Jump to content

U Zvezdu, zna se! 2022/23


Brat od Korneta

Otvaranje teme za 22/23  

140 members have voted

  1. 1. Koga bi ste da otvori temu za 22/23

    • WingWalker
      35
    • Devil
      14
    • Sarac
      53
    • Ridji
      17
    • Princeton
      20

This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 06/22/2022 at 01:00 PM

Recommended Posts

21 minutes ago, pavijan2 said:

risto kubura je prenosio prvenstvene kosarkaske utakmice iz beograda subotom uvece za radio zagreb. neka paralela fudbalskom "vreme sporta i razonode".  na tv je subotom u 5 isao prenos jedne  utakmice, a na radio zagrebu kombinovani radio prenos svih ostalih utakmica od 8. tu je pored riste briljirao ivo tomic.

Jel njegovo bese lane sa Korane?

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, zemljoradnik said:

Jel njegovo bese lane sa Korane?

da, ako mislis na ivu tomica.

crna strela mitar mrkela.

dzingis kan sa marakane - milko djurovski.

sulejman velicanstveni.

pitaju me iz zagreba decki, kada nam se vraca robert prosinecki. itd.

  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Kad smo vec kod starih vremena, kosarsko kolo gro utakmica u staroj nam drzavi se igralo petak vece.

 

Cuveni Risto Kubura je prenosio iz Pionira dok je Ivan - Ivo Tomic obicno bio u studiju u Zagrebu dok je isao multiprenos preko radija.

 

Nisam jugo nostalgicar, cak sta vise ali eto lepo se prisetiti.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, nunilo said:

Kad smo vec kod starih vremena, kosarsko kolo gro utakmica u staroj nam drzavi se igralo petak vece.

 

Cuveni Risto Kubura je prenosio iz Pionira dok je Ivan - Ivo Tomic obicno bio u studiju u Zagrebu dok je isao multiprenos preko radija.

 

Nisam jugo nostalgicar, cak sta vise ali eto lepo se prisetiti.

subota uvece.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Arsenije Pesic said:

 

Iz nekog razloga se ne sećam ovog posta, a obično ovako dobre pamtim. Meni je ovo najlogičnije objašnjenje svega što se dešava. A i dosta stvari koje si napisao su, što bi se reklo, prošle test vremena. Svaka čast.

 

Što se tiče mene kao navijača Partizana, i sa onim prošlogodišnjim sam imao ozbiljnu muku da se povežem na emocionalnom nivou, ovo što se trenutno dešava svakako ne pomaže. Nije sad neko čistunstvo u pitanju, već nedostatak osnovne stvari koja me je u prošlosti mnogo jače vezivala za ovaj klub. Smatrao sam Partizan mestom gde se više i jače radi i gde postoji jači osećaj pripadnosti nego u drugim klubovima. I naravno, da se ne lažemo, njegovo veličanstvo rezultat, koji značajno pomaže da se mnogo lakše zavoli i klub i treneri i igrači. I sve to je pomagalo da se napravi pomalo romantizovana slika čitavog perioda, koji nam je svima ostao u srcima kao poseban. 

 

Iz perioda kada je postalo jasno da se završava period jedne dominacije i počinje drugi, sećam se da smo na bivšem forumu dosta pisali o tome i da su dva čoveka to dosta dobro predvidela. Jedan je Peja, koji je, kada je postalo prilično izvesno šta će se desiti, napisao nešto ovako: možemo na inerciju, šampionsku impuls i naviku osvajanja trofeja da pobedimo ove sezone, pa možda čak i sledeće, ali na kraju svakako gubimo - house always wins. Tako je i bilo, išla je "džaba vam novci moji sinovci" sezona i posle toga kraj. Mnogi taj kraj vezuju za trojku Nolana Smita, koja zaista nema nikakav suštinski uticaj na razvoj događaja, osim možda neke simbolične vrednosti. Drugi čije pisanje pamtim iz tog perioda je @Nek grmi jako , koji je dao vrlo smisleno objašnjenje o očiglednosti kraja jedne i početka druge ere. S tim u vezi, voleo bih da pročitam njegovo mišljenje o sadašnjem trenutku. Ja lično ne vidim da je ovo početak nove dugogodišnje dominacije, više mi liči na vremenski ograničenu ekstremnu pojavu.

 

Dobro pamtim vreme koje pominješ, stari moj forumski druže, i sa ove vremenske distance slobodno ću ti, bez ikakvih skrupula, reći da sam tada mogao da budem još eksplicitniji u predviđanju onoga što će se desiti, budući da sam u šapatu vetra i u razgovoru sa sovama prilično dobro razaznavao kurseve dva košarkaška kluba.

 

Međutim, šapat vetra i razgovor sa sovama nije moguće prenositi na forumske redove, niti zdrav razum sugeriše da to tako treba, pa sam sa priličnom kočnicom tada pristupio fenomenu smene na poziciji košarkaške moći u Srbiji. A i da sam kojim čudom napisao sve što sam tada znao, u to vreme mi niko verovatno ne bi ni verovao...

