Pletilja Posted 13 hours ago Share Posted 13 hours ago 14 hours ago, wrach said: Sipaju klinci, ne staju Uspevam da procitam po neki transparent, narocito one koji su pisani velikim slovima. Moj favorit je: "MI SMO SA OMLADINE STRANE", nista mi nije smesno vec odavno ali me je ovaj slatko nasmejao. Duhovitost je uvek znak inteligencije. Sjajni mladi ljudi. 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. Blockhead Posted 12 hours ago Share Posted 12 hours ago 4 hours ago, bergkamp bcd said: Sta bi bila pouka za neke buduce generacije koje dozive odlazak sa vlasti "vecnog vladara Srbije"? Kako spreciti ponavljanje svega ovoga? Po meni, kljuc nije u ideoloskoj borbi nego u prepoznavanju psihopata koji zele i mogu da preuzmu vlast i onda brutalno rade sta god zele narednih par decenija. Bez Aleksandra Vucica ni SNS ne bi bio skoro nikakav problem - imali bi Tomislava Nikolica koji bi bio predsednik do 2017. (kao jedini predsednik koji se drzao svojih nadleznosti) i onda nekog Jankovica koji bi ga zamenio. Dakle, resenje je da u buducnosti glasaci, mediji, sluzbe, svi budu na zadatku da prepoznaju pojave kao sto je sadasnji vladar i urade sve (ukljucujuci tu poziv da udje u vlast i onda da mu prisiju afere) ne bi li se eliminisala mogucnost da takav jedan karakter dodje u situaciju da odlucuje o svemu. To se neće desiti bez onoga što je započeo Đinđić i zbog čega je i ubijen, a to je formiranje bezličnih institucija koje će sprovoditi čvrsta pravila, jer bez toga ta masa nikada neće sama evoluirati u zajednicu koja likove kao Vučić prepoznaje, pa odbacuje. Na sadašnjem stupnju razvoja, zašto bi ih i odbacivali, kad se takvi u stvari likovima tipa Vučić/Milošević dive? Na tom mestu, u ovom trenutku, kad je reč o "glasačima" za likove kao Vučić, svakako se radi o stivenkingovskim likovima. I to čak ne ni o izmišljenim likovima koje stvara dotični, nego o stvarnim likovima iz njegovih priča, u ovom slučaju iz autobiografskih priča. To su likovi koji kao da su izašli iz Kingovog pisanja o inspiraciji za lik Keri. Deo inspiracije za Keri je bila devojka koja je išla sa Kingom u srednju školu. Bila je to neugledna, siromašna devojka, stalno u garderobi iz radnji sa polovnom robom, ili nabavljenom od Vojske spasa, koju su druge devojke zlostavljale kao laku metu. I onda posle jednog leta, kad je valjda radila nešto za vreme raspusta, došla je u školu u obnovljenoj garderobi i sređena, verovatno nadajući se da će zlostavljane prestati. Umesto toga, kaže pisac, ostale devojke su počele da je zlostavljaju još više, sada čak ponekad sa mržnjom, kao da su bile uvređene samim njenim pokušajem da promeni status koji su joj bile namenile. Što verovatno i jesu bile. Eto to je opis likova koji glasaju za takve kao Vučić, Milošević i ostali. To su naprosto palančani koji mrze kad neko pokuša da se iskobelja iz palanačkog blata, jer onda takvog vide kao nekoga ko smatra da je bolji od njih, a u palankama je to najveći greh. Možda postoje i drugi motivi za to što rade, ali na vrhu su palanačka zloba (u palankama drugo i nema osim zlobe i pakosti) i želja da se napakosti onima koji su se uopšte drznuli da im se ne sviđa način palanke, i koji žele da ga iz korena promene, makar to bila i njihova deca. Na primer, hoće da promene "ovo što je uvek tako bilo" rušeći "poredak" u kome postoji glavni samopostavljeni "šef", kako njegovi slugeranje sami nazivaju Vučića, i kako su nazivali i Miloševića, i postoje podanici, pa stvarajući sistem koji kontrolišu i održavaju bezlične institucije. Takvo društvo njima više smeta nego svi Vučići sveta. Kao dokaz, dovoljno je pogledati tomove tekstova koje su na internetu ispisali razni "gastarbajteri", koji sebe takvima vide čak i kad dobiju državljanstvo zemlje u koju su emigrirali, žaleći se na sisteme zemalja u kojima žive. U Srbiji, zbog toga što se plaše sistema u kome postoje jasna pravila, takvi likovi idu pa "glasaju" protiv svoje dece/unuka, i to je njihova "osveta loših đaka" o kojoj se stalno govori. Jednostavno ne umeju bolje i drugačije, i nemaju potencijal za nešto više nego da budu slugeranje. Bednici, naopako nasađeni u startu, i u vezi svega. Božjaci. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjurkan Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago 👆Ovo bi u ustav trebalo da uđe, kao jedan od prvih članova. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago 🙃 1 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted 11 hours ago Share Posted 11 hours ago Ali super mi je bio i jučerašnji prilog na RTS-u sa ovog skupa mladih, prvi kadar: lik sa tolikom vratinom, da ga metneš u podvarak mogao bi ceo Sava Centar da se najede. 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
40Wins Posted 10 hours ago Share Posted 10 hours ago Vracam se prekjuce taksijem sa korpo proslave, prica taksista "Gotovo jeeee, gotovo jeeee'', ja reko druze kako gotovo, jos nista nije gotovo. "Ma gotov je veruj mi, sada je najteza stvar kako da smislimo da patriote preuzmu vlast a ne Djilas i Marinika'' Tad sam dodatno ukapirao, da nista nije gotovo xD : ( Elem, kao sto nista nije bilo gotovo na OG studentskim protestima, tako ne verujem da nece biti ni sada, osim ako Parizer ne napravi neku jos vecu gresku. Vratio bih se na jedan od najbolje napisanih komentara od pocetka ovih protesta: On 12/23/2024 at 1:54 PM, nemanjaol said: Mislim da se ljudi malo vise zalecu sad pricom o kraju rezima, paralelama sa 5. oktobrom i slicno. Nisam siguran da smo vec u tom stadijumu. Ovi protesti rade zato sto im je fokus na manjim konkretnim stvarima, nismo jos dosli do momenta neke promene na izborima. A sumnjam i da smo blizu neke nasilne revolucije. Kad se ispune studentski zahtevi imacemo jednu ozbiljnu pobedu i krnjenje masinerije Ali vaznije, imacemo u nekoj meri i vracanje moci institucijama, i oslobadjanje od straha ljudi koji tamo sede. Da vide da ce gradjani stati iza njih ako krenu da savesno rade svoj posao. A to onda menja igru za dalje Ja mislim da je ovo na cemu mora biti i ostati fokus, a ne odjednom promena neke vlasti, jer ljudi za sada podrzavaju mlade, a ne konkretnu opoziciju. Na nekim novim izborima Vucic sa SPSom ce opet imati vecinu. Znaci izboriti se za istinsko ispunjenje studentskih zahteva, a njihovo ispunjenje bi znacilo: 1. Otkrivanje prave dokumentacije ==> dalji pritisak na tuzilastvo zbog kojeg mora da na kraju da bude optuzen neki SNS investitor i neko od SNS politicara (Ukoliko je tacno ono sto je Tanaskovic izjavila za Vesica). 2. Krivicne prijave protiv potvrdjenih batinasa => Neko od falangista mora da padne. Kada padnu i visoki i niski iz hijerarhije, sledeci put ce se dobro zapitati da li zele da slede vodju i dalje. Plus postepeno oslobadjanje tuzilastva i jos nekih javnih institucija... 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted 10 hours ago Share Posted 10 hours ago 8 minutes ago, 40Wins said: Tad sam dodatno ukapirao, da nista nije gotovo xD : ( Naravno da nije. Studentski protesti su samo početak maratona koji će potrajati. Nacoši jesu realna opasnost jer ne bi bilo zgodno da dobiju vlast, počnu da stvaraju neki 'srpski svet', podignu neku svoju verziju kineskog zida prema Kosovu ili da tamo ulete vojskom, da forsiraju kineske i ruSSke investicije (doduše, ove druge malo teže), puste popove da divljaju i tome slično. Takvih, nažalost, ima i u onome što zovemo opozicija, pa zato nije ni čudo što ih i u svetu tretiraju k'o smrdljiv sir. A za neke sledeće izbore postoji i realna opasnost da SNS i SPS dobiju manje od 50% glasova, ali da ih na