Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

24 minutes ago, McLeod said:

Za koga? Videcemo za par godina, ali da je Fontekio imao ove sezone 25+ mpg kao sto nije, seci me ako ne bi dogurao do 11 ppg koliko je imao Bogdan u svojoj prvoj u Sakramentu. U NBA se Bogdan izborio da bude solidan role player s tim sto je imao mnogo srece sa timovima i sam nije napravio neki iskorak. Da je imao manje srece kao Guduric giljao bi svoju cetvrtu povratnicku sezonu u Feneru. Super je Bogdan i sve, ali to sto nam je on prvi igrac reprezentacije tesko da moze da bude dokaz preimucstva nad Italijanima.

 

Gde treba da te sečem? Čuj Bogdan imao sreće sa timovima - baš su i Sacramento i Atlanta srećni timovi. Doduše jeste u Kingsima dobio najveći rookie ugovor i sve to, ali s druge strane takmičarski gledano baš nije imao sreće (v. pod trejd sa Bucksima).

 

Bogdanova NBA karijera je posledica mnogo faktora - on je tamo otišao kao zreo i potpuno formiran igrač (sa 25 godina), već načet povredama posle nekoliko napornih sezona u Evropi + angažmani u reprezentaciji preko leta. Na sve to je belac na bekovskim pozicijama gde su u NBA prave aždaje i Evropljanima je baš teško da se izbore (ako nisu Dončić). Ne vidim odakle ovo predubeđenje da bi Fontekio sigurno ponovio neku njegovu sezonu ili bio čak bolji. 

 

Da ne spominjemo sreću da su ga gurali Vujošević u Partizanu, Željko u Feneru, Sale u reprezentaciji...

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, uini said:

ali najjače kako smo od prilično jasnog razloga poređenja, elegantno skočili do poređenja njihove dve karijere, plata, minutaže u nba..

 

što pokazuje i dokazuje da je Bogdan dosta kvalitetniji igrač, a što jeste i bila neka osnovna premisa -  da Srbija čak i ovakva ima kvalitetniji tim od Italije. Ti si ti pokušao da svedeš na to da smo slični, pa i da su Fontekio i Bogdan slični po tome što obojica mogu da zatvore utakmicu i kreiraju šut (po čemu su onda slični i Tejloru Ročestiju, Mirotiću ili Jordanu) - sa tim što je Fontekio svoju istorijsku priliku iskoristio da zatvori utakmicu za Francuze 😄

 

ali ok, kontam i da sam ja nervozan zbog tužne predstave koju sam morao da gledam po x-ti put u izvedbi istih glumaca - dakle sam sam kriv, tako da se suspendujem i nadam boljem za SP.

Edited by medobrundo
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, medobrundo said:

 

što pokazuje i dokazuje da je Bogdan dosta kvalitetniji igrač, a što jeste i bila neka osnovna premisa -  da Srbija čak i ovakva ima kvalitetniji tim od Italije.

 

ovde dolazi deo gde treba da prepričavam tri svoja posta koja stoje tu na dohvat klika, što mi se ne radi  ( :

Link to comment
Share on other sites

57 minutes ago, medobrundo said:

 

Klasični Mek, sve u životu je do sreće. Bogdan je eto imao sreće da igra 25 minuta, ali Guduri točak koji je zavrteo je ostao na 5 minuta. Šteta, jer je sledeće polje na točku bilo 30 minuta. Gudura bi sa tim minutažom imao sigurno sličnu statistiku. Puno sreće Fontekiju da na prvom treningu nove sezone zavrti točak i dobije polje x2 minutaža. Fontekio je inače u ovoj sezoni imao i poprilično slabe procente šuta. Ili što bi Mek rekao, da je Fontekio imao sreće da ima bolje procente šuta, imao bi i par poena više. A kad se na tu sreću nakalemi i per 36, imao bi bolju statistiku nego Bogdan. Da je u Evropi imao sreće da igra za Fener i Željka, verovatno bi on bio ključni igrač prvaka Evrope. Da je imao sreće da pogodi makar jedno bacanje u najbitnijoj utakmici u karijeri, bio bi heroj nacije. A Italija ima 60 miliona ljudi. Bogdan nikada nije bio heroj za toliki broj ljudi. A i Divac se raspao pre 21 godinu, što je baš povezano sa Fontekijem. A da je Fontekio imao malo više sreće da ima 215 cm, sa ovakvim šutem, bio bi i bolji centar od Divca u NBA.

