BattleBender Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago (edited) Claude nije napravljen za generisanje contenta. Niti me zanima to, tj to generisanje kontenta. Za research je najbolji, analiza fajlova kroz cowork ili u claude code su genijalni, i mozes da ga napunis za zilion fajlova. Mozes da ga konektujes sa drugim servisima, sinhronizujes i stavis sve svoje servise u svoj konkretan kontekst. Istrazi mogucnosti MCP-eva, skills, cowork, claude code, pa onda kazi da l je prevarant. Claude je konkretan sistem, nije kao chatGPT tool tralalajka, koja ili te ignorise ili generalizuje samo da natilta broj karaktera. Imam placena oba. ChatGPT mogu upalim da mi generise ghibli ilustraciju... Inace je toliko govno, da radije koristim neplaceni Gemini nekad, nego placeni chatGpt... Meni je Claude povezan sa slack-om, github-om, jira-om, figma-om, outlook-om. I svi dele knowledge, kroz kontekst koji ti zelis. Bukvalno radi fenomenalan synthetic user testing. Ne pricam samo za programiranje. Edited 21 hours ago by BattleBender
McLeod Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Sve te stvari o kojima pricas mi ne trebaju niti ih vidim kao posebnu vrednost. Niti je izmislio to, jedina vrednost je research mod kroz kontekst, sto ce da ima svaki drugi alat za par meseci takodje. Samo skracuje jedan korak, ti si i pre ovog uvezivanja mogao da uzmes od nekog sta god ti treba i da provuces kroz alat koji koristis. Ako smo postali toliko lenji da nam je taj korak znacajan onda jebi ga. ChatGPT ima najvisi prag za advanced korisnike i zato je mozda los, ali ako si advanced korisnik (sto ja recimo jesam), bolji je od svega drugog za ideaciju, research, analizu, i svega drugog sto ima veze sa kontentom. Claude ce da ti izbaci mnogo duzi i deluje na prvi pogled tacniji i bolji odgovor, ali kad krenes da prolazis kroz njega to je tiha jeza i kako bi ti rekao - tralalajka.
BattleBender Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Mislim da poenta ove teme nije posao. Inace i vezano za to mogu da ti pricam kako Claude Code u istom projektu: - se povezuje na atlassian, i ne samo da ti cita, sumarizuje sve sto je u Jira-i, gde za minut odradis nesto sa cime se glavis 2,3 dana po 20,30 minuta, nego ti pristupi i confluence dokumentaciji i to sve konkretizuje na projekat/task koji ti radis - pa u istom projektu si stalno povezan sa data analytics (Amplitude, GA, Clarity i sta god da se koristi) - pa imas mogucnost da sync povezes Figmu sa Claude Code-om u two way komunikaciji, gde CC cita sve iz Figma projekta i pravi tokene za sebe. Od kliknutog frejma (objekta) do integracije celog DS sistema. A onda ima imas CC koji ti pravi interaktivne mockup prototipe poznavajuci ceo tvoj kontekst. Koje onda mozes da posaljes nazad u Figmu kao pravi Figme file, ili same objekte - Pa onda u md fajlu mozes da obogatis kontekst da CC projekat to ima zauvek. od user/customer persone, do ubacivanja internih/eksternin UX principa. A sve to gore radi u sinergiji sa atlassian-om i nekim ux data analytics servisom - pa onda kad zavrsis mozes da radis sinteticko user testiranje, sa definisanim user personama (koje CC moze sam da napravi na osnovu tvog inputa, ili koristeci ux analytics data). I onda ti da report i na osnovu user persona, zadatog taska, ili moze review celog app-a da ti da. I ako neces user personu, mozes da koristis odredjenu ekspertizu. Samo mu kazes sta da radi, on pristupi tvom racunaru/browseru/app-u, ti se izvalis i on radi... - i dok radis te stvari, moze da ti kaze sta se pisalo po slack-ovima i sta je bitno za tebe, i da mu kazes da odgovara/zakaze poruke bez da se mucis da objasnjavas nekom stejkholderu sve ovo gore sto si rade... on ce to da uradi za tebe --- Daj mi taj gpt koji to moze.... Ali nisam ni ja pricao zbog mog posla. Slicne stvar kao sto sam gore pomenuo moze Claude da radi i za dnevne obaveze obicnog coveka. Bez iluzije je da je pitanje vremena ko ce da uspe sve te stvari da uradi takodje, mozda cak i bolje, ali za sada je CC najbolji optimizator. Svega, pa moze i zivota. I da, chat GPT je gooooooooovno za formatiranje odgovora. Izgubim nekad vise vremena da ga ucim kako da mi formatira odgovor. 2 puta mu kazes da daje tabele sa odredjenim kolonama (sto bi trebalo da mu bude common sense), on ce za sledecu namenu ponovo da mi sibne nekakvu listu sa sekcijama, gde svaka sekcija moze da bude red u tabeli, i gde ce da pise redudantne tekstove za svaku sekciju. Sta god da mu napises on mora da ti odgovori poduzu poruku. Claude pise mnogo krace i konkretnije poruke (osim ako mu ne navedes drugacije) i ima mnooooooooogo bolji survey sistem gde on tebi lepo postavi pitanja, da razjasni o cemu pricamo i u kom pravcu se ide, pre nego krene da stanca stvar koja mi ubije memoriju, napravi zilion skrolova i ubije mi volju za zivotom....
Nicklord Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Meni se ovaj poslednji deo koji si napisao najviše sviđa u Claude. To što zaista može da ti pretrese ideju, naročito ako mu daješ neutralne odgovore. Možeš i dalje lako da ga ubediš da je pogrešio i samo da bude yes man ako ne paziš ali je dosta bolje nego kod drugih.
Malkolm Brogdon Posted 3 minutes ago Posted 3 minutes ago @BattleBender jesi probao codex? Trebalo bi da moze sve to sto si gore naveo i generalno radi odlican posao. Polako nam se poslovi pretvaraju u kreiranje tehnickih specifikacija.
Recommended Posts