vlasti održi neki desno orijentisani opoziciJonar koji bi promenio stranu. Avetnici su glumili opoziciju do izbora, ali sada su deo vlasti. Ne bih da se bavim sumnjivima, ali treba dobro gledati za šta se zalažu, šta izjavljuju i kako se ponašaju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BattleBender Posted 9 hours ago Share Posted 9 hours ago (edited) 22 hours ago, Eddard said: Upravo. Pri čemu, mislim da je, uprkos preovlađujućem mišljenju da su Srbi ponosan i prkosan narod, poniznost i strah od vlasti, da ne kažem podanički mentalitet, dominantniji sentiment. Pa jebote trebalo nam je 500 godina da nas Turci dovedu do stanja ustanka. Ja na to ne bih bio posebno ponosan. Bez neke zelje da pojednostavljujem i banalizujem jedan vremenski opseg od vise vekova, ali ono sto sa ove distance deluje kao moral of the story, je da su ti Turci kao svetska imperija pukli bas zbog nemogucnosti da isprate civilizacijske progrese, pre svega tehnoloske i industrijske itd. To se po nekim analiticarima, a meni to deluje jako verovatno, dosta ispoljilo u naoruzanju. Svakako Turci su bili nazadni, kao sto su uvek bili. Citah, a ponovo to ima smisla, Turci kao vodeca svetska imperija i jesu bili mozda civilizacijski najnazadnija imperija u istoriji. I mi smo ziveli 500 godina pod njima. Dok je svet inventovao parne i pisace masine, mi smo ovde ucili da susimo paprike, pravio sarme i burek pod njihovom cizmom... Gorka pilula za progutati, ali tako je. A svako malo nas glavni nacin da sebe zavaravamo da imamo bajnu i presvetu istoriju je da se selektivno pozivamo na neke toboze brojke u vidu koliko dugo postojimo mi, a koliko dugo postoji Amerika. "Ma sta Amerika, oni postoje 250 god" (gde naravno SAD-u se racuna samo period od nezavisnosti, a nama od kad je ovde bio Konstantin). Sta smo mi uradili za tih 800,900 godina, pa i nije bas za neku pohvalu... I jos jednom da se vratim na Turke.... U vreme vazala, dranja koze, nametanja vere i svih tih cuda, sta mislite kakvi su to Srbi opstali i preziveli pod Turcima? Kakvi su to Srbi preziveli Turke? Moja nekakva logicka pretpostavka 90% oni koji su bili "vesti" oportunisti, cinkarosi itd. E, jbg, verovatno to ne moze tako lako da se izbrise kod nas. Nije da mnogo verujem da se takve stvari prenose genetskim putem, ali ako se prenose, let's face it... svi smo mi verovatno potomci nekih cinkarosa. I oportunista. Edited 9 hours ago by BattleBender 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted 9 hours ago Share Posted 9 hours ago Ali sad ce krenuti spin masinerija kako su neki studenti propustili decembarski rok. :)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
BattleBender Posted 9 hours ago Share Posted 9 hours ago 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 9 hours ago Share Posted 9 hours ago Brate, ovo mora u spojler... Ili sa sensitive content napomenom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted 9 hours ago Share Posted 9 hours ago (edited) 13 hours ago, DameTime said: Gangula je tek prolupao, odavno je čovek ušao u crveno Voleo bih da mogu da se smejem njegovim nebulozama. Ali besan sam. Umobolna farbanja vozila su jedan nivo, jeste bacanje para, jeste krađa, jeste vređanje inteligencije, ali makar ne praviš neku nepovratnu štetu. Sad su prešli na nivo iznad toga. Ovde su rešili da najdirektnije uništavaju infrastrukturu grada. Nije im prvi put, ima i gorih stvari koje rade, ali ja imam neku vrstu sentimentalne povezanosti sa gradskim prevozom izgleda, pada mi mrak na oči od ovoga. Ovo nije ni za vešanje na Terazijama, ovo je za vešanje na GSP-ovom depou dole na Dorćolu. Edited 8 hours ago by Smrtokapa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
