Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

14 hours ago, Abizolirni said:

Licno sam svojim ocima gledao skupstinu Srbije kad je doticna izjavila da je Republika Srpska zloninacka i genocidna tvorevina. Opsti kvazi "domoljupko" ali tako neces nazivati moju zemlju za koju je moj otac kao 100 % RVI dao zivot i otisao na onaj svijet prije 3 mjeseca a sve zbog posljedica branjenja Banja Luke. Za koju su isto tako mnogi gradjani Republike Srbije ( Jugoslavije ) dali zivote braneci svoj narod s ove strane Drine.

Ima nas koji smo takođe ratovali pa se sećamo da je tamo negde do 1995. bila malo drugačija priča u tom ratu. Tih nekoliko godina Keraterm i slične lokacije nisu smetale? Kad je postalo gusto uz NATO i HRV asistenbciju onda bila prpa da ne padne Banja Luka?

• Like 1

13 hours ago, Abizolirni said:

požar u Hotelu "Putnik" u centru Novog Sada, decembra 2007. godine poginule su tri, a povređeno je sedam osoba - niko nije odgovarao!

požar u kafiću "Laundž" u centru Novog Sada, februara 2008. godine poginulo je osam mladih ljudi od 19 do 23 godine života - politički niko nije odgovarao!

požar u kafiću "Kontrast" u Novom Sadu, aprila 2012. godine poginulo je šestoro mladih ljudi od 20 do 28 godina života - politički niko nije odgovarao.

Ako je državni projekat rekonstrukcije železnice i pripadajućih objekata isto što i privatni objekti... Da neko u tvojoj kući ne daj bože pogine od strujnog udara, jel treba Vučić ili bilo koji političar da odgovara? 

Just now, shonke said:

Ako je državni projekat rekonstrukcije železnice i pripadajućih objekata isto što i privatni objekti... Da neko u tvojoj kući ne daj bože pogine od strujnog udara, jel treba Vučić ili bilo koji političar da odgovara? 

Banovan je sinoć. Nema potrebe da mu odgovaraš.

55 minutes ago, 40Wins said:

Ok, definitivno je Parizer odradio fokus grupe i izgleda da opozicija ima los rejting i da pokusava da prikaci opoziciju studentima. Hvala svim nadmenim, retardiranim, sujetnim opozicionarima koji su za 12 godina uspeli da urade jedno veliko nista. Umesto da je svakim danom i svakom novom aferom narod sve vise za njih, pocecu majke mi da verujem da je 90% opozicionara na Vucicevom platnom spisku.

Izgleda da studenti, da bi zadrzali kredibilitet moraju da nastave ovo sami i da se fokusiraju na ispunjenje inicijalnih zahteva. To bi bila ogromna pobeda za ovo drustvo, ali bore se protiv Saurona, Voldemora i Dart Vejdera zajedno. 

Nisam baš siguran. Toj i takvoj opoziciji je morao da naseljava 'ljude' u trafo stanice da bi pobedio u Bg. A sad je daleko slabiji nego tad, i ljudi se bune po manjim mestima. Država mora da ima opoziciju (inače je Kina ili Sev. Koreja), kakvu god. I ne može se bez politike, pa ne treba dopustiti Mordor Dejliju da nam usadi indignaciju. Ok pravili su greške, mlitavi su, ali i u sekundi bi na izborima trebalo glasati za njih. Jer ako je alternativa Mordor, treba glasati i za Denetora 

Edited by handys
  • Like 1

6 minutes ago, handys said:

Nisam baš siguran. Toj i takvoj opoziciji je morao da naseljava 'ljude' u trafo stanice da bi pobedio u Bg. A sad je daleko slabiji nego tad, i ljudi se bune po manjim mestima. Država mora da ima opoziciju (inače je Kina ili Sev. Koreja), kakvu god. I ne može se bez politike, pa ne treba dopustiti Mordor Dejliju da nam usadi indignaciju. Ok pravili su greške, mlitavi su, ali i u sekundi bi na izborima trebalo glasati za njih. Jer ako je alternativa Mordor, treba glasati i za Denetora 

Ja cu svakako kao i do sada izlaziti i glasati za najbolju mogucu opoziciju ili taktizirati za prelazak ''celzijusa'', kao kad sam svojevremeno glasao za Zelene da prodju na republici, iako se osecao jak zadah komunizma, jer ovo je borba protiv kriminala, ne ideoloska borba.