 

Obicno samo ignorisem tvoje vrcave upadice jer ne mozemo ti i ja da pricamo o kosarci na istom nivou, a davno je proslo vreme kada sam imao volje da pogotovo one koji su maliciozni naucim necemu, ali evo sad neces da dobijes poklapajuci oneliner, vec zbog drugih cemo se pozabaviti malo nekom light statistikom i cinjenicama u vezi NBA.

 

Prva cinjenica vezana za NBA je vezana za srecu (da, srecu), ili ako ti se to vise svidja, okolnosti u kojima se nadju rukiji izuzetno utice na njihov dalji put u ligi.

 

S tim u vezi, Bogdan Bogdanovic u svojoj prvoj sezoni u Sakramentu ima ovo:

 

Sesti najgori tim u ligi. Ni u jednoj timskoj advanced stats koloni nisu prebacili 24. mesto, sto bi se reklo simpaticni Helios Domzale level. Bogdan i Badi Hild su odigrali najvise meceva za svoj tim, 78 i 80, treci je bio Foks. Trejd Dzordza Hila na pola sezone mu je dao dodatni prostor, pa je sa 20-25 minuta (sto je takodje neocekivano visoko) otisao na 30+. I za sav taj prostor on ima 11 ppg, sto je per minute na nivou ovoga sto je Fontekio odigrao ove godine, sa mnogo manje prostora i lopte u rukama.

 

Sta je jos interesantno za Bogdana - on je bio planiran za SG/SF jos od prve sezone i cesto je igrao u petorkama sa Hildom i Foksom, sto mu je dodatno povecalo usage, imajuci u vidu da su druge opcije za SF u Kingsima bili mocni Bruno Kaboklo i jos mocniji likovi kojih se niko vise i ne seca pa necu trositi papir na njih, a ostali su u ligi maks 3 sezone. Znaci, brisani prostor, plus Divac kao GM koji je bas zalegao za njega. U prevodu, bolju startnu poziciju ruki sa 25 godina iz Evrope ne moze da ima i jako bi bilo tesko da nadjemo mnogo drugih igraca iz Evrope sa 25+ godina u poslednjih 20-ak sezona koji su imali bolju startnu poziciju u ligi.

 

Sto se tice Gudurica, on dolazi u Memfis sa 24 godine, u sezoni kada napadaju plejof (i duvaju za malo, jer su bili 9. na Zapadu). Ja Morant alfa i omega, projekat, ispred njega Dilon Bruks, Grejson Alen, Melton kao drugi plej i bitna razlika, Guduric je bio projektovan za SG/PG, a ne za SF, mada mu ni to ne bi pomoglo iza Kraudera i Dzosa Dzeksona. Nisu ovo neki epski igraci, ali i dalje relevantni u ligi nekoliko sezona posle, popunjeni po pozicijama u takmicarskoj sezoni i sve to utice da Guduric ostaje u ligi svega jednu godinu.

 

Dodas na to da Bogdan jeste naravno bolji igrac, ali ako bi im se zamenile uloge, trenutak u kom dolaze i tim u kojem su se obreli, vrlo je moguce da bi imali drugacije karijerne putanje.

 

Uostalom, nije da jedan Bertans na jednu minijaturu skila nije ostao u ligi tolike godine, to sto ga smatraju trenutno mozda i najgorim ugovorom u NBA je druga prica, jer je takodje imao pogodan sticaj okolnosti da se nadje u pravom trenutku u timu gde je dobio prostor da radi ono sto radi najbolje.