40Wins Posted 8 hours ago Share Posted 8 hours ago A jel ima negde pojasnjenje sto se ukidaju trole? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted 8 hours ago Share Posted 8 hours ago 2 minutes ago, 40Wins said: A jel ima negde pojasnjenje sto se ukidaju trole? Npr: https://n1info.rs/vesti/skupstina-beograda-odlucila-ukidaju-se-trolejbusi-uvode-elektricni-autobusi/ Quote Odbornici Skupštine Grada Beograda su odlučili da se trolejbusi zamene električnim autobusima. U obrazloženju te odluke navedeno je da trolejbuski prevoz u Beogradu ima bogatu istoriju, ali i velike probleme: zastarelost vozila i opreme, a mala efikasnost. Ocenjeno je da su mnoge trolejbuske linije u lošem stanju, sa zastarelim stubovima i žicama koje nisu menjane godinama, što često izaziva tehničke probleme i usporava i ometa prevoz, a vozni park je star i neefikasan. ... „Umesto kupovine trolejbusa za GSP, grad Beograd je zaključio ugovor u trajanju od 20 godina sa Strelom, kojoj će iz budžeta grad isplatiti 136,35 milijardi dinara za period važenja ugovora, kako bi ta firma angažovala elektroautobuse. Pored toga, privatni prevoznik je tražio i da grad ustupi trolejbuski depo GSP na Dorćolu kako bi to preduzeće napravilo svoju garažu na tom zemljištu“, ukazali su sindikati. https://www.danas.rs/vesti/ekonomija/trolejbus-ukidanje-trola-28/ Quote „Predlog o javno-privatnom partnerstvu je Komisiji za JPP podnet 23. decembra, da bi ga ona odobrila već 24. decembra. Samo dan kasnije nakon odobrenja komisije, predlog se našao u skupštini, kao vanredno ubačena tačka na dnevnom redu. Procedura za koju je u samom predlogu bilo predviđeno 50 dana završena je za samo 48 časova. Bez ikakve transparentnosti ili prostora za žalbu“, navodi Udruženje. Sam dokument o predlogu JPP koji je predstavljen skupštini napisan je tako da izostavlja bitne činjenice i ne sagledava situaciju u celini, tvrde oni. „Ne postoji jasno poređenje troškova između kupovine novih trolejbusa i novih elektrobusa, već se razmatraju isključivo elektrobusi. Nigde nisu predstavljene procene troškova za potencijalni tender za kupovinu novih trolejbusa niti mogućnost da se od privatnog partnera traži kupovina istih. U obzir se ne uzima cena postojeće infrastrukture građene decenijama koja osim same kontaktne mreže obuhvata i ispravljačke stanice, garaže, radionice, inženjere, majstore, vozače, itd. Značajna količina resursa generacijama je investirana u trolejbuski podsistem za koji se sada predlaže potpuno ukidanje, bez da se vrednost toga uzima u obzir“, podvlači se u saopštenju. ... Predlog sadrži značajan broj neistina, kažu, koje se koriste kao ključni argumenti. Tako se navodi da „Jedna od glavnih prednosti eletkričnih autobusa u odnosu na trolejbuse je smanjenje emisije ugljen-dioksida (CO2) i drugih zagađivača” što je apsolutno netačno jer obe vrste vozila koriste istu vrstu pogona, odnosno električnu energiju. Dalje, dodaju oni, u predlogu se kao argument protiv trolejbusa govori da „Električni autobusi koriste energiju iz baterija, što znači da ne proizvode direktne emisije štetnih gasova kao fosilna goriva” pri čemu se potpuno zanemaruje činjenica da ni trolejbusi ne emituju štetne gasove. „U nastavku se tvrdi da „Ova zamena predstavlja korak ka čistijem i ekološki prihvatljivijem javnom prevozu, u skladu sa ciljevima smanjenja zagađenja i uvođenja održivih rešenja” bez objašnjenja zašto bi jedno električno vozilo bilo bolje od drugog. Ujedno se zanemaruje činjenica da su elektrobusi ekološki neprihvatljiviji jer moraju biti pogonjeni baterijama na celoj trasi. To čini da baterija, a time i sama vozila budu teži. Posledično vozila troše više energije tokom eksploatacije, uz potrebu da se na kraju radnog veka te baterije i litijum u njima bezbedno odlože“, piše „Vratimo trolu 28”. Link to comment Share on other sites More sharing options...
