DameTime Posted December 31, 2024 Share Posted December 31, 2024 Link to comment Share on other sites More sharing options...
robespierre Posted December 31, 2024 Share Posted December 31, 2024 Ako ćemo da bistrimo filozofiju vere, vera podrazumeva potezanje noža oca Avrama na sina Isaka nakon tri dana jahanja uz planinu, dakle sa predumišljajem. To je vera, apurd koji se ne može objasniti razumom. Spram takve teze ona o crkvi kao majci je dečja igra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted December 31, 2024 Share Posted December 31, 2024 8 minutes ago, DameTime said: Sledeci slogan:"Gradimo puteve ubijamo ljude" Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted December 31, 2024 Share Posted December 31, 2024 1 hour ago, McLeod said: Ma, rad srpske policije i sluzbe je dostojan Monti Pajtona. Imam i jedan zanimljiv licni primer. Pre mnogo godina, ima 20+, bio sam na mestu gde se desilo da kazemo samo narusavanje reda i mira i ostecivanje imovine. To je bilo na trgu ispred gimnazije gde je u to vreme blejalo pa brat bratu 200+ ljudi vikendom, srednjoskolci i studentarija. I sad, ja sam video da ce da se to sranje desi i otisao sam sa jednim drugom kuci. Desilo se, bila milicija, uzela podatke svima koji su se tu zatekli i nista. Sledece vece padala neka kisa, ja bukvalno prosao tuda dok sam isao sa jos nekim drustvom u klub, videli neke koje znamo da bleje, prisli da se samo pozdravimo, bap, cetvoro kola, sve nas legitimisali i pustili. To se ponavljalo otprilike naredne tri nedelje, i ja vec zaboravio na to, pricali smo vec o desetim stvarima, samo jedne nedelje popodne stize poziv dobar dan dobar dan ovde inspektor taj i taj, dodji u roku od dva sata u tu i tu stanicu da ne saljemo ekipu da te dovede. Kojim povodom? Samo ti dodji, imas dva sata i spusti slusalicu. Ja nisam bio bolid, pa povedem majku, em sam maloletan em je pravnik. Kazem joj sve, ona mi kaze da sam idiot i da se smesta obucem i da idemo, razume se. Kaze mi samo reci istinu, ja cu da stojim sa strane, moraju da me puste u stanicu jer si maloletan. Mi tamo, policijac vrdalama na ulazu, ali moraju da je puste. Tamo situacija iz skeca. Dovedu nas u ogromni hodnik, gde nas je bilo minimum 100, verovatno i vise, znam onako 50% ljudi, a hodnik vodi u cetiri sobe, dve sa svake strane. I sta legende rade - uvode jednog po jednog u sobu i pitaju "svedoka" u sobi da li je ta osoba bila ili nije. Ja ulazim u prve tri sobe, u jednoj od njih je stariji brat lika sa kojim sam ja otisao kuci. Ja sam u razgovoru sa inspektorom rekao da sam otisao sa drugom kuci pre nego sto se to desilo i dao ime. Na pitanje je l' bio ovaj - njegov stariji brat odgovara - nije, otisao je sa mojim mladjim bratom kuci i direktno potvrdi moju pricu. Ja rekoh super, laganica sad, uvode me u cetvrtu sobu, i ovaj kaze bio sam 😄 Ja u fazonu ok, ne nisam, jeste, video sam ga. Dobro. Izvode me napolje i vode u drugi hodnik gde nas je tipa 20, verujem "mozda" gomila, i tu ima 2-3 sobe gde nas "obradjuju" i traze nam da odrukamo nekoga da se spasimo inace sledi haos, optuzice nas, otvorice dosije, kako cemo posle da studiramo/nadjemo posao, to je velika mrlja, ali ako kazemo sta je bilo nece to da rade 😄 I tu se sad ukljucuje moja majka, ispreskace ovog mucenika sto me je vodao - u kom svojstvu je moj sin sada ovde? Gospodjo, polako molim vas udaljite se, utvrdicemo sada sve cinjenice. Prvo, sluzbenice, ja sam advokat, drugo, cinjenice su vec utvrdjene, jedan svedok je najdirektnije potvrdio ono sto je moj sin rekao. Vi mozete da verujete drugom svedoku, ali onda dolazimo ponovo do mog pitanja - da li je moj sin svedok, a ne moze da bude, jer vam je rekao da nista nije video, ili optuzeni, sto je tek besmisleno, jer nije bio tamo. Ali ako hocete da nastavljamo ovo, morate da mi kazete jer je