 

Sto se tice Fontekija, Juta u rebuildu koji se izrodio u neocekivano dobar start lige, gde su Vanderbilt i Lauri Markanen verovatno neocekivano i za njih same eksplodirali, pa se posle trejda Vanderbilta nametnuo i Kesler. Nominalni SF, Fontekio na papiru nema veliku konkurenciju gde je jedini relevantni SF uz njega Toskano Anderson, ali ako se pogledaju startne petorke i tradicionalno i ove sezone, vole oni svoje tornjeve, pa su pocinjali sa Konli, Klarkson, Vanderbilt, Markanen, Olinik petorkama, ili je upadao Bizli tu kao SF iako po NBA standardima je po visini vise za SG. Po odlasku Vanderbilta, furali su uglavnom Konli, Klarkson, Bizli, Kesler/Olinik, Markanen.

 

Fontekiov fejl je sto nije uspeo da se pozicionira ispred Agbadjija i to stoji, ali nije imao ni blizu brisani prostor kao Bogdan da pokaze sta ume, plus imajuci u vidu koncepciju Jute, on bi tamo bio neki 3&D igrac, a Fontekio znamo da nije to, ne moze da dobije loptu u ruke i oni ipak izgleda nisu prava sredina za njega.

 

Mozemo pomenuti jos dosta igraca koji su trenutno u ligi - da li bi Poku i dalje bio u ligi da nije imao srece da bude deo Oklahominog projekta? Vrlo diskutabilno, verovatno tesko. Imamo i dosta primera igraca koji su van lige sada iako bi verovatno mogli da popunjavaju broj ali su odlucili da uzmu pare drugde. Imamo i igrace koji popunjavaju broj umesto da budu relevantni u Evropi. I sve zavisi od tima i okolnosti u kojima se nalaze.

 

Sto se tice Bogdana Bogdanovica konkretno, na stranu to sto je on fakat najprecenjeniji igrac na ovom forumu i to debelo, on je najbolje sezone, turnire i serije odigravao kada je njegov tim gubio, sa izuzetkom 2016/17. Najbolje leto sa reprezentacijom 2019 na Svetskom, bez medalje. Vec tri godine je u padu u NBA po svim advanced statsima, najbolja sezona 2020/21, ova mu je bila druga najgora.

 

Dakle ako poredimo Bogdanovica i Fontekija, naravno da je Bogdan bolji igrac trenutno i ima vecu "gravitaciju" kao igrac. Ali je Bogdanovic igrac koji vrlo brzo moze biti na izlaznim vratima NBA, a na Fontekiju je kao mladjem da se bori za svoje mesto pod suncem.

 

Kada smo drali Italijane lagano sa Belinelijem, Galinarijem i ostalim NBA zvezdama, upravo ti igraci su bili u poziciji u kojoj se Bogdan nalazi sada - igraci koji i dalje imaju mesto u ligi, ali njihov kvalitet nije ekvivalentan statusu koji imaju u svojoj zemlji i svojoj reprezentaciji, pa se u Italiji ta era procenjuje kao fejl, iako objektivno nisu ni koncepcijski ni kvalitetom zasluzili mnogo vise. Mi smo sada u toj poziciji.

 

A sto se tice gradacije fejla Fontekija i Divca, mnogo je manje smesno stavljati kosarkaski Fontekija i Bogdana u istu recenicu, u poredjenju sa pominjanjem tog fejla Italijana, jer je Divcev neuporedivo veci.

 

Jedino sto smo mi dobili pa se toga ljudi uglavnom ne secaju, ali to ne menja cinjenicno stanje i tu sramotnu partiju koju je on imao u finalu.