 

Sada je pak potpuno drugačija situacija jer je establišment nametnuo igrokaz koji nikada pre nije viđen, pa će Partizan sigurno, a možda/verovatno i Crvena zvezda, imati i pojedinačno i zbirno najveće budžete u istoriji igre pod obručima na ovim prostorima. A to, samo po sebi, otvara neka logična pitanja.

 

Prvo i osnovno je - zašto baš sada?

 

Kako je, dakle, moguće, pitaće se svaki normalan navijač Partizana, da do sada nije moglo ovako kako se danas troši u KKP? I zašto isti slučaj nije i u FKP?

 

S druge strane, svaki navijač Crvene zvezde koji ume da sabere dva i dva, a povremeno želi to i da učini, pitaće se odakle baš sada tolike pare za srpsku klupsku košarku, oličenu u dva kluba, ako se ima u vidu da je KKCZ već skoro deceniju fenjeraš po budžetu u Evroligi, i zašto je Terzić uvek na tom polju stajao mnogo bolje od Čovića?

 

Kako je, dakle, moguće da u doba rata, ogromne ekonomske krize i pandemije naša klupska košarka doživljava finansijsku renesansu? Da li je to nafta potekla ispod košarkaških terena Partizana i Crvene zvezde na Kalemegdanu, ili je reč o spletu koincidencija koji je sve, samo nije koincidencija?

 

Naravno, logičan odgovor na takav sled događaja je da iza svega postoji neki, jel te, plan. Jer ako nešto nije slučajno, onda je reč o nekoj nameri...

 

S tim u vezi, na ovom mestu moram da se osvrnem na činjenicu po kojoj ogromnu većinu navijača Zvezde i Partizana savršeno ne zanima ovo što pišemo, dok se svega nekoliko posto onih koji se mogu nazvati sportskom javnošču zaista pita šta se valja iza svega ovoga.

 

I pošto, logično je, nema kritičke svesti, a nema maltene ni nikakve svesti o aktuelnim dešavanjima, onome što će se sutra eventualno desiti, to jest hard resetu koji će zaustaviti neodrživo finansiranje KKP i KKCZ na način na koji se to finansiranje trenutno odvija, suprotstaviće se - niko.

 

Kao primer za to poslužiće mi okupljanje navijača Partizana koje je trebalo da pruži podršku Dušku Vujoševiču u vreme najžešćih priča o aparthejdu, a koje je svojom komičnom malobrojnošću u stvari pokazalo da se sa klubovima i navijačima može raditi apsolutno svašta.

 

Jer, ogromnu većinu uopšte ne zanima ni Vujošević, ni Čović, ni Obradović, a ni Ostoja... I ogromna većina apsolutno nema pojma šta se sada dešava, niti kuda sve to vodi.

 

Ako želiš da budem stoodstotno iskren, sa spoznajom da ćeš mi stoodstotno verovati da znam o čemu pišem, napisaću ti drugarski da ni Ostojić ni Čović nemaju pojma šta donosi sutra.

 

I biće, vrlo je moguće, zatečeni kao i ti i moja malenkost. Sa tom razlikom što će, zahvaljujući sposobnostima da plivaju u svakoj vodi, truditi da i iz toga nekako isplivaju.

 

Do tada, ostaje mi da te podsetim na skromne redove od pre desetak godina, u kojima sam ti poručio da je pitanje prirodnih zakona i socijalne dinamike trenutak kada češ se, kao navijač, ponovo radovati uspesima tvoga kluba.

 

To vreme je sada došlo.

 

Radujem se što te je sačekalo u zdravlju i dobrom raspoloženju... Jer, na kraju svega, to je i najvažnije.

 

  

Edited by Nek grmi jako
  • Like 14
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, pavijan2 said:

da, ako mislis na ivu tomica.

crna strela mitar mrkela.

dzingis kan sa marakane - milko djurovski.

sulejman velicanstveni.

pitaju me iz zagreba decki, kada nam se vraca robert prosinecki. itd.

Svi koji ste pored sanka nazdravite za Jankovic Janka 😂

Edited by Valensija
  • Like 3
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, harmonajzer said:

Evo i mog doprinosa evociranju uspomena na Ivana Tomića:

"Stop, tu je Čop, opet divan skok!"

"Šestić je sagnuo glavu, kao da kosi travu!"

"Majko mila, da vidiš Halila!"

🙂

"Prekazi fino gazi!"

:lol_2:

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Valensija said:

Svi koji ste pored sanka nazdravite za Jankovic Janka 😂

Ovog trenutka se danas secam sa osmehom, utakmica je bila Rijeka - Zvezda na Kantridi, voditelj iz studija kaze idemo  hitno na Kantridi, cuje se graja, radovanje, ali nejasno ko je dao gol, posto Zvezda ima puno navijaca gde god da gostuje. I onda, posle duze dramske pauze se javlja Ivo Tomic, po mom secanju rekao je drugacije: Ako ste kod sanka, popite za Janka.

Janko Jankovic je dao gol za Rikeku i misliim da su nas dobili tu utakmicu, davno je bilo, sredina osamdesetih, Vasovic je bio trener, Piksi kapiten...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...