ovo sto sada radite nezakonito, on ima pravo na advokata. To sad slusa tih 20+ klinaca u hodniku, ova dvojica su se samo pogledali i izveli nas navratnanos sto bi se reklo odatle na sprat gde nema nikoga i u neku kancelariju gde je smo usli i ja i majka u sobu, evo samo da vas sin potpise ovu izjavu i sve je ok mozete kuci i tu sad klasika nemoj sine da se druzis sa ovima sta ce ti to vidim ja da si ti dobar decko, zavrsi skolu studiraj i te fore i fazoni i ja potpisem i odemo kuci. Na kraju su nasli jednog od likova tako sto je otac dosao sa njegovim mladjim bratom i rekao - trazite mog starijeg ne mladjeg sina, on zivi sa majkom, pravi sranja, i na kraju su upali kod njega nasli dokaze i nakacili mu sve, iako je u vandalizmu ucestvovalo 10+ ljudi ali nema veze. Izvinjavam se na dugackom postu, nadam se da je bar zanimljiv, ali ovo je otprilike ono sto oni rade i danas. Rovare, zovu na "prijateljske razgovore", zastrasuju, ali od toga nema nista ako su studenti slozni i odjebavaju ih ovako. Cim oni zovu i privode 500 ljudi da bi probali da vide ko je kriv (kao u mom primeru), to je siguran znak da nemaju nista. Davno bi oni istargetirali po tabloidima tu decu da su mogli, ali ih ima previse, jebigica. Odličan post. Ako postoji nešto čega se i kerovi plaše, to su definitivno advokati. Za nedajbože ovakve situacije treba uvek imati advokata pored sebe, a što se sadašnjih studenata tiče, video sam da ih je dosta dalo svoje podatke za pro bono pomoć. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoran59 Posted December 31, 2024 Share Posted December 31, 2024 (edited) 3 hours ago, DameTime said: Hhahaahhahaha gluma na nivou Igre sudbine Toliko o Bullshit sindikatu Pratim situaciju, ali nisam komentarisao jer vec dugo ne zivim na Balkanu. Ipak, ovde moram da reagujem na ovu BIA vs. SOA pricu (ma sta "pricu" - nije prica nego je crna laz!). Pojavio se i ovaj clanak (procitajte!): Studente FER-a u Srbiji pratili i snimali. Na granici im dali "poklon" s porukom izvor, citav clanak: https://www.index.hr/vijesti/clanak/studente-fera-u-srbiji-pratili-i-snimali-na-granici-im-dali-poklon-s-porukom/2628807.aspx?index_ref=clanak_izdvojeno_d_vijesti Apsolutno verujem studentima. Znam jer sam i ja bio ucesnik (stavise, jedan od organizatora) tih poseta (zvali smo ih ''karavane'). I grupe su bile vece, po 3 autobusa u oba smera). Saradnja izmedju beogradskog KST-a i zagrebackog KSET-a (klub studenata elektrotehnike) postoji otkako postoje i klubovi, samo se to u moje vreme (druga polovina '70-ih) zvalo "saradnja izmedju omladinskih organizacija fakulteta." Onda su bila 2 ETF-a (elektrotehnicki fakultet), danas se zagrebacki zove FER (fakultet elektrotehnike i racunarstva). Jebiga, bila su "bratstvo-jedinstvena" socijalisticka vremena. Ne samo da smo uspostavili mnoga drugarstva koja jos uvek traju nego je nastalo i par "mesanih" brakova. Zvanicna saradnja je suspendovana samo za vreme rata, onda je nastavljena. U moje (SFRJ) vreme nas niko nije nista pitao. Nije bilo razloga. Desavanje opisano u clanku mogu sebi da objasnim samo tako sto zakljucujem da Vucic nece da prizna da se studenti bune sami od sebe, pa nalazi "mesanje spolja" i tamo gde ga nema. U ovom primeru, nasao je hrvatske studente-agente i SOA. Pitanje je samo dana ili dva kad ce naci da su tu i Soros, CIA i Vatikan. Izrazavam apsolutnu/totalnu podrsku studentima! edit: slovca Edited December 31, 2024 by zoran59 6 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted December 31, 2024 Share Posted December 31, 2024 50 minutes ago, Don Dusko said: Sledeci slogan:"Gradimo puteve ubijamo ljude" Vučić za 29. decembar najavio otvaranje nadvožnjaka. On se srušio 28. (VIDEO) https://direktno.rs/vesti/drustvo-i-ekonomija/576438/nadvoznjak-otvaranje-vucic.