 

 

Edited by McLeod
  • Like 1
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, McLeod said:

Za koga? Videcemo za par godina, ali da je Fontekio imao ove sezone 25+ mpg kao sto nije, seci me ako ne bi dogurao do 11 ppg koliko je imao Bogdan u svojoj prvoj u Sakramentu. U NBA se Bogdan izborio da bude solidan role player s tim sto je imao mnogo srece sa timovima i sam nije napravio neki iskorak. Da je imao manje srece kao Guduric giljao bi svoju cetvrtu povratnicku sezonu u Feneru. Super je Bogdan i sve, ali to sto nam je on prvi igrac reprezentacije tesko da moze da bude dokaz preimucstva nad Italijanima.

Postoji vrlo dobar razlog zašto Fontecchio prošle sezone nije dobio 25 minuta po utakmici u tenkovskoj ekipi: šut iz igre mu je bio debelo ispod 40%.

 

Inače smatram da je prerano za ocjenjivanje njegove NBA karijere, zato sam i poredio ostvarenja u EL i u reprezentaciji.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

51 minutes ago, DameTime said:

 

Gde treba da te sečem? Čuj Bogdan imao sreće sa timovima - baš su i Sacramento i Atlanta srećni timovi. Doduše jeste u Kingsima dobio najveći rookie ugovor i sve to, ali s druge strane takmičarski gledano baš nije imao sreće (v. pod trejd sa Bucksima).

 

Bogdanova NBA karijera je posledica mnogo faktora - on je tamo otišao kao zreo i potpuno formiran igrač (sa 25 godina), već načet povredama posle nekoliko napornih sezona u Evropi + angažmani u reprezentaciji preko leta. Na sve to je belac na bekovskim pozicijama gde su u NBA prave aždaje i Evropljanima je baš teško da se izbore (ako nisu Dončić). Ne vidim odakle ovo predubeđenje da bi Fontekio sigurno ponovio neku njegovu sezonu ili bio čak bolji. 

 

Da ne spominjemo sreću da su ga gurali Vujošević u Partizanu, Željko u Feneru, Sale u reprezentaciji...

 

Imao srece u smislu da ima prostor da igra. Ako mislis da bi Bogdan mogao da igra u ekipi koja se zapravo bori za bar finala konferencije i pobedjuje, onda ga precenjujes mnogo vise nego sto sam mislio.

 

A ako bi procitala ovaj prethodni post, videla bi da je upravo u tom grmu azdaja na bekovskim pozicijama u NBA zapravo - zec, jer i u Sakramentu i sada u Atlanti ima konkurenciju koja je bas daleko ispod proseka NBA na SG i SF.

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, McLeod said:

Imao srece u smislu da ima prostor da igra. Ako mislis da bi Bogdan mogao da igra u ekipi koja se zapravo bori za bar finala konferencije i pobedjuje, onda ga precenjujes mnogo vise nego sto sam mislio.

 

Pa Bogdan je igao ECF sa Atlantom i to im je bio jedan od najvažnijih igrača u tom PO runu.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Beonegro said:

Postoji vrlo dobar razlog zašto Fontecchio prošle sezone nije dobio 25 minuta po utakmici u tenkovskoj ekipi: šut iz igre mu je bio debelo ispod 40%.

 

Inače smatram da je prerano za ocjenjivanje njegove NBA karijere, zato sam i poredio ostvarenja u EL i u reprezentaciji.

 

Postoji i u pravu si, s tim sto opet, vidi gore, ima i u tome da Fontekio u Juti trenutno ne moze da radi ono sto radi najbolje, nego ga koriste kao 3&D igraca, sto on, znamo, nije. Nije da mozda ne moze da se razvije u to, ali nije tako profilisan. Slazem se i da od njega zavisi kako ce da se razvija dalje i da je prerano ocenjivati ga posle jedne sezone.

 

Pomenuo sam to zato sto Bogdanova ruki sezona nije nesto posebna epska da sad ne moze da se uporedjuje sa njegovom, pogotovo imajuci u vidu ulogu, minutazu i okolnosti.

