Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

14 minutes ago, Miki28 said:

@uini sta vidis u Pokusevskom da moze da donese sada, u ovom trenutku?

hajdžekovaću pitanje za uinija

 

Meni također Poku deluje kao da je spreman da se detonira svakog trenutka. Taj njegov šut je po meni jako dobar, mehanika koja je zgodna za sve situacije - floutere, fejdanavejeve, spotapove, pa i trice iako kod trice ne izgleda najlepše. Ima brzinu ima dužinu i ima osećaj, plus ima to frikovsko telo. Ukoliko uspe da sve to glavom ukomponuje, da bude kontrolisan kao tipa Dončić ili CP3, zaista ga vidim kao opasnog igrača i uskoro olstara, ogroman je potencijal. E sada, da bi se to aktiviralo potrebno je jako puno nezavisnih promenljivih da se ukopi.

  • Like 6
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Miki28 said:

 

 

@uini sta vidis u Pokusevskom da moze da donese sada, u ovom trenutku?

 

zar nisam to opisao u postu od jutros?

ako moram da prepričavam, donosi missmatch protiv svih igrača koji se ne zovu giannis, markkannen i onaj njemac što podseća na peju; 

nema problem da dribla i ode na ulaz protiv nižih-bržih od sebe, jer mu je kontrola lopte jako dobra, plus ima taj siromah-kukoč fazon kod takvih poentiranja, ne mora obavezno do obruča da ode, može i sa par metara razdaljine da je prisloni negde o tablu ili baci neki kelnerski floater. može da šutne preko bilo koga i u nba, samo je pitanje da li će ulaziti šut, to mu je za sada glavni problem. zbog visine ima jako dobar pregled igre i sasvim solidan osećaj za asistenciju a tokom jednog napada, može da promeni i tri pozicije na terenu. 

 

u odbrani sam pomenuo solidnu kontrolu skoka i zaštitu reketa sa strane pomoći a s'obzirom da u fiba svetu nema puno nekih mrcina, može da čuva 1na1 skoro sve PFs i neke centre.

takođe bi bio korektna opcija u doziranom čuvanju pomenutih zvezda zbog kombinacije visine, wingspana i brzih nogu: markanena i wagnera, možda malo i giannisa,ako obeća da neće da se lakta.

 

ovo je naravno neki idealan scenario, u kojem poku nije pogubljen i ne obazire se ako mu ne ulazi šut.  ali eto, sve sam ti prepričao od jutros.

  • Like 7
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

jović je sigurno u dobroj formi i radi nekoliko stvari jako dobro, ne izlazi iz opanaka. videli smo sad hajlajce iz letnje lige, spržio je jednu ili dve tekme fino.

poku je puno pauzirao a obično mu treba vreme da uđe u ritam, što takođe nije pohvalno za turnirske izazove. meni se obojica jako sviđaju, svaki na svoj način i voleo bih da krenu sad zajedno u repku i da igraju obojica dugo dugo

  • Like 2
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Duh koji lebdi said:

 

Pazi, nije bas ni da nema kvaliteta u ovoj grupi igraca. Necu da se vracam na to sto nam fali ko nam fali (meni najvise Kalinic iskreno). Mogu tu fino da se podele uloge. Meni je Kari najveci upitnik, da li ce uspeti da ih nabrije da budu ratnici. Ako da, onda mozemo da napravimo lep rezultat. Jos ako uspemo konacno da dobijemo Gudurica u reprezentaciji, da promovisemo Jovica i nadam se Pokua i Smajlija, puna kapa. Pa posle prvenstva da vidimo sta cemo s onim ko nam vodi savez i - @DameTime spremaj tup jatagan - REPSTACIJU.

 

Kao što si i sam primetio, tu ima mnogo "ako". 

Od svih igrača sa liste, mi možemo da budemo sigurni samo da će Bogdan isporučiti svoje, jer on u repki uvek isporučuje. 

Svi drugi su mačka u džaku, čak i Milutinov, pitanje je kako će se snaći u novoj ulozi u timu, sa mnogo više odgovornosti i gde je očekivano da igra 30+ minuta u eliminacijama. 

