Jump to content

Strana reprezentativna kosarka


Recommended Posts

Jel istina ta priča da za Slovence mogu da igraju i Tobey i Morgan (jer je Morgan dobio državljanstvo legitimnijim putem jer je oženjen Slovenkom, dok je Tobey klasična kupovina stranca koji nema veze sa državom)? Nije neki lud igrač Morgan ali svakako bi im značio na ovu ekipu. Tobey je nesumnjivo drugi najbolji igrač tu, posebno sa Čančarom u lošoj formi.

Link to comment
Share on other sites

Колико сам разумео Карија прошле године када смо против Црне Горе играли затворену утакмицу да су то баш тренинг утакмице где се игра све по договору 2 селектора кад се игра зона кад ово кад оно па и нема онда неког значаја за нас обичне навијаче. Од следеће свакако биће преноса и статистика.

Link to comment
Share on other sites

Slovenija ova 2 meca je odigrala tacno 0 odbrane, Doncic ce morati neke 30-40p triple doubleove da redja da ih odrzava u utakmicama, imace on dobre statse i igrace maltene 1 na 5 jer ostatak mu nece ucinjet nikakve usluge, ali ne moze se tako napravit nikakav rezultat. Slovenija svakako nije imala neke velike sanse za medalju uprkos Doncicu, al su im u ova 2 meca Grci jebali oca i prebili ih ko macke. Samo nocas u 20 minuta, razbise glavu Prepelicu, Doncic izadje zbog neke sitne povrede i Cancara sa terena iznesose. Treba generalno izbjegavat bilo kakvu vrstu "trening" "prijateljskih" i "pripremnih" meceva sa njima jer ti ljudi ne znaju da igraju takve meceve no se ide all out svaki posjed ka da je finale. A meni veli drug iz Slovenije da ga strah da ih mi ne sjebemo u pripremnom mecu a ne znam ni oce li ga odigrati sad jer nece imat ko da igra 😄 

  • Like 6
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Finska dobila Litvaniju 81:79 u prepunoj Nokia Areni (oboren rekord po gledanosti). Markkanen na 79:79 dobio loptu da resava, on pokusao nesto iz okreta, promasio, ali je Jantunen uhvatio ofanzivni skoko i poentirao uz zvuk sirene.

 

Najbolji kod domacina su bili Lauri Markkanen sa 24 poena, a pratili su ga jos novi kapiten Sasu Salin, pomenuti Mikael Jantunen, Edon Maxhuni... Uz Eliasa Valtonena to ce i biti prva petorka Finske, a na klupi svoju sansu cekaju Miro Little, Federiko Federiko, Alexander Madsen...

 

U Litvaniji je najbolji bio Rokas Jokubaitis sa 13 poena, a uz njega u prvoj petorci igrali su i Ignas Brazdeikis, Tomas Dimsa, Tadas Sederkeskis, naravno i Jonas Valanciunas koji je uvek tu. Klupa je siromasna, bez Ulanovasa, Giedraitisa, Sabonisa, Lekaviciusa, Butkeviciusa i Gudaitisa ni ne moze da se sastavi neki jak sastav. Tu su bek Normantas, rezervni centar je dobro poznati Motiejunas, na 4 je tu vecno mladi Kuzminskas, a od nama poznatih igraca tu su Karinauskas ( ex Igokea) i jedini Litvanac koji ne ume da sutira, Tarolis (ex Buducnost)

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • Manu locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...