No, svakako zameram opoziciji njihov makijato pristup, dok Parizer zivi izbore 24/7, oni to nisu radili. 

Spoiler

image.png.bf9c992e00715220a89cf5c22fab9e91.png

• Ha-ha 1

33 minutes ago, 40Wins said:

Ja cu svakako kao i do sada izlaziti i glasati za najbolju mogucu opoziciju ili taktizirati za prelazak ''celzijusa'', kao kad sam svojevremeno glasao za Zelene da prodju na republici, iako se osecao jak zadah komunizma, jer ovo je borba protiv kriminala, ne ideoloska borba.

No, svakako zameram opoziciji njihov makijato pristup, dok Parizer zivi izbore 24/7, oni to nisu radili. 

Hide contents

image.png.bf9c992e00715220a89cf5c22fab9e91.png

To da, neverovatno je frustrirajuće. Ako ih ovo ne trgne, ne znam šta će. Doslovno su im sve pokazali šta i kako treba da urade. Da im nacrtaju ne bi bilo jasnije. Uz ovo CRTA istraživanje, nema šta da se čeka. Plus, imaju snažnu vizuelnu komponentu i poruku za buduće kampanje. Svakom će na pameti biti kad se ovaj bude hvalio šta je izgradio činjenica da se nadstrešnica srušila, tako da i poneko ko je uronjen u propagandu možda zastane. Na primer, meni je bila neočekivana brojka iz tog istraživanja da 24% onih koji gledaju samo provladine medije podržavaju blokade, a 19% ne bi na referendumu podržalo AV. (plus je tu siva zona onih koji ne znaju, itd.). Tako da ima prostora itekako, ako će da 'izađu iz stanja samoskrivljene nezrelosti'.

Referendum je navlaka za priču "Jesam vam rekao da sve ovo rade samo da mene smene ?". Valjda ovi neće nasesti. Neka mu daju kontrapredlog da može, ali da 6 meseci pre njega na vlasti bude prelazna vlada gde će u svakom ministarstvu biti zamenik iz opozicije. Sa tih pozicija mogu da prikupe dokaze bez problema ako bi pokušao krađu.

8 minutes ago, Klotzen said:

Referendum je navlaka za priču "Jesam vam rekao da sve ovo rade samo da mene smene ?". Valjda ovi neće nasesti. Neka mu daju kontrapredlog da može, ali da 6 meseci pre njega na vlasti bude prelazna vlada gde će u svakom ministarstvu biti zamenik iz opozicije. Sa tih pozicija mogu da prikupe dokaze bez problema ako bi pokušao krađu.

Otresli su ga k'o slinu, imaš na vestima.

Pretpostavljam da će to biti referendum za sendvičare i one sa niskim IQ, tako da mu ne treba pridavati pažnju.

Dobro je, sad sam pogledao par odgovora i dobro su se snašli. Moguće je da će on sam sada da raspiše referendum da bi na taj način povratio pun legitimitet u inostranstvu. Ovi protesti su ga sigurno koštali u očima zapada.

7 minutes ago, Klotzen said:

Dobro je, sad sam pogledao par odgovora i dobro su se snašli. Moguće je da će on sam sada da raspiše referendum da bi na taj način povratio pun legitimitet u inostranstvu. Ovi protesti su ga sigurno koštali u očima zapada.

Nema to nikakve veze sa inostranstvom. Protesti ne traže ničiju ostavku i nemaju veze sa njegovom funkcijom. Referendum je predstava za sendvičare.