Gudurić se uvek raspadao na turnirima, nema razloga da se predvidja da će baš sada pokidati ( dok se ne dokaže suprotno). 

Da ne pominjem druge koji nisu imali prilike da igraju u reprezentaciji, ili su imali male uloge. 

 

Nisam defetista, samo mislim da previše toga mora da se pogodi, mnogi da odigraju baš dobro da bi stigli tipa do semiša. 

 

Četvrtfinale je sasvim ok rezultat i realan domet. Još ako pritom dobijemo par igrača da možemo da očekujemo više od njih nadalje, biće labudova pesma.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, freethrow said:

hajdžekovaću pitanje za uinija

 

Meni također Poku deluje kao da je spreman da se detonira svakog trenutka. Taj njegov šut je po meni jako dobar, mehanika koja je zgodna za sve situacije - floutere, fejdanavejeve, spotapove, pa i trice iako kod trice ne izgleda najlepše. Ima brzinu ima dužinu i ima osećaj, plus ima to frikovsko telo. Ukoliko uspe da sve to glavom ukomponuje, da bude kontrolisan kao tipa Dončić ili CP3, zaista ga vidim kao opasnog igrača i uskoro olstara, ogroman je potencijal. E sada, da bi se to aktiviralo potrebno je jako puno nezavisnih promenljivih da se ukopi.

Mehanika suta mu uopste nije dobra i cesto je menja, otuda i veoma losi promasaji kada i ne dobaci loptu  do obruca.

Edited by Miki8
Link to comment
Share on other sites

Neka modovi prebace na drugu temu ako procene da je neophodno.

 

Quote

Đilas o problemima u reprezentaciji: Jokić patriota, otkazi igrača zbog Pešića

Velika bura se podigla u srpskoj košarci kada je javnost saznala da na spisku neć biti Nikole Jokića, kao i nekolicine nosilaca. Mnogi su kritikovali igrače, a bilo je i onih koji su stali u njihovu zaštitu.
 

Bivši predsednik KSS-a Dragan Đilas je u gostovanju na televiziji Nova govorio o problemima sa otkazima reprezentativaca, piše Nova.rs.
 

„U vreme kada sam ja bio predsednik KSS-a, nijedan igrač nije otkazao nastup za reprezentaciju osim zbog povrede. Saša Đorđević je uspeo da izgradi kult reprezentacije i svi ti momci su se uvek odazivali. Uvek sam im zahvaljivao što dođu i odvoje dva meseca od svojih odmora i govorio sam im da imaju taj dar time što toliku decu i ljude po Srbiji učiniti srećnim“.
 

Kada su u pitanju brojni otkazi, Đilas nema nikakvu dilemu ko je glavni krivac.

„Sada vidimo da je situacija drugačija. Misliim da većina igrača po onome što ja znam, nisu srećni da sarađuju sa sadašnjim selektorom Svetislavom Pešićem, da je to počelo pred prošlo Evropsko prvenstvo kada je iz reprezentacije izbačen Miloš Teodosić, na način na koji je izbačen neprimereno prema čoveku koji je igrao 15 godina za Srbiju. Tada su već počeli problemi, lošije igre na Evropskom prvenstvu. Ništa se nije promenilo. To je sigurno uticalo na to da umesto da idemo na Svetsko prvenstvo kao kandidat za medalju, mi idemo da ostanemo u priči za Olimpijske igre“.
 

Ističe da krivica ide i do saveza, i ima razumevanja za odluku Nikole Jokića.
 

„Krivi su i selektor i KSS, do svih ljudi koji su zaduženi za to. Najvažnija je atmosfera. Mora se raditi sa ljudima, mora se pričati sa njima. Da vas podsetim, Jokić je prošle godine igrao na Evropskom prvenstvu, imao je napornu sezonu, kasno je završio i sigurno je umoran. Ja verujem da je Jokić patriota i to se vidi po njemu. Žao mi je što ne igra, kao ni Vasilije Micić i Nikola Kalinić i sa njima bi Srbija bila kandidat za zlato na Svetskom prvenstvu“.
 