Just now, DameTime said:

 

Pa Bogdan je igao ECF sa Atlantom i to im je bio jedan od najvažnijih igrača u tom PO runu.

 

Igrali su i Sansi pa posle toga ne mogu da se sastave, kao i mnogi drugi, to je bio fluke, sira slika je drugacija. Btw, Bogdanova prosla sezona je bolja samo od njegove ruki sezone. Od ostalih je slabija. Vec tri godine je u evidentnom declineu.

Link to comment
Share on other sites

Kad izvučeš igrače iz konteksta timova u kojima igraju naravno da je Bogdan klasa iznad. Ali u reprezentativnom okruženju njihov značaj , uloga i isporučeni rezultat je sličan.

Na kojoj smo mi to poziciji drastično bolji od Italijana pa je epski fejl igrati egal utakmicu sa njima?

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, McLeod said:

Igrali su i Sansi pa posle toga ne mogu da se sastave, kao i mnogi drugi, to je bio fluke, sira slika je drugacija. Btw, Bogdanova prosla sezona je bolja samo od njegove ruki sezone. Od ostalih je slabija. Vec tri godine je u evidentnom declineu.

 

Gde nađe Sunse za poređenje, koji su poslednjih nekoliko sezona konstantno u vrhu i među favoritima :lol_2: Bogdana su želeli Bucksi koji su posle toga postali šampioni NBA lige. I te kako za njega ima mesta na klupama ekipa sa visokim ambicijama. 

Bold: Nije u decline-u već je imao ozbiljne probleme s kolenima, koje da nije rešio prošlog leta njegova karijera bi ubrzo bila gotova. Bogdanović je ceo taj PO run sa Atlantom maltene odigrao pod povredom. Prošle sezone se zapravo videlo koliko mu je ta operacija pomogla i odmah je imao bolje brojke.

Link to comment
Share on other sites

Nigde nisam napisao da Bogdan ne moze da ima ulogu kao recimo Bjelica u GSWu u kontenderu. Ali da bude startna petorka i drugi-treci igrac ekipe u pravom celendzeru (Atlanta i kad je otisla duboko naravno da niko nije imao nikakve sumnje da nemaju teoretske sanse), nema sanse.

 

No, to je potpuno promasena poenta iz citave ove diskusije, niti sam ja potencirao na tome, samo sam se osvrnuo na komp Bogdanovica i Fontekija, kao i "srecu" u vezi NBA tima u kom igras.

 

Hvala ti sto si taj drugi deo price potvrdila pominjuci trejd koji se nije desio.

6 minutes ago, Milos 3.14 said:

Kad izvučeš igrače iz konteksta timova u kojima igraju naravno da je Bogdan klasa iznad. Ali u reprezentativnom okruženju njihov značaj , uloga i isporučeni rezultat je sličan.

Na kojoj smo mi to poziciji drastično bolji od Italijana pa je epski fejl igrati egal utakmicu sa njima?

 

Mi jesmo bolji od Italijana i u ovom sastavu, ali nije greda izgubiti od njih, mogli su oni i Francuze bapnuti recimo na proslom prvenstvu i uzeti medalju.

 

Greda je da gubis od njih tri puta u poslednjih nekoliko godina na bukvalno isti nacin, koji zahteva bas velike strateske i koncepcijske propuste u nasoj igri koji bi trebalo da su lako resivi cak i sa ovakvim timom koji ocigledno ima druge strukturne probleme.

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, McLeod said:

Nigde nisam napisao da Bogdan ne moze da ima ulogu kao recimo Bjelica u GSWu u kontenderu. Ali da bude startna petorka i drugi-treci igrac ekipe u pravom celendzeru (Atlanta i kad je otisla duboko naravno da niko nije imao nikakve sumnje da nemaju teoretske sanse), nema sanse.

 

No, to je potpuno promasena poenta iz citave ove diskusije, niti sam ja potencirao na tome, samo sam se osvrnuo na komp Bogdanovica i Fontekija, kao i "srecu" u vezi NBA tima u kom igras.

 

Hvala ti sto si taj drugi deo price potvrdila pominjuci trejd koji se nije desio.

 

Zapetljao si se kao pile u kučine. Izvlačiš iz tastature tvrdnje tipa da je Fontekio imao sreće kao Bogdanović on bi ... Prvo je uslov bio da samo igra u ekipi koja se bori za finale konferencije, pošto sam te podsetila da je to igrao, sad uvodiš parametar da bude 2. igrač ekipe. Poslednji parametar bi bio verovatno Bogdanović ne može da bude franšizni igrač NBA ekipe (msm i ne može, samo ne znam kakve to veze ima sa time da je bolji igrač od Talijana).

 

Taj trejd koji ti pominjem upravo pobija tvoje priče o "sreći", evo mogu ja napisati: da je Bogdanović imao sreće da se ostvari trejd u Buckse, sad bi imao NBA prsten.

 

Btw dokle oteraste raspravu, ovo zapravo nema veze sa uini-jevim pisanjem, koje je imalo smisla.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, DameTime said:

 

Zapetljao si se kao pile u kučine. Izvlačiš iz tastature tvrdnje tipa da je Fontekio imao sreće kao Bogdanović on bi ... Prvo je uslov bio da samo igra u ekipi koja se bori za finale konferencije, pošto sam te podsetila da je to igrao, sad uvodiš parametar da bude 2. igrač ekipe. Poslednji parametar bi bio verovatno Bogdanović ne može da bude franšizni igrač NBA ekipe (msm i ne može, samo ne znam kakve to veze ima sa time da je bolji igrač od Talijana).

 

Taj trejd koji ti pominjem upravo pobija tvoje priče o "sreći", evo mogu ja napisati: da je Bogdanović imao sreće da se ostvari trejd u Buckse, sad bi imao NBA prsten.

 

Btw dokle oteraste raspravu, ovo zapravo nema veze sa uini-jevim pisanjem, koje je imalo smisla.

 

Nisam se ja nigde zapetljao, nego ti nisi procitala ono sto sam pisao sa razumevanjem.

 

Kvalitet timova sam isprva pomenuo samo kao opis konkurencije koju su dobili po pozicijama, nisam poredio snagu timova i njihove ambicije, mada bilo koji tim minus neki tipa Hjuston iz ove raspad faze ili trajno hendikepirana Minesota pobedjuje taj Sakramento u koji je on dosao opusteno, jer je bio ekipa u satro rebuildu bez ikakve perspektive.

 

Sto se tice srece - upravo si to napisala, ne pobija ga, nego ga podrzava. Samo oni koji bi postali fransizni igraci bi to verovatno postali skoro bilo gde, mada ima analiticara koji smatraju da cak ni jedan Jokic ne bi bio to sto jeste da nije zavrsio u Denveru i neki idu toliko daleko da kazu da bi mozda bio i van lige.

 

Igraci poput Bogdana ne rastu na svakom drvetu, ali imas na desetine bekova koji su prava sredina, ACL ili disciplina u pravom trenutku daleko da budu na tom mestu u tom delu karijere, pa nisu.

 

Ali sve to na stranu, jasno je da je main quest pobijanja glavne teze malo tezi, pa se zato izmisljaju side questovi i pokusava da se pobije nesto sto nisam nigde tvrdio.

 

Navikao sam, mada je zamorno vise.

 

Sto se tice ECFa sa Atlantom, to mu je bila najbolja sezona, koja je bila fluke (Atlantina, ne njegova). Neka bude i da sam pogresio i da Bogdan to moze dokazano (odnosno da je mogao), sada vise ne moze, a i da i danas moze i da sam opet pogresio, nikakve veze to nema sa onim sto smo poceli da pricamo i na sta sam replicirao.

Edited by McLeod
Link to comment
Share on other sites

Mek ima poentu, Bogdan je precenjen debelo ovde, a i u široj javnosti. Momak se razvio u super dasu u odnosu na klinački period dziberisanja kod Vujoševića i ja mu skidam kapu za taj ljudski faktor prvenstveno, a i igrački je dostigao svoj pun potencijal.

 

I pored svega toga nažalost nije sposoban da donese zlato, ni na osakaćenom EP, ni u Kini protiv ratnih veterana sa Foklanda...itd itd.

 

Uzeo je jednu EL, ali u kakvom drim timu i tu nije klačovao on, nego neko drugi mnogo potcenjeniji. Simpa dečko, dobar igrač ali nije taj kvalitet koji mu vecina pripisuje.

 

Ima puno i do matorog Karija, ali nije samo do njega. Iskreno ko očekuje bilo šta od ovog sastava nema mnogo dodira sa realnošću.

  • Like 3
  • Ha-ha 1
  • Tuzno 2
Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, McLeod said:

Kvalitet timova sam isprva pomenuo samo kao opis konkurencije koju su dobili po pozicijama, nisam poredio snagu timova i njihove ambicije, mada bilo koji tim minus neki tipa Hjuston iz ove raspad faze ili trajno hendikepirana Minesota pobedjuje taj Sakramento u koji je on dosao opusteno, jer je bio ekipa u satro rebuildu bez ikakve perspektive.

 

Nebitno što par postova iznad piše da ne bi mogao da igra u ekipi koja se bori za finale konferencije i pobeđuje. 

 

14 minutes ago, McLeod said:

Sto se tice srece - upravo si to napisala, ne pobija ga, nego ga podrzava. Samo oni koji bi postali fransizni igraci bi to verovatno postali skoro bilo gde, mada ima analiticara koji smatraju da cak ni jedan Jokic ne bi bio to sto jeste da nije zavrsio u Denveru i neki idu toliko daleko da kazu da bi mozda bio i van lige.

 

To jeste bila mogućnost, čak je i taj Denver Jokića birao u drugoj rundi drafta i sedeo im je na klupi dok je Nurkić bio prvi centar. Jokićeva priča je specifična što se toga tiče. Kontekst je bitan u karijeri svakog sportiste (kontekst =/= sreća), nekom donese manje, nekom više i obrnuto. 

 

Što se tiče tog stava koji zauzimaš, da se pojaviš ovde i otvaraš nam oči, dok si ti neshvaćen lik na nekim logičkim visinama nedostižnim za nas, možda da siđeš sa tih oblaka i odbaciš nadrkani stav kad diskutuješ s nekim. Ako ti je konstruktivna razmena mišljenja uopšte cilj. 

Edited by DameTime
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Obi-Wan said:

Mek ima poentu, Bogdan je precenjen debelo ovde, a i u široj javnosti. Momak se razvio u super dasu u odnosu na klinački period dziberisanja kod Vujoševića i ja mu skidam kapu za taj ljudski faktor prvenstveno, a i igrački je dostigao svoj pun potencijal.

 

I pored svega toga nažalost nije sposoban da donese zlato, ni na osakaćenom EP, ni u Kini protiv ratnih veterana sa Foklanda...itd itd.

 

Uzeo je jednu EL, ali u kakvom drim timu i tu nije klačovao on, nego neko drugi mnogo potcenjeniji. Simpa dečko, dobar igrač ali nije taj kvalitet koji mu vecina pripisuje.

 

Ima puno i do matorog Karija, ali nije samo do njega. Iskreno ko očekuje bilo šta od ovog sastava nema mnogo dodira sa realnošću.

Najbolji strijelac i član petorke prošlog SP.

 

Precijenjen.

 

 

 

  • Like 2
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Nedovic je grozno odigrao ali ne sumnjam da ce bolje odigrati na SP. Ne bih se ja odricao tek tako njega jer ce Gudura verovatno morati dosta na kecu da igra, a onda ostaje Bogdanovic sam na dvojci. Opet ce sve da padne na Bogdana... 

 

Mislim da ako S.Jovic ne moze da doprinese u full-u, da mora onda da se rizikuje sa Topicem i povede on, vatreno krstenje jbg. Nije idealno ali sta da se radi. Kad smo vec Tea izgubili zbog Karija. 

 

Mislim da nam ne trebaju i Vanja i Dobric - jedan je visak. Licno misljenje mi je da je Vanja visak (ne treba nam toliko SG-eva), i da treba Dobric da dobije sansu (jer je vise Forward od Vanje). Dobric cini mi se da nikada nije isao na neko EP/SP/OI, dok Vanja jeste. I da ako moze Dobric da se ubaci u onaj svoj PlayOff mod. Ili ako ide Vanja, da Dobric mozda ide umesto Davidovca. 

 

Na visokim pozicijama osim sigurnih Petruseva i Milutinova, treba da ide Smailagic ako moze, i morace Ristic. Na 4 pomazu Jovic i DeDa. 

 

 

1) S.Jovic/Topic, Avramovic

1/2) Guduric

2) Bogdanovic, Nedovic

3) Dobric

3/4) N.Jovic, Davidovac

4) Petrusev

4/5) Smailagic

5) Milutinov, Ristic

 

Tako da na svakoj poziciji imas barem 4 igraca koji mogu da odigraju tu. 

 

Naravno, danasnja kosarka nisu samo pozicije, ali svakako da mora da postoji neki balans visokih i niskih. 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, DameTime said:

 

Nebitno što par postova iznad piše da ne bi mogao da igra u ekipi koja se bori za finale konferencije i pobeđuje. 

 

 

To jeste bila mogućnost, čak je i taj Denver Jokića birao u drugoj rundi drafta i sedeo im je na klupi dok je Nurkić bio prvi centar. Jokićeva priča je specifična što se toga tiče. Kontekst je bitan u karijeri svakog sportiste, nekom donese manje, nekom više i obrnuto. 

 

Što se tiče tog stava koji zauzimaš, da se pojaviš ovde i otvaraš nam oči, dok si ti neshvaćen lik na nekim logičkim visinama nedostižnim za nas, možda da siđeš sa tih oblaka i odbaciš nadrkani stav kad diskutuješ s nekim. Ako ti je konstruktivna razmena mišljenja uopšte cilj. 

 

Kao sto rekoh, ako ti je tako lakse, eto pogresio sam, mada ocigledno je bilo da se pise o Bogdanu sad, plus je taj njihov run bio klasican fluke sto se i dokazalo. Ali nebitno, necu vise da gubim vreme na stavku koja je izvucena iz konteksta u kilometarskom postu.

 

Sto se tice stava koji zauzimam, slobodna si da se obratis osobi koja ovde baca neke onelinere, kvaziintelektualne i kvaziduhovite postove, koja nicim ne dokazuje da je na nivou diskusije koji sebi hoce da pripise, koji ne postuje sagovornika i to pokazuje time sto baci haha smajli u vremenu za koje je nemoguce i dijagonalno preleteti post (a to znam jer sam slucajno posle postovanja primetio typo i usao da ga ispravim, za to vreme je bacio reakciju), pa mi onda slobodno spocitavaj da ja treba da sidjem sa oblaka i da odbacim nadrkani stav kad diskutujem sa nekim.

 

Jer ga nemam ni u poredjenju sa tobom, ama ni blizu, galaksijama smo daleko, a da ne pominjem gospodina kojem sam isprvo replicirao.

Link to comment
Share on other sites

41 minutes ago, Beonegro said:

Postoji vrlo dobar razlog zašto Fontecchio prošle sezone nije dobio 25 minuta po utakmici u tenkovskoj ekipi: šut iz igre mu je bio debelo ispod 40%.

 

postoji više razloga ali juta definitivno nije bila tankerska ekipa tokom sezone, već lagano u plejofu. od poslednjih 11 utakmica su dobili dve, tu su i krenuli da tankuju

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...