Jump to content

Strana reprezentativna kosarka


Recommended Posts

  • 3 weeks later...
Quote

Za Hrvatsku bi mogao zaigrati košarkaš koji je sa Srbijom osvajao medalje?

 

Bivši izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović aktivno dijeli svoje košarkaške analize na društvenim mrežama, a nedavno je na X-u, bivšem Twitteru, sugerirao da bi bivši mladi reprezentativac Srbije Aleksandar ‘Sani’ Aranitović, sada član Cibone, mogao igrati za hrvatsku reprezentaciju.

 

– Iako je Sani Aranitović igrao za mlađe kategorije u Srbiji, s obzirom na to da ima i hrvatsku putovnicu, mislim da ne postoje administrativne prepreke da zaigra za hrvatsku reprezentaciju. Naravno, drugo je pitanje vidi li ga Sesar u reprezentaciji i želi li to sam igrač – napisao je Aco na platformi X.

 

Inače, Aleksandar Aranitović je srpski profesionalni košarkaš rođen 1998. godine. Visok je 1,95 centimetara i igra na poziciji bek šutera. U Ciboni, gdje trenutno igra, pokazao se sjajnim igračem i ugodnim suigračem, koji s pravom nosi nadimak Sani, kako ga je svojedobno nazvala učiteljica jer je kao klinac stalno bio nasmiješen. Košarku je počeo igrati u Beovouku, a nastavio u Zvezdi, u čijem je internatu i živio, da bi, u jednom trenutku karijere, zaigrao i za Partizan.

 

Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, Markoss said:

Mislim da u tom slucaju ne bi smeo da se vrati na Banjicu. Doduse, zar nije za Kuzmica bilo da je naturalizovan igrac, jer je igrao za mladje selekcije Bosne, a imao je nas pasos?

Ne drzi me za rec - jeste da se Kuzmic kod nas vodio kao naturalizovani, ali nije igrao za mladje selekcije Bosne, vec do 16te nije dobio nase kosarkasko drzavljanstvo. Kada je odlazio u Finsku vodio se kao Bosanac kosarkaski.

 

Ovo za Aranitovica bi FIBA morala da odobri uz argumentaciju unapredjenje kosarkaski nerazvijenih zemalja (komsije, prastajte, al prilika je tako dobra 🙂 ).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Francuski roster za prozore:

 

Andrew Albicy (Gran Canaria)

Isaia Cordinier (Virtus)

Sylvain Francisco (Bayern)

Nadir Hifi (Paris Basketball)

Jaylen Hoard (Hapoel Tel Aviv)

Damien Inglis (Valencia)

Paul Lacombe (SIG Strasbourg)

Mathias Lessort (Panathinaikos)

Timothe Luwawu-Cabarrot (ASVEL)

Vincent Poirier (Real)

Zaccharie Risacher (JL Bourg)

Matthew Strazel (Monaco)

Guerschon Yabusele (Real)

 

Bez Falla, De Coloa. Ipak solidna ekipa sa 8 EL igrača.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
20 hours ago, Problem sa licnim greskama said:

Tarik Biberovic ce igrati za Tursku. Zanimljivo, igrace ipak kao naturalizovani igrac iako je dugogodisnji drzavljanin Turske. 

 

Biberović je dobio turski pasoš nakon što je nastupao za  reprezentaciju BIH na kadetskom EP

2016 godine. 

 

Vredi napomenuti da je njegov otac Izudin (205 visok), rodom iz Novog Pazar i da su Tarik i njegov brat Faruk rođeni u BIH jer je Izudin tamo igrao pred krajem karijere.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Alberto Abalde, Carlos Alocen, Dario Brizuela, Victor Claver, Alberto Diaz, Jaime Fernandez, Rudy Fernandez, Juancho Hernangomez, Xavi Lopez-Arostegui, Joel Parra, Jaime Pradilla, Ricky Rubio, Sebas Saiz, Yankuba Sima

 

Bombona ekipa - super da se Riki vraca u reprezentaciju! Srecno, majstore! Da tezak period ostane iza tebe.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Da li neko ima podatak koliko su danas repke prosečno starije u odnosu na neku 2015 i Ep te godine.


Nerealno koliko je tad bilo igraca ispod 30 godina, a svi ti su bili nosioci, dok danas em ih je malo, em sto svi nosioci praktično 30+ imaju.


Npr Italija je loše igrala tih godina, ali tu je bilo ozbiljnih klasa: Belineli, Galinari, Barnjani, Heket, Cincarini... Meli se polako uvodio.


Letonci tih godina bas mlada repka su bili, Porz kretao, Bertans x2 tek ulazili u prajm, Smits i Grazulis polako se isto uvodili, sad sem Zagarsa nema prospekta za budućnost, a i on je daleko od gore pomenutih.


O Spaniji ne treba trošiti reči, tih godina i dalje su zarili i palili.


Jedino Francuska ima pravu budućnost, mada nema tu klasične košarkaške lepote, to su momci sa ozbiljnim sajzom kao i fizikalijama, neki Parker ne postoji, pa i talenat Ertela ili Furnijera spolja.





Послато са SM-A135F помоћу Тапатока

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Quote

Dodatni udarac za selektora jeste to da neće biti niti igrača koji je trebao uskočiti na Robersonovu poziciju, možda čak i kao prvi playmaker "Zmajeva" u predstojećim kvalifikacijskim utakmicama.

 

Bećiragića je razočaralo ne samo što je Kosta Kondić otkazao dolazak u reprezentaciju, nego i razlog koji je naveo play aktuelnog bh. prvaka Igokee. 

 

"Kondić je odlučio da ide na odmor u London, tako mi je rekao. Mi smo planirali da on bude budućnost ove reprezentacije.

 

Tako smo mu i rekli. Bio bi u tandemu sa Edinom Atićem, pokušali bismo igrati neku drugačiju košarku, možda čak razmislili da mjesto naturaliziranog igrača iskoristimo za neku drugu poziciju.

 

Sad se ovim njegovim pristupom prema reprezentaciji to iskomplikovalo i zbog toga sam zaista tužan", ističe bh. selektor.

 

😂

Link to comment
Share on other sites

Kako odvratna kosarka Slo-Ukr.

32 faula i 38 bacanja u 1/2.

Slovenci izveli 26 bacanja u 1/2, dali 20 od 39 poena.

Samar kad god organizuje igru, po jedan decacic koji gleda ovaj mec predje na neki drugi sport.

 

Tobey za sada solidan, nije promasio nijedan zicer a cak nabo i trojku.

7 poena i 5 skokova

Edited by Miki28 Teoljub
typo
Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, Chaos Is Me said:

Tužno je čitati ovakve vesti, a i prilično neverovatno za toliku zemlju kolika je Nigerija

 

https://sportklub.n1info.rs/kosarka/reprezentacija-kosarka/nigerija-propusta-fiba-prozor-ugrozen-mundobasket/

 

19 hours ago, Problem sa licnim greskama said:

Hronicni problemi na zalost, jedva su otisli i 2019. na SP u zadnjem trenutku. Federacija se i tada jedva izborila za troskove smestaja i leta.

 

Nije to ništa novo za Afričke zemlje, česta je pojava da savezi imaju po više uprava koje ne priznaju jedna drugu pa ih onda i FIBA suspenduje. Npr. Senegal je odustao od učešća na kvalifikacionom turniru za OI koji se održavao u BG, zvanično zbog korone a nezvanično zbog previranja u savezu. 

 

 

Noćas je Kuba protiv Amera igrala sa svega 7 igrača?!

Link to comment
Share on other sites

Crnogorci su me baš razočarali juče protiv užasno okrnjene Nemačke. Izuzev Perrya, ostali bekovi su plač majke božije, a onaj Mihailović mi je neverovatno grozan lik, nisam davno video sebičnijeg igrača a da manje zna, što je najgore mora i da isforsira lik kad nema ko ali njemu je Budućnost apsolutni plafon i puna kapa s obzirom na kvalitet. Simonović i dalje panjina koja izgleda kockasto i na poziciji centra, kad se samo setim procene stručnjaka da će on da igra četvorku. Radončić je promašio sport, ja mislim da je njemu ćale bio neki poznati rukometaš i stvarno ne znam zašto se nije bavio tim sportom za koji je dušu dao, nemam pojma kako pronalazi angažmane, neki Stefan Lazarević nivo odsustva košarkaškog skila. 

 

Weiler-Babb je postao baš dobar igrač i sinoć je maltene sve vreme igrao plejmejkera. Meni izgleda kao neki Hanga 2.0 jer je naučio da šutira iz driblinga a defanzivno je jedan od najboljih igrača na perimetru u celoj EL, plus priučio se i da igra kreatora. Odličan igrač koji igra malo ispod radara.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Chaos Is Me said:

Nismo pomenuli ni poraz Španaca od Letonije, Ricky Rubio je odigrao baš loše, skroz je zarđao.

Mene cudi da su ga uopste pozvali u repku. Aj sto su ga pozvali ali da mu daju toliku minutazu a covek se vraca kosarci nakon par meseci ne igranja, bas mi nije jasno. A nisu Letonci neka "lako cemo" repka, to smo videli, pa da kazes da su Spanci uhvaceni na spavanju.  

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...