nakon obilnog nedeljnog ručka, šta da mu radim.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, uini said:

@medobrundo , ovo što pišeš je bazirano otprilike na nekim predubeđenjima i ne znam čemu drugom?

mogu ja da napišem još 15x šta gledam cele sezone al kao važi uini, pali

 

- oklahoma igra svaku utakmicu da pobedi: to što sklanjaju igrače ništa ne menja u intenzitetu igre i zahtevima trenera. samo što su lošiji bez par boljih igrača

- poku nije igrao garbage time već 25-30mins po tekmi pravilno raspoređenih od početka do kraja

 

poku nije igrao prvi deo sezone jer trener (rečima trenera) nije bio zadovoljan njegovim defanzivnim performansom i odlukama u napadu.ž

isto tako je rekao da ne želi da ga drži u igri dok ne opravi te stvari a zatim i pohvalio kada je igrao kako treba i nastavio tako do kraja.

 

opet kažem, ko je gledao dovoljno utakmica ove i prošle sezone, zna o čemu pričam.

ko baci pogled na tabelu i neku matine tekmu nakon obilnog nedeljnog ručka, šta da mu radim.

 

Igrao je drugi deo sezone u kojem je Okc imala skor 5-22 i gubila utakmice skoro pa uvek dvocifreno. Naravno da je veći deo njihovih utakmica garbage time i da protivnici to gledaju da otaljaju i utroše što manje energije. U martu su primali 138, 142, 132, 134, 132, 131, 136.. to su šuterski treninzi, a ne ozbiljne utakmice. Bostonu npr ubace 124 i izgube 10 razlike, tako što poslednju četvrtinu dobiju tipa 40 20. Da je Boston hteo da odigra iole koncentrisanu i jaku utakmicu, jasno je da bi ovi imali 80-90 poena.., ali što bi se protivnik toliko trudio? ukratko, verujem da se oni trude da pobede i da se drže nekog gameplana, ali teško da ih protivnici doživljavaju previše ozbiljno, da ulažu neki effort u odbrani i da su to ozbiljni takmičarski mečevi.

Link to comment
Share on other sites

to sto je protivnik puno jaci, ne znaci da oklahoma ne igra takmicarske utakmice. 

 

dovoljno puta sam napisao sta je logika trenera, tamo igraci idu na klupu ili u frizider za neobaveznu igru 

 

nije takmicarska kosarka samo kada ekipa stigne u plejof 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Znam da je offtopic, ali sam tek pre koji dan otkrio poreklo Pokusevskog koje je bas zanimljivo. Prezime mu vidi poreklo iz Galicije, odakle su se doselili pocetkom dvadesetog veka u Prnjavor u BIH (inace mesto koje je bilo poznato kao "Mala Evropa" u BIH zbog Poljaka,Ukrajinaca, Nemaca,Italijana,Ceha... ), a posle WW1 su se doselili pored Lipljana na KIM. 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, uini said:

to sto je protivnik puno jaci, ne znaci da oklahoma ne igra takmicarske utakmice. 

 

dovoljno puta sam napisao sta je logika trenera, tamo igraci idu na klupu ili u frizider za neobaveznu igru 

 

nije takmicarska kosarka samo kada ekipa stigne u plejof 

 

Razlikuje nam se viđenje takmičarske košarke - za mene ista podrazumeva da protivnik spremi ozbiljan gameplan za saigrače i tebe, da ulaže svoj maksimum makar u delovima utakmice, kao i da postoji kakav takav pritisak rezultata i pobeđivanja. Po mojim kriterijuma, Oklahoma ne upada tu, što ne znači da Poku nema budućnost i potencijalnu ulogu u ozbiljnijoj ekipi.

Link to comment
Share on other sites

Poku mora da nabaci masu, otprilike to ce i pokazati koliko je ozbiljan kada je kosarka u pitanju i da napreduje i bude nesto od njega.

 

Ako se pojavi jednako zgoljav opet, to ce biti pokazatelj da se ne bavi bas ozbiljno svojim telom odnosno da nema neku nameru da se ozbiljno posveti kosarci.

 

To koliko je OKC ozbiljna ekipa je tema u koju ne bih ulazio sad, ali je cinjenica da je Poku imao slobodu kakvu bi retko gde imao u vrhunskim ekipama odnosno mozda bi to dobio u jos jednoj, dve ekipe u NBA-u, a siguran sam ni u jednoj EL ekipi.

 

Svuda bi bilo, decko nabaci masu i popravi sut pa se vrati. Mada ima i jos gomilu stvari da popravi.

 

OKC je ga je istrpeo sa verom da ako mu se da sloboda da ce napredovati i da ce im se to vratiti u buducnosti. Ipak, mislim da i oni ocekuju ove sezone nesto vise i da nema sanse da ce mu dozvoliti opet sezonu kao prethodne dve, koje nisu lose bile, ali je vreme za korak napred.

 

A to je sve super stvar za nas, ako Poku hoce da igra, jer bi i mi trebali da dobijemo tog unapredjenog Pokua koji je spreman da napravi iskorak u NBA-u.

 

Link to comment
Share on other sites

25 minutes ago, uini said:

to sto je protivnik puno jaci, ne znaci da oklahoma ne igra takmicarske utakmice. 

 

dovoljno puta sam napisao sta je logika trenera, tamo igraci idu na klupu ili u frizider za neobaveznu igru 

 

nije takmicarska kosarka samo kada ekipa stigne u plejof 

 

Ovo je zanimljivo rečeno, sviđa mi se. Mislim postoji i ona, očigledno daleka mogućnost, takmiče se oni ali nisu dovoljno dobri da nanižu pobede koje vode u PO. 🙃

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, medobrundo said:

 

Razlikuje nam se viđenje takmičarske košarke - za mene ista podrazumeva da protivnik spremi ozbiljan gameplan za saigrače i tebe, da ulaže svoj maksimum makar u delovima utakmice, kao i da postoji kakav takav pritisak rezultata i pobeđivanja. Po mojim kriterijuma, Oklahoma ne upada tu, što ne znači da Poku nema budućnost i potencijalnu ulogu u ozbiljnijoj ekipi.

 

Ok, onda je 95% košarke netakmičarsko.

 

Ovo je baš preterivanje, tipa igra Pokuševski protiv San Antonija, kojem u tom trenutku gori za poziciju, da 19 poena, izgube 2 razlike, a sa njime na terenu imaju +8, ali ako nije Pop pre tekme držao sastanak sa temom kako zaustaviti Pokua, to se ne računa 😄

 

I kada neki trener bude spremao ekipu za meč sa nama, koliko će pažnje ići na Jokića, Micića, Luču, Kalinu, Bjelicu, a koliko na Pokuševskog? Ipak pričamo o momku koji bi išao kao 12. igrač bukvalno. 

 

 

 

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...