Jump to content

U Zvezdu, zna se! 2022/23


Brat od Korneta

Otvaranje teme za 22/23  

140 members have voted

  1. 1. Koga bi ste da otvori temu za 22/23

    • WingWalker
      35
    • Devil
      14
    • Sarac
      53
    • Ridji
      17
    • Princeton
      20

This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 06/22/2022 at 01:00 PM

Recommended Posts

Kada zvaničan narativ nema objašnjenje za neki proces, onda se po difoltu svako moguće objašnjenje predmetne stvari tumači kao teorija zavere, ali moja malenkost sada sve manje prihvata kao teoriju zavere elemente priče o skoroj prvatizaciji. 

 

Naprotiv, kada neko vadi iz ugovora frikin Papapetrua, plaća za njega obeštećenje i daje mu milionsku platu, i kada se dva košarkaška kluba opterećuju iznosima za plate i poreze od 30 plus miliona miliona evra za jednu sezonu, kao da sutra ne postoji, navodi o ogromnoj mućki koja nas čeka iza ugla počinju da mi bivaju sve realniji.

 

Zato što na kraju uvek neko ipak mora da plati ručak.

 

Čović je prethodni ručak platio oslonivši se na UPPR i Sporazum, a ovim tempom, za groznicu trošenja novca u Humskoj neće biti ni antipiretika, a ni UPPR-a. Jednostavno, kad duguješ desetak miliona i spucaš još skoro dvadeset preko toga u sezoni, đavo mora da dođe po svoje.

 

Pitanje je samo kako će koji klub proći kada se nova pravila finansiranja nađu na stolu, jer i slepac vidi da je ovakav sistem neodrživ ni u periodu od par godina, a kamoli na duže.

 

 

Edited by Nek grmi jako
  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Golijat said:

 

Zastitio sebe i karijeru, ali je trebao da ostane u ovoj sezoni koja ce po svemu sudeci biti najteza u posledjih par godina.

Iskreno, bas sam se razocarao u njega kada je otisao.

Ovo će nam biti najlakša sezona od svih, najopuštenija, use i u svoje kljuse

Kljuse hehehe 

 

Edited by Milos 3.14
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ovo sto se desava je za istovremeni zakljucak da je sve jasno i da nista nije jasno, a najvise za konstataciju da je sve ovo vrlo tuzno. Bukvalno sada molim boga da dodje Petrusev, kljakavi Jovic i jos poneki van galerije revolverasa, po cenu gubitka trofeja. Zvezda sa 10 stranaca nije moj tim. Da ne bude da pominjem one stalno, ali svaka im cast ako mogu da onakav skup placenika smatraju svojim timom.

Neogtanicen budzet imaju samo klubovi šeika i igracke bolesnika na celu drzave. Uzas!

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, berti said:

Ovo sto se desava je za istovremeni zakljucak da je sve jasno i da nista nije jasno, a najvise za konstataciju da je sve ovo vrlo tuzno. Bukvalno sada molim boga da dodje Petrusev, kljakavi Jovic i jos poneki van galerije revolverasa, po cenu gubitka trofeja. Zvezda sa 10 stranaca nije moj tim. Da ne bude da pominjem one stalno, ali svaka im cast ako mogu da onakav skup placenika smatraju svojim timom.

Neogtanicen budzet imaju samo klubovi šeika i igracke bolesnika na celu drzave. Uzas!

gfJivqf.jpg

Link to comment
Share on other sites

Pre tačno godinu dana sam na KKP topiku napisao post koji daje moje tumačenje situacije, oko balansa moći između KKP i KKCZ. Iza svake reči stojim i danas i mislim da je viđenje danas aktuelnije nego pre godinu dana, naročito za navijače KKCZ. Kako ne bih ponavljao napisano, a pošto je dugačak post, stavljam link ka postu i sam tekst u spoiler.

 

 

Spoiler

Naterala me celokupna ova – pomalo mistična -- situacija da se oglasim. Nisam pažljivo čitao sve upise, ali mi se čini da Grobari ćutke i raširenih ruku prihvataju poklon, bez mnogo komentarisanja konteksta; dok Zvezdaši nariču pozivajući se na (lažni) moral, državni bankomatizam i status mezimčeta. Jednima drago što su najzad dobili, drugima žao što su izgubili – za sada samo pare, ne i titule.

 

Mislim da nije bilo toliko (analitičkih) komentara vezanih za uzrok ovome što se dešava. Odnosno, bilo ih je, ali su za mene zapažanja „neće Vučić da mu viču Grobari da je peder“, „Čović izbacio Andreja iz kluba“ zaista kratkovida i infantilna. Valjda je svima jasno da Vučić, koji jaše desetu godinu na vlasti, odluke ipak donosi proračunato, a ne isključivo iz hira. Svi smo svesni da nije glup, a da u dušu poznaje običnog sprskog čoveka – a da tu prirodnu povezanost dodatno bogati rezultatima svakodnevnih istraživanja, bilo anketa, bilo fokus grupa.

 

//Ispod nisu striktno moji stavovi, već moja tumačenja kako Vučić vidi situaciju//

 

Vučić želi ljudima da „proda“ uspeh. Želi da im „proda“ da smo najbolji u Evropi. Zahvaljujući njemu. Po čemu smo najbolji u Evropi? Po čemu god treba – po rastu BDP-a, po vakcinaciji, po broju umrlih od korone, po poštovanju koje ima u svetu, po broju dizalica, po broju fabrika, po visini predsednika.. Iako za većinu od navedenog, mašinerija (laži) radi punom parom, nešto je potrebno zaista i uraditi kako bi ljudi zajahali taj talas. I tako, s vremena na vreme, on zaista nešto dokaže, pokaže i isporuči. To je mali deo onoga što plasira, ali dovoljno da se običan Srbin oseća kao da zaista raste, trči sa drugima..

 

Vučić ovog puta želi da bude najbolji u Evropi u košarci. Za početak je dovoljno da se osvoji i Evrokup. Sledeće godine bi bilo dobro da se napadne Evroliga. Pa i da se ne osvoji, malo li je ovako mali i nejak otići na F4? Više puta?

 

Košarka je nacionalni sport. Nacionalni ponos. Sa 10-15 mil EUR možeš da postaneš i prvak Evrope. U fudbalu ne možeš ništa. U drugim sportovima možeš svašta, ali oni su nebitni.

 

Zašto baš Partizan, a ne Zvezda, za taj projekat? Više je razloga.

 

Pre svega, budimo otvoreni i iskreni, Partizan je za Zvezdu, u košarci, ipak institucija. Institucija, makar, u smislu bivših igrača i trenera, legendi koje je klub stvorio. Sale Obradović maltene dođe najveća legenda koju je Zvezda mogla da dovede za trenera. To je peta liga u odnosu na Žoca.

 

Žoc je centralna tačka u svemu. Ozbiljan trener, ozbiljan čovek. Nema laži, nema prevare. Zna kako se troše milioni, zna kako se stvaraju rezultati, zna kako se osvajaju titule. Faca – i pored terena, i van hale. Harizmatičan čovek. Zna da se proveseli, ali zna i kako se udarnički radi. Ne bih mu uopšte dao prednost u odnosu na Radonju kada dođe do direktnih duela, ali kada se posmatra kompletna slika – opet neuporedivo. Ime. Šarm. Harizma. Rezultati. Tradicija.

 

Zvezda je svoje šanse „ispucala“. Previše dugo je imala pomoć države (doduše, ne ovoliku, ali šta bi sa njom uradila), a Čović je uspevao da sve razjebe, odnosno ne podigne na viši nivo. Od trenera početnika koji gubi titulu od Budućnosti, do desetina neupotrebljivih stranaca.. Mislim da je, ironično, čak i kod Vučića Filip Čović bio kap koja je prelila čašu. Da je tada shvatio u kojoj meri je Čović senior neupravljiv, i da je spreman da žrtvuje sve zarad „malo“ sujete. Spreman da lično zarati sa navijačima, da trpe i rezultati.. Sa takvim ljudima se ne radi, barem ne u politici. Zna se šta je na prvom mestu.

 

Sa druge strane, Čović zasigurno nije taj nivo poltrona, mutavca, i nesposobnjakovića, kojem narediš da se samo pokupi i nestane. Svi smo svesni da je ljiga, ali smo svesni i da je zajeban igrač. Bitka koja ti ne treba. Ne kažem da Vučić ne može da počisti Čovića, ali je pitanje u kojoj meri bi potrošio više vremena nego što misli, na koliko mišolovki bi naišao, i ko bi i kako posle taj klub vodio – šta li bi mu Čović sve pripremio i priredio.

 

Partizan je laka destinacija. SNS vojnici na čelu kluba, očišćena i pročišćena struktura. Nikakav otpor više ne postoji, sve srušeno, zapaljeno i napušteno. Ostoja spreman kao zapeta puška da ispadne spasilac i uradi sve što vođa kaže.

 

Bez Željka ne bi bilo ničeg od navedenog; sa njim, dobija se sve. Klub preko noći postaje ozbiljniji, zna gde i kako da potroši milione. Zna se da će se ozbiljno raditi i da će se „nekakav“ rezultat stvoriti. Opet, malo li je vratiti Žoca, osvojiti Evrokup, uvesti tim u EL? Malo li je da dolazak Žoca bude centralna vest svuda? Nije li ti pokazatelj sveopšteg napretka i boljitka?

 

Naravno, osim uspeha kojim se Vučić hrani i koji „prodaje“ drugima, tu je još i mali milion drugih koristi za njega. Vratio je najboljeg od najboljih u Srbiju = samo on je sposoban da Srbiji vrati najbolje ljude. Samo on je sposoban da Partizanu vrati slavu, i to preko noći = on je spasilac, on jedini rešava probleme. On gospodari parama, ljudima, resursima. Niko nema zaista ništa protiv njega, smeta ljudima samo što nema uvek vremena da se posveti ili da preusmeri pare. Domaća košarka nikad jača, večiti zajedno nikad jači. Nema povlašćenih. Sve to zajedno ide u korist onome što pokušava da izgradi – svemoguć je, ali pravičan. Mrze ga iz pogrešnih motiva, ali ćute kad uradi nešto dobro. Savršeno se uklapa u ono što je inače njegov marketinški paket.

 

Da ne zaboravim, iskreno mislim da su Partizanovi navijači u košarci privrženiji. Posle par ABA titula i učešća u EL, kod Zvezdinih je već došlo do „pražnjenja“ i generalne nezainteresovanosti. Grobari su se pokazali kao istrajniji za košarku, to je nešto što je verovatno uzeto u obzir pri računici. Sa druge strane, možda se podigne i borbena gotovost Zvezdinih navijača. Nije ni to loše iz njegovog ugla, pa neka pobedi bolji – a Partizan u EL može i kroz EC.

 

Emocija prema Zvezdi? Ok, sve i da AV iskreno navija za Zvezdu, Zvezda se nauzimala titula i naigrala EL. Da li će nekome bilo šta faliti ako opet zajaše KKP? Neće. Opet će kroz neki period Zvezda. Kod njega je ovo čista računica. Ako već hoće da ulupava 10-15-20 mil EUR svake godine i želi rezultat u košarci, više poverenja ima u Žoca i svoje kanale odlučivanja, nego u Radonju i neuračunljivog Čovića.

 

Kako Zvezdini navijači treba da se osećaju? Ja iskreno verujem Radonjića i mislim da može da pobedi Žoca. Verujem da je u ovoj sredini i ovim godinama radniji i uporniji i da bolje poznaje lokalni teren. Da li može iz godine u godinu? Teško.

 

Kako treba da se osećaju Grobari? Pa verovatno treba da uživaju u košarci. Kad kaplje, nek se uživa. Možda će se neki osećati prljavo, ali to je samo zbog stvorene iluzije da je Partizan opocizioni, božanski i gospodski klub. Valjda su i sami u nju poverovali. Politika ima šapu na sportu. Ako te isti već fanatično zanima, onda, jebiga, ćuti, gledaj i navijaj. Reaguj na ono što baš nije u skladu sa tvojim senzibilitetom.

 

Da li je ok što je Žoc prihvatio da bude centralna tačka Vučićeve igrarije? Možda i nije. A možda stvarno veruje da ovako čini pravu stvar za KKP. Na kraju krajeva, za 10-20-30 godina, neko će brojati samo trofeje koje je tada osvojio. Moraće da prihvati i da bude malo svojatan od strane naprednjaka, ali je procenio da će očigledno izdržati i da vredi žrtve.

 

Da li je malo pičkasto što ne sme na Radonju sa sličnim odnosnom snaga? Pa, jeste.

 

Što se mene tiče, da Radonja pokaže ko je ko u ABA ligi, a Valensija da pokaže ko je pravi gazda u EC 😊

 

Što se Zvezde tiče i aktuelnog momenta, zaista mislim da ne treba ulaziti u trku skupocenim pojačanjima, za koja je upitno da li ćemo na kraju moći i da ih isplatimo ili će se svima dugovati 3-4 plate, a nekome i više ukoliko se proceni da je nebitan / da će da ćuti. Uspeće Čović da namakne nešto više para na javno kukanje i na to što KKCZ ne može baš kao prvak i evroligaš da bude puštena niz vodu (sledeće sezone je već drugačija situacija), ali i te pare treba pametno koristiti. Da je kojim slučajem Radonja ostao, ja verujem da bi mogao i sa ovakvim KKP da se pošiba; jasno je da Jovanović to neće biti u stanju. Ipak, treba odigrati najbolju moguću sezonu i raditi na razvoju trenera i igrača, naročito jer postoji šansa da se zbog ruskih klubova i naredne godine igra EL. A i nikada se ne zna kada bomba može da eksplodira.

Edited by medobrundo
  • Like 23
  • Thanks 4
Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, necke said:

Zasto je bio problem da mi dovodimo ovakve igrace svih ovih godina u Evroligi kada smo bili jedini klub? Dovodili smo Volterse, Holinse, Mekele, Tompsone i da se ne shvati pogresno, doneli su nam neki od njih puno domacih titula i hvala im, ali od jednom vidimo da je moguce dovesti i Exuma, Nunalija, Nedovica, Pantera, Kalinica, Ledeja, Papapetrua, Singltona i to sa dva tima u EL. Zasto nije bilo u interesu kada smo bili domacini F4 2018. da se ostavi Radonja i tim i da se uz nadogradnju i vecim budzetom pokusa nesto vise, nego raskantaj sve to i stavi Alimpija za trenera i dovedi mu Peru Antica i gledaj cudo. Bili smo dominantni sve ove godine ali uz odredjenu meru, da ta dominacija ne preraste u nesto vise.

Ne treba opet pominjati tu 2018, mislim da je svima jasno sta se tada desilo i kakvo je sve sabotiranje bilo.

 

I onda se nadje neko i kaze da smo drzavni projekat, a te godine kad smo bili spremni za iskorak, uz 2 3 igraca i to ne milionska kao sto se sad dovode, vec osrednja EL igraca mi bi otisli na f4.

 

Znamo svi sta se desilo umjesto toga i to niko ne smije zaboraviti kada se opet potegne prica o "drzavnom projektu".

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Predragdjape said:

Pa mi cemo imati 4 stranca kao sto je najavljeno... Holland, Martin, Singleton I pg. I Guduric za kraj. 💪 Oni ce imati stranih igraca koliko mi domacih. A znamo ko na kraju donosi trofeje.

That's the spirit 👍

Link to comment
Share on other sites

Ja se nadam da Covic nije lud da ulazi u jurnjavu sa komsijama zaista.Ako je pametan da se nadje neki mladji plej i cetvorka i da se igra na sledecu sezonu.Nemampotrebe da se trose bespotrebno novcu na ovu sezonu zaista,jer nemamo ni trenera a ni tim ne moze da bude dovoljno jak za ovo sto oni dovode.

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

 

7 minutes ago, Maverick88 said:

Ja se nadam da Covic nije lud da ulazi u jurnjavu sa komsijama zaista.Ako je pametan da se nadje neki mladji plej i cetvorka i da se igra na sledecu sezonu.Nemampotrebe da se trose bespotrebno novcu na ovu sezonu zaista,jer nemamo ni trenera a ni tim ne moze da bude dovoljno jak za ovo sto oni dovode.

Треба да се направи најбољи могући тим да бисмо били конкурентни у Ел, треба се некако ушуњати у исту и догодине. 

Link to comment
Share on other sites

Sve zelim da napisem post vezan za aktuelnu situaciju oko budzeta. Ali mi mucnina u stomaku i nelagoda onemogucava ovaj posao. Jos prosle godine se znalo da ce cunami iz komsiluka biti ove godine. Umesto da se spremas kroz celu proslu godinu za to, za taj epski spektakl odbrane titule i pisanje po groblju kroz formulaciju Kalemegdan u junu ti kao kefalo nad kefalima cinis sta? Teras Radonjica,  ne lupis o sto i ne potpisujes Dedu sa jasnim obrazlozenjem sledeca godina je najvaznija. Ovilika ulaganja Partizana u ovom trenutku nema sanse da ne isprovocira neke Zvezdase  sa kesom da se jave da pojaaju sponzorski pul ako treba kroz formulu dajem kes za jednog igraca pokrivam mu platu. Sve bi to bilo moguce i danas uz mozda kasnjenje ali postoji doselekcija da je sistem opstao da je Radonja tu, da je Kalina tu.  Dodje mi da opsujem slatko bez uzdrzavanja da se najebem mile majke nekom ali za to forum ne sluzi. Ako nista drugo sada vidimo dapara uvek ima i postavlja se pitanje zasto u bilo kojoj sezoni unazad jednu deceniju nije priblizno obezbedjivan budzet kao komsijama ovih dana. Za obicnog zvezdasa sve su to legitimna pitanja. Dolari ne smrde bez obzira odakle dolaze. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, medobrundo said:

 

  Hide contents

 

 

Što se Zvezde tiče i aktuelnog momenta, zaista mislim da ne treba ulaziti u trku skupocenim pojačanjima, za koja je upitno da li ćemo na kraju moći i da ih isplatimo ili će se svima dugovati 3-4 plate, a nekome i više ukoliko se proceni da je nebitan / da će da ćuti. 

 

zar nije malo kasno za to ili ti se čini da su nedović, hasan martin, potencijalno singleton i ko već dolazi, nedovoljno skupoceni?

Edited by uini
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...