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted December 31, 2024 Share Posted December 31, 2024 21 minutes ago, zoran59 said: Pratim situaciju, ali nisam komentarisao jer vec dugo ne zivim na Balkanu. Ipak, ovde moram da reagujem na ovu BIA vs. SOA pricu (ma sta "pricu" - nije prica nego je crna laz!). Pojavio se i ovaj clanak (procitajte!): Studente FER-a u Srbiji pratili i snimali. Na granici im dali "poklon" s porukom izvor, citav clanak: https://www.index.hr/vijesti/clanak/studente-fera-u-srbiji-pratili-i-snimali-na-granici-im-dali-poklon-s-porukom/2628807.aspx?index_ref=clanak_izdvojeno_d_vijesti Apsolutno verujem studentima. Znam jer sam i ja bio ucesnik (stavise, jedan od organizatora) tih poseta (zvali smo ih ''karavane'). I grupe su bile vece, po 3 autobusa u oba smera). Saradnja izmedju beogradskog KST-a i zagrebackog KSET-a (klub studenata elektrotehnike) postoji otkako postoje i klubovi, samo se to u moje vreme (druga polovina '70-ih) zvalo "saradnja izmedju omladinskih organizacija fakulteta." Onda su bila 2 ETF-a (elektrotehnicki fakultet), danas se zagrebacki zove FER (fakultet elektrotehnike i racunarstva). Jebiga, bila su "bratstvo-jedinstvena" socijalisticka vremena. Ne samo da smo uspostavili mnoga drugarstva koja jos uvek traju nego je nastalo i par "mesanih" brakova. Zvanicna saradnja je suspendovana samo za vreme rata, onda je nastavljena. U moje (SFRJ) vreme nas niko nije nista pitao. Nije bilo razloga. Desavanje opisano u clanku mogu sebi da objasnim samo tako sto zakljucujem da Vucic nece da prizna da se studenti bune sami od sebe, pa nalazi "mesanje spolja" i tamo gde ga nema. U ovom primeru, nasao je hrvatske studente-agente i SOA. Pitanje je samo dana ili dva kad ce naci da su tu i Soros, CIA i Vatikan. Izrazavam apsolutnu/totalnu podrsku studentima! edit: slovca Sve će im Zoćo "Brat Hrvat" oprostiti, ali poruku na ćirilici ....a jel ono bilo čokanjče sa "šljivom", kao prezent Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted December 31, 2024 Share Posted December 31, 2024 18 minutes ago, Constantin said: Vučić za 29. decembar najavio otvaranje nadvožnjaka. On se srušio 28. (VIDEO) https://direktno.rs/vesti/drustvo-i-ekonomija/576438/nadvoznjak-otvaranje-vucic.html Kineske proizvode bije glas da imaju kratak rok trajanja, ali priznajem da nisam očekivao da ode u minus. 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoran59 Posted December 31, 2024 Share Posted December 31, 2024 6 minutes ago, Smrtokapa said: Kineske proizvode bije glas da imaju kratak rok trajanja, ali priznajem da nisam očekivao da ode u minus. Ali ovo nije kineski proizvod. Podizvodjaci su firme iz Srbije. Samo ugovori (tj. pranje para) idu preko preko Kineza. ("da se Vlasi ne dosete") 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted December 31, 2024 Share Posted December 31, 2024 3 minutes ago, zoran59 said: Ali ovo nije kineski proizvod. Podizvodjaci su firme iz Srbije. Da, to je taj začin koji krivi vreme, prostor i betonske konstrukcije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted December 31, 2024 Share Posted December 31, 2024 34 minutes ago, Smrtokapa said: Kineske proizvode bije glas da imaju kratak rok trajanja, ali priznajem da nisam očekivao da ode u minus. Kod KIneza, iz mog iskustva, imaš brend, a i imaš i fejk, pa ti biraj. Znam šta je "nenadležan" izabrao... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted December 31, 2024 Share Posted December 31, 2024 Dominantna religija u Srbiji je Srboslavlje. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted December 31, 2024 Share Posted December 31, 2024 E da...jutros valjda, kad li je, na otvaranju gradilišta, od valjda 26 000 m2, u Tiršovoj, reče "on" ovo je za celu Srbiju....odmah sam se uhvatio za džep. Link to comment Share on other sites More sharing options...
srlepajce Posted December 31, 2024 Share Posted December 31, 2024 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoran59 Posted December 31, 2024 Share Posted December 31, 2024 Jos malo Vucicevih bljuvotina: Vučić ponovo o „hrvatskim studentima-špijunima“: „Kad sam ja bio student, da su nam dolazili neki iz Zagreba, mi bismo ih najurili“ izvor, citav clanak: https://nova.rs/vesti/politika/vucic-ponovo-o-hrvatskim-studentima-spijunima-kad-sam-ja-bio-student-da-su-nam-dolazili-neki-iz-zagreba-mi-bismo-ih-najurili-napolje/ AV je pomesao stvari. "Kad je on bio student," bio je i "navijacki" bandit. U to vreme, istina je da je vec bilo fudbalskih "navijackih bandi. No mi (studenti iz Hrvatske i Srbije) nismo nikada imali problema. Covek (ako se moze tako nazvati oblik zivota koji Vucic predstavlja) se ocigledno bolje seca navijacke karijere nego studentske. Sikter! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted December 31, 2024 Share Posted December 31, 2024 (edited) 40 minutes ago, Constantin said: E da...jutros valjda, kad li je, na otvaranju gradilišta, od valjda 26 000 m2, u Tiršovoj, reče "on" ovo je za celu Srbiju....odmah sam se uhvatio za džep. Kaže da su 45 dana ispred rokova, ko zna koliko brzo će to da se sruši. Edited December 31, 2024 by DameTime 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. Blockhead Posted December 31, 2024 Share Posted December 31, 2024 6 hours ago, DameTime said: Ako je ovo stvarno, jedini adekvatan komentar bi bio "eto zbog toga su na kraju na Kosovu (a i šire) uzeli puške". Link to comment Share on other sites More sharing options...
srlepajce Posted December 31, 2024 Share Posted December 31, 2024 (edited) Poruka iz Sibenika na cirilici 😁 svi ga zezaju Mnogo dobar govor Alal vera Edited December 31, 2024 by srlepajce 10 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted December 31, 2024 Share Posted December 31, 2024 - Ima jedno krilo unutar SNS i danas su imali jedan mali skup, bili su u crkvi. Ja nisam deo tog tima, ali su tu meni bliski ljudi. Oni su me opomenuli jedamput pre 5 godine i rekli da "sa žutim ološem ne može u koaliciju" kada su mediji prenosili da ćemo sa Demokratama u koaliciju. Reč je o časnim ljudima koji su mi došli i rekli da nikada nisu tražili ništa, ni ministarska mesta, oni nisu bogati. Oni su tu kao čuvari vatre, a po mom ukusu su malo ekstremni. Imali su sastanak. Ti ljudi su upozorili sve one koji misle na različite načine da je potrebno da se ide protiv mene neće imati nikakvu podršku unutar stranke. Njih je bilo na osnivačkoj konferenciji 1019, samo je mali broj žena, oni su se tamo na krv zaklinjali. Moj brat i još neko je deo tog tima ali ja nisam. 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted December 31, 2024 Share Posted December 31, 2024 Šta jer bre ovo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnyDragon Posted December 31, 2024 Share Posted December 31, 2024 2 minutes ago, fancy said: Šta jer bre ovo? Koje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted December 31, 2024 Share Posted December 31, 2024 Post iznad mog. @freethrow? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nunilo Posted December 31, 2024 Share Posted December 31, 2024 15 minutes ago, fancy said: Šta jer bre ovo? Lojalisti, deo SNS-a - tvrdje krilo. Inace to je preCednik pricao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted December 31, 2024 Share Posted December 31, 2024 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted December 31, 2024 Share Posted December 31, 2024 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts