Jump to content

Recommended Posts

Posted
8 hours ago, Radovan III said:

A zašto je Miljenović naturalizovani igrač.Zašto prije njega Kuzmić?

Pa zato što su ljidi koji vode košarku u Srbiji nesposobni. Koliko im je momaka promaklo. Koliko su pita propustili da nađu te momke i da im daju državljanstvo.Pa neka jedan od svakih deset takvih uspije, super.

Zato što nisu imali srpski pasoš pre 16. rođendana. A nisu ga imali zato što nisu rođeni u Srbiji, nego u Kanadi i BiH. Sve i da u KSS rade izrazito sposobni ljudi, igrači poput njih dvojice bi prošli ispod radara jer nisu bili nikakvi veliki talenti nego late bloomer-i: Miljenović je u Americi dobacio do opskurnog koledža u drugoj diviziji NCAA (za koji na kraju nije ni zaigrao), sa 21. godinom je igrao za Leotar iz Trebinja, sa 22 za Slodes; Kuzmić je sa 20 igrao za Čelik iz Zenice, a pre toga se smucao po Finskoj. Da su pravila FIBA drugačija pa i 'ajde, ovako je prilično nerealno da svako dete srpskog porekla od 14-15 godina koje negde u inostranstvu tapka loptu bude tretirano kao potencijalni reprezentativac. A ako je neko rođen i odrastao u drugoj državi i tamo igra košarku, ne vidim ni problem u tome da sutra zaigra za tu reprezentaciju, štaviše, to i jeste potpuno logično.

• Like 5
Posted (edited)

Ti ne vidiš problem da igraju za državu u kojoj su rođeni ali drugi ga vide pa takve igrače nastoje da privuku matici.

Hrvati se recimo vidjeli problem pa su Bosancima uzeli i Bogdanovića i Zupca i Bendera koji istina nije uspio ali dovoljno je jedan od 10 da uspije.

Prije njih i Sesara , Mulaomerovića i milion drugih.

Nisu mogli da vide lejt blumere?

Pa znaš kako,ako nisi u stanju da prepoznaš potencijal a cijeli život si u košarci onda imaš problem.Može da ti promakne jedan ali baš svi...

Pa više ovaj mučeni Bojdo prati mlade po svijetu nego svi u KSS.

Pešić je davno vidio problem ali niko ga ne shvata ozbiljmo

Edited by Radovan III
  • Like 1
Posted
3 minutes ago, Radovan III said:

Ti ne vidiš problem da igraju za državu u kojoj su rođeni ali drugi ga vide pa takve igrače nastoje da privuku matici.

Hrvati se recimo vidjeli problem pa su Bosancima uzeli i Bogdanovića i Zupca i Bendera koji istina nije uspio ali dovoljno je jedan od 10 da uspije.

Prije njih i Sesara , Mulaomerovića i milion drugih.

Nisu mogli da vide lejt blumere?

Pa znaš kako,ako nisi u stanju da prepoznaš potencijal a cijeli život si u košarci onda imaš problem.Može da ti promakne jedan ali baš svi...

Pa više ovaj mučeni Bojdo prati mlade po svijetu nego svi u KSS.

Pešić je davno vidio problem ali niko ga ne shvata ozbiljmo

Hrvati očigledno imaju moćan i organizovan savez sa stručnim i sposobnim ljudima kada su uspeli na vreme da prepoznaju potencijal Zupca, Bogdanovića i Bendera, dok kod nas to evidentno nije slučaj kada su nam promakli 1 Kuzmić i 1 Miljenović. Zato njima i ide tako dobro u košarci, a mi se jadni raspadosmo. 

• Like 1
  • Ha-ha 5
Posted (edited)

Ide im bolje nego što bi im išlo bez prikupljanja Hrvata po okolini.Ti ne shvataš strategiju sporta malih država.Hrvati su se opredijelili za fudbal , rukomet i individualne sportove ako naleti neki vrhunski talenat kao Janica i  Ivica Kostelić ili Sandra Perković.Vaterpolo po inerciji jer to niko ne igra a oni imaju i more i tradiciju a  i zbog toga što su tu ulaganja mizerna.

Na vrijeme su shvatili da su mali i da treba da rade pametno.Zato su u najpopularnijem sportu na svijetu velesila.

Mi smo se opredijelili za Zvezdu i Partizan.U svim sportovima.Sve ostalo smo uništili a pogotovo reprezentativni sport.Kod nas pojedinac i kada se pojavi on je ostavljen da se sam izbori.Kao Đoković.

Edited by Radovan III
  • Like 1
Posted

Ja znam da me je vrijeme pregazilo, ali za mene reprezentacija nije samo skup igrača određenog etničkog porijekla voljnih da za tu ekipu nastupaju, nego i predstavnik određene nacionalne košarkaške škole.

U tom smislu, meni je normalnije da za Srbiju nastupi neki tamnoputi momak koji skupio minimum, šta znam, četiri ili pet godina u nekom našem klubu, nego Srbenda iz Čikaga koji veze nema sa našom košarkom i odrastao je kroz neki high school - college sistem i igra za neki strani klub. 

• Like 2
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted
6 hours ago, Guru said:

Zato što nisu imali srpski pasoš pre 16. rođendana. A nisu ga imali zato što nisu rođeni u Srbiji, nego u Kanadi i BiH. Sve i da u KSS rade izrazito sposobni ljudi, igrači poput njih dvojice bi prošli ispod radara jer nisu bili nikakvi veliki talenti nego late bloomer-i: Miljenović je u Americi dobacio do opskurnog koledža u drugoj diviziji NCAA (za koji na kraju nije ni zaigrao), sa 21. godinom je igrao za Leotar iz Trebinja, sa 22 za Slodes; Kuzmić je sa 20 igrao za Čelik iz Zenice, a pre toga se smucao po Finskoj. Da su pravila FIBA drugačija pa i 'ajde, ovako je prilično nerealno da svako dete srpskog porekla od 14-15 godina koje negde u inostranstvu tapka loptu bude tretirano kao potencijalni reprezentativac. A ako je neko rođen i odrastao u drugoj državi i tamo igra košarku, ne vidim ni problem u tome da sutra zaigra za tu reprezentaciju, štaviše, to i jeste potpuno logično.

ok, bili su late bloom-eri, u redu

ako hoćemo da da izbegnemo davanje pasoša nekom random amerikancu, moramo malo više da gledamo šta je sa decom onih koji su se odselili, po meni je to najlogičnije.

ako su litvanci uručili buzelisu pasoš (iako još nije debitovao), šta bi nama to bio problem? litvanija ima populaciju manju od 3 miliona i šta im drugo preostaje?

mi smo sad na 6 mil. sa tendencijom padanja. da se razumemo nemam ništa protiv ako neki klinac stranac koji je odrastao u srbiji, ima državljanstvo, zna jezik, kod nas je počeo da igra - ukratko janis adetokumbo scenario - zaigra za našu reprezentaciju. takođe nemam ništa protiv onih koji su rođeni preko i koji su iz mešovitih brakova, npr. ćale amer/kanađanin, keva naša, mali je talenat i hoće da igra za nas - zašto bi to bio problem? ako bar malo zna jezik, donekle se oseća kao srbin - dobrodošao, jer ima bar neke logike da bude naš reprezentativac. to bih nazvao karlton majers scenario, keva mu je italijanka.

naš najveći problem je mala baza, koja se iz godine u godinu sve više smanjuje. ako se xy ljudi se iselilo u zadnjih 30 godina, daj da se ne odričemo ni njih ni njihovog potomstva.

problem je što su kod nas mnogi i dalje u osamdesetima, npr. fale igrači za reprezentaciju? daj dvojicu iz zvezde i dvojicu iz partizana... evo jebiga jestratijević, bolje nemamo...

ne bih mnogo širio priču u tom pravcu, ali ovo je meni prilično miljan miljanić mindset, igrači treba da sami dolaze i grebu na vrata saveza jer će jedino kroz reprezentaciju doći do inostranog angažmana. 

pa nek se do'vate interneta, nek se pretplate na synergy pa prati. ima internet entuzijasta koji iskopavaju potencijalno naše klince preko, nie bojdo jedini; kontaktirajte ih, pa ako ne možete nikakvu nagradu da im date, bar ih potapšite po ramenu. nek petorici uruče pasoš, petorici za koje utvrde da su najperspektiviniji, nek pokažu da nešto rade po tom pitanju, jebiga možda nas nešto usere na kraju krajeva.

najvažnije je sada da se prati ovaj buljuk naših klinaca koji je u NCAA i da vidimo šta od njih može da ispadne.

jovana nogić je odrasla u portugalu i ovi lokalci ovde su se nadali da će igrati za njih. sad je kapiten naše ženske repke. 

nothing should fall through the cracks

• Like 4
Posted

Pa ne verujem da ima iko išta protiv da se love naši klinci rođeni u pečalbi, ali ne baš svaki. Ogromna je razlika u kvalitetu/potencijalu između Buzelisa i Miljenovića, složićeš se.

• Like 1
Posted

stoji... ja kažem dajte bar nekima pasoš, mrdnite malo guzice

a i taj miljenović bi mogao da nam bude koristan, očajnički nam fale plejmejkeri i klasične dvojke, kao i mnogima u evropi. bar igra odbranu i voljni momenat je tu.

Posted (edited)

Dok je Rakocevic bio u savezu spojio sam ga sa nekoliko roditelja od nasih klinaca u dijaspori koji su preko mene trazili njegov kontakt.  Moram reci da je brzo reagovao, obavio razgovarao sa roditeljima i pozvao klince na probu.  Bio je dostupan i otvoren za svaku sugestiju.

Krstic je potpuno zatvoren i tezak. 

Edited by Bojdo
  • Like 1
  • Thanks 1
Posted
5 hours ago, Chaos Is Me said:

Pa ne verujem da ima iko išta protiv da se love naši klinci rođeni u pečalbi, ali ne baš svaki. Ogromna je razlika u kvalitetu/potencijalu između Buzelisa i Miljenovića, složićeš se.

Da, s tim sto ne vidim kako bi se to Buzelis jurio, u smislu da je malo zagrizeniji fan evropske kosarke znao za njega od kako je imao 15 godina. Upravo ti Miljenovici treba da se jure i hvataju, to sto ovi nasi ne hvataju ni Buzelise je potpuno druga prica i ne treba da bude reper.