Jump to content

Markoss

Član foruma
  • Posts

    5,086
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    18

Markoss last won the day on January 25

Markoss had the most liked content!

4 Followers

Recent Profile Visitors

62,510 profile views

Markoss's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Dedicated
  • Reacting Well
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine

Recent Badges

17.1k

Reputation

  1. S obzirom na SNS partijsku knjizicu, nije da se ne namece.
  2. Douzer i Kaminski su dobri igraci koji nisu imali mesta vise u NBA i daleko je smislenije bilo dovesti Kaminskog nego Tobija, treceg centra Barselone od 33 godine. Isti je slucaj bio i sa Vildozom koji je prosle godine jedan deo sezone bio nerealno dobar, a dosao je vrlo slucajno kod nas, ne kao deo neke ideje. Prosle godine su doveli Exuma koji je neosporam talenat, ali mu je karijera bila u padu, a nesto ranije i Lesora kog smo mi bar 10x mogli da dovedemo te godine koliko se nudio. Isto igrac sa jakim potencijalom koji je bio u padu. Sad su uzeli i ovog Kabokla koji isto ima vrlo dobar upside i ubedjen sam da ce biti bolji dogodine. Al zato cemo mi i Jaga i Smarta nakon ove godine adaotacije ili da skartiramo ili da limitiramo. A ostale strance smo toliko dobro birali, da je projektovana treca petica izvukla sezonu da ne budemo ispod Albe.
  3. Nije sporno da je Panterov upside veci od Smartovog, ali nije poredjenje nidje veze, jer su obojica dosli kao no name igraci kod nas, gde je Smart igrao po G ligi, a Panter bio sesti spoljni igrac u rotaciji Olimpijakosa i igrao po pet minute, te imao slicne procente za 3pt kao i Smart. Obojica dosla ispod radara, Panter se svakako dosta bolje pokazao (ali usrao finale KRK, sto mu je debelo zamereno), ali ce na kraju obojica identicno da zavrse - nedovoljno dobri i nemamo vremena da cekamo. I nije poredjenje nidje veze, jer bez ikakvog smisla ostajemo bez upotrebljivih igraca u datom trenutku, samo zato sto su stranci. A jbg, ako si stranac moras da imas 15ppg minimum. Radi se o transfer politici i tome da je nasa najveca sansa u tome da se postavimo kao "razvojni" klub na EL nivou, i da u skladu s tim pokusavamo da dobijemo neke igrace ispod cene. To trenutno Partizan prilicno dobro radi. Ne da trpi rezultat, ali da ne dovodimo imena, vec igrace. To je bio slucaj kod Radonjica gde smo za nekoliko godina, od no name likova ili onih kojima je karijera u padu dobili - Bobi u NBA, Cirbes i Kvinsi u Makabi, Guduric i Kalinic u Fener, Kuzmic u Real, Jovic i Dangubic u Bajern, Dzenkins u Armani, Blazic u Barselonu, itd. Ovako ne sumnjam da ce Dobric na leto da zameni Smarta.
  4. Jos kad cujem da se pominju Voja i Saranovic kao perspektivni igraci iz FMP, zaboli me stomak iste sekunde.
  5. Ja bih zadrzao Smarta i sledece sezone. Njega je i ove sezone od ozbiljnije role delio samo bolji procenat za 3pt, sto nemam dilemu da ce biti vec naredne sezone (evo izneo Guru i procente). U svim drugim segmentima on je sasvim dobar EL bek. Meni se generalno i ne svidja ta nasa filozofija da dovodimo samo gotove igrace u poznim godinama. Moramo sebi malo vise da otvorimo trziste dobrom transfer logikom i politikom. Malo vise igraca ala Vildoza koji se u NBA nisu snasli i Smartova koji dolaze iz NBA u Evropu prakticno ispod cene, a manje trecih centara Barselone ala Tobi i zardjalih cetvorki iz prosecnih EL klubova aka Bentil. Nemamo mi uopste toliko novca da se igramo pijanih milionera i da se toliko oslanjamo na neke skupe igrace koji su u poznim godinama bez specijalne motivacije da se kod nas dokazu. Bolomboj je izuzetak, ali on je decko ocigledno takav karakter. Ali ne sumnjam da ce Smart kao svojevremeno i Panter da se proglasi za nedovoljno dobrog da igra u Zvezdi, te da ce da ode u neki Zalgiris i izdominira, a mi cemo na provrenu opciju - Ogija Dobrica.
  6. Jel moguce da je polufinale tek za dve nedelje? Ja se stvarno nadam da ce da ga pomere sad za vikend. I ovo je puno da se igra na sedam dana, stvarno kao debil da je pravio ovaj kalendar.
  7. Nema Milojevic muda da ubaci Radojevica. Cenim da ce Djiga opet levo da pocne, iako to veze s mozgom nema. Lanetov sin je dobar, ali teska prica da ce kod nas.
  8. Meni Meso bolje od Kostiju, vise mi je drzalo paznju, a i bolja mi je atmosfera bila nekako. Ne znam dal me je neko ovolko nervirao kao lik u seriji kao Kosta Gajic iz Kostiju, bukvalno mi je doslo 10x po epizodi da ispesnicim monitor.
  9. Juce nije, ali protiv Cuke jeste. Kriminalan treci gol je primio Krunic.
  10. Ma nema to veze sa tim koliko koga platis, vec ko te igrace gleda i skautira. Evo, bicemo sedmu godinu sampioni ispred Partizana, a oni i dalje imaju bolji skauting od nas. Neverovatno. Ali jebiga, mi valjda svakog bivseg fudbalera moramo da namirimo, pa mu se izmisli fiktivna funkcija da bude skaut.
  11. Gde mlad, 96. godiste. Secam ga se iz mladjih selekcija, branio za Zemun i reprezentaciju standardno u tom godistu do jednog trenutka. Posle nestao sa mape.
  12. Cela ekipa ova dva derbija igra 80 posto bolje nego proslogodisnja, a to nije Serifova zasluga, vec trenera, konteksta, tima i protivnika. Serif je zapravo (uz brata blizanca mu Bukarija i grozne Rodica i Mijailovica) bio teg oko noge da prosli derbi ne dobijemo 4:1, a ovaj sad 3:1.
  13. Serif je promasio bar jedno 5 zicera na ova dva derbija. Kljakavi Silja Pesic bi dao bar dva gola vise, a da ne pominjem taj neki Boaci iz primea sta bi uradio ovom Partizanu. Apsolutno grozan igrac i daleko od jednog od boljih napadaca koji su igrali kod nas poslednjih godina. Vadi ga sto je brz za svoju visinu i jak kao konj. Nista od toga nije striktno fudbalski kvalitet, a s obzirom na to da mu se lopta odbija od noge, i da ima zavrsnicu kao da je drugoligaski igrac, stvarno ne vidim kako to bilo kakva statistika moze da izvuce.
  14. @Barkley#34 Bazdar je lenj spic, ja bas ne volim takve igrace. Danas se cak i dobro kretao, ali inace ima taj Marko Scepovic momenat - igram samo kad imam loptu. Tesko da ce to imati prodju u nekim jacim ligama, ali cete fino da ga unovcite, pogotovo nakon ovih golova. Realno ima dobru statistiku, ali da, dosta slabiji od Saldanje.
  15. Meni je najspornija situacija ona kada je Serifu sviran ofsajd kad je Katai dao gol. Vidim skrinsot i jos uvek ne kapiram kako je to ofsajd. Sve drugo je sasvim legit bilo, mada se pogubio ovaj Ilic pred kraj, trci nesto do Lukica da ga ovaj savetuje, bas blam momenat.
×
×
  • Create New...