Na pitanje da objasni zatoo igrači ne igraju zbog Srbije, umesto da gledaju ko je selektor, Đilas isitče da je pittanje kompleksno.
 

„Igraju oni za Srbiju. To je dualna situacija – sa jedne strane igaju za svoju zemlju, a sa druge strane ih treba razumeti, jer ovo se tiče i selektora. Na kraju imate i Vlade Đurovića koji je ovo najavio pre deset dana šta će se desiti“.

Srbiju je nešto ranije potresao i slučaj Nikole Mirotića koji je odustao od igranja za Partizan.

„Razumeo sam da živimo u zemlji koja se raspada i da je sport samo ogledalo toga. Imamo situaciju da bi neko došao, jedan veliki igrač koji se izjašnjava kao Srbin i koji je pomagao kroz humanitarne organizacije. Želeo je da dođe u Srbiju prvi put pre 15 godina kada je u Partizanu procenjeno da nije dovoljno talentovan pa je iz Budućnosti otišao drugim putem. Sada je došao da odigra jednu sezonu u Partizanu i čak ni finasije nisu bile najvažnije, a sada smo došli do toga da predsednik Srbije garantuje bezbednost jednom igraču. Kako smo došli do toga da je to potrebno. U kojoj zemlji živimo? Na šta to sve liči? Jedan normalan čovek je rekao šta će mu sve to u životu. Velika šteta za Srbiju i za Partizan“, rekao je Đilas.

https://n1info.rs/vesti/djilas-o-problemima-u-reprezentaciji-jokic-patriota-otkazi-igraca-zbog-pesica/

Link to comment
Share on other sites

Što se tiče tog odazivanja Saletu i vraćanja kulta reprezentacije, ima i do toga što su momci njega doživljavali pre svega kao igrački autoritet. Đorđević je dovoljno mlad preuzeo reprezentaciju da su ga se budući reprezentativci još uvek sećali kao igračke ikone - čoveka koji je dao 41 poen Litvaniji u finalu EP 1995, one clutch trojke u KKP itd. Samim tim je njemu bilo mnogo lakše da vrati taj kult reprezentacije kad je on njen živi predstavnik. Dok je Pešić svakako izašao iz trenerskog prajma, ogroman je taj generacijski jaz između njega i reprezentativaca, a ne pomaže ni što je toliko sujetan da bi po svaku cenu da fura neku svoju priču koja očigledno ne daje rezultate. Nadajmo se da će ove godine ipak biti bolje...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Nije Sale vratio kult reprezentacije, vratio ga je Duda. Sale je nastavio trend, što je više nego odlično.

Zaboravlja se da su i Saletu otkazivali. 

Jedva smo skrpili 12 na kraju, pred turnir 2014. Pa afera Bobijeva čizma, pa Jokić. 

Čak je i kod Dude bilo otkaza, mada ne drastično. 

 

A Djilas lupa kao otvoren prozor i iznosi teške gluposti. Kao da igrači odlučuju u zavisnosti ko je na čelu KSS. 

Budalaština..

 

 

 

  • Like 18
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, DameTime said:

 a ne pomaže ni što je toliko sujetan da bi po svaku cenu da fura neku svoju priču koja očigledno ne daje rezultate. Nadajmo se da će ove godine ipak biti bolje...

 

ne znam nikoga lično da zna karija ili igrače koje je trenirao, međutim, po pričama koje sam čuo, pešić nikada nije bio lik koji je sujetan.

trener starog kova u smislu obaveza i discipline na terenu (koji trener to ne zahteva) ali je zapravo jedna od njegovih karakteristika to što je bez ikakve sujete prilazio igračima.

pričao sam već kako je 2002, nakon užasnog početka turnira i generalno igre još od priprema, klečao na kolenima i tako molio igrače (profesionalce i igračke veličine) da se trgnu i igraju, daju sve od sebe. ovi bili u fazonu da je lud i da će ga poslušati.