• Like 4

38 minutes ago, JohnnyDragon said:

Kakvo inostranstvu, kao da zaboravljamo da nam ga je napravilo i instaliralo to INOSTRANSTVO.

Pa sad, nije nam ga instaliralo inostranstvo, instalirali smo ga sami, posebno crtači čica-Gliša i "samo da žuti odu" ekipa na izborima 2012. I maloumnik Boris Tadić, koji  je jedan od zaslužnih što je SNS postala parlamentarna stranka bez izbora kada su se "otcepili" od SRS. 

• Like 2
  • Thanks 1

2 minutes ago, tomas.hokenberi said:

Pa sad, nije nam ga instaliralo inostranstvo, instalirali smo ga sami, posebno crtači čica-Gliša i "samo da žuti odu" ekipa na izborima 2012. I maloumnik Boris Tadić, koji  je jedan od zaslužnih što je SNS postala parlamentarna stranka bez izbora kada su se "otcepili" od SRS. 

Pa Boki je takodje njihov(a) igrač(ka), samo je radio u interesu "inostranstva", a cilj je bio upravo ovo što imamo od 2012.

Ja sam to video još kada je doslo do razpada SrS i kuda če to otici.

A mislim da ce trajati dok on sam(odnosno dok inostrana pticica ne zacvrkuce da je kraj) ne odluči da treba da odstupi.

Takođe , mislim da je ovo što studenti rade jedino korisno, u smislu da treba institucije da rade svoj posao i da ima raspodele vlasti, ali bez očekivanja da se promjeni vladajuća stranka jer nije narod taj koji se pita kada će se to dogoditi.

Zar vi zaista mislite da je baš 5 oktobra bila "kriticna" masa, da je pre nije bilo?

Zar nije bilo takvih "masa" i pre i posle 5 oktobra.

Jasno, bilo je.Ali, nije bilo ptičice koja treba da javi- Sada može. 

Kao što je SM odigravao svoju ulogu, kao što je Milo Djukanovic igrao svoju, tako i trenutni glavni lutak u našem pozorištu još uvek igra svoju, a režiseri predstave imaju još igri i igrica gde ovaj lutak mora da odigra.

Zar mislite da je ovakva "opozicija" slučajnost? Ne bih rekao. 

Ah to mltsko inostranstvo. :classic_ninja:

Svi se pravimo ludi na činjenicu da politika pre 5. oktobra nije poražena 5. oktobrom.

Godinama se ostatak mučenog DOSa proganjao s radikalima, ali srpsko srce hoće šta srbsko srce hoće. Toeto.

Plus naravno korisni idioti sa belim i penis listićima misleći naivno da kažnjavaju onog tupsona, a kaznili su...well, malo šire od njega. 

6 minutes ago, JohnnyDragon said:

Zar mislite da je ovakva "opozicija" slučajnost? Ne bih rekao. 

Naravno. 

I ja da svaki dan 24/7 pričam kakav si lopov i monstrum i nečovek pa i tvojim najbližima, a da ti ne možeš A da kažeš na to, veruj mi, svi bi te se odrekli. Preko novina.

Ja ovoj našoj opoziciji skidam kapu za sve ove godine pre svega zato što nisu već izvršili kolektivno samoubistvo, a sâm nisam penisom mrdnuo (kao ni ogromna većina "opozicionih" glasača!) sve ove godine da uradim nešto korisno za ideju osim što sam laprdao po forumima i društvenim mrežama i povremeni šetao.

I tu i tamo izlazio na nameštene izbore da smirim savest.

Svima sam uvek govorio i govoriću i dalje - Ne ti se sviđa opozicija? Uđi u politiku, ispravi njihove greške, napravi nešto veliko i časno za Srbiju i sebe u krajnjoj liniji. 

Al jebiga nema se vremena.

• Like 2
  • Thanks 2