Jump to content

Novak vs State


double fault

Recommended Posts

6 minutes ago, L' Imperatore said:

Tako je. To što je ben rekao da kraj prve runde znači samo početak druge... To verovatno jeste teorijska mogučnost. Ali realno, dal stvarno Australija želi još dublje da se zakopava u očima svetske javnosti, jer bi taj potez izgledao baš jadno. 

 

Recimo, Novak dobije žalbu, sud se izvini u ime Australije, da bi potom ta ista Australija zadržala diskreciono pravo, tj. deportaciju, to bi baš bilo posebno gadno.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, CheshireCat said:

Koliko se ja razumem u exife, a bavio sam se tu i tamo, ovo nije originalan.

 

A ko je tvrdio da jeste? Takva tvrdnja bi svakako bila budalaština pošto je exif u samom fajlu fotografije, a ovo su sličice za sajt, a ne originalne fotke.

 

Ali svakako ništa ne upućuje na to da je u pitanju upload date tvrdiš pošto je kad se prodaju fotografije nekih događaja pravilo da se napiše kad su snimljene.

Link to comment
Share on other sites

australijski novinari (i pisana stampa i tv)  vec mesecima bruje i dizu tenziju oko potencijalnog Novakovog dolaska na AO i toga da li se vakcinisao. bas je bila "fina" priprema vatrice za ocekivano kuvanje u kazanu i potom grilovanje.

 

jos prosle godine, posle osvajanja titule, su ga saletali neprijatnim pitanjima hoce li da se vakcinise i zasto je antivakser (februar 2021, kad u EU jedva da su oni preko 80 godina i medicinari u covid odeljenjima bili primili vakcinu).

 

generalno u Australiji vec par godina postoji poprilicna anti-Novak kampanja (jos od pre pandemije) koja ima veze s njegovim angazovanjem oko zahteva igraca za dobijanjem veceg finansijskog kolaca, kako od svoje maticne "kuce" ATP, tako i od slemova. u kampanji se posebno istice bivsi igrac Sem Grot koji je pisao neke bas gadne clanke po novinama i imao neke bas gadne komentare na tv.

on je npr.  o Novakovoj povredi tokom proslogodisnjeg AO bas izrekao niz gadosti. Novak se u mecu protiv Frica nezgodno okliznuo i napravio neki nezgodan pokret, pa povredio trbusne misice. svi zivi smo u prenosu videli trenutak kad se to desilo (sve s bolnom grimasom i refleksnim pokretom), jedino je Grotu to bila gluma i laziranje povrede. A Novak je posle te povrede ekspresno izgubio 2 seta u mecu koji je do tada rutunirao, da bi nekako uspeo da (uz tablete protiv bolova) smogne snage i prakticno samo servisima izvuce mec. I s takvom povredom je nekako uspeo da izgura do kraja turnira i osvoji trofej. Ali Grotu je to sad sve bilo sumnjivo.

Gledala sam neke njegove komentare na Novakov racun pre nekoliko sedmica, to je bilo toliko gadno da je to strasno. Ali 💩 su samo kuljala iz njegovih usta.

I sad kad su Novaku ponistili vizu, a on resio da ide na sud, su intervjuisali Grota i ovaj je onako malo bio u soku. U fazonu: znam da sam ga pljuvao i mazao, ali zaista nisam ocekivao da ce bas do ovoga da dodje, I kao da se malo poplasio kako ce sve to da se odrazi na Teniski savez Australije. A koje sad sopstvena Vlada maze (e bas mi je drago).

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, ciao said:

Nisam pogledala svi 44 fotki ali cak i u slucaju da jeste fotkano 18 og (neki kazu da nije ali ajde videcemo ako bude trebalo) obzirom da je fotkano u njegovom teniskom centru mozda je moguce da su fotkali dok je bio vec u izolaciji a on sam u prostoriji, neko dodje namesti osvetlenje i sve pa ga fotka iz druge prostorije ili sa distance , sto da ne danas se sve radi sa distance 

 

Malo verovatno jer bi onda Ekip bio lud da propusti svetsku ekskluzivu da objavi da im je Đoković priznao da je zaražen.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Just now, 033zero330 said:

 

Recimo, Novak dobije žalbu, sud se izvini u ime Australije, da bi potom ta ista Australija zadržala diskreciono pravo, tj. deportaciju, to bi baš bilo posebno gadno.

Pusti, samo da ga ne zadrze devet godina u "hotelu" :wicked:

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, Devil In My Pants said:

 

Morate gledati ovako, da mi imamo neke mere ovde kao oni tj iste i da dodje Ronaldo nevakcinisan sa nekom fake papirologijom..sta bi bilo? Oterali bi ga vilama, to je sustina cele price. Stvarno sumnjam da ce ga sudija deportovati,naci ce se neki kompromis,sta ce to biti, videcemo. Ako bi igrao i uzeo titulu, postao bi besmrtan, pa da vidimo sta ce biti.

Evo pokušavam ali i dalje mislim da je bolje da svoj pravedni gnev usmerim na vlasti ne na Ronalda. 

  • Like 3
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

A da dignemo peticiju da se zatvori Australia u još jedan lockdown, od minimum 6 meseci jer 100 000 slučajeva, a ovaj sedi nevakcinisan u hotelu. To je ozbiljna opasnost i vidljive posledice.
Neko od današnjih 100 000 bi mogao da umre od korone, ne možemo znati ko i koliko, ali postoji opasnost.
Jedini lek je lockdown, odmah, strog!

  • Like 2
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, erwin said:

 

Malo verovatno jer bi onda Ekip bio lud da propusti svetsku ekskluzivu da objavi da im je Đoković priznao da je zaražen.

to je sve za sledeci proces kad mu budu sudili za druge zlocine - ali caskamo na temu sto da ne - fotkali su ga beogradjani koliko sam shvatila a mozda i l equipe sa distance ne zbog toga sto im je rekao da je zarazen nego jer ih mrzelo da putuju i slicno nego je ovo bilo jednostavnije, nisu dosli fotografi iz l equipe u beograd da prave fotke to su rekli

Edited by ciao
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, erwin said:

Evo oni koji su pažljivo čitali odgovor vlasti kažu da se pozivaju na ono o čemu je pisala Kojovićka.

 

 

sto volim kad pravnici znaju bolje od medicinara da tumace medicinska pitanja :classic_rolleyes: i onda se sve vrti oko terminologije.

:ajme:

3 minutes ago, LordOfTerror said:

Cekaj jel sad problem sto nije imao covid?

 

Znaci to su utvrdili istragom Kodzak i Kolumbo pre nego sto je stigao na granicu pa su mu ukunili vizu?

problem je sto nije bio na respiratoru...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

tri godine zabrane za AO mislim da moze da dobije i 20 sto se njega tice sada, on tamo vise nece otici

Nažalost mislim da grešiš što se njega tiče...da je nakon ukidanja vize sebi rekao; ,,ok...this is 2 much"...pristao da ga deportuju i vrate prvim avionom, ubrzo bi zadužio poziciju mučenika i žrtvenog jarca u jednom osetljivom političkom trenutku za Australiju i tada bi i svako maliciozan izgubio interes da ga dalje spominje i napušava. Mogao bi da se usmeri na pripreme za Pariz i tamo nastupi bez sada već neizbežnih distrakcija i pritisaka javnosti. Ovo pišem samo gledano iz njegovog ugla...jer iskreno ako je u ovoj priči sa klincima bilo predumišljaja a ne propusta usled rutine dnevnog testiranja i svakodnevnog prebukiranog rasporeda...neka plati šta je dužan. Ovo sa pozivanjem na klasu i umešnost PR tima ima smisla kod jednog Nadala. Novak ih očigledno plaća čisto da čuje i second opinion. Top class PR expert ako povladjuje željama klijenta i pravi kompromise šteti i svojoj reputaciji i često će pre da napuste priču ako se radi o agenciji sa jakim referencama, a nije u pitanju neki poznanik ili prijatelj familije. Lako je zamisliti nakon ovoga kako Nole PR agency šalje svoju ponudu narednom top klijentu bez spominjanja angažmana od strane najboljeg tenisera na svetu. Primer sa Srdjanom...da je na svakom izjašnjavanju o ovoj temi i na ovim okupljanjima, nastupio profesionalac iz te struke, isti ne ide srcem, novinari ga ne mogu isprovocirati pitanjima jer nema te porodične i lične veze i uglavnom ima spreman nedvosmislen odgovor ili no comment na provokativno pitanje...a Srdjan se nagutao bromazepama i krenuo na skupu da u nekom magnovenju odgovara i dokonim penzionerima koji su dobacivali. Ponovo sutra da proba ne bi izveo grđu verziju. Naravno sve ovo je sada besmisleno, posebno ako Novak u narednoj nedelji i potvrdi ove navode jer ne vidim šansu za damage control: ispuštena je još šansa za isvajanje rekordnog GS u suton karijere ali upravo tamo gde je imao najviše uspeha u areni koja je do juče nazivana njegovim domaćim terenom...kakva ironija. Zatim ono što je ipak ključno i presudno za celu karijeru i heritage imena Novak Djoković to je sigurno priličan gubitak podrške koju je imao po difoltu kod svojih fanova, sponzora i njemu naklonjenih kolega i novinara...sada je tek lako sačekati ga na prvi sledeći gaf i iznapušavati ga bez ikakvog cimanja što je to broj jedan svetskog tenisa. Ako Novaku nije jasno da je završio sa Australijom...nek sačeka do ponoći kada je već bio ovoliko strpljiv i uporan.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ja samo da pitam postoji li ikakva šansa da prikočite malo, šta god da radim uvek sam 15 strana "u minusu" na ovoj temi, a mogu da zamislim šta će da bude kad počne saslušanje.
 
Četiri nova posta dok sam kucao ovaj [emoji23] i još jedan...nema veze, zaboravi :classic_biggrin:
Mnogo jako... baš sam hteo juče da pitam ekipu odakle im snage, bukvalno tema radi 24/7, samo se ispaljuju teorije

Kontam lakše je da se sačeka taj prenos iz suda kad će sve da se sazna, ali ne vredi, ovo očigledno zanimljivije i od zadruge :D
  • Like 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, djole said:

Mnogo jako... baš sam hteo juče da pitam ekipu odakle im snage, bukvalno tema radi 24/7, samo se ispaljuju teorije

Kontam lakše je da se sačeka taj prenos iz suda kad će sve da se sazna, ali ne vredi, ovo očigledno zanimljivije i od zadruge 😄


Mene tema podsjeća na onu sa zadnjih US izbora 😁 

Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, erwin said:

Evo oni koji su pažljivo čitali odgovor vlasti kažu da se pozivaju na ono o čemu je pisala Kojovićka.

 

 

pade mi na pamet jos jedan aspekt cele price:

 

ako je Novak imao asimptomatsku infekciju, pa jos omikronim i to posle prisustvovanja onakvom super spreader eventu (kao sto je bila kosarkaska utakmica)  eto dokaza da on ima sasvim dobar imunitet dobijen zarazom originalnim virusom od pre godinu i po dana (sa sve sirokim spektrom elemenata imuniteta, T/B celijam i sta ja znam cim sve ne). i nema potrebe da se vakcinise.  :classic_biggrin:  nema teorije da on, kao asimptomatski zarazeni, bude opasniji po okolinu od nekog vakcinisanog ko se zarazi omikronom.

(jesmo, bese, zakljucili da su asimptomatski-zarazeni manje opasni po okolinu od onih s simptomima? koliko se secam s corona teme - jesmo. )

 

eh, da samo Novak ima dobar PR tim da celu pricu spinuje u ovom pravcu. da angazuju nekog uvazenog svetskog (ovo moram da naglasim da ne angazuju Nestorovica :ajme: ) virusologa/epidemiologa da mu sastavi neki adekvatan govor, pa da ga nabifla i izdeklamuje novinarima - totalno u skladu s poslednjim naucnim otkricima o corona virusu, covidu i epidemioloskim aspektima. pola novinara bi strefila srcka od iznenadjenja, a druga polovina bi (konacno) zanemela. :lol_2:

Edited by wwww
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sigurno je da bi ih to impresioniralo.

 

Zabole njih uvo i za imuni sistem, prelezanu bolest, kolicinu anitetela i sam kovid. 

 

Najbitnije je da si vakcinisan i da slusas. Da li ces da imas koronu i setas se tamo to je sekundarno i nikoga ne zanima ako si ispunio prvobitne uslove.

 

On se u njihovom ocima drznuo da preispituje njihov pristup celoj situaciji i ismeva ih, sustinski je gurnuo ruku u osinjak i vise ne biraju sredstva...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...