 

plus što je za razliku od većine cca njegovog godišta, uvek imao dobar i uvrnut smisao za humor.

 

kari je uvek bio i trener koji ulaže neverovatnu energiju u utakmicu, sada to jednostavno nije moguće.

ja mu lično zameram (ukoliko je uopšte imao nekakve opcije) to što nije okupio bolju ekipu pomoćnika, kao što vlade đurović reče; trenere koji će da vode računa o tehničkim detaljima ali i nekoga kome veruje i čija se logika košarke donekle poklapa sa karijem a kome je dozvoljeno da ponudi i neke ideje posred tekme, jer ne mora sve da dođe od selektora.

 

mislim, željko je to dozvoljavao itudisu u prajmu. mislim da kari još uvek ume da postavi dobar koncept, šta želimo da postignemo na xy tekmi ili generalno, kakvu igru želimo da igramo na turniru. ali mislim da svakome treba tokom utakmice više glava da paz i razmišljaju o 10ak različitih aspekata, pogotovo ako si u godinama.

  • Like 14
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, uini said:

 

ne znam nikoga lično da zna karija ili igrače koje je trenirao, međutim, po pričama koje sam čuo, pešić nikada nije bio lik koji je sujetan.

trener starog kova u smislu obaveza i discipline na terenu (koji trener to ne zahteva) ali je zapravo jedna od njegovih karakteristika to što je bez ikakve sujete prilazio igračima.

pričao sam već kako je 2002, nakon užasnog početka turnira i generalno igre još od priprema, klečao na kolenima i tako molio igrače (profesionalce i igračke veličine) da se trgnu i igraju, daju sve od sebe. ovi bili u fazonu da je lud i da će ga poslušati.

 

plus što je za razliku od većine cca njegovog godišta, uvek imao dobar i uvrnut smisao za humor.

 

kari je uvek bio i trener koji ulaže neverovatnu energiju u utakmicu, sada to jednostavno nije moguće.

ja mu lično zameram (ukoliko je uopšte imao nekakve opcije) to što nije okupio bolju ekipu pomoćnika, kao što vlade đurović reče; trenere koji će da vode računa o tehničkim detaljima ali i nekoga kome veruje i čija se logika košarke donekle poklapa sa karijem a kome je dozvoljeno da ponudi i neke ideje posred tekme, jer ne mora sve da dođe od selektora.

 

mislim, željko je to dozvoljavao itudisu u prajmu. mislim da kari još uvek ume da postavi dobar koncept, šta želimo da postignemo na xy tekmi ili generalno, kakvu igru želimo da igramo na turniru. ali mislim da svakome treba tokom utakmice više glava da paz i razmišljaju o 10ak različitih aspekata, pogotovo ako si u godinama.

 

Ja mislim da je svaki čovek na svetu sujetan, samo neko to drži pod kontrolom manje, a neko više. Takođe mislim da kod mnogih pogotovo dođe do izražaja što su stariji, džangrizaviji i nemoćniji da to nešto što su radili na veoma visokom nivou i dalje rade na tom istom nivou. 

 

Slažem se da Kari može da postavi igru, nije on baš izlapeo do nivoa da o košarci ništa ne zna, mislim nemoguće je s obzirom na karijeru koju čovek ima. I da, zato mu treba pomoć sa strane tokom tekme, jer mu jeste slabija strana ta reakcija u real tajmu, jbg to ide s godinama. I ne mislim ovo kao podsmeh, nažalost ga zaista stižu godine, kao i svakog čoveka. 

 

Ova Đilasova priča da igrači njemu otkazuju jer, šta ja znam, pušta kasete od pre 30 godina, je zaista smešna. Mislim ako će neko lakše da zaspi zbog Jokićevog otkaza na taj način, ok (ostali su povređeni). 

 

Apropo Saleta, jeste pokojni Duda to pokrenuo, ali sam ubeđena da je generacija kliknula sa Saletom baš zato što su ga i dalje gledali kao košarkaškog Boga (ateisti stop).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...