40Wins Posted 8 hours ago Share Posted 8 hours ago Quote Umesto kupovine trolejbusa za GSP, grad Beograd je zaključio ugovor u trajanju od 20 godina sa Strelom, kojoj će iz budžeta grad isplatiti 136,35 milijardi dinara za period važenja ugovora, kako bi ta firma angažovala elektroautobuse. Pored toga, privatni prevoznik je tražio i da grad ustupi trolejbuski depo GSP na Dorćolu kako bi to preduzeće napravilo svoju garažu na tom zemljištu“, ukazali su sindikati. Ovo je za visegodisnju robiju. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted 8 hours ago Share Posted 8 hours ago Dobro je dok je Zapad, jer da je vi sprovodite... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted 8 hours ago Share Posted 8 hours ago Ova podrska Danice Crnogorcevic studentima je sve iznenadila ali izgleda vlast mnogo više. Kaže uške "Pa crna danice, sa kim ćeš da se vratiš na kosovo". Inače ja nisam ni znao da je ona crnogorka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago Pa ono...Crnogorcevic... sta znam 😛 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
40Wins Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago 23 minutes ago, Klotzen said: Ova podrska Danice Crnogorcevic studentima je sve iznenadila ali izgleda vlast mnogo više. Kaže uške "Pa crna danice, sa kim ćeš da se vratiš na kosovo". Inače ja nisam ni znao da je ona crnogorka. 1 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago Dobro, i predsednik Hrvatske stranke prava se zvao Daniel Srb. Uostalom to joj je muževljevo prezime. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago Just now, Smrtokapa said: Daniel Srb. Kakav danak neiskustvu... kakva greška u koracima. Promeniti prezime u Hrvatina i odreći se svih predaka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago Steta sto se nije kandidovao sad da imamo GOAT clash, Daniel Srb vs Miro Bulj. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkos2 Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago 47 minutes ago, Klotzen said: Ova podrska Danice Crnogorcevic studentima je sve iznenadila ali izgleda vlast mnogo više. Kaže uške "Pa crna danice, sa kim ćeš da se vratiš na kosovo". Inače ja nisam ni znao da je ona crnogorka. koliko ja znam i nije crnogorka ali je to u ovom slučaju nebitno, to što je onaj klempo proziva samo je dokaz više da su oni pokušavali da iskoriste njenu popuarnost a kolike su patriote poznato je odavno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago 11 minutes ago, McLeod said: Steta sto se nije kandidovao sad da imamo GOAT clash, Daniel Srb vs Miro Bulj. Kolinda Grabar Kitarović oštećena. Realno Hrvati su napredniji od Srba što se tiče imena političara, ovima jedino Nikola Poplašen može da izađe na crtu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shunsuke Nakamura Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago Danica jeste Crnogorka. Rođena je u Baru. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts